|
RE: Nenehno drazenje, kreganje, ... med brato... 11.2.2013 16:31:43
|
|
|
|
pelin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Poker face IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 in kot tretje - nobena od vas ni konkretno komentirala primera in dala nasveta, kaj narediti. Če iz mojih postov nisi razbrala, kaj želim povedati, ti bom pa konkretno in direkt povedala. Tvoja mulca se grdo obnašata zato, ker jim jima ti to dovoliš, tebe ne upoštevata, ker te ne spoštujeta in te ne jemljeta kot avtoriteto. Verjetno sta deležna praznih groženj. In ja če sedaj ne boš vzpostavila reda in discipline te bosta čez 5-10 let krepko prerastla in to ne samo po višini. Če otrok nima v sebi, da pretepanje, cufanje, ščipanje, grizenje ne spada v socializirano družbo, mu mora to povedati starš in jasno nakazati, da misli resno. Ne kar nekaj v tri dni tulit po hiši, otrok se tega navadi in sploh ne sliši več. In konkretno kaj bi jaz naredila, če bi imela takšna impluzivna otroka, ki se ne znata brzdat? Jasno in glasno bi jima povedala, da kakršno koli nasilje, vrbalno, psihično in fizično je PREPOVEDANO in to napisala na list in ga obesila sredi dnevne sobe. Povedala jima bi tudi, da v kolikor bosta pravilo kršila bo sledila KAZEN, ki se bo tikala samo tistega, ki je nasilje povzročil in ne vse družine. Torej odvzem bonitet v obliki igranja igrc, gledanja risank, al pač kaj ima rad. In to izvajala dosledno! Dovolj konkretno? No med tem časom, ko sem morala jaz v službi špilat avtoriteto tistim otrokom, ki jih doma ščuvajo naj se tepejo ali pa jih pri tepežu namerno zignorirajo v upanju, da jih bo minilo me je Pokerčica prehitela...pa nič zato...saj je napisala vse tako kot bi jaz ...tako da v bistvu nimam kaj veliko dodati...škoda...no vseeno je par stvari... Množične pike na koncu povedi oz. med njimi pišem tudi jaz...to je znak višje inteligence, ki bi rada še veliko povedala pa se ji ne da vsega pisat ...še niste slišale? Škoda.... Metuljčica šur da sem opazila tvoj sarkazem v postih...saj vem da ne misliš tistega s tonami čokolade resno...saj zagotovo veš, da se boš po njej le zredila in postala mozoljasta...otroci pa se ti bodo še kar tepli...enako je z drogo...naprimer z jointom...pomagalo bo le v primeru, da ga skadita maladva....dost heca....bodi baba in ne dovoli, da te mulci nosijo v rit.....bi rekel moj stariata... Še zate Lili: Kaj pa v slučaju, da štiriletnik ali petletnik recimo še ne znata brati....a potem pa skiciraš, narišeš....? Ne...buča...narediš tri pike, pa jima bo vse jasno...
< Sporočilo je popravil pelin -- 11.2.2013 16:32:38 >
|
|
|