ronja
|
kdo bi naj to dobil? Kolikor vidim vsaka šola ima svoje fore, še vsaka učiteljica po svoje dela Učiteljica dala. Ne vem, saj pravim, nisem videla, mogoče je bila takrat ravno bolna. Je pa jasno, vsaka učitejlica ima svoj sistem. Če sistem dela, jih popolnoma podpiram pri tem, da si najdejo svojega, ker bojo po takem gotovo boljše učile kot po tujem. Sprašujem zato, ker ko sem jaz praktično isto govorila pred meseci, ko so otroci bili v drugem razredu, se je to tebi zdelo nepredstavljivo.....to, kar sedaj delaš... Jap, vsekakor . Prejšnja učiteljica ni imela nobenih želja, da bi delala kaj doma z njo (kar je rekla na rd, je tako že znala in nekak ni melo smisla) in sem uživala, da mi ni treba:D. Malo sem se bala, da bi imela mala zato probleme (zato sem tu spraševala), ampak ker ji je dobro šlo, se nisem preveč sekirala. Zdaj pa je učiteljica želela, da tako spremljamo snov in pač jo. Njena utemeljitev je bila logična in če mi nekdo da dobre argumente, bom seveda spremenila svoje delovanje. Mogoče ima prav, da je 3. r. težji, ne vem, ona je tu strokovna, ne jaz. Vsekakor je veliko več za delat - otroci precej popišejo in to je fajn, ker se je mala naučila hitro pisat:). Pravi, da je to ključni razred, ko se morajo naučit, kako se učit in ko morajo spisat in če to ne, so v 4. mrzli. Zato nas je res lepo prosila (večkrat), da naj to leto res pomagamo in nam obljubila, da nam bo v 5. treba veliko manj - sama ima pupo v 5. in še enega starejšega in je tudi morala v 3. ful delat z njo:). Res se je potrudila, da je vse razložila in meni se zdi, da bi bila ignorantska, če po tem ne bi naredila, kar želi od nas, saj gre za naše otroke. Če mi pa reče: lejte, vse je ok, vse ji gre, mi se tu trudimo s črkami in številkami, tamala itak bere in računa, vi sam uživajte doma - bi bila pa tudi blesava, če ne bi izkoristila, ne? Pa je mela odlično prej in 5-ke zdaj (je ravno včeraj prinesla polletno spričevalo in ga je lubi slikal, ker še ni videl takega:D), ne gre za to. Ampak se mi zdi prav, da se prilagodimo različnim sistemom - s tem ji dam zgled - jaz se prilagodim in mi to ni big deal in se potem ona tudi. Meni je bilo nepredstavljivo, ko si ti pisala, da želijo tako sodelovanje že od začetka, sploh si nisem predstavljala. AMpak je pač odvisno od učiteljice. Pri tamali želi celo, da se na vsako stran podpišemo, kar mi je bilo prav hecno, ampak se je izkazalo za čisto praktično, da vem, kje sem ostala:D. Sicer se mi zdi, da v 1. in 2. res ni neke snovi, ki je še ne bi vedeli in dejansko tudi ne naredijo veliko: ko je R. en mesec manjkala, je zamujeno napisala v 3 urah... Zdaj če manjka en teden, ima kar nekaj prepisovanja... V 3. se kaj najde novega za naučit, je malo mešano: čas (uro, mesece itd...) itak poznajo, je pa lahko novo to, da ima uho slušne koščice in polža, recimo, pa oko roženico in šarenico. Kaj se še sama naučim - recimo da merimo hitrost vetra z vetrnimi vrečami . Sem morala prav pomislit, da sem se spomnila, kaj bi to lahko bilo, nikoli pa nisem vedela, da se jim tako reče (jap, le kako sem naredila izpit za avto:D). Nočem, da bi mali nasrkali zaradi moje lenobe. Sem pa vsa vesela ugotovila, da ona to jemlje kot najin quality time, tako da je super:). Saj ostalo snov tako hitro pregledamo, ker večino napisanega tako naredijo za dn, ki jo itak moramo sproti pregledovat (spet želja učitejlice in jo čisto razumem - težko pregleda nalogo 25 učencem, veliko lažje mi vsak svojemu in ona samo preleti, da imajo čas jemat v šoli snov). Mi je bilo pa valjda boljše, ko ni bilo naloge in ni bilo treba nič:D in smo lahko cele dneve okoli bluzili in delali samo svoje reči. Ampak se prilagodiš in ima vse svoje + in -. Pri nas je tudi predtest, mislim pa, da se vprašanja praviloma ne ponavljajo. Če sem čisto iskrena navadno ne vem, kdaj je test in kdaj predtest. Sicer dobimo obvestilo, ampak nisem tako vestna, da bi si zapisovala. Če bo treba, si seveda bom. Enako kot pri nalogah. Če ji lahko to poturim kot izključno njeno zadolžitev, pa nima zato problemov, pa seveda super:).
< Sporočilo je popravil ronja -- 3.2.2016 13:38:40 >