Katy78 -> RE: mali izbirčnež (3.12.2012 16:18:20)
|
Mislim, da je to čisto normalno oz. običajno. Naš je tudi jedel VSE potem pa je okoli 2,5 let začel postajati izbirčen. Recimo trenutno od sadja poje edino jabolko, banano samo v vtcu (doma ne vem, kdaj jo je nazadnje) in to je to. Potem ne je: jogurta (prej ga je zelo rad jedel, tudi navadnega in kefir), pudinga (niti kupljenega niti doma narejenega, edino Monte mu gre v rito). Potem ne je sira, sirnega namaza, marmelade, v bistvu mu praktično nimaš kaj dati na kruh, šele pred kratkim sem ga nahecala da je med dober tudi na kruhu in ne samo po žlički tako da zdaj štepa puter in med za večerjo že cel mesec. [sm=zmeden.gif] In tudi naš noče probat, recimo poleti sem ga hotela nahecat za lubenico in zdaj za mandarine pa še za več stvari ampak ne, on ne bo poskusil, če ga pa že prepričam (beri prilisilim), mu gre pa kar na bruhanje tako da ga ne prepričujem več. Na srečo pa pri kosilu ni izbirčen in je več ali manj vse, krompir, riž, polento, testenine, piro, proseno kašo ipd., meso itak obožuje, zelo rad ima tudi solato (zeleno, svežo papriko, peso), rad ima fižol, kislo zelje in kislo repo, npr. kislo zelje ima najraje surovo, paradižnika pa spet tudi probati noče. S kosili načeloma nimamo težav, za večerjo (in med vikendi zajtrk) ga pa vprašam, kaj želi in če pač hoče cel mesec puter in med ali pa gres, ga naj pa je. Saj po moje potem s časom spet začnejo več stvari jesti, lahko pa da kakšne stvari nikoli ne bo maral.
|
|
|
|