RE: Septembrcice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 14:23:08)

dvojni hormonski test? Kaksen je pa to test?

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 14:35:19)

Kopiram, da ne bom kaj narobe povedala:

"Če meritve nuhalne svetline kombiniramo z dvojnim hormonskim testom (določanje koncentracije prostega β- HCG in PAPP-A v krvi nosečnice), dobimo mnogo bolj zanesljive rezultate, oz. zelo izboljšamo napovedno vrednost kromosomskih napak.
Ugotovljeno je, da najboljše rezultate dosežemo, če odvzamemo kri v 8. tednu nosečnosti, ultrazvočno preiskavo pa naredimo pri izpolnjenih 12.tednih."

skrivnostnica -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 14:48:01)

Penny, jaz bom tudi k Pušenjaku šla. Prvič sem bila pri eni, ki je pa zdaj že v pokoju. [sm=smiley1.gif] Datuma še nimam, ker je rekla, naj se najprej na NS naročim, da ne bom imela vsega v istem tednu.

jaz na DHT ne grem (razen, če bo NS slaba)...tudi prvič nisem šla.

SunRa -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 14:48:59)

Živjo punce, pravkar sva z mojim dragim prišla s pregleda, tokrat srečna in s 1.slikico [sm=bravo.gif]. [sm=smiley27.gif] že lepo bije [sm=bravo.gif], plod je velik 2 mm, [sm=nosecka.gif] sem 5t 5d. Moj ginekolog je zadovoljen z vsem, kar se je danes videlo[sm=smiley1.gif]. NS imam 7.3. pri Dr. Miglarju v MB. Predvideni PDP je 17.9.. Ker sem omenila, da se mi je do sedaj 3x pojavil blagi rjavi izcedek (bolj nitke), mi je za vsak slučaj predpisal Dabroston in počivanje. Upam, da bo od zdaj naprej vse ok [sm=9nebesa.gif]. Vse ki imate oz. ste imele danes pregled držim pesti, da je vse v najlepšem redu z vašimi [sm=smiley27.gif]

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 14:51:07)

Hvala Penny za pojasnilo. :) Bomo vidli kaj mi bo g. rekla na pregledu. Na nuhalno bi pa nekje v Novi Gorici naredila ... ne bi do LJ lazla. Bom povprasala g kje mi predlaga.

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 14:57:09)

kako lepa novicka SunRa! Cestitam!! Samo da je vse vredu :) [sm=bravo.gif]

skrivnostnica -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 15:01:12)

SunRa, [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Tukaj je zbrano na kupu za nuhalno.... http://babybook.si/izbrano/izvajalci-pregleda-nuhalne-svetline-v-sloveniji.html

SunRa -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 15:03:29)

Hvala MojcaD1980 in skrivnostnica [sm=smiley10.gif]

Leni01 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 15:12:51)

Evo me[sm=smiley1.gif]

Vse je kul. Srček bije, veliko smo 1,31cm[sm=bravo.gif]

Sem pa glihkar klicala za nuhalno. Pušenjaka baje do marca oz. mislim da še marca ne bo. Mene je pol naročila pri dr.tul. Mi pa baje pripada napotnica in tudi dvojni hormonski test, pa mi moja g danes ni dala, samo vprašala me je koliko sem stara. Sem 34 in če si ob porodu 35 ti baje pripada. No jaz bom en mesec prej 35. Jao sem stara koka že[sm=jezicek.gif].

Za vse, ki imate izcedke.....sem pozabila nicke....držim pestke in držite se

Naslednji pregled imam 21.02.....pa nuhalno tudi. Samo napotnico si še moram zrihtati

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 15:14:10)

kako poteka prvi pregled? Dosti sem prebrala ze na netu. Torej na prvem pregledu ti nardijo: vaginalni UZ, te stehtajo, zmirijo tlak, dobis nosecnisko knjizico. Te takoj posljejo tudi dat kri in urin?

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 15:32:36)

cestitke Leni01. [sm=bravo.gif]
kako je lepo ko je vse vredu :) :)

Leni01 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 15:41:08)

Mene ni tehtala. Vprašala me je težo pred nosečnostjo. Pritisk mi ni zmerila, ker je bila zmedena(sestra namreč). Sem jo orenk šokirala s svojo [sm=nosecka.gif] po naravni poti[sm=jezicek.gif]. En kup papirjev za odvzem krvi in urina ....za toksiplazmozo, sifilis, ne vem kaj še vse. Kri in vodo mi je rekla naj dam kak teden prej pred naslednjim pregledom.
Zdravnica je naredila vaginalni uz in to je to. Sam pregled 5 minut....papirologija 45 min[sm=smiley29.gif]
Aja...pa še materinsko knjižico sem dobila

Anonimen -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 16:02:53)

evo dobila datum pregleda pri g, 28.1 ob 10, jupi me je že strah
lp [sm=pujs.gif]

lollipop07 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 16:03:52)

evo jest sm tut s pregleda...
sm tut dobla Dabroston tablete zaradi krvavitev...mal me je seveda zaskrbel...drgač smo zračunal da sm šele v začetku 7. tedna...srčk se je dobr vidu in tut je fajn biu in je bla zato G bl optimistična glede krvavitev...prav da če srčk tko močno bije, pol ponavad kr rata use skp[sm=smiley1.gif] velik je dobre 4mm in nasledn pregled mam 6.2., da vidimo če se ej stanje kaj izbolšalo...PDP mam 18.9.
nekak sem mešanih občutkov zarad krvavitev in tablet, po drug stran je blo pa tko neprecenljivo vidt srčk...
aja pa ena cista se mi je nrdila in je možn da tut zarad tega mal krvavim...je pa rekla, da upa, da poč...tko da v 2 tednih morm nehat čist krvavet in cista more jt[sm=smiley36.gif]pol smo pa zmagal...
zdej pa počivat, tko kt je G naročila...

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 16:13:39)

bravo lollipop07 :) samo da je vse vredu. Pa nic sekirat - srcek lepo bije, to je vazno! Pocivat pa bo. :) :)[sm=bravo.gif]

Penny -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 16:42:11)

Čestitke punce za lepe novičke [sm=bravo.gif].
SunRa, pri tebi se pa že zelo zgodaj vidi srček [sm=bravo.gif].

Pušenjaka ni do marca? [sm=smiley13.gif] Meh. Glede na ZM imam sicer čas do 16. marca, ampak si želim it prej, da potem lahko mami in tašča dobita lepo slikico za 8. marec [sm=smiley1.gif].
Za dr. Tulovo sem slišala (brala) pohvale, se bom tudi jaz probala k njej naročit v Dravlje.

Leni, je en mesec čakalne dobe za NS, al je to zaradi tvojega trajanja nosečnosti tako naneslo? Kaj so ti pa glede DHT rekli? Lahko isto v Dravljah delaš al boš morala na Polikliniko?

Meni se zdi, da sem stalno lačna in bi samo jedla. Če bo šlo tko naprej ... [sm=smiley29.gif][sm=smiley36.gif]

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 16:52:31)

joj tudi jaz bi vedno neki jedla ... predvsem zvecer me dajejo neke cudne zelje. Se kar bojim na tehtnico. Mamma mia.

Kim80 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 17:21:10)

Pozdravljene!
Tudi jaz sem zagledala težko pričakovani + (po 19. mesecih poskušanja). To je moja 2. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], naj povem, da mi je prvič ratalo v prvo. PDP po ringaraji je okoli 27. septembra, na pregled še nisem naročena. Me je pa kar strah in paničarim, ker nimam nobenih nosečniških znakov, razen pozitivnega testa. V 1. nosečnosti me je zvijalo kot pri M, sedaj pa skoraj nič. Za slabosti je pa verjetno še prehitro. Imam tud eno slabo izkušnjo - se mi je pred dvema letoma zgodilo isto kot tisti, ki je imela na CB lep plus - potem pa zapoznela M - baje je bil SS v zgodnji nosečnosti. Zato paničarim in se bojim, da bi sedaj bilo enako. Upam, da ne.
V 1. nosečnosti pa sem imela tudi jaz rjave izcedke, ki pa so se na srečo dobro iztekli - rezultat je naša živahna deklica.
Uživajte.

MojcaD1980 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 17:23:23)

Dobrodosla Kim80. Kar pogumno naprej - pa nic panicarit. Psiha prevec vpliva na nase telo. :)

Leni01 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 17:28:01)

Kim80 dobrodošla[sm=bravo.gif].

Lollipop......[sm=bravo.gif] za pregled

Penny...... Jaz sem klicala v dravlje za Pušenjaka. So mi tam dali cifro na kateri ga kao dobim in sem dobila v lj porodnišnico. Tam so mi rekli, da ga pač nekaj časa ne bo in glede na mojo starost naj dobim napotnico. Ns na napotnico pa izvajajo v lj samo v porodnišnici. Dht delajo v horm.lab na polikliniki. Za dravlje pa ne vem.
Jaz bom takrat v 12t....se mi zdi. Nisem računala.

sončnica mala -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 18:23:46)

Wiiii, kako je lepo prebrati novičke iz pregledov. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]
Pridni srčki, ko že tako lepo bijejo. Komaj čakam in že odštevam dneve do mojega pregleda - torek...ampak me je kar malo strah [sm=smiley36.gif]

Midva sva nekako računala, da bi rada dobila otročk spomladi ali poleti...ampak kar nekaj časa ni uspelo, Sedaj pa, ko sem ugotovila, da bo september mi je pa zelo všeč. Lažje je kupiti oblekice in majčke, kot pa pozimi budne in podobno. [sm=smiley36.gif]

jagodka14 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 19:43:50)

OOOO kakšne super novičke s pregledov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Mi smo se pa glih mal poslatkali s torto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/torta.gif[/image] ima tast dans rojstni dan in smo mu s tamalim dvema torto spekle[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Vesna maksimalno uživaj na dopustu v toplih krajih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ja Pušenjaka res ni do marca al pa še mal dlje, sm na med.over-u neki brala, da je imel zdravstvene težave

Vesna27 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 20:12:58)

Penny in jagodka14: hvala za lepe želje!

Super za vse, ki ste se oglasile z dobrimi novicami iz pregleda! [sm=smiley32.gif]

mulica -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 22:31:41)

Hihi, Kim80, podobno kot bi sebe brala. Vse številke, poteki ... m kljub plusku ... še pdp imava isti dan :) Samo da mene zdaj zvija, prvič pa ne in da imamo mi od prej živahnega fantka, ne punce :)

Drugače sem se pa jaz zdaj malo pomirila ... danes sem celo večkrat pozabila pogledat na wc papir, če je kaj tam :) Hvala punce, tudi po vaši zaslugi, ste me malo pomirile [sm=smiley10.gif]

Moja izbrana ginekologinja je drugače dr. Tul in ona je res super, priporočam. Ful faca, sproščena, zabavna ... [sm=smiley1.gif]

super za vse srčke! [sm=bravo.gif]

sunflower29 -> RE: Septembrcice 2013 (24.1.2013 23:08:27)

Ojla...
hvala za vse [sm=smiley31.gif] in lepe besede.
bila sem pri G in niti z eno besedo mi ni omenila da bi lahko bil to SS. šla sem k njej takoj isti dan ko sem videla izcedek. najprej sem sestri povedala vse potrebne podatke in že ona me je čudno gledala, in komentirala zakaj paničarim saj je možno da mi samo M zamuja in da sploh nisem noseča [sm=zmeden.gif]. povedala sem da sem delala test ki mi je pokazal pozitivno in da mi M nikoli, ampak nikoli ne zamuja!! potem ko sem šla k zdravnici mi je ona spet enako povedala in da vse ženske delamo prehitro te teste in bla bla (ful je bla nataknjena ta dan, ker drugače je ful v redu) in da moram počakat 10 dni preden delam test takrat sem šele lahko sigurna da je to N!! potem mi je naredila test in pokazalo je -. tako da sem bila presenečena ko ste napisale da je to lahko SS. čudno mi je bilo tudi to da nisem čutila nobenih znakov nosečnosti (vem, da je tudi to možno), prvič mi tudi ni bilo nič slabo, sem pa imela vrtoglavice, občutljive (.)(.) in veliko lakoto!! tako da mi je bilo čudno da tokrat ni bilo nič. tako da res ne vem kaj je to bilo....samo M ki je zamujala ali N.....

Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>