liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin Oh...koliko ene samohvale in greznice se je v tej temi prikazalo na dan....Samohvale posameznikov, ki imajo tako velik ego,da se človek čudi kako pridejo skozi vrata....greznice v obliki norčevanja, pametovanja, omalovaževanja vzgojiteljske izobrazbe in hkrati pljuvanja po pomemnbosti vzgoje v predšolskem obdobju...kot sem že prej rekla...ne da se mi več....lahko pa vseeno rečem, da so se nekateri posamezniki v tej temi meni pokazali v taki luči, v kateri jih nisem nikoli videla...žal v negativni....Nekateri pač ne morejo oz. nočejo razumeti, da njihovi otroci niso takšni kot so bili oni nekoč...da v bistvu tudi oni niso bili tako vrhunski, le da si tega ne želijo priznati....da konec koncev časi niso isti, kot so bili tisti, ko so oni rasli gor...Glede na nesposobnost empatije teh in podobnih posameznikov v vzgojiteljski poklic in potrebe njihovih otrok, bodo predlagani predlogi najverjetneje sprejeti... Žalostno, vendar ne dokončno....vsi meni podobni ( pa verjemite, da jih je v naših vrtcah ogromno), ki se zavedamo, kaj vse to za sabo potegne, lahko v končni fazi damo odpoved...problem je , da je otroci ne morejo dati...odpoved takšnim nekvalitetnim in otrokom neprijaznim vrtcem...odpoved takšnim vase zagledanim staršem...pa ni važno kaj vse so....zgodovinarji...kemiki...biologi...matematiki....le levjesrčni in požrtvovalni starši ne....in kot sem že enkrat rekla....v končni fazi je pa res dobro, da imamo vrtce, pač kakršni koli že so..., posebej za takšne otroke.... Ne vem zakaj je potem takšen halo, če gleda dete televizijo več kot 20 minut na dan, če 6 letnemu otroku starš kupi i-pad, če dete igra igrice na računalniku......če časi niso isti, kot nekoč..... Iz vzgoje in tudi iz vrtca in šole oz. iz celega izobraževalnega sistema smo starši, pa stroka, pa politika naredili znanost.....in to tako znanost, da izgleda nihče več prav ne ve, kaj je dobro in kaj slabo, eksperimentira se vsako leto, spreminja se vsako leto, smernice vzgoje, izobraževanja, iz današnjih otrok želimo naredi vse Einsteine, vendar tako kot nekoč, je večina otrok vseeno povprečnih, izstopajo le redki (res je pa, da vsak starš za svojega otroka mislli, da izstopa ravno njegov)...... In dokler boste vzgojiteljice delale žrtev iz sebe, iz svojega dela, pihale na čustva staršev in celotne javnosti s težavnostjo svojega dela, ker delate z otroci, dokler boste krivile starše, ki ne kujejo v zvezde in ne idealizirajo vašega poklica kot ga ve same, tako dolgo ne boste deležne s strani javnosti vedno enakovredne hvale svoji samohvali...... V bistvu nihče ni omalovaževal vzgojiteljsko izobrazbo....samo smo nekateri dejali, da se tudi brez vzgojiteljice, samo s pomočnico, komot da preživeti leto dni..... se pa strinjam, da je presežek vzgojiteljic problem......ker je država dopustila in še vedno dopušča, da se vzgojiteljice na veliko izobražujejo....in bodo izgleda raje dale odpoved, kot pa delale za 300 EUR manj, ker one so pač izobražene.....ker pa se bo kvaliteta javnih vrtcev tako drastično znižala s temi ukrepi in boste vzgojiteljice, kot ti pelin, dale raje odpoved, in ker je še vedno veliko takih staršev, ki dajo na izobraženo vzgojiteljico veliko več kot jaz recimo, ki menijo, da se otrok mora precej naučiti v predšolskem obdobju.....v bistvu to prednost zate.....sposobna, podjetna, delavna, razumna, željna izzivov kot si, boš sama ali s kolegicami, odprla privat vrtec, kjer boste nudili tisto, kar javno varstvo ne bo več nudilo.....
|