iris1978 -> RE: januar / februar 2013 (26.2.2013 7:29:40)
|
Rozica86, glede MB imam same pohvalne besede. Zdravniki so ful prijazni, sestre tudi- nasploh vsi. Noben ne te gnjavi, če imaš kakšen kg preveč. Jaz jih imam kar 25 preveč, pa me sploh noben ni vprašal po teži, razen anesteziologa, ki pač mora vedet zaradi narkoze. To je tudi druga prednost MB, saj imaš na izbiro, da ti punkcijo delajo pod narkozo ali ne. Za tiste, ki imajo več celic je po mojem mnenju vsekakor boljše, da ti jo delajo pod narkozo. Glede čakalne dobe ti jaz težko povem, ker sva imela malo drugačen postopek, saj imava darovalca semena in sva na to čakala 5 let :-(. Ampak, ko si enkrat v postopku gre zelo hitro. Najin zdravnik je sicer dr. Vlaisavljevič, ampak sem ga videla samo enkrat, ko sem začela s postopkom. UZ mi je vedno delala dr. Mlakar, prenos pa dr. Reljič. So pa vsi nasploh zelo prijazni, si vzamejo čas in vse lepo razložijo, če te kaj zanima. Mislim, da je tudi terapija malo drugačna, saj sem jaz najprej začela s kont. tabletami Femoden, 1 teden pred prenehanjem jemanja kt, sem si začela dajat injekcije Diphelerine in nato še Gonal F. To je bil dolgi protokol. Pridelala pa sem 17 celic. Zdaj pa lahko samo upam. Jih pa zelo veliko hodi od daleč v MB na postopke. Jaz vem, da centra ne bom menjala. Pa tudi zarodke vstavljajo 3, dan, samo če imaš malo celic oz. slabe kakovosti. Če pa jih imaš več pa je transfer 5 dan. Če boš imela še kakšno vprašanje ti z veseljem odgovorim.
|
|
|
|