|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrcice 2013
17.1.2013 21:03:28   
mala.pikica
Pa ne že o kilogramih; z njimi se bomo ukvarjale naslednje leto. Sama sem v prvi nosečnosti dobila zraven 17 kilogramov, pa sem šla v službo v prednosečniških stvareh, pa še malo so mi bile prevelike. Res pa je, da nič ni šlo samo od sebe dol :-( Po mojem bo drugič lažje, bo le treba se z dvema ukvarjati :-D

Kar se nosečniših znakov tiče, bi bila jaz vesela, če ne bi bili tako močni. Ta slabost me prav ubija, nič mi ne paše in najraje bi šla spat in spala do konca avgusta, haha. Koliko mi uspe počivari, si lahko predstavljate, glede na to, da imam manj kot tri leta starega pikeca že doma. Ampak gre ta utrujenost malo na bolje, priznam.

Apetit ... ja pa ne, sladko mi na srečo ne paše, bi non-stop nekaj grickala. Hvala bogu za sadje, krekerje in jogurte ... recimo, da s tem ne bom dobila tokrat 27 kilogramov in ne samo 17 kot prvič ...

Sicer pa priznam, da je precej drugače, kot je bilo prvič. ENostavno nimam časa toliko razmišljat o tem, da sem noseča. KAr je mogoče boljše, ker potem tudi manj kompliciraš. Čeprav se trudim držati načela, da je treba komplicirati čim manj. Pa je delovalo že prvič, tako da bo tudi drugič.

Povedala sva najožjim sorodnikom in najboljši prajateljici. Mislim pa, da me v službi precej sumijo, ker opažam čudne poglede v trebuh (res je, da se tudi malo čudno oblačim zadnje čase, ker me enostavno tiščijo kostimi, ki jih sicer nosim, zdaj sem kar v nekih tunikah ...). Ne vem, zakaj je moj trebuh dejansko že kar izbočen, prvič ni bilo tako hitro ... Sicer pa ne mislim več dolgo prikrivati, ne vem, zakaj bi ... Prvič sem čakala do nuhalne, ampak če bo moj trebuh tako rastel, še 4 tedne ni teorije, da ga skrivam ...

Sicer je pa jutri dan d, dan ko bom prvič videla mojo malo malino (tu nekje bi naj bil velik, hihi). Komaj čakam.

Tiste, ki sprašujete, kako je z vaginalnim UZ in prisotnostjo partnerja - pri moji ginekologinji to ni bil problem. pri pregledu logično, da ni smel biti zraven, ampak ker UZ izvaja na posebni mizi in ne na stolu, me je lepo pokrila že kolena, da je bilo čisto skrito njeno početje ... In sva ga prvič videla skupaj. Pa bo verjetno tudi jutri tako. Ak, komaj čakam!

Aja, še to ... jaz sem bila pred nosečnostjo zelo fizično aktivna (aerobika), odkar sem noseča, pa nisem migala še nič (no, veliko smo na sprehodih). Pa mi manjka in naslednji teden začnem telovadit doma - vaje za roke, noge, rit itd ... Ne dam sedaj pridobeljnih mišic :-)

Lepo se imejte ...

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 276
17.1.2013 21:39:11   
gittex
Penny hvala za odgovor in pomoč pri odločitvi, da sem (hvala bogu) vseeno poklicala Guser posted image
Glede na zadnjo izkušnjo, me je takoj sprejel in naredil UZ. Sem se pa malo zmotila in sem v 4 tednu, ali čisto na začetku 5 tedna (niti nevem kako imam ovulacije, ker jih dolgo sploh nisem imela...).
Vidi se GV, ampak ploda pa še ne...so pa moji izcedki nič kaj obetavni, tako da spadam pod rizično nosečnost, takoj bolniško z jutrišnjim dnem, tablete 3x dnevno in ležanjem ter čakanjem in upanjem, da tokreat pikica ostane user posted image
Će bo vse ok, imam čez 14 dni kontrolo, kjer bi se naj že vse lepo videlouser posted image , ob močni krvavitvi pa takoj v bolnicouser posted image

Upanje umre zadnje...user posted image

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 277
17.1.2013 22:14:29   
Anonimen
Penny, super za pregleduser posted image

gittex, drži se, počivaj, držim pesti, da bo vse ok. Kakšne tablete si pa dobila za piti?

Jutri grem po tednu dni delat, sinko je imel virozo. Se pa ful slabo počutim, vsako jutro bruham in čez cel dan mi dela slabo.

Aja, kaj si pa želite imeti... punčko ali fantka? Jaz imam občutek da bo v tretje tudi fantek. user posted image

Nočko
Celine

(odgovor članu gittex)
  Neposredna povezava do sporočila: 278
18.1.2013 7:46:35   
lollipop07
gittex držim pesti...jaz verjamem da bo vse okuser posted image

glede spola...moj pravi, da je fanta nareduuser posted image potem ga pa jaz hecam, da čutim da je punca... ampak v bistvu mi je vseeno... samo da bouser posted image imajo pa v familiji dvojčke (1 leto stare) tako da bol kot za spol navijam, da bo samo 1 user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 279
18.1.2013 8:30:44   
Vesna27
Ojla!

Super za vse tiste, ki ste že imele prvi pregled in so vam potrdili, da je vse ok!user posted image
gittex, ti pa res počivaj, saj bo vse v redu.

Glede spola se mi ne sanja, si pa tako kot najbrž vse nosečke želim le to, da je otrok zdrav, da bo nosečnost potekala kot mora, spol pa ni pomemben. Čeprav mi je več imen lepih za punčke. user posted image

Lep vikend!

(odgovor članu lollipop07)
Neposredna povezava do sporočila: 280
18.1.2013 8:30:59   
Wojcica
gittex, tudi jaz držim pesti, da bo vse dobro! počivat čimveč in pozitivno razmišljat! vse bo še dobro!user posted image

mala.pikica, ja se moram strinjati s teboj, glede razmišljanja o nosečnosti, tudi sama nekako "nimam časa" razmišljati o tem, da sem noseča... je naša malčica (stara bo 22m) kar precej živahna in ji komaj sledimo user posted image

Celine , jaz sem z malo že od lanskega leta doma, sva bile v bolnišnici, staknila adenovirozo, hvala bogu se je vse dobro končalo... tako da v ponedeljek grem delat po štirih tednih in me kar malo skrbi kako bo...user posted image

vprašanje za tiste mamice, ki že imate otročke in obiskujejo vrtec... v sredo, ko je stavka v vtrcih, šolah in tako naprej... boste otročke imele doma oz. imate možnost, da jih imate doma ali bo katera peljala otročke v vrtec???

(odgovor članu lollipop07)
Neposredna povezava do sporočila: 281
18.1.2013 8:34:09   
Wojcica
Kar se pa tiče spola otročka pa mi je čisto vseeno, samo da bo zdravo kot ribica, drugo ni pomembno... seveda, če vprašate mojega partnerja, bi takojšen odgovor bil, da je v drugo naredil dečka, ker se je pozanimal naokoli, kako se jih dela user posted image
seveda bi bilo lepo, če bi bil fantek, bi pol imeli par, če pa tudi ne bo, pa nič za to... še eno žabico pa bo user posted image

(odgovor članu Wojcica)
Neposredna povezava do sporočila: 282
18.1.2013 9:16:13   
puppe
mi imamo doma dva fantiča, po pravici povedano nimam nobenih želj....če bo punčka ali če bo fantek bomo veseli....samo da bo zdravo in da bo celotna nosečnost potekala dobro user posted image

tudi meni se bo do prvega pregleda vlekloooooooooooo....se me pa zgleda počasi loteva slabost, tako da zgleda da mi tudi to nosečnost to ne bo prihranjenouser posted image

si bom morala it kupit zapestnice proti slabosti pa da vidimo ali deluje, upam da jauser posted image

user posted image user posted image user posted image za vse zagledane user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Wojcica)
Neposredna povezava do sporočila: 283
18.1.2013 10:25:02   
jagodka14
gittex ti kr lepo počivi in božaj trbušček pa bo vse o.k. Me vse ti bomo pa poslale pozitivno energijo in pozitivne misliuser posted image .

Sm dons zjutri ugotovila da bo že kriza oblečt kavbojkeuser posted image . V prvi nosečnosti se mi je trbuh začel kazati šele med čertrim in petim mesecem nosečnostiuser posted image . V drugi pa že v drugem mesecu tko da sm mogla kr mal skrivat do 12 tedna . Izgleda da bo zdaj istouser posted image

(odgovor članu puppe)
Neposredna povezava do sporočila: 284
18.1.2013 10:28:41   
skrivnostnica
Imamo en user posted image !!!! Je še ena GV zraven, ampak je prazna.

(odgovor članu jagodka14)
Neposredna povezava do sporočila: 285
18.1.2013 11:14:17   
jagodka14
Skrivnostnica samo da je s user posted image  vse vredu.

(odgovor članu skrivnostnica)
Neposredna povezava do sporočila: 286
18.1.2013 11:47:27   
Pinas
Skrivnostnica-user posted image ,važno,da je en user posted image ok,čuvaj ga!
gittex-počivaj,drugega itak ne moreš nič narediti,držim pesti,da se vse konča pozitivno user posted image
Jaz sem prav vesela,da ima še katera občutek,da ima trebuh napihnjen.user posted image
Res no,adijo pamet,komaj dobro sem test delala,zdaj pa že gledam v kaj naj se dam,da me ne bo tiščalo.user posted image
Zjutraj sem pol ure stala pred omaro in zbirala,se mi zdi,da trebuh kar ven sili.user posted image
Vrtec v sredo,če bo stavka-moj bo ostal doma,kaj pa naj.user posted image Mi sicer to ni všeč,pać ta njihov način,ne morem je pa tudi peljati v vrtec,ker ne vem niti katera vzgojiteljica potem bo in ali sploh bo kakšen otrok.....,skratka v bistvu si prisiljen,da ostaneš doma in daš lepo 1 dan svojega dopusta.user posted image
Jaz sem tako utrujena,pa sem včeraj že ob 8 spala!user posted image

(odgovor članu jagodka14)
Neposredna povezava do sporočila: 287
18.1.2013 12:45:11   
Anonimen
jaz sem tudi ugledala plusek vendar bi zaenkrat ostala anonimna, preveč špionou na straniuser posted image , premalo zasebnosti na tem forumu, sem pa starejša, imam že otroke, nosečnost nenačrtovana vendar zaželjena

(odgovor članu Pinas)
  Neposredna povezava do sporočila: 288
18.1.2013 13:11:52   
babkaa
hei!
Mene tudi že vse tišči, nevem no, tak hitro... prvič se mi je pri štirih videlo, zdaj pa nevem kaj bo, mislim, da bom drugi tedn šla malo po nakupih, kaj hočem... Jaz grem vsaki dan spat od 8-9, pa še od 5-6 grem z malim spat, če sem tak utrujena...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 289
18.1.2013 13:12:22   
MojcaD1980
Gittex drzim pesti tudi jaz da bo vse vredu. Pocivaj in cuvaj se!! :)

Meni je vseeno kaj bo ... samo dabo zdrav-a. :) mi je pa kitajska tabela pokazala da bo fantek. :) Bomo vidli :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 290
18.1.2013 17:51:39   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: skrivnostnica

ja v drugi vrečki se lahko še pojavi

(odgovor članu skrivnostnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 291
18.1.2013 18:34:16   
Penny
Skrivnostnica, user posted image za user posted image in držim pesti še za drugega user posted image .

Jaz sem danes čist crknjena, ker nisem nič spala ponoči (tolk odlašala z enim delom čez dan, da sem morala delat pozno v noč. Tipično zame user posted image .)

Pred dnevi sem naletela na en članek o povezavi med hitrostjo pozitivnega testa oz. nivojem betahCG hormona in spolom. Če katero zanima :) . http://www.babymed.com/pregnancy-news/hcg-levels-and-gender-fetus
Po tej teoriji bi jaz morala imet punčko, test je bil rahlo + že 10. dan po ovulaciji, kar se mi zdi dokaj zgodaj?
Tudi kitajski koledar ( http://php.ringaraja.net/index.php?page=CGCalendar) mi napoveduje punčko user posted image .

Seveda si najbolj želim zdravega otroka, če bi pa lahko izbirala, bi za malo prevagala punčka. Tolk lepih cotk je za punčke, pa veliko lepih imen na voljo... za fantka jih imam samo ene par na seznamu in bo kar težka izbira.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 292
18.1.2013 20:08:12   
skrivnostnica

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: skrivnostnica

ja v drugi vrečki se lahko še pojavi

ne, ni možno...ker je plodek velik 9mm in srček že bije, v uni drugi GV pa niti plodka ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 293
18.1.2013 22:02:00   
sunflower29
pet dni je minilo odkar sem delala test in vsak dan čakam kakšen znak, spremembo, občutek....karkoli.
no danes ko sem se najedla mi je bilo potem nekak čudno "slabo". če bi sploh temu tako rekli. mogoče sem se samo preveč najedla. user posted image kako sploh te slabosti zgledajo? spomnim se da je nekaj kolegic reklo da jim je bilo slabo ampak da niso bruhale.
meni niti en teden ni minil, od kar sem zvedela pa sem že živčna razvalina!!!!!! kje je šele 18.2.????

suny

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 294
19.1.2013 8:41:25   
gittex
Jaz se od vas žal poslavljamuser posted image user posted image [s
m=hudicek1.gif]
V pet zjutraj sem dobila močne krče, krvavet suser posted image m začela tako da sem šibala v bolnico. Žal se ne da nič nardit ko gre enkrat naprej...

poleg tega so mi razložili da sama niti oni nimajo vpliva na dogajanje telesa, ali se obdrži al pa ne! Tudi te tablete nic kaj dosti ne pomagajo, samo malo zadržujejo krvavitev...pri nekaterih uspe, drugih neuser posted image

Punce pazite nase in na svoje srčke user posted image user posted image želim vam zdravo in srečno nosečnost!

Jaz pa upam da pregovor drži-v tretje gre rado user posted image

(odgovor članu sunflower29)
Neposredna povezava do sporočila: 295
19.1.2013 9:07:09   
lollipop07
gittex drži se...user posted image držim pesti za "v tretje gre rado"...
jaz se pa že dve uri zvijam zaradi bolečin v želodcu...kaj je lepšega kot ko se zjutraj zbudiš in se tut raztegnit ne moreš ko tako želodc boli...mi je šlo prav na bruhanje...zdej po kamilčnmu čaju, kosu kruha, banani in ceumu košu polupčkov od mojga (aja pa pikca v trebuščku je za ušesa k mamici nagajauser posted image ) že mal bolš...
kako je kaj z uporabo Rupuruta v takih primerih?verjetno ga lahko, ker ni ravno ne vem kakšno zdravilo to...ali lahko kaj drugega vzamem?

(odgovor članu gittex)
Neposredna povezava do sporočila: 296
19.1.2013 9:31:29   
Penny
gittex user posted image user posted image user posted image user posted image

Rupurut: Lahko, celo 5-6 na dan, pravi dr. P. http://med.over.net/forum5/read.php?19,7532569,7534130#msg-7534130 & http://med.over.net/forum5/read.php?19,7356373,7356462#msg-7356462

(odgovor članu gittex)
Neposredna povezava do sporočila: 297
19.1.2013 10:24:17   
Vesna27
gittex user posted image . Tudi jaz držim pesti za "v tretje gre rado"!

lollipop07, Rupurut lahko uporabljaš. Pušenjak je res velikokrat to potrdil.

Jaz sem pa včeraj že mislila, da bom staknila kakšno vnetje mehurja user posted image , sem že pred nosečnostjo večkrat imela vnetja. Mogoče veste kaj se lahko sploh vzame? Pred nosečnostjo sem vzela zeliščne kapljice ali pa pila urološki čaj - tole je pa v nosečnosti odsvetovano. V Sanolaborju mi je dala čaj listov brusnic, ampak se mi zdi, da ni bila prepričana kaj mi lahko ponudi... Ni pa nobenih navodil poleg čaja. Če ima katera izkušnje ali informacijo, se priporočam za nasvet.
Sicer sem pa našla le to (če bo še katera slučajno iskala):
http://www.gorenjske-lekarne.si/si/galenski-izdelki/galenski-izdelki_2/izdelek/932/caj-za-secila-za-nosecnice

(odgovor članu gittex)
Neposredna povezava do sporočila: 298
19.1.2013 12:23:26   
Penny

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, št. user posted image , št. user posted image doma, naslednji pregled, spol user posted image

1.9.
Teta Estera, 24.1.

5.9.
mala.pikica, 2user posted image , 18.1.
skrivnostnica, 3user posted image , 1user posted image

6.9.
Leni01, 2user posted image , 1user posted image , 24.1.
MojcaD1980, 32, NG, 30.1.

7.9.
Wojcica, 2user posted image , 1user posted image , 29.1.

9.9.
Partika, 29, Mb, 1user posted image , 0user posted image , 28.1.
pikizenc, 2user posted image , 1user posted image , 24.1.
šeena26, 26, Prlekija, 1user posted image , 0user posted image , 15.2.

10.9.
Trilč, 29, Ce, 2user posted image , 1user posted image , 18.1.

11.9.
babkaa, 2user posted image , 1user posted image , 6.2.
*kmetka*, 32, Ce, 3user posted image , 1user posted image , 11.2.

12.9.
anonimna (Celine), 5user posted image , 2user posted image
breskvica82, 2user posted image , 1user posted image , 15.1.
nesika, 2user posted image , 1user posted image , 25.1.
Tara S, 3user posted image , 2user posted image

13.9.
mami411, 5user posted image , 4user posted image , 5.2.

14.9.
jagodka14, 33, 3user posted image , 2user posted image , 13.2.

15.9.
Cari, 4user posted image , 2user posted image , 28.1.

16.9.
anonimna#26, 26, Lj, 2user posted image , 0user posted image , 4.2.
Penny, 30, Lj, 1user posted image , 0user posted image , 31.1.
Pinas, 3user posted image , 2user posted image , 6.2.
roladica, 30, 2user posted image , 1user posted image , 18.2.

20.9.
alsa1, 1user posted image , 0user posted image , 7.2.
anonimnauser posted image , 4user posted image , 3user posted image
Vesna27, 13.2.

25.9.
sončnica mala, 29.1.

26.9.
puppe, 34, 3user posted image , 2user posted image , 20.2.

X.9.

Anonimna (29.12.)

čoko1

anonimnauser posted image user posted image

lollipop07, 26, Kr, 1user posted image , 0user posted image , 24.1.

ANDREA2010, 2user posted image , 1user posted image

babyika88, 9.1.

SunRa, 28, 1user posted image , 0user posted image , 24.1.

LunaUna

Zora20, Kozina, 1user posted image

sunflower29, 2user posted image , 0user posted image , 18.2.

anonimna (18.1.)

user posted image user posted image z nami so pot začeleuser posted image user posted image
sonchek1
zoja09
gittex

PRIČAKUJEMO:
user posted image
user posted image
user posted image

user posted image user posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE user posted image 39

user posted image PREGLEDI user posted image

24.1. Teta Estera, pikizenc, lollipop07, Leni01
24.1. SunRa
25.1. nesika
28.1. Cari, Partika
29.1. Wojcica, sončnica mala
30.1. MojcaD1980
31.1. Penny
4.2. anonimna#26
5.2. mami411
6.2. Pinas, babkaa
7.2. alsa1
11.2. *kmetka*
13.2. jagodka14, Vesna27
15.2. šeena26
18.2. sunflower29, roladica
20.2. puppe

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
-otrocarije.net - mama.si
- nosečnica.si - babybook.si
- noseča.com - pregnancy.org
- bibaleze.si - bambino.si
- mojezdravje.si - parrentsconnect.com
- pregnology
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE
Priročnik - šola za starše
e-nosečnost
ABC ginekologije in porodništva (dr. Pušenjak)

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
- vloga S-1/1 - priloga S-1
Urejanje očetovskega dopusta
- vloga S-1/2 - priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu Penny)
Neposredna povezava do sporočila: 299
19.1.2013 12:25:31   
Penny

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

jaz sem tudi ugledala plusek vendar bi zaenkrat ostala anonimna, preveč špionou na straniuser posted image , premalo zasebnosti na tem forumu, sem pa starejša, imam že otroke, nosečnost nenačrtovana vendar zaželjena

Dajte se anonimne vsaj malo ločit med sabo z nekim znakom, smajlijem, podpisom. Zdaj sem te dala po anonimna (18.1.), ker je na seznamu še ena anonimna brez podpisa (začetnica teme, označena z 29.12.).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?