Night
|
sunshine, štos pri ovulaciji je v tem, da v bistvu ne moreš vedeti, ali jo res imaš ali ne. Samo z UZ lahko vidijo, če folikel poči ali pa, če daš na 21. dan kri, da vidijo progesteron - čeprav to meni ni čisto jasno, kako določijo iz tega ovulacijo Jaz ti predlagam, da si začneš meriti temperaturo. Je res enostavno in ti pride v navado. Tako tudi veš, kdaj boš dobila M. Meni vedno 1 dan pred M temperatura pade in sem pripravljena. Seveda lahko opazuješ tudi sluz in čekiraš maternični vrat, ampak po moje je še najbolj zanesljivo merjenje temperature. Jaz sem ta mesec probala tudi z ovulacijskimi lističi, so tudi v redu, če veš vsaj okvirno, kdaj ovuliraš. Ampak to spet stane. Pa tudi to ne pokaže, da do ovulacije dejansko pride, tako je to kar tricky ... Ko ste že ravno govorile o folni kislini ... Pušenjak res pravi, da ni potrebna, moja ginekologinja (samoplačniško) pa meni, da so razni dodatki k prehrani kar fajn. In ne moremo se primerjati z našimi mamami. Danes je hrana tako osiromašena, da od tiste pomaranče ali solate, ki jo poješ, ne dobiš skoraj nič dobrega. Jaz mislim, da je kar fajn jemat folno, sploh če vemo, da lahko z njo preprečimo sicer redek zaplet pri zarodku. Pije se jo pa itak samo do 12. tedna, tako da velik strošek tudi ni. Jaz sem jo jemala prve tri mesece, ko sva začela delat na otroku, ko se ni prijelo, sem nehala in vzamem samo občasno. Bom pa spet redno začela ko/če ugotovim, da se noseča. Ni pa tudi nič narobe, če se jemlje od O do M vsak mesec. Škodi sigurno ne. Pinas, upam, da ti bomo lahko kmalu čestitale!! Jaz sem danes 5. dan po ovulaciji, jemljem Utrogestan in zjutraj me je še v postelji tako zaslabilo, da sem mislila, da bom bruhala. A katero bolijo joški že od ovulacije naprej? Mene zdaj že drugi mesec, so me začeli že kak dan pred ovulacijo in je prav nadležno. Ne bolijo ves čas, je pa sitno.
|