ronja -> RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med bratoma... (21.1.2013 13:41:25)
|
mislim, on zagotovo ima kak razlog za to, ki ga jz nikakor ne morem doumeti... A si ga že vprašala? Ker včasih pomaga, da ju enostavno vprašaš. Ker itak si tudi oni želijo lepo razumet in da se majo fino skup, samo včasih ne predvidijo posledic svojih dejanj (kot da mi pa jih:D). Nusi, zavaruj tavelikega - rabi mir, pa ga ne dobi. Vzami tamalega fizično stran, pa se kaj z njim igraj ali pa daj velikemu nekaj na mizo, kjer tamali ne doseže. Taveliki rabijo tudi svoj prostor, tamali pa jih gledajo ko bogece in seveda se hočejo svojih bogecev non stop dotikat:D. Sama se lahko menita tako, da ti poslušaš ali gledaš, da ne gre predaleč. Nič ni narobe, če tavelik pokaže tamalemu, da ga ma dovolj, samo da ni pregrob (da ga ne trešči recimo). Pri nas je bila sicer obratna situacija, da je tamala kdaj rabila svoj mir, tavelika pa res rine v ljudi, ki jih ima rada in potem je mala pop* in jo trešila. Smo rešili, ko sem ugotovila, da tavelika enostavno ne sliši, da je ma tamala dost. Sem taveliki razložila, nekaj časa pazila in ji sama rekla, ko sem videla, da je ma mala dovolj, pa opozorila taveliko, da je mala rekla, da je dovolj in potem se je fuuuuul popravilo! Priporočam! njeni punci sta dojeli point in sta odlozili orozje. moja 2 petelina pa... Hehe, ja, niso vsi otroci isti:D. Mojidve se tudi ne tepeta, ker čim ena drugo trešči, bo ta prijokala k meni in bo konec pretepanja:D. Poznam pa kar nekaj (res v gl. fantov), ki se konkretno zmlatijo, če je treba. Tako da ne vem, če to res vedno dela:D. Je pa res, da nekje morajo tudi dat ven. Boljše, da doma, kot drugje, a ne? Tak da včasih so lahko tudi tečni, a ne? Če se pa to predolgo vleče, se pa usedite, pa pogovorite, zakaj sta taka. Če ma kdo kake probleme itd... potem bojo dojeli, da tako vedenje ni ok in da mama misli, da je potem nekaj narobe. Pri nas ima zdaj tamala malo krizo z vrtcem odkar so zamenjali vzg., ker je druga rutina, pa s prejšnjo pom. se je res ful dobro ujela... Tam je sicer vse ok, samo ji nekaj ni in se enostavno mora stulit, mora dat ven to frustracijo in ji pač omogočim. Seveda jo tolažim in jasno, da se mi srce trga, ko jo vidim, da trpi, samo je dejansko najboljše, da jo objamem in ji putim, da se zjoka, brca okoli sebe (umaknem živa bitja stran) in ji rečem, da naj da kar ven in da jo imam rada. In potem je v par minutah ok in je spet srečna:). Takrat držim taveliko stran, ker ona bi jo seveda rada takrat objemala in hudo težko razume, da tamala tega zdaj ne rpenese. Če pa je ne prehitim, potem bo tavelika tamalo bezala in bo pop*, da da to ven, še predno pridem zraven... No, saj rezultat je isti - jo crkljam in se dere[sm=jezicek.gif] Res se vedno splača bit pozoren na to, če hoče en otrok met mir - da se mu ga zagotovi. Ker včasih si tečen in hočeš mir. In tudi otrok ma pravico do tega. So pa potem otroci, ki bi strašno radi "razvedrili" svojo sestrico ali bratca ali mamo ali očeta in bojo ful rinili točno v tistega, ki je najbolj tečen... Jao... No, se splača bit na preži pa vsakič sproti razložit, da se tečne ljudi pusti pri miru (jim bo itak kasneje to prav prišlo;). PS: glede droge: meni ful pomaga, če dovolj spim.
|
|
|
|