Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Silvestrska pojedina 27.12.2012 20:05:47
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka men je pa najboljša od vseh solat caprese, pa še ful lepo zgleda na veliki nizki posodi.. meni tut to poseka vse, skor celo poletje živim samo od tega, samo zdej pozimi je pa ne - ker preprosto paradnižnik ni dober. mislm, blazno srečo morš met da na kakega solidnega naletiš. meni za k piščancu/tesenininam in podobni zaresni hrani najbolj paše zelena solata oz. radič. (trenutno sem nora na 'šprican' radič) pripravljen na več načinov v velikih skledah (npr z bučnim oljem, balzamičnim kisom, jogurtovo polivko) ampak point je da v velikih skledah - ker meni osebno ni všeč tisto, da si vsak sam pripravlja, ker tam je pol težko ujet idealno razmerje. Pa seveda sveže - tik preden gre na mizo - da ni že ob prihodu na mizo vsa spackana in sluzasta. Za h narezkom in podobno pa seveda (domača) francoska, kaka solata iz črne redkve, ameriška, ...
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Silvestrska pojedina 27.12.2012 20:30:07
|
|
|
|
Paštetka
|
Jaooo...a si mogla? Zdaj si me spomnila, da je mami, ko sem bila še otrok, naredila radič z majonezo. Kak je to bilo dobro.... Mmmm....
|
|
|
|
RE: Silvestrska pojedina 27.12.2012 20:32:09
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Mateyka, jaz imam podobno omiljeno: Polovičke češnjevega paradižnika + polovičke mini mozzarelic + ogrooooomno olivnega olja čez, + sveža bazilika ali origano počez. Mmmmm...pa kruh zraven in not namakat... Jaaaaa to si jaz za vecerni posladek najrajs naredim + balzamicna redukcija cez ... kaj je to dobro ... sam moj ne mara surovega paradajza ... u sit ... ce se prav spomnim pa gosta ne ljubita prevec surove zelenjave .... tako da bo najbrs res se najboljsa malo izpopolnjena krompirjeva solata .... samo a pol sploh pasejo rezanci zraven?
|
|
|
|
RE: Silvestrska pojedina 27.12.2012 20:40:15
|
|
|
|
mateyka
|
pa nared hladno solato iz testenin? če ne marajo sveže zelenjave pa daš kuhano (grah, popražena panceta s čebulo, koruza, mogoče tudi malo pečene paprike..) ali pa kar s francosko (brez krompirja) zmešaš
|
|
|
|
RE: Silvestrska pojedina 27.12.2012 20:43:28
|
|
|
|
mateyka
|
uuu, al pa testeninska solata z rakci, avokadom ter popraženimi šparglji in smetanco? omg, to bi pa zdele ful maznila
|
|
|
|
RE: Silvestrska pojedina 27.12.2012 20:56:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka uuu, al pa testeninska solata z rakci, avokadom ter popraženimi šparglji in smetanco? omg, to bi pa zdele ful maznila OMG mora bit tole dobro ... kaj pa če bi dala sem not domače rezance pa bi bila to kot hladna priloga k piščančku? Daj prosim zaupaj podroben recept (vključno s tem kako rakce pripravit). Bi bla to ok kombinacija? Hladno/toplo, piščanček/rakci?
< Sporočilo je popravil Otika -- 27.12.2012 20:57:35 >
|
|
|
|
RE: Silvestrska pojedina 27.12.2012 23:46:06
|
|
|
|
mateyka
|
tle jejo dostikrat rakce s piščancem, pa tako majonezno solato delajo z njimi, pa v smörgostorto sigurno.. rakci so tko nežni, da so tle ponavadi blanširani zmrznjeni in potem jih samo odtajajo, pripravijo kot recept in postrežejo, nič ne kuhajo. če so v topli hrani, jih vmešajo na koncu, ko se neha kuhat. če so pa sveži, pa kuhaš samo minutko-dve afaik - ko postanjejo roza so kuhani. v glavnem, pazit je treba da jih ne prekuhaš.. če jih kasnej pogreješ pa niso več tako mehki kot prvič, zato jih večinoma servirajo sveže ali pa hladne (ne pogrevajo). lahko pa kupiš vložene ali zmrznjene in rešiš ta problem s kuho (saj veš kot za shrimp salad) drugače je pa tukaj recept: http://www.mycolombianrecipes.com/pasta-salad-with-shrimp-avocado-and-asparagus p.s. po moje lahk flipneš not domače rezance
< Sporočilo je popravil mateyka -- 27.12.2012 23:49:20 >
|
|
|
|
RE: Silvestrska pojedina 28.12.2012 0:40:32
|
|
|
|
dskubin
|
smörgostorto a nismo glih zadnjič nekaj o "severnjaški" kuhi. Evo, sredn noči, pa se mi sline cedijo ob receptih, ampak meni ne gre neki piščanc s temi rakci, jaz bi tole raj al eno konkretno morsko pašto al pa eno s piščancem, ne pa tako, da se ne moreš odločit kaj bi, pol pa vse not vržeš. Na konc pride ven, da te kozice v marmelado pomakaš :D
_____________________________
I don't know who you are - But you probably deserve a hug.
|
|
|
|
RE: Silvestrska pojedina 28.12.2012 1:23:14
|
|
|
|
mateyka
|
okusi so različni seveda. lahko je predjed, saj je hladna solata.. lahko da ven testenine in naredi tole (s kakimi popečenimi kruhki): http://egofelix.com/7599-shrimp-avocado-noel k piščancu po slovensko paše krompir, samo to je mal dolgcajt če je pečen v kosih, če hočemo kaj posebnega ampak recimo da brainstormamo dalje; - lahko pa k piščancu damo tud domače rezance v smetanovi omaki z gobicami (tle je znana smetanova omakca z lisičkami). - al pa da naredi duchesse krompirjeve kupčke, to tud ful lepo zgleda? lahko jih nabrizgaš: ali pa daš v male ramekin posodice za vsakega gosta posebej - tud fensi imho to je moj najljubši krompir atm (duchesse zapečen v ramekin posodicah)..
< Sporočilo je popravil mateyka -- 28.12.2012 1:24:02 >
|
|
|
|
RE: Silvestrska pojedina 28.12.2012 1:33:05
|
|
|
|
mateyka
|
poleg rumenjakov ma duchesse notri še maslo, muškat, poper, sol in včasih (men ful dobro) dodajajo not še mal smetane in zelišča. eni se znajdejo in dodajo zeliščno maslo - to moram še sprobat.
|
|
|
|
RE: Silvestrska pojedina 3.1.2013 15:20:53
|
|
|
|
kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika No, da slisim kak fajn recept ... letos bomo doma in dva prijatelja prideta na vecerjo, s seboj pa prineseta sladico. Za predjed sem mislila pripravit zepke iz listnatega testa, samone vem kak nadev naj dam noter, da bo kompakten, a socen.Potem za glavno jed bi pa tut kaj bolj neobicajnega ... mogoce domace rezance, sam ne vem kako res okusne naredit, ker ce zmesam samo jajc moko in sol mi taki brez okusa pridejo ... no pol bi pa se kaj od meska zraven, omakico in kako dobro solatko ... dajte kaj predlagat prosim Kakšna sol??!! V domače testenine gre ostra moka, pa jajca in popolnoma nič drugega. No v osnovo za navadne, pol se lohk pa igraš, pa daš not peso, al pa špinačo, al pa sam rumenjake....NIKAKOR PA NE SOLI. Testenine se potem skuha v slani vodi in boljših od domačih ni. Sam toliko, da povem, za drugič
|
|
|
|
RE: Silvestrska pojedina 3.1.2013 15:24:43
|
|
|
|
kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Otika Glede testenin, bo pa itak kaka omakica čez (odvisno kak mesek bo zraven) ... samo jaz bi rada, da so tudi testenine same po sebi okusne, ker kupljene so mi tut brez omake dobre, domače so mi pa nekam vodene (alkakonajtemurečem) ... sicer se tu pojavi vprašanje, zakaj jih kar ne kupim ... odgovor: zakaj bi poenostavljali, če lahko kompliciramo ... pa še bolši občutek bom imela, ker bom postregla z nečim čim bol natur pa to ... čeprav pečjakove testenine so res fajne pa kvalitetne ... Vodene ti pridejo zarad soli. Probaj ene tri do pet jajc, pa okol pol kile ostre moke, dobro pregneteš in zaviješ v strečfolijo in daš v hladilnik za nekaj urc, pol pa gasa. So okusne tud sam kuhane v slani vodi in lepo čvrste pridejo. Mater, kaj mi je blo, da nisem sem pokukal 31. ko mi ni šlo v glavo, kaj naj dava na mizo za silvestrovo....mi je alko vse celice pojedu očitno....tistle piščanec pade v soboto pomoje :)
< Sporočilo je popravil kalbo -- 3.1.2013 15:31:26 >
|
|
|
|
RE: Silvestrska pojedina 3.1.2013 17:30:02
|
|
|
|
Anonimen
|
A resno al kaj?! A sam v tem je keč? Jz sem ap sol not tlačla, ker se mi je zdelo, da bo brez še bolj brez okusa Dankešen ... vzeto na znanje za drugič No da še poročam o naši pojedini ... jaz sem imela čez predjed in solato, moj pa glavno jed, no in za predjed sem naredila tele špinačne žepke in so res BOMBASTIČNI!!! Za solato sem pa hotela več vrst listnate zelene solate skupaj dat pa pinjole gor, mal balzamičnega preliva pa mogoče kako jajčko gor ... no pa je šel moj v trgovino in mi namesto listov špinače prinesel zmrznjeno špinačo, tak da sem zmešala potem samo motovilec in rukolo, pinjol tudi v tavelikem Mercatorju niso imeli baje (ja seveda dragi ) ... moj se je pa za glavno jed kar tam v štarcuni odločil ker je pri mesu videl sveže morske zadevščine, da bo svojo posebno morsko rižoto iz mešanice žit naredil in ne piščančka, tak da potem tut jaz nisem testenin delala ... skratka predjed 1A, solata OK, glavna jed je tudi super izpadla ... za sladico sta pa gosta prinesla domačo nutelino torto, ki pa itak ne more bit nič drugega kot za prste obliznit. Bom pa polnjenega piščančka enkrat v bližnji prihodnosti sigurno pekla
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Gluten oziroma žitarice uvajajte postopomaMarsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?