Anonimen -> RE: Silvestrska pojedina (27.12.2012 13:46:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Otika IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Otika IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka IZVIRNO SPOROČILO: Otika Kaj pa mislite o nadevanem celem piščančku pečenim v soli? A bo to preveč mesa za 4 odrasle in enega 4-letnega otroka? Jaz bom imela 6 odraslih in 4 otročke in bo en piščanec in 2 pekača lazanje + za deco kakšne ocvrtke. Potem predvidevam, da za nas samo en piščanec + testenine in še kaka zelenjava in omakica ne bo preveč predvidevam ... no pa itak je piščanec tudi mrzel še dober [sm=smiley36.gif] Za nas je to več kot dovolj in še ostane. Nadevam pa piščanca s kruhovim nadevom, ga pa nadevam v luknjo in pod kožo na tisti strani, kjer je prsovina. Na koncu zgleda kot puran[sm=jezicek.gif]. Ampak men je fino filat pod kožo, ker se meso navzame začimb iz file, meso ostane sočno, koža oz maščoba pa nastane tako tanka in hrustava, da ni kančka maščobe oz tiste grozne piščančje kože. Ne dajem ga pa v sol., Men je pa v soli tko fajn spečeno, ker je meso res ful sočno [sm=smiley1.gif] Kako filo pa narediš? Jaz je namreč še nikoli nisem ... Nisem opazla razlike, zato več ne dajem v sol[sm=smiley36.gif] Na olivnem olju prepražim čebulo, dodam panceto za okus, kar velik, česen, tudi velik. Nato to odstavim, vržem not še petršilj in pustim da se ohladi. Pa malo več olja, nič ne škodi. Kruh narežem na kocke. V enem lončku zmiksam mleko in jajce, vlijem na kruh in še olje s čebulo in panceto. z ROKAMI ZMEŠAM, TUDI MEČKAM, ker smo ljubitelji, da tale masa res skozi ves kruh prehodi, da niso videne bele zaplate kruha. V maso pa lahko daš še kake druge začimbe, bolj ekostične ali naribano limonino lupino, ampak nam najbolj všeč zgoraj opisana. Masa mora bit sočna, ne tekoča in ne presuha. Če je ta prava, potem tudi meso vpije, in hkrati ne teče ven iz odprtin[sm=smiley36.gif] Super se sliši ... bom mojemu predstavila idejo, ker je on zadolžen za mesni del [sm=smiley36.gif] Zdej me pa zanima še kaka nenavadna solata pa kaka omaka bi zraven pasala ..
|
|
|
|