|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mali izbirčnež
3.12.2012 14:47:43   
mini86
do rečmo pred pol leta je jedel skoraj VSE..
od rdeče pese, zelje v solati, 12454 varjanta zelenjavne juhe, krompir, meso, kefir...

sedaj..ma loh na prste preštejem kaj dejansko je..user posted image

sedaj ga ne pripravim v nič..pa je rajši brez jest kokr pa da bi kej pojedel..

juho poje samo govejo..če imamo meso pa krompir bo pojedel samo eno stvar od teh-ene 5x bo dal v usta..
in zanga je kosilo rečmo juha, pa ene 5x v usta meso, ali pa krompir..sadja ne je nič več, vsake tok kakšno jabolko, od zelenjave popolnoma nič..

nikoli mu ne kuham kaj drugega..tisto kar jemo vsi lahko dobi, drugo ne..
pol pa za vikendi jemo nekje med 12-13 uro, rečmo da neki poje, potem pa do večerje nič-ker mu zgleda ne paše..no razen če imamo doma tiste jogurtke k streseš notr čokoladne žogice..
tega bi pa pojedel..

sj drugače je normalno živahen, vesel..

pa probam z raznimi zgodbicami, pa smešno pripravim, ampak vseeno ne...
rečmo peče noro rad, ampak ko bo piškot ali pecivo pečeno ne bo probal če ni čokolade goruser posted image
skos mi pomaga pri pripravi kosila-reže, umiva solato, meša, če ma dan pripravi mizo..ampak na koncu je isto..

zdj pa..al mam normalnega 3,5 letnikauser posted image ali pa rabim razsvetljenjeuser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mali izbirčnež
3.12.2012 15:26:48   
Paštetka
Ne, vem, jaz sem vedno bila do teh vprašanj boj tak.... Skuham, kosilo, večerjo. Če se odločita, da onadva tega ne bosta jedla, je to njun problem, ne moj. Če in ko bo lačen bo jedel. Namesto kosila, večerje, pa ne dajemo sladkarij ali sendvičev.

Kuhamo, kar pač skoz kuhamo. In včasih prineset_a take finte z vrtca, šole, da joj... Potem se en dan malo muhata, potem pa pozabita in naslednjič isto hrano jesta. Moja jesta vse. Pa sta tudi imela takšne in drugačne finte. Nimam kamna namesto srca, samo ne mislim podpirat fore, ki jih nosta domov.
Eno je, da ne prenese določene hrane 2 ali 3, da pa bi si skoz zmišljeval, česa ne bo jedel.... Dam stavit, da v vrtcu vse poje tak otrok, ker mu drugega ne preostane, ker ve, da bo potem lačen. Tam ni ne sladkarij, ne hladilnika.

Drži pa tudi, da so faze, ko živijo praktično od zraka in momenti, ko leti vse v njih in bi pojedli še slona. Samo ne obremenjuj se, ker potem bo še slabše.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 3.12.2012 15:29:26 >

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2012 15:38:37   
mini86
možnost izbire ima ponavadi za vikende in sicer za zajtrk ali pa večerjo..
ne vem tudi meni kdaj nekaj ne paše in si vzamem kaj drugega..samo če se pa za eno odloči je pa to to..ni zamenjave..nikoli ni dobil kaj drugega..
se mogoče grdo sliši ampak če poje 5 žlic za kosilo je to to..je pač lačen..ampak njega to ne gane-očitnouser posted image

v vrtcu rečmo vem da ne je ala medu, marmelade, zelja..za določene stvari razumem da ne je..tud js ne vem vsega ampak..ne vem pol leta, leto nazaj je jedel vse..

ne rečem da bi probu pa mu nebi blo ok..uredu ni problema..pr njem je fora k tu probat noče

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2012 15:52:47   
Paštetka
Ok, če njega ne gane, pa tudi vredu. Zakaj pa tebe gane, če njega ne? user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2012 15:59:54   
mini86

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ok, če njega ne gane, pa tudi vredu. Zakaj pa tebe gane, če njega ne? user posted image

glih mam več časa pa doukčas mi je pa pol študeram take stvariuser posted image

pa da vidim a se da še kej takega narest v tej smeri..

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.12.2012 16:18:20   
Katy78
Mislim, da je to čisto normalno oz. običajno. Naš je tudi jedel VSE potem pa je okoli 2,5 let začel postajati izbirčen. Recimo trenutno od sadja poje edino jabolko, banano samo v vtcu (doma ne vem, kdaj jo je nazadnje) in to je to. Potem ne je: jogurta (prej ga je zelo rad jedel, tudi navadnega in kefir), pudinga (niti kupljenega niti doma narejenega, edino Monte mu gre v rito). Potem ne je sira, sirnega namaza, marmelade, v bistvu mu praktično nimaš kaj dati na kruh, šele pred kratkim sem ga nahecala da je med dober tudi na kruhu in ne samo po žlički tako da zdaj štepa puter in med za večerjo že cel mesec. user posted image In tudi naš noče probat, recimo poleti sem ga hotela nahecat za lubenico in zdaj za mandarine pa še za več stvari ampak ne, on ne bo poskusil, če ga pa že prepričam (beri prilisilim), mu gre pa kar na bruhanje tako da ga ne prepričujem več. Na srečo pa pri kosilu ni izbirčen in je več ali manj vse, krompir, riž, polento, testenine, piro, proseno kašo ipd., meso itak obožuje, zelo rad ima tudi solato (zeleno, svežo papriko, peso), rad ima fižol, kislo zelje in kislo repo, npr. kislo zelje ima najraje surovo, paradižnika pa spet tudi probati noče. S kosili načeloma nimamo težav, za večerjo (in med vikendi zajtrk) ga pa vprašam, kaj želi in če pač hoče cel mesec puter in med ali pa gres, ga naj pa je. Saj po moje potem s časom spet začnejo več stvari jesti, lahko pa da kakšne stvari nikoli ne bo maral.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 3.12.2012 16:20:05 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.12.2012 18:31:43   
majčica1508
Pri nas je tudi tako,ko shuham skuham za vse in,če kakšenmu ne paše njegov problem,bo pa čez 2-3h
Sladkarij in raznih smokijev,čipsov tega pri nas ni...........
Je imela tako obdobje,ko je pojedla vse in je imela obdobje ko je pojedla po par žličk..
Zdaj smo nekje na zlati sredini,lačna ni.....

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?