|
RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato... 14.2.2013 12:58:47
|
|
|
|
kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana zdaj, ko smo v vrtcu dobili končno novo vzgojiteljico, opažam, da je moje dete v vrtcu večkrat tepeno....in to zgolj zato, kot mi na veliko razlaga, da tovarišica pravi, da tega dečka, ki tepe ne smejo udariti nazaj ampak povedati njej.....in jih dečko lepo še naprej udarja, boksa, ščipa, ker se mu ne zgodi nikoli nič, le vzgojiteljice se pogovarjajo z njim....prej, ko ga je pa moje dete in še kako verjetno tudi - brez tega, da bi jo kakor koli učili, da se mora tepsti, pač se otrok odzove impulzivno v obrambi, kot bi se verjetno tudi odrasel, če bi mu kdo primazal eno okrog ušes - tega dečka ob vsakem udarcu udarilo nazaj, pa ni imela nobenih problemov......in drugače se tudi ne tepe v vrtcu, vzgojiteljica je rekla, da se je vedno le "udarila nazaj", če jo je kdo udaril...in prejšnji vzgojiteljici se je to zdelo normalno (verjetno je bolj julove sorte bila ).....in mene zdaj to precej moti.....da se moj otrok ne sme več braniti ampak mora iti tožarit vzgojiteljici in že dva tedna zaradi tega dečko lahko udarja po mili volji, ker se vzgojiteljice z njim pogovarjajo, otrok pa vseeno ne zaščitijo, s pogovorom torej temu dečku dajejo dodaten signal, da lahko udarja, ker ga ostali otroci ne smejo udariti nazaj.....in če se bo to še nadaljevalo, bom šla v vrtec in povedala to, kar sem zdaj tebi.....da naj mojega otroka ne učijo tožarjenja, ampak ga potem naj naučijo, kako se verbalno naj ubrani tega dečka....ker dokler se je dete branilo "na moj" način, je bilo uspešno in tudi nobenih izgredov z njo v vrtcu ni bilo..... Vendar otrok se pač ne sme braniti....mora dobiti po buči in zgolj tožariti avtoriteti, da bo ta rešila problem namesto njega....avtoriteta ga pa ni sposobna rešiti.....vendar važno je le, da se otroke ne uči nasilja.....da se otroke nauči nasilje stoično in pogumno prenašati.....lep način.... K takšni vzgojiteljici pojdi čimprej. Meni je manjkalo to. Men so stalno govoril, tepst se ne sme, to ni lepo in so me veselo mlatil, dokler ni moj stric ponorel pa šel z mano k temu sošolcu. Ko ga je videl se je samo obrnil pa sva šla. Doma mi je pa rekel, da če pa tega revčka ne morem okol kepe počit, da pol mi pa ni pomoči in sem ga in je bil mir. Enako učim tud svoje otroke in jih niti slučajno ne mislim drugače, ker moj otrok nikakor ne bo eno pridno revše, ki ga mlati vsak ki ima pet minut časa. Ravno zadnjič sem imel s tastarejšim debato, ko mi je jamral, da ga en sošolec tepe. Ko sem ga vprašal, zakaj ka ne prišpona nazaj, mi je odgovoril, da trener karateja ne pusti. No prepričal sem ga, da v samoobrambi lahko in mora, seveda mora pa pazit kako. No zdaj je mir.
|
|
|