Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: januar / februar 2013 28.2.2013 8:12:11
|
|
|
|
Radenska_
|
Ojla! No mi2 sva bila pri Rešu, moj je opravil SPG, izvide še čakava. Po njegovih besedah je bil boljši kot prejšnji, Reš ni ravno deloval kot da je katastrofalno, tako da upam na najboljše. Jaz sem dobila Aglurab, ki ga že jem po pol tabletke na dan in bom počasi zviševala dozo do baje željenih 2 tbl/dan in pa jemljem utrogestan, da sprožim M, potem pa sledi Klomifen. Med 12 - 16 dnem ciklusa se moram naročit na UZ, da vidi če sem kaj reagirala, en dan prej pa morava imet sp. odnos za PKT.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 28.2.2013 8:54:04
|
|
|
|
Anonimen
|
ojla ,en uprašane za tiste ki imate kombinacijo puregon in cetrotide (LJ). Sm pozabla prašat, a to si dam zvečer puregon pa pol cetrotide vrjetn . Ni nč treba ob določeni uri? hvala
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 28.2.2013 8:55:18
|
|
|
|
oreh
|
Dober dan! A vam tudi RR zadnje čase tolko šteka? Žal mi je za vsako, pri kateri je bil ta postopek neuspešen, vsem pikajočim in čakajočim pa želim več uspehov. Ena punca je spraševala kdaj te reš naroči, če zagledaš magični . Mislim, da 6-7 teden, ko je srček že viden. Mene je malo kasneje, ker so bli vmes glih prazniki. Na pregledu se mu nasmeh razvleče do ušes in ti zaželi vse dobro, priporoča nuhalno pri njih in to je to. Radenska, Reš vedno začne s to kombinacijo zdravil (če ni že takoj kakega indikatorja za IVF), upam, da bo pri vama klomifen dovolj .
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 28.2.2013 10:55:36
|
|
|
|
T3JK4
|
Pozdravljena anonimna, jaz sem sicer imela kombinacijo Suprefact+Puregon, naročeno pa je bilo injiciranje ob približno istem času. Mislim, da bodo ostale pritdile mojemu zapisu. Jaz pa komaj čakam soboto, da izveva koliko pikic naju čaka...
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 28.2.2013 13:27:36
|
|
|
|
dekca
|
Puregon na eno stran, Cetrotide na drugo stran, seveda ob približno isti uri kot dneve prej. Mislim, da je sestra omenila nekaj v zvezi s tem, da naj si najprej dam Puregon, ne dam pa ravno roke v ogenj. In ja, oreh, šteka tale RR, sploh ko hočem kaj napisati, melje in melje, ter nato javi napako, da je pretekel čas, večkrat pa niti osnovne strani ne odpre, ne glede na brskalnik.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 28.2.2013 14:33:21
|
|
|
|
mamica deklicam
|
Pozdravljene. Evo mene s prvega pregleda pri dr. Voglerju. Name je naredil dober vtis. Realen, pove na direkt. Ko sem povedala, da bi radi imeli še tretjega otroka, me je vprašal, če ciljamo tokrat na fanta . Mojega sem naročila na spermiogram, sama moram iti dat hormone 3 - 6 dan cikla. Nato nazaj do njega, da čimprej opravimo vse, ker me že EMŠO daje Naredil je UZ in ugotovil, da imam mogoče cisto, zato ga mora ponoviti po koncu naslednje . Če se sama ne bo odluščila, mi bo dal terapijo. Punce, meni je ta zdravnik všeč tudi zato, ker mi ni "težil" zaradi kg. Saj vem, da jih imam krepko preveč, a bom sedaj lažje plunila v roke in kakšnega oklestila, če nimam še dodatnega pritiska.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 28.2.2013 16:05:52
|
|
|
|
tara.81
|
Evo pa je prišla . Reša sem potem klicala takoj zjutraj, ko je še bila belina. Rekel mi je, da naj se oglasim 12. dan cikla in da bomo vidli kaka bo situacija. Ta cikel bom imela spontan ciklus. Srečno punce še naprej. Mislim na vas in držim pesti, da bi vam uspelo kmalu ugledati ...
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 28.2.2013 16:51:14
|
|
|
|
pišanec
|
Tara.81 No, pa sva spet v enakem postopku. Samo da imam jaz en dan pred tabo UZ. Morda pa bo zamrznjencek prinesel ? Ali ima katera izkusnjo pri dr. Resu glede spontanega cikla z zamrznjencki? Bom hvalezna za kaksno informacijo. Drzim pesti P
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 28.2.2013 19:39:59
|
|
|
|
mojsonci
|
pomaranca no vidiš meni na izvidu iz adria laba piše da je od 5naprej za tri tedne torej, če se podvaja se pri tebi še kamot nariše 5ka in to čez dva dni držim pestke pri nas je pa danes 15ti dan je pa hormona 206 tako, da se je podvojil sem srečna in vesela čeprav imam še izcedek ampak je tega res ful ful mal pa čist temno .... iuzkušnje z Rešem pri zamrz.pa žal nimam .... upam, da jih ima katera tukaj... SREČNO!
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 28.2.2013 19:55:07
|
|
|
|
smartika
|
Rozica86 sploh več ne vem, katero stopko sva imela .. Vama držim pesti, da bi se v MB odvijalo najboljše in čim hitreje.. Hvala za lepe želje Pišanec in Tara81 zgleda, da ima Reš glede zamrznjenčkov letos drugačen postopek .....spontan... jaz sem imela lani maja še transfer enega zamrznjenčka (ki se žal ni prijel), pa sem 2 dan ciklusa začela kemati Estrofem, 12 dan ciklusa UZ in 15 dan transfer..... zgleda, da ne uporablja več Estrofema? lp
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 6:17:34
|
|
|
|
Pommaranca
|
Jutro, no danes je 11 dan od ETja dva dni starih zarodkov, pa je test tudi tokrat negativen Očitno nama tudi v tretjo pri Rešu ni ratalo, tako, da se bova sedaj preselila v MB. Mogoče katera ve, ali je potrebno pri Rešu prevzeti kako dokumentacijo oz. kakšen je postopek, ko menjaš kliniko? Če pravilno sklepam, rabiva sedaj oba dva nove napotnice in s sabo odneseva tudi tiste dokumente, ki jih imama od Reša iz vseh treh postopkov. Držim pesti, da sploh še kakšna zagleda glede na to, kako porazen mesec je bil.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 7:51:20
|
|
|
|
Anonimen
|
dobro jutro, Pommaranca : nimam izkušen z menjanjem klinike ampak vem da moraš vso dokumentacijo sedaj nest v MB, rabiš novo napotnico, ki jo dobiš samo , če ti je prejšna že potekla. Upam da ti bo katera bol točno povedala. Mene pa zanima, če je imela še katera reakcijo na cetrotide, mene je učer , ko sm si dala še 2 ure pol fejst srbel pa rdeč flek sm mela. lep dan pa upam da katera sporoči veselo novico
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 7:53:45
|
|
|
|
dekca
|
Nič hudega, zna priti do obojega, mislim, da celo piše tam nekje pri stranskih učinkih. Pa za Puregon velja isto.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 8:12:37
|
|
|
|
darijal
|
jutro punce..vem da ste o tem ze razglabljale pa vseeno prasam danes je tocno 1 teden od transferja mislite da je se prezgodaj za test...tako me prsti srbijo... cim več +++++++++++++ vsem zelim...
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 8:38:13
|
|
|
|
dekca
|
darjal, prezgodaj. Kateri dan pa si imela transfer? Če si ga imela 5. dan, je na 9. že kar zihr, če pa prej, pravijo, da pa 11. dan po transferju. Čeprav nekaterim pokaže že prej, ni pa nujno.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 8:43:17
|
|
|
|
darijal
|
5 dan sem imela transfer 1 oplojene jajcne celice ker so druge zaostale v razvoju. bom se malo pocekala test naj bi uradno imela 8.3.drzimo pesti za
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 9:50:13
|
|
|
|
dekca
|
Ti že zdajle čestitam, če boš vzdržala do takrat. Jaz bi ga delala že v nedeljo ali pa v ponedeljek.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 10:26:37
|
|
|
|
pin
|
Za Pommaranco! Meni je uspelo pri Rešu v 4. postopku....tak, da razmisli... Je pa res, da sem imela že dogovorjen datum v MB (pa sem ga v ponedeljek skenslala ) Ja, v Mb zahtevajo vso dokumnetacijo, nove napotnice....ni da ni. Sestre na IVF MB ti pošljejo email kaj vse potrebuješ. Drage borke držim pesti, da boste tudi ve enkrat MAME.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 10:34:10
|
|
|
|
T3JK4
|
Jaz bi pa imela vprašanje, če je imela katera podobne probleme.... Po punkciji so mi dali Utrogestan z nemškimi navodili (jaz ne znam nemško, google translate pa prevede spakedranščino). Zadnja dva dni (ko sem mislila, da me je nehalo od punkcije bolet), me boli spodnji del trebuha, če ne grem lulat vsako uro. Pijem redno, zadostne količine, lulam na 1 uro, boli pa za vsako tako kot da se mi bo mehur razpočil. Še ponoči se zbudim vsaj 2x, ker me tako boli, pa ponavadi spim kot klada. Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem. Vse trepetalkam držim pestke, nosečkam želim vse mirno, tistim ki ni uspelo pa piko-poko za več uspeha naslednjič.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 12:32:10
|
|
|
|
dekca
|
Sem na netu pogledala navodila, nič ne piše o tem, da bi bili kaki stranski učinki v predelu mehurja. Kaj pa če imaš vseeno vnetje, jaz sem ga staknila zelo hitro po postopku, pa me npr. pri uriniranju ni nič peklo.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 13:34:54
|
|
|
|
T3JK4
|
Hvala, dekca. Sem klicala na GK in so rekli, da je po punkciji mehur povečan in pritiska na boleče jajčnike. Za vnetje si pila ursi čaj ali so morala po antibiotike?
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 13:54:00
|
|
|
|
dekca
|
Najprej ursi čaj dva dneva, potem me je začelo pa že okoli ledvic bolet in sem pristala na Primotrenu. Seveda sem dobila varnostno opozorilo, da ga med nosečnostjo NE smem jemati, samo sem zdravnico hitro "potolažila" s tem, da je bil minus in da imam trenutno . Je pa rekla, da niti ni nujno pitje ursi čaja, samo da se pije, pa neko čepenje nad lavorjem s kamilicami je omenjala, da tudi pomaga. Upam, da ko bo ali , težav z mehurjem ne bo.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 14:04:04
|
|
|
|
T3JK4
|
Hvala dekca, res... Sem šla kar kuhat ursi (ga imamo vedno pri hiši). Pa tudi domače kamilce bom skuhala za "inhalacije". Ursi načeloma ne more škodit zarodku? Me skrbi, jutri imam transfer. Še bolj me skrbi, koliko celic naju sploh čaka... Ampak če sem zdržala toliko dni, bom še pa teh nekaj ur.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 14:21:16
|
|
|
|
dekca
|
Pušenjak pravi, da ne, jaz mu navadno kar verjamem. Vso srečo jutri. PS Jaz sem pridelala samo 1 celico v 1. IVF, pa je ta prišla do blastociste, zgolj v vednost, tja sem šla pa čisto pripravljena na to, da bodo rekli, da ni nič ratalo, sem skoraj okoli padla, ko so rekli, da me čaka.
|
|
|
|
RE: januar / februar 2013 1.3.2013 15:12:01
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: T3JK4 Hvala dekca, res... Sem šla kar kuhat ursi (ga imamo vedno pri hiši). Pa tudi domače kamilce bom skuhala za "inhalacije". Ursi načeloma ne more škodit zarodku? Me skrbi, jutri imam transfer. Še bolj me skrbi, koliko celic naju sploh čaka... Ampak če sem zdržala toliko dni, bom še pa teh nekaj ur. Svetujem pitje čaja iz brusnic (bolj "varen" od ursi čaja, vsaj za nosečnice).
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?