Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Jaz sem danes z enega testa naredila 4 različne v roku dobre ure. Evo slike: http://album.ringaraja.net/index.php?page=image1&ID=163805 - vanilijeve rogljičke - kakavove rogljičke s čokolado in kokosom - marjetice polnjene s čokolado in kokosom (eno kapljico file sem dala še na vrh) - rožice okrašene lesnikovo peno (sneg iz beljakov, sladkor v prahu,mleti lešniki) in mandljevimi lističi. Za božično večerjo bom pa samo še torto naredila, mogoče še kakšne muffine ali eno pecivo tak na hitro. Paštetka, Tole zveni tako, da je možno, da bi lahko celo jaz izvedla. Sem totalni abrveznik. Zmorem mehke medenjake, pa kakšne cookije s koščki čokolade na vsake kvatre. Take hude zadeve, kot je 10 kg piškotov samo za Božič, so pa zame znanstvena fantastika. Kriva nisem sama, ampak moj najdražji, ki mi je prepovedal peko piškotov, ker se potem potem on preveč redi. Kot da sem jaz kriva, da še pekača dobro ne potegnem iz pečice, pa že roke grabijo .... in nič ne pomaga, če mu razlagam, da toplih lahko več poješ. Skratka, hvala ti. Tale tvoj recept sem ukradla in je romal v mojo kuharsko knjigo. Kot abrveznik moram nujno še vprašati: - kako narediš to čokoladno kremo s kokosom (pa najbrž se to ne peče, to potem narediš, ko so še pečeni?) ko so pečeni. Torej raztopila sem čokolado v mikrovalovki in dodala kakšno žlico kokosovega olja. Nato pomokaš v kokosu - tale lešnikova pena, kako se pa to naredi (a to pa pečeš na piškotu, ker je beljak? ) narediš sneg iz 2 beljakov in recimo 3-4 zlice cukra v prahu. Tak na oko. Nič ne bo narobe. Potem pa noter zmešam še mlete lešnike. Recimo 3/4 vrečkice. Spet tak na oko, da je ravo dovolj kompaktno in da ne leze narazen, ampak še dovolj puhasto. Kremo potem daješ z žličkama na piškotek in po vrhu daš po želji na lističe narezane mandlje in vse skupaj daš pečt 10 minut. - Potem ko imaš piškote pečene, pa bi rad dal to ljudem za darilo - a daš to v polivinilaste vrečke, papirnate, celofan? Koliko časa to lahko stoji? Ali bi jih lahko, recimo, hranila v kakšni tupervarre posodi (pločevinaste nimam) in jih predela v vrečko tik pred zdajci? komot daš v vrečko ali škatlo. Koliko lahko stoji? Ne vem, ker so božanski in pri mojem možu hiteo zmanjkajo :)) - a to pečeš v ventilatorski pečici, imaš lahko več pladnjev notri zloženih ali pačeš vsako peko posebej, s pladnjem na srednji poziciji?pečem na 180 v ventilatorski pečici (oznaka ventilator, tisti krogec). Pečem povsod,odvisno, kako hitro sem gotova z naslednjim pekačem. Torej včasih tudi po tri naenkrat Vsem prekaljenim piškotaricam se klanjam in vas občudujem, pridne ste, face! In če ste se, od smeha, za trebuhe držale ob mojih trapastih vprašanjih, me tudi veseli, da sem vam malo polepšala dan. Skratka, resno razmišljam, da bi se enkrat tega lotila, ker z leti človek že ne ve več, kako bi presenetil bližnje (in oni so zelo razvajeni, meni pa že idej zmanjkuje) in če jih JAZ obdarim s piškoti, ki sem jih JAZ spekla, bodo definitivno presenečeni. Lahko se jih lotiš, ker so zelo enostavni. Lahko si pa sproti izmišljaš, kako bodo izgledali. :)))
|