Frodo Bisagin -> RE: Rada bi se zahvalila (13.12.2012 23:15:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja navsezadnje je popolnoma vseeno kako se cemu rece - ne vpliva na okus To se strinjam, ampak iz varnostnih razlogov, če srečam še kdaj strica z neko to zadevo iz vlečenega testa s skutnim nadevom[sm=jezicek.gif]... se rajši pozanimam prej;). Hvala za razlago - torej mi smo jedli zadnjič burek-pito - ker zlagala sem kot burek, vendar je bil not skutni nadev, ni bil notri ovčji sir (trenutno je malo drag za naše finance, bo boljše upam nekoč, hehe[sm=jezicek.gif] - ne, ziher bo boljše, ker zdaj še ne vemo, koliko bo selitev prišla, ko veš, pri čem si, si lahko malo bolj na izi:) pa mogoče vseeno ne bom dolgo brez službe, kot zdaj računam, da se zna zgodit (pač ziher je ziher, rajši prej šparam kot potem jamram), kdo ve:). Bom ob priliki probala še druge variante, hvala:) Ovci sir je tudi precej mocan, ce ga nisi vajena... odlicen naodmestek je na pr. kravji sir v slanici iz Lidla - je v taksni dokaj veliki konzervi - mislim, da pise gor Sofra ali nekaj takega (modra konzerva, bele crke).. pa tudi cena ni pretirana. Se ena bistvena razlika med burekom in pito (savijacom, guzvarom itn...) je, da se skorje za burek pre dpripravo nekaj casa susijo na zraku, a tiste za pite ne. za burek na pr. razvaljas jufko - debeline kot za siroke rezance (jufke so tudi naziv za vrsto sirokih rezancev), nekaj casa pustis na zraku, da se rahlo posusi, potem delas naprej... za pite pa ne cakas nic.
|
|
|
|