|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
17.1.2013 13:07:58   
Cari
ja ti kilogrami,.... najprej je odvisno s katere teže startaš. Če imaš pri 170 cm 60 kd ali pa 80 je verjetno razlika...sicer pa mislim, da se z njimi ne gre preveč obremenjevat. Jaz sem se prvič zredila za 13 kg, drugič za 10. Obakrat vse izgubila v 1 mesecu po porodu. Sem se pa drugič zredila v 1 mesecu 3 kg user posted image potem p na koncu skoraj nič. Ko še nisem vedela da sem noseča, sem kar jedla in jedla, .... in sedaj je podobno. Imam že +3kg, a se ne sekiram. Le mogoče moram malo čokolado omejit, ker zaradi sladkarij rada kakšno vnetje staknem, pa ga res ne bi rada. Pojem pa eno veliko milko z lešniki na dan user posted image , poleg ostalega seveda....

Punce ve samo užživajte v user posted image pa bo kg ravno toliko kot jih mora biti in vsi bodo ob času odšli user posted image

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 251
17.1.2013 13:17:32   
skrivnostnica
Penny, držim pesti!!!! user posted image

Jaz sem se v prvi nosečnosti zredila 7,5kg. (sem najprej shujšala 2,5kg zaradi bruhanja, tak da sem šla rodit s 5+ od začetne teže). zdaj mi je šlo že tudi malo dol.

(odgovor članu Cari)
Neposredna povezava do sporočila: 252
17.1.2013 13:35:34   
Penny
Evo me s pregleda. user posted image
Videla sem dva krogca user posted image v maternici. Se pravi gestacijska vrečka in rumenjakov mehurček sta na svojem mestu, kjer morata bit. GV je ca. 1cm velika (ni hotel povedat točno, je rekel, da ni važno, niti ni meril user posted image - očitno danes ni bil preveč na volji), utripa pa itak še ni, ker sem šele v 6. tednu. Spet sem naročena čez 2 tedna (31.1.), takrat pa bodo že utripi.

Pozabla sem ga vprašat glede prisotnosti partnerja pri vag. UZ. Ah bom pa samo slikico mu pokazala, pa bo na NS bolj užival, ko se bo že več vidlo.

Glede teže: nazadnje sem se doma tehtala prvi dan zadnje M (10.12.) in pred enim tednom me je pri G sestra stehtala (oblečeno, obuto). In sem imela pri G enako kg kot doma gola in bosa. Očitno sem shujšala ali pa je razlika zaradi vage user posted image . Doma se ne bom več tehtala, ker si ne upam. Imam namreč ono vago, ki kaže tudi %maščobe in %vode in to baje ni priporočljivo za nosečnice (čeprav bi se stehtala na načinu brez tega, samo kg). (Enako tudi ljudem s srčnim spodbujevalcem odsvetujejo tehtanje na tej vagi.). Se bom pa samo pri G tehtala user posted image .

(odgovor članu skrivnostnica)
Neposredna povezava do sporočila: 253
17.1.2013 13:37:52   
jagodka14
Penny upam da je blo na pregledu vse o.k.user posted image

Ah ja kilogramiuser posted image .Vprvi nosečnosti 20+ v drugi 12+, v tretji bomo pa vidl, prov obremenjevala se ne bom, se pa mal mirkam da se ne nažiram(sploh s kakšnimi sladkarijami)user posted image .
Glede nosečniških znakov. Jaz v prvi nosečnosti nisem imela prov nobenega nosečniškega znaka, tud joške so se mi povečale šele proti koncu, v drugi nosečnosti mi je blo do 5 meseca slabo za znoretuser posted image , tko da mislim da je čist odvisno od nosečnice in tud od nosečnosti. Sm pa včeri ugotovila da topla zimska oblačila in zaprti topli prostori niso zame. Smo bli včeri v trgovini pol sta se pa tamali še mal v lumpiju igrale, midva sva pa eno kavo spila in ko smo odhajal sm komaj čakala da pridemo ven na svež zrak, se mi je tko vrtel da sm mislila da bom kr dol padla.

Neposredna povezava do sporočila: 254
17.1.2013 13:38:41   
Leni01
Jaz nisem glih športni tip, tak da tudi zdaj ne bom začela neki izvajat. Glede na mojo kondicijo, bi me pobralouser posted image
V prvi user posted image sem se zredila 23 kg, s tem da sem v prvem trimesečju shujšala 4 kg zaradi bruhanja. Je bilo obdobje, ko sem se redila tudi kg na teden. Sem pa bolj suha in mi niso težili. Izgubila sem prvi mesec po porodu vso pridobljeno težo.

Penny...čakamo noviceuser posted image

< Sporočilo je popravil Leni01 -- 17.1.2013 13:39:10 >

(odgovor članu Wojcica)
Neposredna povezava do sporočila: 255
17.1.2013 13:44:12   
Leni01
user posted image user posted image penny. Le tako naprej.
Jaz sem do zdaj 2kg shujšala . Saj bom itak vse nadoknadilauser posted image

(odgovor članu Leni01)
Neposredna povezava do sporočila: 256
17.1.2013 13:44:17   
Penny

IZVIRNO SPOROČILO: Pinas

No,skupnega v vseh dosedanjih pa je bilo-prsi so me sicer bolele,niso pa se povečale niti za 1 g.user posted image

Kako to misliš? user posted image user posted image Jaz sem se pa ful veselila, kolk bom končno joškata user posted image . No pač, mal naprej po abecedi bi šla, prvo črko znam že čist dobr napisat user posted image . Ampak ob koncu N/med dojenjem so se ti pa povečale, ne?

(odgovor članu Pinas)
Neposredna povezava do sporočila: 257
17.1.2013 13:44:46   
Vesna27
Penny, super, da je vse na svojem mestu!!! user posted image

Jaz moram še doooooolgo čakati na prvi pregled (skoraj 1 mesec). user posted image

Jaz sem pred nosečnostjo izgubila nekaj kg, ker sem začela bolj zdravo jesti (5 obrokov na dan, sladkarij skoraj nisem jedla), tako da bom nadaljevala, ker se dobro počutim. Ne mislim pa pretirano gledat na kg.
Za zdaj se nisem še nič zredila, sem se ravno včeraj stehtala. Sem pa šele konec 5.tedna. Me pa napihnjenost malo jezi, sem ugotovila, da mi kivi vse še poslabša.

Povedala nisva še nobenemu in do 1. pregleda sigurno obdrživa novico zase.

Hvala za komentarje glede lanenega semena. Tudi jaz sem bila vajena jesti zjutraj z jogurtom in ostalimi kosmiči. Najbrž bom nadaljevala.

Lepo se imejte!

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 258
17.1.2013 13:47:55   
skrivnostnica
Penny, user posted image user posted image user posted image , čez dva tedna pa še user posted image

(odgovor članu Vesna27)
Neposredna povezava do sporočila: 259
17.1.2013 13:57:48   
Penny
Saj če se meni prejšnji teden ne bi pojavila tista pikica rdečega/rjavega izcedka, bi tudi čakala na 1. pregled še celo večnost ... do 7.2. (9. T).

Neposredna povezava do sporočila: 260
17.1.2013 14:12:17   
MojcaD1980
Hvala bogu da je vse vredu Penny. user posted image
Jaz imam 30.1. kontrolo in to v 6 tednu ... upam, da se bo kaj vidlo. :)

Jaz sem od vceraj na bolniski (akutni prehlad - se vedno full kasljam in celo na 38.5 vrocine sem prisla). ufff!! Upam, da bo vse ok z mojo pikico.

Kar se paznje glede hrane tice pa: alkohola sploh ne pijem vec. Ce se mi bo prav zalustalo bom morda kak kozarcek vina spila in to bo to. Meso zelo dobro popecem, sadje in zelenjavo zelo dobro operem oz prekuham. Tuno jem normalno. Suhe salame in susi mi pa tako tako niso nikoli bile prevec dobre. Tako, da to hvala bogu ni problem. Edinemu kar se skusam malcek izogibat je sladkarijam.

Kidat pa sploh ne mislim ... naj se kar mozek namatra :D Meni tako in tako ni treba iz hise te dni :p

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 261
17.1.2013 14:18:49   
Pinas
Penny-user posted image ,srečka,da si že vse to videla!
Res,niso se mi povečale,prvič sem dojila cca 3 mesece,drugo sem od začetka dodajala in sem bila brez mleka še prej.Prsi so bile res bolj pokončne-vsaj nekaj,user posted image in bolj okrogle in polne,ampak velikost je bila enaka.
Jaz sem tudi fantazirala kako prideš iz košarice B na C in potem še celo na D......user posted image
Pobožne želje,jaz nisem,ostala sem na B in še dobro,da nisem že vnaprej kupovala modrcev za dojenje večjih številk.user posted image
Meni je očitno namesto v prsi usekalo v trebuh,nimam druge razlage.user posted image
Seveda pa vsem tistim,ki si želite povečanja,držim pesti naj se vam zgodi!user posted image
KG-sem se odločila,da se stehtam preden grem na prvi pregled,niti približno se mi ne sanja kakšno je stanje s kg-niti nočem vedeti.user posted image
Prva nosečnost-pridelala 20 kg,ampak sem res non stop jedla-priznam!
Druga-iz porodnišnice sem prišla z manj kg kot sem jih imela pred zanositvijo!user posted image
Tretja-pojma nimam

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 262
17.1.2013 14:25:28   
MojcaD1980
joj meni so pa modrcki ze kar malcek premajhni. In tudi eni moji prijateljici (4 mesec) so se ze povecale za 1 stevilko. :) So pa res full cvrste in polne ... Moj se jih ne more natikat :D

(odgovor članu Pinas)
Neposredna povezava do sporočila: 263
17.1.2013 14:33:32   
Penny

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, št. user posted image , št. user posted image doma, naslednji pregled, spol user posted image

1.9.
Teta Estera, 24.1.

5.9.
mala.pikica, 2user posted image , 18.1.
skrivnostnica, 3user posted image , 1user posted image . 18.1.

6.9.
Leni01, 2user posted image , 1user posted image , 24.1.
MojcaD1980, 32, NG, 30.1.

7.9.
Wojcica, 2user posted image , 1user posted image , 29.1.

9.9.
Partika, 29, Mb, 1user posted image , 0user posted image , 28.1.
pikizenc, 2user posted image , 1user posted image , 24.1.
roladica, 30, 2user posted image , 1user posted image
šeena26, 26, Prlekija, 1user posted image , 0user posted image , 15.2.

10.9.
Trilč, 29, Ce, 2user posted image , 1user posted image , 18.1.

11.9.
babkaa, 2user posted image , 1user posted image , 6.2.
*kmetka*, 32, Ce, 3user posted image , 1user posted image , 11.2.

12.9.
anonimna (Celine), 5user posted image , 2user posted image
breskvica82, 2user posted image , 1user posted image , 15.1.
nesika, 2user posted image , 1user posted image , 25.1.
Tara S, 3user posted image , 2user posted image

13.9.
mami411, 5user posted image , 4user posted image , 5.2.

14.9.
jagodka14, 33, 3user posted image , 2user posted image , 13.2.

15.9.
Cari, 4user posted image , 2user posted image , 28.1.

16.9.
anonimna#26, 26, Lj, 2user posted image , 0user posted image , 4.2.
Penny, 30, Lj, 1user posted image , 0user posted image , 31.1.
Pinas, 3user posted image , 2user posted image , 6.2.

20.9.
alsa1, 1user posted image , 0user posted image , 7.2.
anonimnauser posted image , 4user posted image , 3user posted image
Vesna27, 13.2.

25.9.
sončnica mala, 29.1.

26.9.
puppe, 34, 3user posted image , 2user posted image , 20.2.

X.9.

Anonimna

čoko1

anonimnauser posted image user posted image

lollipop07, 26, Kr, 1user posted image , 0user posted image , 24.1.

ANDREA2010, 2user posted image , 1user posted image

babyika88, 9.1.

SunRa, 28, 1user posted image , 0user posted image

LunaUna

Zora20, Kozina, 1user posted image

sunflower29, 2user posted image , 0user posted image , 18.2.

user posted image user posted image z nami so pot začeleuser posted image user posted image
sonchek1
zoja09

PRIČAKUJEMO:
user posted image
user posted image
user posted image

user posted image user posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE user posted image 38

user posted image PREGLEDI user posted image

9.1. babyika88
15.1. breskvica82
18.1. Trilč, skrivnostnica, mala.pikica
24.1. Teta Estera, pikizenc, lollipop07, Leni01
25.1. nesika
28.1. Cari, Partika
29.1. Wojcica, sončnica mala
30.1. MojcaD1980
31.1. Penny
4.2. anonimna#26
5.2. mami411
6.2. Pinas, babkaa
7.2. alsa1
11.2. *kmetka*
13.2. jagodka14, Vesna27
15.2. šeena26
sunflower29
20.2. puppe

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
-otrocarije.net - mama.si
- nosečnica.si - babybook.si
- noseča.com - pregnancy.org
- bibaleze.si - bambino.si
- mojezdravje.si - parrentsconnect.com
- pregnology
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE
Priročnik - šola za starše
e-nosečnost

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
- vloga S-1/1 - priloga S-1
Urejanje očetovskega dopusta
- vloga S-1/2 - priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 264
17.1.2013 14:37:19   
Penny
Uuuuu jutri imate pa kar 3 pregled user posted image user posted image user posted image . Držim pesti za 3x lepe novičke user posted image .

breskvica82 se pa nič ni javila po pregledu user posted image . Pa babyika88 tudi ne. user posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 265
17.1.2013 15:07:53   
gittex
Hooojlaaa!

En lep pozdravček še od ene nosečke user posted image Prvič sem test delala 10.1. in je biluser posted image , potem pa še kasneje user posted image saj kar nisem mogla verjeti da je res user posted image ... Sem nova na forumu, stara 26, iz okolice CE in to je moja 2 nosečnost. Prva se ni iztekla najbolje, tako da upam in stiskam tačke, da bo tokrat vse ok user posted image .

Glede na moje približne izračune (saj sem imela težave z menstruacijami, ovulacijami...) imam PDP 14. 9., bom pa kaj več izvedela 6.2. na pregledu user posted image .
Sama sem že od vsega začetka utrujena na polno, prsi me bolijo, pečejo, srbijo, rastejo user posted image ...tako da tudi spim s športnimi modrčki, drugače je katastrofa. Slabosti še ni (upam da jih tudi ne bo), me pa špika SKOSin od vsega začetka! Danes sem mela malo rjavega izcedka in sem že razmišljala, da bi šla kar do G, sam pomoje se tak še nič nebi vidlo??? Kaj mislite?
Verjetno bom še počakala do jutri in če ga bom še vedno mela, šibam takoj po službi... Zdaj počivam (zato mam tud čas kaj napisat in prebirat user posted image
Penny ti si šla takoj? So kaj rekli zakaj naj bi ga imela?

V vsej euforiji ko sem zagledala user posted image , sem poleg partnerju itak mogla povedat prijateljici, pa v službi najbližji sodelavki, da me nebi preveč matrala user posted image , doma jim pa še ne mislim, dokler ne bo pregled mimo...

Punce uživajte v user posted image in en lep dan vsem...

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 266
17.1.2013 15:28:15   
Penny
Gittex, dobrodošla user posted image .
Meni se je izcedek pojavil v torek popoldan, ker pa je tisti dan moj G delal dopoldan, ga nisem mogla klicat. Klicala sem naslednji dan (ko se je izcedek že sam od sebe umiril) in potem šla v četrtek zjutraj na pregled (izcedek že v 99% izginil), kjer se v 5. tednu (4w3d) ni videlo še nič, razen zadebeljene sluznice maternice. Če bi krvavela ali imela močne krče, bi šla pa že v torek na urgenco.

Vzroka mi G ni povedal, danes mi je samo rekel, da lahko da ne pomeni nič hudega (pač mal izcedka, se zgodi brez kakega posebnega vzroka), lahko nakazuje na izvenmaternično nosečnost (kar je pri meni bilo danes ovrženo na UZ), lahko pa da je grozeči splav oz. začetek splava.

Jaz bi se šla pokazat. Da boš mirna :). Po mojem bi se že kaj videlo. Po PDP sem jaz 2 dni za tabo (ZM 10.12./27), pa se je že videla danes GV in RM.

(odgovor članu gittex)
Neposredna povezava do sporočila: 267
17.1.2013 15:40:16   
SunRa
Hvala lepa punce za vse odgovoreuser posted image . S partnerjem sva ravnokar prišla s pregleda. In sicer ker je to moja 1. user posted image , sem kar malce zaskrbljena in zmedena, ker se še ni videlo nič drugega, kot GV. Vem, da je to lahko še prezgodaj, da bi se karkoli videlo, vendar me vseeno skrbi, ker me G ni nič kaj pomiril s svojim odgovorom. Na naslednji pregled sem naročena čez teden dni (24.1.) in je rekel, da se do takrat že mora pokazat, če ne, potem nekaj ne štima user posted image . Penny, tudi jaz sem imela prvi dan zadnje M 10.12.. Kdaj pribl. si imela ovulacijo? M cikle imam dolge +/- 30 dni.

(odgovor članu gittex)
Neposredna povezava do sporočila: 268
17.1.2013 15:43:41   
Penny
Glede na bazalno temperaturo, ovulacijske teste in še druge subjektivne znake sem O imela 24.12., imam pa 27-dnevne cikle (dan nepričakovane je bil 6.1.).

(odgovor članu SunRa)
Neposredna povezava do sporočila: 269
17.1.2013 16:51:26   
sunflower29
Super Penny! tako sem vesela da si dobro opravila pri G in slišala dobre novice.
oh...še en mesec...ta bo težka!!

suny

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 270
17.1.2013 17:14:13   
Penny
Hvala :). Tudi jaz sem presrečna, da se zaenkrat vse lepo odvija :) .

Zdaj sem vidla, da sem pri tebi pozabla dodat datum pri seznamu pregledov. Pa sem prepričana, da sem ga napisala. user posted image

Evo, ura je 5 popoldan in meni se že 1 uro spi, kot da bi bla ura že 10 zvečer. Pa sem spala danes 8 ur (z eno kratko budnico malo čez 3 zjutraj). Če grem zdaj počivat, bo ponoči žurka, pa še eno delo imam za narest do večera user posted image .

(odgovor članu sunflower29)
Neposredna povezava do sporočila: 271
17.1.2013 18:22:20   
SunRa
Tudi jaz sem sedaj popoldan eno kitico odspala - sem bila čist out od vsega skupaj user posted image . Torej Penny po tvojem opisu sodeč, si zanosila par dni prej, kot jaz user posted image . Sicer imam diagnozo PCO in dolge - a redne M cikle, pa tudi O je ponavadi pozna pri meni. Nekaj kar naj bi bilo VK (roza-rjavi izcedek) sem opazila v soboto 5.1. po SO, prej pa nič in nisem ziher ali je bila to VK ali kaj drugega (takrat sem mislila, da prihaja M). Test pa je bil pozitiven 8.1, vsaj dva dni pred pričakovano M. Torej je vseeno možno, da je še prezgodaj, da bi se na UZ videlo kaj drugega kot GV (sem malce brskala po netu). Tiste, ki čakate na pregled dlje časa, se nič ne sekirajte in po eni strani bodite srečne, ker takrat boste vsaj 100% vedele da/če je vse OK user posted image . Mene pa čaka dolgi mučni teden pod ??? Ah, se moram z nečim zamotit misli, da ne bom tuhtala in bo čimprej minilo ... sicer pa itak upanje umre zadnjeuser posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 272
17.1.2013 18:40:08   
Penny
Jaz sem imela VK (čez dan rahlo rožnato obarvana sluz, skoraj neopazno) 7dni po O - 31.12. Prve rahle črtice pa potem 3 dni kasneje (3.1.)., po 1 dnevu zamude pa močen plusek na CB. Očitno si res par dni za mano :) .

(odgovor članu SunRa)
Neposredna povezava do sporočila: 273
17.1.2013 19:19:45   
Wojcica
Večkrat se zgodi, da ob vgnezditvi pride do rahle kkvavitve oz. rjavo rdečega obarvanega izcedka... Tako da je mogoče to bili to user posted image

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 274
17.1.2013 19:42:34   
roladica
penny jaz sem se pri štetju tednov zmotila za 1 teden, tako da imam PDP 16.9. user posted image
Prvi pregled imam pa 18.02.

O kilogramih pa: v prvi nosečnosti sem jih pridelala 13, pa je šlo z dojenjem z vrtoglavo hitrostjo nazaj dol. Mi je v zadnjem trimesečju trebuh pritiskal na želodec in sem lahko jedla res zelo majhne obroke, se mi zdi da me je to reševalo.
Imam pa tokrat res velik apetit, čutim da moj organizem porabi precej več in ves čas imam prazen želodec. Nisem se pa še nič zredila.

(odgovor članu Wojcica)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?