Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Ankica* Se ne preseravajo, nikoli se niso, privoščijo si najnujnejše. Ja, gledam, kako kdo živi in veliko jih živi na robu. Zdaj še zmorejo redno plačevati položnice, a otroci ne hodijo na plačljive interesne dejavnosti, ne hodijo v kino, gledališče, ne kupujejo knjig, čevljev, oblek, namesto v Mercator zaidejo v Eurospin, kupujejo samo nujno in najcenejše. V bistvu tudi jaz nekako tako živim, pa nimam občutka, da hodim po robu.....ker se vozim s 7 let starim avtom, ker imam mobitel dokler ne crkne (grešim le toliko, da sem za rojstni dan dobila i-pad, ki sem si ga želela, zdaj pa ne vem kaj z njim delati, ker res ni drugo, kot igračka....no vsaj otrok ga uporablja), hodim v Lidl in Spar, konfekcijo si kupujem cenejšo (beri, ne kupujem znam, edino pri kozmetiki nisem varčna)....otrok ne hodi na plačljive interesne dejavnosti, ker ga plavati, smučati, rolati učimo sami, v kino zelo redko zaidemo, ker uporabljamo partis varianto....res pa je, da jaz tako živim, ker sem se tako odločila in me niso k temu prisilili krediti in izguba kake službe..... Ja samo res. Kako pa vi živite, ki ne živite na robu? Privoščite si več kot potrebujete (zakaj že, da mečete v smeti?), otroci hodijo na en kup plačljivih dejavnosti (šolske niso dvolj dobre za vaše otroke?), kupujete knjige (ker je knjižnica predaleč?), kupujete samo nove obleke (ker nimate prijateljev?) in ker ste prepričani, da je riž v Mercatorju boljša od tistega v Eurospinu? Ampak, si res ena vase zagledana arogantna rit. Kako pa veš, kako jaz živim, kaj zapravljam in kaj dajem v usta? Pridi pa poglej, s svojega trona ti ne bo krona dol padla, če še malo okrog pogledaš. Boš drugim razlagala kako in kaj, sama se pa preseravaš z opero in fensi šmensi znamkami torbic... S polno ritjo je lahko okrog mahat, res. Živim v skladu s svojimi zmožnostmi, kake so te, se ti pa še sanja ne, ne mislim pa ti razlagat. Nisi vredna, res ne. Ne vem, kako živiš - sprašujem. No, se popravljam, deloma vem. Slabo plačuješ svoje zaposlene, v podjetju, katerega lastnik si (Ajpes je pač dostopen), v isti sapi pa vpiješ proti vsem, ki počnejo enako. Pf. Počasi se boš morala že opravičit, ker bluziš nebuloze, ne da bi sploh vedela, zakaj se gre. Zaposlena sva jaz in moj mož. Plače pa izplačujem toliko, kot lahko. Ne ker ne bi hotela več ali ker bi hotela okrog prinašat državo, ampak ker več ne gre, kriza, veš. Del svojih stroškov pa krijemo iz prihrankov - za večje obveznosti (ker smo bili pridni in se nismo preseravali in smo denar več let dajali na kupček). Zunanji izvajalci pa dobijo nadpovprečno plačilo, poglej v ajpes še pod druge postavke, mogoče se ti razsvetlilo. Menda smo eni redkih, ki redno plačujem o vse stroške, davke, dobavitelje itd., drugje ne plačujejo že po pol leta in več. Na tanek led greš. Za torbice pa dam 25€ na 3-5 let, za gledališče 20€ enkrat na 5 let, čeprav bi raje dala 20€ na mesec, a žal to ne gre, ker so druge stvari pomembnejše. Torej, ja, se preseravaš, z mojega vidika in vidika marsikoga. Še enkrat: če ti vidiš zgolj preseravanje, potem slabo vidiš. Ne moremo biti vsi bogati kot Melanija ali kdorkoli drug že, si pa vsi ljudje zaslužijo dostojno življenje in ne životarjenje in če je tebi životarjenje dovolj, prav. Pojdi in životari. Tudi če si nebulozno užaljena, številke ostajaja - masa plač in število zaposlenih. In preprost izračun, da je to minimalna plača. Ne vem, zakaj vma žal ne gre bolje... Torej, za reveža, ki si gledališča ne more privoščiti, je kultura osnovna dobrina, za tistega, ki si jo privošči - preseravanje? Ali zgolj tvoja slaba dvojna merila (btw, razumem tvojo frustracijo).? Pod črto - ustvari še kaj v življenju, potem pa zmerjaj z aroganco, preseravanjem in kar je še tebi domačega besednjaka .
|