Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1 Aja, pa še enkrat. Ne govorim o prijateljih, ki se mimogrede ustavijo pri vas na kavici, govorim o vnaprej napovedanih obiskih. Prijatelji, dobri znanci, poslovni kolegi, kakšni bratranci...itd.. Kar me čudi je to, koliko se dandanes kuha in kako malo pozornosti se preko hrane nameni tistim, ki jih imamo radi. Res ne razumem. Saj ni potrebno kuhati grajskih pojedin ..ampak vseeno, nekaj vloženega truda v hrano se mi zdi dobrodošlega. Joooj kolk kompliciranja. Bom napisala še enkrat, sem glih v elementu Vsi radi postrežemo svoje goste, pa naj pridejo samo na kavo in jih postrežemo s famoznimi bobipalčkami, bodisi pridejo na kosilo, večerjo. Jasno z ljudmi, ki se čutimo, imamo takšne in drugačne dobre vezi, in ne zato, ker je to LEPO, pa čeprav v samem ritualu obiska sploh ne uživamo. Point je v druženju. a nam je to tudi skupno? upam! hec je v temu, da se pupa ves čas zgraža. enkrat jo je sram, ker je dobila na mizo bobipalčke (al neki minimalnega), drugič kako je pogostitev odraz spoštovanja, češ da smo z bobipalčkami nespoštljive, tretjič kako smo neolikane, češ da to ni po bontonu (ok, to ni bilo prebrati direktno, med vrsticami pa zelo dobro! in še kakšen takšen kiksek bi se našel. Za piko na i, pa pove, da ni dobra kuharica, kar sicer ni nič sramotnega, se bo že naučila, če se bo želela, je pa hecno, da zna toliko povedat (pridigat) o pogostitvi, oliki, spoštovanju, kulturi v enem delu kuhinje (pogostitev), pa sploh kuhati ne zna. Kot bi bila jaz šef gostilne, ne bi znala pa spohat piške. Upam, da se zdaj razumemo.
< Sporočilo je popravil Tippi -- 12.12.2012 22:18:32 >
|