|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
5.2.2013 21:19:54   
me ni
http://www.ringaraja.net/nosecniski_koledar.html
V rubriki o plodu so zapisane velikosti v mm.

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 876
5.2.2013 21:56:56   
Maora
http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

http://pregnant.thebump.com/pregnancy/pregnancy-tools/articles/how-big-is-baby.aspx

user posted image

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 877
5.2.2013 21:59:29   
Penny
Jaz bi kaj bolj podrobnega, ker me zanima, od kje taka razlika v PDP (na podlagi UZ merjenja) za samo 1mm velikosti ploda.

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 878
6.2.2013 7:47:13   
Leni01
Jutro nosečkeuser posted image

Maora, kako si?user posted image user posted image user posted image

Penny......ne obremenjuj se s temi meritvami. Vsak G dela po svoje. Eni takoj spremenijo pdp, drugi se našajo na prvi dan zadnje menstruacije. v prvi user posted image je bil moj plod majhen za en teden.....pdp mi niso spremenili. Na morfologiji je bil že vellik, da se je vse ujemalo z tedni nosečnosti. Odvisno tudi kdaj si zanosila. Moja pikica je bila manjša od tvoje, pa sem imela uz točno 8t. Pa mi je g rekla, da vse štima. Boš pa prej šla na porodniškouser posted image

Danes sem po 5 dneh spet bruhalauser posted image user posted image . Sem mislila, da je že konec.

< Sporočilo je popravil Leni01 -- 6.2.2013 7:48:50 >

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 879
6.2.2013 8:03:01   
Tejči
Pozdravljene mamice in bodoče mamiceuser posted image

Lep čas vas že berem, a se nekako nisem želela izpostavljati do prvega pregleda, ki sem ga imela včeraj. Pikica je velika 1,33 cm, srček pa že lepo bijeuser posted image  Trenutno mi je G pustil datum PDP po menstruaciji in sicer 16.9. To bo naše drugo detece, starejša pupika bo oktobra stara 9 let. Se pa druga nosečnost tako razlikuje od prve, da ne morem verjet. V prvi nič slabosti, vedno polna energije...sedaj pa cele dneve slabo (bruham na srečo ne), vlečem se kot cota, če bi lahko bi spala ves dan in noč..ampak mi služba ne dopušča in me sedaj že dva dni popoldan začne glava bolet od utrujenosti. Upam, da se mi vsaj malo energije kmalu vrne, ker se takšne res nisem navajena in mi je kr mučno. A konec koncev, samo da bo detece zdravouser posted image  

Aja, še zgodbica okrog tega, kako smo "prišli" do deteca. Pred letom in pol sem nehala jemati KT, zaradi glavobolov in slabosti. M pa ni in ni bilo - pol leta. Po pregledu pri G sem dobila diagnozo policističnih jajčnikov in 3 mesečno zdravljenje s Cycla proginovo. M se je malenkost popravila, a še vedno sem imela zelo neredne cikluse (od 15-40 dni). Zraven tega sem imela še močno glivično vnetje, nakar sem spet šla h G-to je bilo letos 4. januarja. Vnetje smo pozdravili in z G sva bila dogovorjena, da bova v februarju naredila UZ, da vidima, ali sploh imam ovulacijo ali ne. A M ni več bilo, začela se je slabost, boleče prsi in pozitiven testuser posted image  Brez načrtovanja, brez psihiranja, v bistvu z redkimi spolnimi odnosi, sem zanosilauser posted image  Presenečenje za naju, presenečenje za G. Vedno sva rekla, da skozi postopke umetne oploditve in te stvari ne greva, če se bo zgodilo, se bo, če ne, pa imava že eno pupiko, ki nama lepša dneve. A narava je poskrbela za presenečenje in sedaj je veselje toliko večjeuser posted image  

Še to: naslednji pregled + nuhalno svetlino imam 8.3.

Tako, sedaj pa moram it delat, še vas berem in še vam pišem.

Vsem želim nosečnost brez težav, zdravo detece in vse kot mora biti!!!user posted image

Pozdravček, Tea

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 880
6.2.2013 8:05:46   
Tejči
Še podatki za tabelo:

16.9., Tejči, 29, Maribor, 2 user posted image , 1 user posted image , 8.3.

user posted image

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 881
6.2.2013 9:17:44   
Penny
Leni, saj mi G ni nič spreminjal (ali sploh omenjal) PDPja, niti ni nič rekel, da je kaj premajhen ali da bi bilo kaj narobe, samo primerjam datum vs. velikost plodka, ki je na UZ slikici user posted image .

Tejčiuser posted image . To je pa najlepše, ko te preseneti (ampak zaželjeno seveda).

Zadnjič sem rekla, da menjam jutranjo slabost za večerno, ne? Ne, hvala, zdaj imam oboje user posted image . Sinoči sem morala user posted image prav malo čokolade pojest v postelji, da mi je bilo bolje user posted image . Pa v bistvu mi je že od popoldneva malo delalo slabo, zvečer pa sploh. Zjutraj imam pa itak tak čuden občutek v želodcu user posted image .

(odgovor članu Leni01)
Neposredna povezava do sporočila: 882
6.2.2013 9:35:19   
MojcaD1980
Tejci cestitke :)
Penny jaz se ne bi prevec obremenjevala z rastjo plodka ... vsaka nosecnost je drugacna. Normalno so razlicne tudi velikosti nasih pikic. :)

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 883
6.2.2013 10:09:03   
rtm_
Oj babike, kok čvekate user posted image a vas bo kej zamedlo? Ko sem danes nesla tamalo v vrtec je šadal še dež, zdajle pa na polno sneži, še dobro da mi ni treba nikamor iz pisarne.

Pri meni je vse ok, za slabosti mi pomagajo prepečenci in bebe čaj (včerajšnje odkritje  ), in če pijem ta čaj mi res skoraj ni slabo, razen kakšen vonj me vznemiri. Včeraj je prišla ena stranka in je smrdela po gnoju, sem skoraj bruhnila vanj, ampak je bilo potem ok.
Rodila bom jaz v Lj, kot že prvič, ko sem sicer po tri dnevnem mučenju imela CR, ampak načeloma zadovoljna z osebjem. Pomojem sem v tistih treh dneh ko sem rojevala kar vse spoznala in razen redkih izjem, je bilo vse super. Najbolj zoprna mi je bila ena babca, ki je celo moja soseda iz bloka, pa mi je po tem ko so se odločili za CR rekla: aja vi ste una k ne zna rodit, pa more zdej na CR.
OMG čisto me je ubila s to izjavo, ko sem bila že tako ali tako čisto na koncu. No ampak glede na to da bom skoraj sto procentno imela spet CR, bom šla spet v LJ, ker grem lahko praktično peš :D

Z opremo je pa tako, jaz bi tudi imela nov voz, ampak v duhu recesije bom obdržala kar starega. Vse ostalo imam pa itak še od taprve, edino če bo fantek bom pa itak mogla vse na novo kupit, čeprav vsi pravijo da prve mesece je lahko tudi fantek v roza. Mojega bi pomojem kap zadela, če mu sina v roza oblečem. Itak je tak tapravi alfa male in ne bo pustil da mu sinkota poženščimo. No bomo videli kaj bo. Za spol bova vprašala, čeprav prvič so nama na nuhalni povedali narobe, tako da bova vprašala šele na morfologiji. Meni je že zaradi imena pomembno, da vem a razmišljat o ženskih al o moških. Sicer moj ma za fanta že izbrano, samo meni ni tako zelo všeč, ker je prepogosto. Hčerka ima namreč precej redko ime in tudi na splošno so mi bolj všeč redka (ampak še vedno slovenska) imena.

Kar se pa dajanja obrti nazaj je pa pri nas tako, da sem rekla da do tridesetega bom imela vse otroke, ki jih mislim imet, potem pa čao miki. Moj bo pa letos itak že 35, je pa tudi rekel, da letos zaključuje kariero :D

(odgovor članu MojcaD1980)
Neposredna povezava do sporočila: 884
6.2.2013 10:56:21   
Vesna27
Pozdravljene po dolgem času!

Ko sem bila v tujini, sem vas občasno prebirala, ampak sem težko dohajala, ker ste res pridno pisale. user posted image

Čestitke vsem, ki ste imele pregled in je bilo vse ok. Jaz ga imam čez en teden, saj kar hitro minevajo dnevi.

Na žalost so se tudi pri meni začele slabosti, občasno tudi bruham. user posted image Prav v strahu sem šla na letalo za domov, ker sem se kar slabo počutila. Jaz zapestnico nosim, ampak ne vem, če čutim kakšen učinek. Če ne drugo, jo imam za psiho.user posted image

O vozičku in ostalem še ne razmišljava, bova še malo počakala.

Pozdravček.

(odgovor članu rtm_)
Neposredna povezava do sporočila: 885
6.2.2013 10:58:00   
babyika88
jst se iz foruma poslavljam... prekinitev nosečnosti... ni blo v redu...spet... user posted image

user posted image

vse skupaj se je ustavlo v 8. tednu..in ni več napredovalo... vso srečo vsem nosečkam!

papa

(odgovor članu rtm_)
Neposredna povezava do sporočila: 886
6.2.2013 11:17:21   
MojcaD1980
babyika88 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu babyika88)
Neposredna povezava do sporočila: 887
6.2.2013 11:20:07   
robika
Joj mi je ful hudo ko berem da se je katera poslovila ob enem me začne pa tudi skrbeti da bi blo pri nas kaj narobe,držite se babikeuser posted image user posted image

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 888
6.2.2013 12:18:00   
Penny
babyika88, sem se velikokrat spomnila nate. Žal mi je, da se (spet) ni razpletlo oz. nadaljevalo po željah user posted image .

(odgovor članu babyika88)
Neposredna povezava do sporočila: 889
6.2.2013 12:29:53   
Maora
Babyika88 :'( zelo mi je zal :( drzi se!!

Tudi danes sem imela svetlo rjav izcedek. Jutri poklicem in vprasam. Ful je bedno, ker g ordinacija pri nas dela samo 2x na tede, od tega moj g dela samo ob ponedeljkih popoldan. Za znoret.

Ostajam pozitivna. Poskusam se ne sekirat. Vse bo ok.

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 890
6.2.2013 12:48:15   
Penny
Nimate ginekologa na urgenci, tako kot v Ljubljani? Ker to je pa res ful nerodno, da tolk malo dela user posted image .

(odgovor članu Maora)
Neposredna povezava do sporočila: 891
6.2.2013 12:51:33   
jagodka14
babyika88 user posted image tko mi je žal zate, samo ne obupat.

Vesna dobrodošla nazaj, no kako je blo v toplih krajihuser posted image user posted image ?

Maora zakaj pa ne pokličeš v urgentno ambulanto in vprašaš al pa greš kar tja?

Dons sm pa kot ena cunja, slabo mi je in vrti se miuser posted image , po moje je še mal vreme krivuser posted image

Jaz tud ne vem če si ne bom umislila nov vozekuser posted image , samo ga bom verjetno kr na bolhi kupla rabljenga
, k za novga pa res nebi dajala ful evrčkov.

(odgovor članu Maora)
Neposredna povezava do sporočila: 892
6.2.2013 12:59:34   
mulica
A ve tud tako kak dan sploh nimate nič znakov? Skoraj pozabim, da sem noseča. Edino če bradavičke potipam, so zelo občutljive. In to je danes vse. Človek kar ne ve, a bi bil vesel ali zaskrbljen. In kje še še ta preeeegleeeeed :)

Jaz tudi moram vedeti za spol, zaradi izbire imena. Naš fantek ima tudi redko, a zelo lepo ime user posted image , sorojenec, pa bo moral imeti prav tako redkega, lepega in takega, ki paše zraven. Tako da bo veliko dela z izbiro, ne da se mi pa dvojno delati user posted image

Jaz bom tudi v Lj. porodnišnici kot prvič, sploh ne razmišljam drugače. Sicer je bila prva babica, ki je ravno zaključevala izmeno, malo sitna, češ, kako pa to diham, potem tista "moja" pa je bila angelček, res oseba, ki sem se ji čisto prepustila. Odvisno verjetno na koga in kdaj naletiš, to pa je povsod menda isto. Meni je bilo super, res da sem imela veze, vendar te v porodni itak nič ne štejejo (razen če se zmeniš za točno določeno babco, kar jaz nisem hotela), ampak potem, za to da prideš na želeni oddelek, pa so super user posted image

(odgovor članu jagodka14)
Neposredna povezava do sporočila: 893
6.2.2013 13:38:48   
Penny
Ja, mene tudi malo ciklično joški bolijo, na par dni kar malo nehajo, potem pa spet začnejo. Pa s slabostmi je podobno, kakšen dan sem čisto vredu, potem pa spet skor za bruhat. Verjetno je to kaj povezano s podvajanjem hormonov, vmes se telo malo navadi, potem pa spet pride nov šus in občutiš.

(odgovor članu mulica)
Neposredna povezava do sporočila: 894
6.2.2013 14:00:39   
Vesna27
jagodka14: Fajn je bilo, super vreme (okoli 25 stopinj). Glede na to, da je bilo počutje na začetku dobro, sem izkoristila za doooooolge sprehode ob morju. Zadnja 2 dneva sem se že kar slabo počutila in sem sedaj vesela, da sem nazaj, ker to bruhanje mi je pa res bedno. Kako si ti? Še malo, pa greva na pregled ane? user posted image

babyika88, tudi meni je žal zate in za vse ostale, ki ste se poslovile! user posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 895
6.2.2013 14:37:00   
MojcaD1980
tudi jaz od ponedeljka nimam nobenih simptomov. Super se pocutim. Slabosti nimam, krcev v trebuscku tako malo da so zanemarljivi. Joski me nic ne bolijo. So pa lepi polni. Edino kar opazam, da zvecer tezko prebavim. ponavadi jem 2-3 ure pred spanjem in ko se ulezem kar se cutim hrano v zelodcu.

(odgovor članu Vesna27)
Neposredna povezava do sporočila: 896
6.2.2013 15:17:48   
Leni01
Babyika88.......user posted image . Drži se. Želim ti čimprejšnjo ponovno in uspešno nosečnostuser posted image

Maora........par pikalon za tvoje izcedkeuser posted image user posted image user posted image user posted image . Le optimističnouser posted image

Za moška imena se bom priporočila ( tiste, ki imate fantke, da mi pol mal zaupate.....bom kopirala)user posted image če bi pikica imela pištolco, ker pojma nimam katero ime. Za punčko imam. Moja taprva ima dolgo bolj redko ime.....kaouser posted image in moram nekaj fajnega najti, da zraven pašeuser posted image

Čez dve uri grem k zdravniku. Mi je rekel, da me mora videt kaka sem in če bo res nuja, me bo dal na infuzijouser posted image . Upam, da se še v redu držim in da mi ne bo treba v bolnico.

Mene joškice še niso bolele. Mogoče, ko se dotaknem bradavičk so ml bolj boleče. Špikanje je občasno. Kak dan bolj, kak dan manj. Slabost še zmeraj prisotna 24 ur na dan.

< Sporočilo je popravil Leni01 -- 6.2.2013 15:20:19 >

Neposredna povezava do sporočila: 897
6.2.2013 15:47:33   
Maora
Nimam pojma kako je z urgenco pri nas, verjetno obstaja. Jutri zjutraj poklicem in vprasam g.

Bolecine imam v maternici. Upam, da boli ker raste moj centimetrcek v dva centimetrcka.
:)

Problem imam danes v sluzbi. Ker sem zaposlena na bencinskem servisu, smo danes imeli dobave in sem kar nekaj dvigovala, od pijace do kartone mleka, itd. To verjetno ni okej, ne? Ceprav nocem nikomur povedati, mislim da bi se bilo pametno pogovoriti s sefom, kaj menite?

(odgovor članu Leni01)
Neposredna povezava do sporočila: 898
6.2.2013 16:00:36   
MojcaD1980
Maora zelo pametno bi bilo povedati v sluzbi glede na tvoje delo..mislim, da pretirano dvigovanje ni glih priporocljivo. Se posebno ce imas potem bolecine v trebuscku.

(odgovor članu Maora)
Neposredna povezava do sporočila: 899
6.2.2013 16:24:31   
~Biba~
Pozdravljene nosečke; upam, da ne bo narobe, če vam tukaj nekaj predlagam; vsaj za tiste s Štajerskega konca, upam da bo kaj koristilo

...tudi sama sem lani bila v pričakovanju...zdaj pa se že veselo spopadamo z otroškim vsakdanom user posted image

Sama sem hodila na priprave, v UKC MB, v šolo za bodoče starše...zraven pa sem prebrala veliko člankov in obiskovala predavanja o naravnem porodu...in moram vam povedati, da me poroda ni bilo strah, potekal je skoraj tako kot sem si ga predstavljala....če treba grem še po 5 otročičkov user posted image

Ob prebiranju literature in brskanju po spletu sem naletela na gospo Andrejo...ki ima tudi letos; v tem mesecu predavanja na Ptuju...če katero zanima, se jim lahko pridruži. Res vam ne bo žal.

Lahko se jim tudi pridružite na facebooku: Priprave na porod na Ptuju

Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?