ronja
|
mam pa problem...masince se ne da pritrditi na mojo mizo user posted image ker ima predebel rob... been there. Vzami težko desko, pa nanjo prtrdi, potem pa daj na drug konec deske (tisti, ki je na mizi, ki ne gleda čez rob, seveda;) težke knjige - najboljše da take, ki se smejo umazat - aka kuharske;). Ena možnost je tudi, da mulca izmenjaje uporabljaš za utež deski in vrtenje ročice - en vrti, drugi sedi oz. obratno:D. ker na koncu jz najvec domacega sladoleda pozrem... I don''t see what''s wrong with that! Pa saj sadje pa jogurt so zdravi hahaha, jz sm se slabsa - se ko imam recet, se ga ne morem drzat A se jih je treba? Sploh nisem vedela... Testo brez jajc je malo bolj zahtevno, če ga delaš iz drugih mok, Pod druge moke je bilo mišljeno take, ki nimajo glutena - ajdova, koruzna, riževa... (čeprav iz zadnje gre fino, ni problem, ajdovi pa znajo zezat, pa koruzni tudi) Razlika z ali brez jajca je v glavnem v okusu in tem, koliko so testenine nasitne, ja. Je pa vseeno testo brez jajca navadno drugačno, vsaj iz teh "drugih" mok. Iz pirine pa komot delaš, je ko z belo, samo malo druge barve, ni bistvene razlike med pirino in recimo moko za kruh. Delala sem korenčkove, paradižnikove, špinačne, koprivove, kakavove testenine, pa s sipinim črnilom (da so črne, ful dobro pride), pa take, ki majo vmes ujete listke zelišč, da se še vidijo skoz, pa z nasekljanimi zelišči, od mok pa z belo ostro in gladko, moko za kruh, polnozrnato, ajdove, koruzne, pirine, sojine, riževe, pa seveda z različnimi mešanicami,... Čakajo me še ječmenove pa ržene, me zanima, kako pride:). Jedilne barve... v pasti, baje so močne (which is good:), manj porabiš potem:), stanejo pa 5,8 (-10%, ker majo ta mesec akcijo, ker je novo odprta trgovina zdaj:)), torej 5,3 nekje. So pa 118 ml, kar upam, da bom za nekaj časa imela Ampak veš... ni fora samo v ceni ene barve... je tudi v količini barv (kupil mi je rdečo, karmin, rumeno, modro, turkizno in belo, se nabere...) Pa ni mi glih samo barv kupil... No, saj v bistvu je nekaj kupil dm, ki mi bo to prinesl za silvestrovo (samo dm je vedel, da bi rajši, da ne hodi posebej tja za to, ampak da je z nami, hehe, pa je sproti nabavil:D). Nekak se mi zdi, da dobim tudi cookie cuterje... Ne praši! Ne, ne povem, kok jih imam, ker je to čista provokacija! (sva šla enkrat štet, pa nisva do konca prišla...) veš, una klopca na kateri si sedela... no, tisto se odpre... in ugani, kaj je not . Sem rekla, da jih mam dovolj, pa pravi, da potem me ne bo več moral zaj*, pa mi je kupil ene ful luštne (orodje!!!, ker zdaj moramo mal prešaltat na bolj fantovske, ker teh še nimam , pa gekona!!! Ta mi je ful dober!) Pa tilozo, ki jo vgneteš v sladkorno maso, da rata bolj trdna in se lahko mal bolj preseravaš, kaj hočeš naredit:) (narediš domačo gum paste po domače povedano). Ok. sem mal zašla...
< Sporočilo je popravil ronja -- 30.11.2012 14:06:10 >