Benjaminka13 -> RE: Septembrcice 2013 (8.9.2013 21:27:23)
|
No, glede na to, da sem jaz rodila lani julija in imam sedaj septembra spet rok, vam lahko malo opišem, kako je potekal moj lanski porod. Popadki so se mi začeli ob 3h ponoči (cca. na 15-10min.)in so trajali do 21ih zvečer (cca. na 10 minut), ko so začeli tamoooočni in bolj pogosti. Bolelo je ko hudič. Na žalost se kljub močnim in pogostim popadkom, nisem nič odpirala, 24 ur sem bila odprta le 2 cm. Na 4 cm sem se odprla šele ob 3 ponoči, ko so mi hvalabogu končno lahko dali epiduralno anestezijo. Zakinkala sem do 05ih, nato so mi dali umetne popadke, predrli mehur, da mi je odtekla voda in ob 05.53 sem rodila prelepo punčko. Nikakor je nisem mogla iztisnit ven (dala sem res vse od sebe), čeprav je imela majhno glavico in povprečno težo, zato mi je dr. 3x pritisnil na trebuh in babica me je fajn prerezala. Zaradi šivov nisem mogla normalno sedet cca. 14 dni. To je to. :) Je pa res, kot že veste, bolečina popadkov se zelo razlikuje od ženske do ženske. Mene je tako bolelo, da mi je bilo prav slabo....tolklo me je predvsem v križ in hrbet. Imam pa frendice, ki so rekle, da je bilo malo hujše kot bolečina pri vnetju ledvic ( ki je tudi precej huda), ali pa malo močnejše kot pri menstruaciji, tako da......Lahko boste trpele kot jaz, kot sam kristus ali pa sploh ne. Najhuje mi je pa bilo to, da je trajalo vse skupaj predooooolgo.....predvsem to me je zelo izčrpalo. Tokrat, če se ne bom odpirala, bom prosila za umetne popadke, da vsaj hitreje mine.
|
|
|
|