Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 8:57:43
|
|
|
|
Aleda
|
Hojla punce, kako ste kaj? Pri nas deževno, pa sem bila prepričana da bo danes tak sonček že navsezgodaj, sem dala prat cunje da se mi bodo lepo posušile zunaj, evo zdej pa mam. Upam da bo vsaj jutri lepo, da bomo lahko izkoristili dan, ta vikend sem frej, paše ful. Drgač delam v trgovini in sem včasih kar utrujena že konec tedna. Tamala še spi in sem izkoristila, da lahko malo preberem forum. Zgleda da bo malo potegnila, ker je tako vreme. Sej drugače je ful pridna za spat in spi ponavadi od pol osmih zvečer do 8 zjutraj. Jaz se kar špikam in v torek me čaka prvi UZ, upam da se mi tokrat ne bo zavleklo, se mi zdi da sem se v zadnjem postopku špikala cel mesec, ker so mi zarad ene ciste na jajčniku podaljšala suprefact. Drgač sem vredu, nimama kakšnih stranskih učinkov se mi zdi. Zraven pijem še maco, pa matični mleček sem začela. Kaj je zadnjič ena pisala da je dobro pe ET ju pit sirotko? A katera pije maco, jaz sem jo v prejšnjem postopku pila samo pred postopkom,ker sem se bala hiperce, tokrat jo pa tut zdej v majhnih količinah, bomo vidli.... itak ne reagiram zelo dobro. Jona Klara- čestitke za lepo pikico, naj lepo pridno raste v trebuščku Jaz po ET- ju nisem lih ležala, sem se pa pazila da nisem kakšne zelo težke stvari dvigovala in na bolniški sem bla, drugače sem bla pa kar zelo aktivna že od začetka in do konca Silva- , vem kako je to smotano, meni se je to zgodilo v prvem postopku. A to je tvoj zadnji brezplačni postopek? 4 je čist premalo, samoplačniško je pa zelo drago, jest ne vem če mi ne bo ratalo, enga ali dva bi mogoče že plačala, več pa ne. A katera ve koliko stane samoplačniško? Daisy b- držim pesti zate in pikico
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 9:26:28
|
|
|
|
jona klara
|
aleda- jaz sem jo pila prvič ko je uspelo, lani ko ni bolj malo, sedaj pa kr 3 tablete maca foorever na da vse do punkcije pol pa štop z vsem samo folna še.naj ti postopek čimprej mine in srečno,kolikorat si v postopku' a prva je po ivf? vsio srečo jaz pa danes spet čutim nekaj v maternici, 3 dan po et ni malo hitro to za dobre znake?
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 9:28:14
|
|
|
|
jona klara
|
S*- KAKO JE BILO DANES? DRŽIM PESTI, da že bolje.....mene že križ boli od ležanja, še danes in jutri malo več, pol pa malo manj če še bo le vse ok. daisy b -kako je pri tebi? upam, da so to dobri znaki
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 9:38:31
|
|
|
|
S*
|
Silva, pa ne no . Joj kako je vse skupaj nepravično.Že tako je dovolj hudo, da moramo v postopek, da pa potem ostaneš brez transferja . Tako kot so ti punce že napisale mislim tudi jaz, po nekaj dneh žalosti in obupa, se ženske vedno poberemo in gremo novimzmagam nasproti. Kakorkoli se boš odločila ti želim veliko uspeha in srečno. zeuso, sej bo še malo pa boš tudi ti dobila svojo pikico v varstvo. daisy B, kako je danes? Saj veš kako je s temi znakci, ena zmešnjava, pa tako so si podobni med sabo , jaz ti želim, da se pri tebi nagibajo k in da nas kmalu razveseliš z lepimi novičkami. Aljonka, upam da boš kmalu na cilju in ti ne bo več treba vsak dan na krvnega. Jona, kako kaj kaže stanje tam spodaj, že kaj dogaja? Imaš moje pestke, na rokah in nogah Aleda, ja to vreme je kar nekaj. Jaz tudi veselo perem, ker pri nas piha, tako da sebo sušilo . V tork pa srečno na Uzju. Jaz sem bila danes pri Atu in očitno so vaše lepe želje pomagale, saj so folikli zrasli in danes pade stopka . Me je pa kar strah punkcije, zadnjič sem imela 23 celic in tudi tokrat jih je kar nekaj, meje Reš že strašil s hiprco. Na žalost pa sem včeraj zbolela imam mal vročine in kašljam kot lokomotiva, upam da se do pondeljka vsaj malo spravim v red, ker si ne predstavljam kako boli kašlanje med punkcijo
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 10:10:55
|
|
|
|
booby
|
Zdravo punce, prebiram vas že dlje časa. Ker imate nekatere več izkušenj, vas bom nekaj vprašala.. Aprila sem imela kratki postopek IVF pri Rešu. Že od prve injekcije elonva v marcu me bolijo jajčniki in prsa. Par dni po et-ju me je noro začel boleti trebuh. Tudi napihnjena sem. Najbolj me boli zadaj na desni strani. Ledvice niso, ker hodim vsake 40min lulat in je urin "zdrave" barve. Zelo me zaboli, ko vdihnem. Test sem ze delala (že par dni zapored), ceprav ga še nebi smela in je pokazal . Tudi Rešu sem poslala sms, če je normalno da me tako zelo boli pa mi je odgovoril samo naj počakam na test. Je imela katera podobne težave? Je to hiperstimulacija? Tako me skrbi da ni šlo kaj narobe
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 10:52:28
|
|
|
|
zeuso
|
S super da so naše pestke pomagale , za vročino pa mislim da lahko vzameš lekadol za kašelj karameliziran žajbelj z mlekom vsaj meni pomaga Aljonka še malo pa se tudi ti približuješ cilju booby žal ti ne znam pomagat ti pa čestitam za pluska Tako jaz še enkrat spat pa gremo po najinega pingota, upam dabo odmrznitev uspešna.
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 13:36:05
|
|
|
|
Aleda
|
Jona klara- ja sej res, sam do punkcije bom jemala maco, še dobro da si me spomnila. Tut moj mož jo je, sam mal prepozno jo je začel, naj bi pomagala za spermije. Nama je tut uspelo v drugem poskusu, ko sva še maco jedla, sam ne bom rekla da je to zarad tega... lahko da je bla sreča, lahko je pa res malo izboljšala rezultate. Ja hčerkica je tut po IVF nastala, zmeraj se hecam da so dobro zmiksali u laboratoriju, ker je obema malo podobna Nekaj se dogaja v maternici, ni nič čudno pomoje da kaj čutiš... itak da smo še bolj pozorne na znake ker vemo da so nam dali pikico noter, če bi pa spontano zanosil pa verjetno ne bi tok dal glihe. Jest sem že mal pozabila kako je blo, vem da me je nekaj špikalo pa prsi so me bolele, potem je pa vse ponehalo... Aja, pri nas sije sonček, tak da se cunje že sušijo. Spet čakam da se tamala zbudi, da pojužnava in greva na en špancir. S*- super za stopko Booby- nimam pojma, upam da ti bo katera druga znala svetovati. Mene v postopkih ni nikoli nič bolelo, kot da se ne bi nič dogajalo, samo ko sem hodila k gin. na pregleda ko sem bla noseča, mi je še kar nekaj časa pravila da so jajčniki še povečani zaradi postopka. Zgleda da to tolk poveča in še kar nekaj časa rabi da gre v prvotno stanje. Zeuso- držim pesti za vajinega pingota
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 17:03:53
|
|
|
|
daisy B
|
SILVA, nimam besed, pošiljam ti en velik , vzemi si čas in ko boš pripravljena pogumno naprej! zeuso, še malo, pa boš tudi ti v klubu trepetalk S*, super za stopko in čim manj bolečo ter seveda čim bolj uspešno punkcijo ti želim. Jaz imam še vedno močne bolečine v spodnjem delu trebuha, še posebej po obisku WC-ja, v bistvu imam 15-minutne močne krče večkrat na dan, tako da sem bolj v ležečem položaju, saj tako lažje zdržim.
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 18:03:53
|
|
|
|
februar202
|
S* bravo za stopko. Želim ti uspešno punkcijo in še bolj uspešen transfer. Zeuso naj bo odmrzitev uspešna, kar zagotovo bo. Potem pa lepo grej. Booby samo pazi, da redno hodiš na wc. Kdaj pa naj bi delala test? Aljonka upam, da bo kmalu transfer. Aleda naj bo postopek uspešen, da mlada damica dobi družbo. Bratca bi bila zagotovo vesela. DaisyB Srečno punce.
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 18:11:20
|
|
|
|
februar202
|
A to je tvoj zadnji brezplačni postopek? 4 je čist premalo, samoplačniško je pa zelo drago, jest ne vem če mi ne bo ratalo, enga ali dva bi mogoče že plačala, več pa ne. A katera ve koliko stane samoplačniško? Trenutno je v Slo. 6 brezplačnih postopkov. Za vsak uspešen porod pa ti pripadajo še štirje. Pri Rešu je postopek 1200€ plus zdravila, ki jih moraš sam kupiti. Dolg postopek te pride tam okrog 1800€ (odvisno vse od terapije). Reš je najcenejši, nato LJ in nato MB. lp, februar202
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 18:28:11
|
|
|
|
S*
|
Je imela katera podobne težave? Je to hiperstimulacija? Tako me skrbi da ni šlo kaj narobe [/quote] To močno diši po hoperci.Kdaj si pa imela punkcijo in transfer? Meni se je hiperca pojavila že kak dan pred transferjem in se je potem samo še stopnjevala.Po 10 dneh pa se je stanje samo od sebe umirilo. Dej veliko počivat in res veliko pij, pa tehtaj se, da boš videla če ti veliko vode zastaja v telesu. Meni je takrat Reš rekel, da v kolikor se mi na vagi ne bo veliko poznalo in dokler nimam težav z dihanjem naj bom doma in naj počivam, če ne pa naj se grem takoj pokazatv P. Ja pa super za , sedaj pa srečno do konca in naprej Punce hvala za lepe želje, res ste super vse skupaj in vsaka posebaj zeuso, naj se pingo lepo odmrzne in nato ostane pri tebi vsaj dobrih8 mesecev. daisy B, ti tvoji znaki tudi na hiperco spominjajo, si tudi kaj napihnjena? Dej lepo počivaj in božaj bušija, očitno ti pikici že sedaj nagajata, kaj šele bo . Ko sem bila aktivna pred 3,5leta tukaj, so stare borke vedno pravile da dela ata same živahne otročke in sedaj ti lahko to potrdim iz prve roke, ker naša žabica je naspidirana 100/h. Pri samoplačniškem postopku so mene pri kratkem protokolu prišla zdravila stat okrog 750€, je pa res da sem reagirala full po polžje.
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 19:10:23
|
|
|
|
booby
|
februar202 - test naj bi delala v ponedeljek, sem ga pa že 9. dan po et in potem še 10. dan in pa 11 dan zvečer (ja vem ja, morala sem jih toliko narest ker nisem mogla verjet svojim očem, ker že toliko časa buljim v negativne teste ) S* - punkcijo sem imela 27., ET pa peti dan. Na vagi se mi pozna 1,5kg.. lahko da je od tega ker sem bila po et 1 teden doma in je blo več časa za hranjenje . Ful me skrbi da ni IMN, ker me najbolj boli na desni strani. Prav bojim se zakašljat ali kihnit Upam da je hiperca in da bo z mojima pikicama vse ok. mogoče neumno vprašanje: en zarodek npr. zaplava v jajcevod, drugi pa je lepo v maternici. Je možno da donosiš tega, ki je v maternici, tistega iz jajcevoda pa odstranijo? Še nekaj bi povedala tistim ki se bojite injekcije ELONVA, češ da je poceni in slabša od drugih zdravil. Jaz sem pridelala 19 celic.
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 20:40:22
|
|
|
|
Aljonka
|
S* super za stopko v ponedeljek pa bomo držali pesti, da bo hitro minilo in da ne boš kašljala! zeuso srečno jutri mogoče se vidiva jaz tudi pridem na UZ daisy B kaj pa če bi se šla mal pokazat na gk? booby ne vem če je IMN jaz sem jo prestala 2x pri obeh je bilo isto bolelo neznosno (tako da se tud premikat nisem mogla) ampak sam 2x do 3x na dan po 1h. hvala vsem za navijanje kot sem že napisala grem jutri zopet v LJ. Še vprašanje pri kakšni velikosti pa folikli običajno počijo?
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 21:15:55
|
|
|
|
jona klara
|
S* bravo za stopko in punkcijo,v ponedeljek pa držim pesti, da ti čimprej mine, ter da pridelaš nekaj dobrih jajčk, ki se bodo oplodila in vaju končno pripeljala do nove sreče.Boš videla kako živi so šele decembrčki. oz januarčki, naš je čez 100 na uro,so pa pravi srčki.V glavnem tudi jaz valda držim zate vse pestke na vseh okončinah in naj bo uspeh, da se ne bo več treba iti tega. zeuso- držim pesti, da jutri postaneš grelka in trepetalka, vso srečo! daisy b- lahko da je hiperca, proti krčim pa vzami buscopan in magnesol, to so meni prvič rekli v člj da lahko vzamem, če so krči v maternici, pa veliko pij in samo leži.ALI POJDI DO DR, VSAJ V PONEDELJEK ČE NE PREJ. BOOBY- jAZ SEM TUDI IMEL 2 KRAT IMN, izgubila oba jacevoda, kr močna bolečina na eni strani, prav špika in na trenutke zategne, ki jo spremlja izcedek ali krvavitev.Ni nujno, da je to, lahko so samo krči v maternici. mene pa noge bolijo za umret, kaj več spet več ne čutim, joj tile dnevi po et so prava norija, ker itak ne moreš druga razmišljati kot samo to. Napihnjena sem kr fajn, sam ni straha za hiperco, upam, da kaj dogakja notri, aljonka- srečno na uz
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 21:18:14
|
|
|
|
jona klara
|
silva in februar- držita se in seveda mislim na vaju 100 na uro
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 13.4.2013 21:23:34
|
|
|
|
daisy B
|
S*, dvakrat sem imela že hiperco, takrat sem imela veliko več foliklov in tudi punkcija je bila bolj boleča, tako da mislim, da to ni hiperca, saj je bila bolečina pri hiperci konstantna, sedaj pa se mi bolj dogajajo krči večkrat na dan po 15 minut, nisem pretirano napihnjena in tudi redno odvajam vodo. Upam, da se pikici nameščata in kot ti praviš, sta zelo živahni Aljonka, nisem na GK ampak pri Reševi pa tudi ni tako hudo, da bi hodila na urgenco. jona klara, Buscopan sem že vzela, tako da bom kar nadaljevala z njimi.
< Sporočilo je popravil daisy B -- 13.4.2013 21:27:15 >
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 14.4.2013 7:48:41
|
|
|
|
tara.81
|
Prišla od Reškota in še dobro, da sem šla danes gor. Sluznica je super odebeljena, tako da danes začnem jemati še Prometrium poleg estrofema in v četrtek gremo po pikico! Malček me sicer prehlad daje in ne vem, kako bom vse skupaj s službo uredila. Imam še nekaj dni časa, bom že kaj pogruntala, ne? VSe za mojo pikico. silva joj vzemi si čas in boš videla, da bo žalost minila in bo namesto nje spet prišla želja, volja in pogum za nov postopek. S* dobro opravi jutri. Da bi bili vsi foliklčki polni samih dobrih celic booby meni se je hiperca pojavila hitro po ETju in je trajala slab teden, pol je pa bilo kot da bi odrezala. Zredila sem se pa za 6kg in sem imela težave z ležanjem, bolečinami, ko sem šla na WC, pa tudi z dihanjem. Tako da po moje to ni hiperca.
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 14.4.2013 9:36:30
|
|
|
|
aksuram
|
tara.81 držim pesti za četrtek. s službo pa se bo vse uredilo... joj tudi mene se neki prehlad loteva . jona klara seveda dogaja notri- žurko imajo. še posebej na tak lep sončen dan, so otvorili sezono piknikov. Aljonka upam, da si dobro opravila danes. sporoči S* srečno na punkciji daisy B kako si pa ti danes? zeuso srečno danes meni so vsi znaki izginili, edino utrujena sem in prehlad se me loteva... da znaki izginejo najbrž ni ravno dober znak ane?
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 14.4.2013 10:14:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Jutro punce meni je test pokazal pa krvni tudi, ampak že tretji dan imam krvavitve, kot , sestro sem klicala v lj in pravi naj pridem jutri spet na test, da vidimo če beta pada :( A se je že kateri zgodilo podobno, a je možno da se nosečnost nadaljuje kljub krvavitvam? :(
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 14.4.2013 10:20:26
|
|
|
|
jona klara
|
aksuram- kateri dan po et si? jaz tudi nisem včeraj nekaj čutila dan prej pa in danes spet, zpam, da je to dober znak, da se špiri in si postavlja domek, enako upam zate, je pa groza ko čakaš an te znake in jih opazuješ in analiziraš, pa si že nor od vsega ke r je vse podobno za minus in plus, čeprav jaz lani ko ni uspelo nisem nič čutila razen bolečine v križu in glavobol. S*- KAKO SI? UPAM, DA ZDRAVJE BOLJŠE, DO ET NE SMEŠ IMETI VROČINE.vZAMI KAK LEKADOL, meni je rekla sestra v lj da lekadol in naprosin lahko tudi sedaj vzamem ko je pikica že pri meni, pa čaj in med.Imam pa tudi jaz zamašen nos, nekaj me peče v ustih....kake znake si pa ti imela sedaj v poskusih z zamrznjenčkih ko ni uspelo? jutri pa držim pesti za tvoje dobre celice in da punkcija hitro mine, čimmanj boleč seveda, pa korak za korakom lepo naprej.pozdravi se. aljonka- kako je boilo danes? zeuso- upam, da že greješ pikico. daisy- kako si?
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 14.4.2013 10:21:32
|
|
|
|
jona klara
|
tara.81- da ti čimprej mine do četrtka ko greš po pikico
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 14.4.2013 10:23:39
|
|
|
|
oreh
|
Anonimen, jaz sem tudi začela krvaveti nekaj dni po , sveža kri, seveda takoj letela na urgenco, kjer so ugotovili, da krvavim iz neke membrane, ki ni bila v povezavi s plodom in so rekli, da bom še nekaj časa krvavela, če pa bom obilneje, v kosih, pa ne kaže dobro, a se je vse lepo izteklo. srečno jutri, upam, da bo beta še zrasla. če pa imaš možnost pa čim prej na urgenco, da boš vedela pri čem si oz. da boš pomirjena. če rečeš da si IVF te že gledajo drugače in so max prijazni. tara lepo, lepo, pa srečno v čet., saj sama veš, da bo zmagovalen
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 14.4.2013 10:24:20
|
|
|
|
jona klara
|
anonimna- tebi pa pošiljam pike poke [sm=pikapoka1.gif za srečo.Kako krvavitev in barvo pa imaš' seveda se lahko nadaljuje, leži in počivaj cel dan.Pa srečno jutri
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 14.4.2013 10:36:38
|
|
|
|
EmaS.
|
joana klara hvala, hmm rdečkaste je barve, podobna menstri :(
|
|
|
|
RE: IVF/ ICSI marec - april 2013 14.4.2013 10:37:32
|
|
|
|
EmaS.
|
joana klara, pa spet skupaj čakamo na
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
PEDIATER OBALAmomacusKateri je po vaših izkušnjah najboljši pediater na obali?Dr. Semič (
65%)
Dr. Bem (
10%)
Dr. Rončevič (
13%)
Dr. Sabadin (
4%)
Dr. Hercegovac (
9%)
Število vseh glasov: 283Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!