|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrčki 2012
22.5.2013 12:44:53   
Jakisonček
Mi smo tudi danes stari 6 mesecev in imamo še vedno pod 7 kg. Uf preden še bo ta teža narasla. user posted image Miška moja tudi nima nekega apetita, ker se mi zdi, da jo res zobki matrajo. Pa še kar ne duha ne sluha o njih. Zraven si pa z vsem drgne dlesni, kar ji pride pod roke. Tudi ponoči se je spet začela zbujat in to na 2 ali 3 ure. Zato res res upam, da se kak zobek v kratkem prikazal. Sicer pa je najinega dojenja tudi konec. In smo že na novolacu 2. Sadje imamo radi, zelenjavo pa res res ne. Tako da imam pestre dneve, dolg čas res ni. Ampak dokler je miška dobrovoljna večino dneva, smo super in fajn. user posted image

(odgovor članu koprčanka)
Neposredna povezava do sporočila: 401
22.5.2013 21:25:57   
tiši
Nas pa do 6 mesecev loči še en teden. user posted image že kar lepo je. Dopoldne sadje, opoldne zelenjavo, popoldne sadje, okoli 18h večerjo - zaenkrat je jedel samo polento. Tako da nam ostane flaša samo še zvečer (približno ob 20h) ko gre spat, ponoči (se zbudi enkrat ali dvakrat) in zjutraj.
Večernega obroka po flaši ne bi ukinila, ker se s flaško tako lepo umiri, da s spanjem ni nobenega problema.
Me pa zanima kaj še kej dajete za malico otrokom? Jst mam občutek, da se je naš sadja že kar malo prenajedel. Banane kar noče več jesti.
Pa še kaka zelo težko. Kot je ena že nekaj časa nazaj napisala, se tudi naš zelo namatra. Včasih kar joka zraven. En dan je imel sploh blazne težave in sem mu kar dala zelo sladkan čaj za pit. Potem pa je šlo.

Že zeeeloooo dolgo nazaj ste zelo hvalile šampon mustelo za temence. Jst sicer ne vem, ali ima moj malček na glavi temence ali samo zelo suho kožo. Najprej je bilo tako da sem mu glavico vsak večer po kopanju namazala z oljem in je bilo naslednji dan v redu. Če sem kakšen dan pozabila je bila glava čisto bela. Pa sem kupila tole mustelo, ampak nimam občutka, da bi bilo kaj bolje. Če ga po kopanju ne namažem z oljem ima naslednji dan še vedno suho glavico. A sem mogoče premalo potrpežljiva? Mogoče traja malo dlje časa, da se pozna učinek?

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 402
23.5.2013 8:33:54   
rakica82
Mi bomo imeli jutri 6 mesecev in tudi še nimamo 7 kg.
Se niti pod razno ne sekiram, prva hčerka je imela pri 6 mesecih 6300g in pri 9 7300. Ta ima zdej ene 6800 tako da več kot dovolj.

Apetit ima ampak bolj za joško ostalo je še vedno user posted image , no brokoli včeraj je pojedla ene apr žličk pa je bla bl voda z brokolijem zelo redko. Mi je rtok zoprno ker od prve nimam take izkušnje in nimam pojma kako naj jo pripravim do tega da začne jest.

Tiši pri nas je mustela prijela takoj, zdaj če opazim da ima kaj takoj opereva in je bolje.

Jakisonček znajo bit res zobki tole.

zbujala se je moja tudi danes nonstop sicer zaspala naza jz dudo in jedla potem ob 4h zjutraj ob 6h pa itak vedno vstaja.

Mam prav eno teorijo o tem nočnem spanjuuser posted image . Tiste ki tako lepo spite, večinoma je to prvi otrok. Pri ans je blo isto, prva kot angleček, ponoči nisem vedla da jo imam, zdej ima 22 mesecev še vedno tako, medtem ko druga podira vse teorije, delava vse isto, pa ne in ne, ona se ponoči zbuja.
Tako da očitno so drugi otroci uni, k iti dajo vetra in pokažejo kdo je šefuser posted image . Taoliko da veste kaj vas čaka pri drugemuser posted image

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu tiši)
Neposredna povezava do sporočila: 403
23.5.2013 9:15:48   
Špelička
Ha ha rakica82, tola tvoja teorija o 2. otroku in nočnem spanju pa verjetno res drži vodo. Mene je bilo, preden sem rodila, najbolj strah kaj bo z nočnim spanjem, in vidim, da sem pretiravala, ker skoz lepo spimo. In potem mi bo verjetno pri 2. nosečnosti kar samoumevno, da ponoči spimo, pa bo ravno obratno user posted image . Naša pupa je res samo za hvalit in glede hranjenja in glede spanja in glede količine joka, sem že rekla mojmu, da naju bo tok razvadla, ker ta drug bo pa zih čisto nasprotje in nama bo dal vetra user posted image .

tiši jaz sem mustelo dala cc 3-4, da je delovala. Sedaj ni o temencih ni več sledu.

GH: včeraj sm ji dala polento, pa je ni hotla oz. je ful mal pojedla. Sem pa začela z glutenom, včeraj makarončke z brokolijem za kosilo, en dan za večerjo gres. Malico bom uvajala naslednji teden. Tiši probaj s polento in notri naribaj sadje, to mande majo ful radi. Me je naš P ful spodbujal, da naj pupi kar vse že dajem papat (razen tisto ne, kar ne sme do 1 leta, tipa kravje mleko, med, oreščki ...) oz. kuham kar to, kar tudi midva jeva. Ampak če za pupo ne solim, moram v vsakem primeru v dveh skledah kuhat (makarone solim že v vodi, ne potem, ko so že kuhani, isto krompir, polento ... ). Ali ste ve to kaj poenostavile?

< Sporočilo je popravil Špelička -- 23.5.2013 9:16:39 >

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 404
27.5.2013 13:25:55   
žakec0511
Pozdravljene mamice!
Tudi mi smo imeli 3. cepljenje, pri 6. mesecih in pol imamo 7800g in smo dolgi 70cmuser posted image poleg tega pa smo dobili že kar drugi zobekuser posted image user posted image tudi midva se še čez dan podojiva približno 5x, poleg 2-3 obrokov GH, je pa res, da že od rojstva jeva na 2 uri čez dan in okrog 3-4 ponoči...koliko pa vam pojejo količinsko na obrok GH? Ker jaz sploh nimam nekega občutka, koliko bi naj pojedel, mu pač dam dokler ne začne tiščati usta skupaj. Včasih mi poje recimo celi tamali frutek (125ml), včasih še polovico ne. Ima pa zelo rad zelenjavno juhico s puranjim mesom, vse skupaj mu zmiksam in nadrobim malo kruheka not. Kaj pa dajete za pit? Jaz sem mu kupila aventovo stekleničko s trdim cucljem, pa nekak noče piti, ga bolj grize in si masira dlesni, za pit mu dam vodo. Ko sem mu pa probala dati pit iz kozarca, je pa veliko popil, se mu zelo dopade, ker si sam prime kozarčekuser posted image tako da mu bom kar po kozarcu dajala, kolker bo hotel, ker itak že z dojenjem dobi veliko tekočine.
Uživajte in hvala za odgovore, papauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 405
27.5.2013 21:59:32   
koprčanka
Pozdravljene,
naša pupika se sploh noče več igrat na tleh. ji ni in ni zanimivo, skoz se dviga gor al pa se tako močno buni, da jo moramo dvignit. Ko jo damo sedet pa je tako ponosna, da je tako veselje doma =) Vi dajate svoje sončke sedet? V razvojni nam je rekla da naj jo dajamo tako da valjda ravnamo prav.

Zobkov še nimamo in še nič ne kaže da bodo :D

Drugače pa vse kot je bilo, spanje odlično (celonočno 12 do 13ur brez prebujanja), GH odlično (sadje, kosilo, keksolino), vozičkanje non-stop (3x dnevno).

Jast naši dajam za pit vodo, čaj ali pa sama kaj nardim (npr: skuham ji jabolka za malico in potem v to vodo dodam še vode in olupke od jabolka in pustim da prevre, ohladim in nastane zelo prijeten napitek vitaminov, naša zelo rada pije to). Ko vidim da mi čaja ne pije več toliko ji kakšen dan ponudim kaj drugega tako da je potem stanje boljše.

Pri vas kaj novega?

Lepo bodite

Neposredna povezava do sporočila: 406
28.5.2013 14:10:05   
NinaElla
Da se se jaz malo javim...sva imeli tretje cepljenje in ima pri sestih mesecih in pol.ze 9100g in je dolga 70 cm user posted image ...Tudi nasa noce vez lezat na tleh in se igrat, zato jo tudi posedem in je takoj zadovoljna ;-)...prebavo sva uredili tako, da sem izlocila oz zelooo omejila banano in ji dajem kapljice Waya LGG, ki nam jih je priporocila pedijatrinja...zobka tudi pri nas se ni, jo pa zeloooo matrajo zato ji dlesni namazem z Gengigelom baby da ji malo pohladi ;-)...drugace pa tudi midve uzivava na svezem.zraku ko nam vreme seveda dopusca...upam da bo cimprej lepse in toplejse vreme da bomo lahko se bolj uzivali v vozickanju ;-)

Neposredna povezava do sporočila: 407
28.5.2013 20:42:19   
RozaRoza
Pozdravljene,

NinaElla, Tudi naš mali je pri skoraj 6 mesecih in pol dolg 70 cm in težek nekaj čez 9 kg user posted image
Danes pa je na plan pokukal že 3 zobek, tokrat zgornja desna enkica user posted image Zato pa je bil zadnje dni tako "napadalen" v smislu grizenja vsega in vsakogar okoli...
Glede GH naš tamal poje zelo različno. Sedaj jeva kosilo in večerjo... Za kosilo ponavadi zelenjavo... Danes sem na oljčnem olju popekla mičkeno čebule, dodala mladi domač korenček in cvetačo ter ajdovo kašo. Vse skupaj sem dobro skuhala in zmiksala v kašico... Cvetačo ima itak ful rad... Poje pa niti ne veliko... Tudi za enega malega fruteka, ali pa še to ne... če mu kaj ni všeč user posted image Za večerjo pa mu ponavadi naredim kakšno sadno kašico ali pšenični oz. koruzni gres. Kupljenih kašic z AM pa ne mara... Če noče jesti, ga ne silim... Saj bo... pa itak ima dovolj kg in še čez... hehe...
Za pit mu pa dam vodo, otroški čaj ali zelo razredčen sok. Vendar ne pije veliko... včasih skoraj nič... Ker ne mara flaške, ima Tomee Tipeejev pitnik... Ker se še veliko doji, po mojem dobi tam dovolj tekočine...
Lepo se imejte, pa upajmo na lepše vreme... da bo končno sooonceeee.... pa toplo

(odgovor članu NinaElla)
Neposredna povezava do sporočila: 408
30.5.2013 8:07:46   
rakica82
Koprcanka pri vas tudi potrjujete mojo teorijo o pridnem prvem otroku user posted image

roraroza super za zobek

moji že lepo vidim zgoraj dvojkico tako, da bo zgleda vsak čas

mogoče tud zato spet slabše spi, no sej ne da je sploh kdaj lepo spala user posted image

hrana pa še vednouser posted image , večerja ja, kosilo ko da ji dajem strup, odpre usta proba in spljuva ven, če ji proba, dat še pa v jokuser posted image

(odgovor članu RozaRoza)
Neposredna povezava do sporočila: 409
30.5.2013 9:54:22   
Špelička
Waw NinaElla in RozaRoza - kakšna teža! user posted image Naša bi bila k piščanček, če bi jih skp postavl user posted image .

Pa ful je, nad GH je navdušena! Za kosilo poje cc 250g. Za večerjo ji dam cc 200 ml/g riževe kašice ali polente, popoldansko malico sva začeli uvajati, zaenkrat banano in jabolko, potem pa še AM. P mi je rekel, naj ji dam, dokler ne bo zapirala ust in obračala glavo, ampak lih pri večerji ne pretiravam, da je ne bi bolel trebušček ponoči. Pije vodo, dala sem ji tudi vodo, kjer sem kuhala jabolko (koprčanka hvala za idejo! user posted image ).

Ah pa to vreme, mi gremo čez 2 tedna že na dopust, valda se bo kej zrihtal!

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 410
30.5.2013 17:33:22   
Jakisonček
Vidim, da novembrčki pridno rastejo in dobivajo zobke. Pri nas še nič zobkov. Tudi hranjenje je tako tako. In danes je srotka moja pokasirala še virozo z bruhanjem in drisko. Jaz sem bila v nedeljo malce bolj boga, miško mojo pa danes matra. Upam, da samo danes. Ker sicer bova morale k zdravnici. Bojim se namreč dehidracije, ker jo moram silit pit.
Tole vreme je za znoret. Špelička želim vam srečo z vremenom na dopustu. Baje bo do sredine junija še takle šmorn z dežom.

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 411
30.5.2013 20:07:41   
tinka986
Naša punčka pa je danes dobila vročino (pa ni zaradi cepljenja, tega je že 14 dni nazaj). Že cel dan je bila sitna, po popoldanskem spancu pa se je čist vroča zbudila in imava 38,4°C vročine. Zobkov še ni na vidiku, vsaj po izgledu dlesni ne. Tak da upam, da bo kmalu mimo...

Drugače pa je pogruntala, da je GH še kar fajn. Župka in krompirček v vseh oblikah sta njena priljubljena hrana, pa celo Frutek po novem s slastjo pomalicamo. Je prav smešna, ona bi rada že sama z žlico v usta nosila, hehe user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 412
30.5.2013 21:02:25   
rakica82
Jakisonček in tinka upam da boste kmalu bolje.

Špelička pridna punca da tako lepo papa.

Spet potrjujete mojo teorijouser posted image , koprčanka s spanjem, špelička vi pa še s hrano. kot da bi govorile o moji prvi hčerkiuser posted image

mi smo spet danes probali brokoli, no ja mislim da 3 žličke po lpa fertik, večerja pa danes samo pol potem pa jok ko da jo dajem s kože. imamo prav zabavno res. joška je pa še zmer zakon

mi gremo na dopust čez 3 tedne ampak na srečo v Grčijo ker to vreme tuki je za znoret res

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 413
31.5.2013 14:22:52   
koprčanka
rakica82 popolnoma sem prepričana, da imaš prav glede prvega otroka. Me je mami prepričala 2.meseca po porodu, da je temu tako kot ti praviš. Je rekla res je, da tako kot je naša pikica pridna še ni vidla otroka ampak me je prepričala v to da pri drugemu bom vidla vraga haha. Je rekla, da brat, ki je prvi otrok je biu ful fulpriden in da jast kot drugorojena sem bila pravi vrag in sem jim pokazala vetra. Uglavnem dala mi je vedet, da naj uživam zdaj dokler še lahko haha.

Mi pa zobkov še kr nič user posted image a komaj jih čakamo, ni pa nič pokazateljev, da bodo kmalu prikukali

Kam na dopust? Mi se odločamo in se še vedno nismo uspeli odločit.

Naša gospodična sploh noče ležat, se kr dviga da bi sedela, in ko sedi je najbolj srečna na svetu. Sedi že lahko sama, učasih jo mal potegne na levo al desno. Zadnjič sem jo pustila v prenosni postelji, ki jo imamo v dnevni za popoldanski počitek, da sem šla nekaj iskat v drugo nadstropje in ko sem se vrnile vidim našo pupiko kako se je primla za ograjo in se dviga gor. Me je skor kap. Tako, da bom mogla kar spustit prenosno še nižje da ne bo mogla zlezt vn.

Neposredna povezava do sporočila: 414
31.5.2013 14:36:11   
Špelička
O hudo koprčanka, kr že vstala je al kaj user posted image user posted image !
Naša pupa še ne sedi samostojno, je pa iz dneva v dan bolj stabilna. Mi je pa že iz pojstle padla user posted image . Na sredin zakonske jo pustim, skočila sm v drugo sobo in jo sam še vidm na robu kako leti dol. Se tolažm, da bolš s pojstle kot s previjalne. Uglavnem kotali se kot nora.

Joj zdj k tok govorite o drugem otroku, me je kr strah user posted image . Sej pr nas je blo isto, jest prvorojenka fuuuuul pridkana, tamav pa čisto nasprotje. No bolš tko, kt pa da maš dva vražička ane user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 415
2.6.2013 19:47:48   
tinka986
Uf, naša še niti ne sedi samostojno user posted image

Vročina se je pomirila, zdaj pa je mala dobila neke izpuščaje po trebuhu in hrbtu user posted image . Sumimo na frutek, ki vsebuje skuto. Tako da smo to umaknili iz jedilnika, zdaj pa čakamo na izboljšanje. Tudi spala ni ponoči skoraj nič in drla kot zver. No, upamo na boljše čase user posted image

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 416
4.6.2013 12:33:09   
rakica82
Koprčanka kar pokonci že, uf ste pa hitri res.

Moja še ne sedi samostojno ,ej niti ne posedam, tko da jo dam na tla med moje noge ja, da bi jo pa zalagala z blazinami da bi sedela to pa ne delam.

Špelička meni je prva hčerka padla s previjalne, sem se še 3 dni tresla, pa sem zraven nje stala. Na srečo ni blo nič hujšega.

Pa veš kaj ,sej vsak otrok je po svoje priden, vsak ima svoje finte, so pa očitno drugorojenci bolj vražičkiuser posted image , pokažejo kdo je šef doma

Mi imamo pa že 4 zobkeuser posted image , med vikendom je pokukala ven zgoraj leva dvojkica, danes sem slučajno opazila da je zunaj tudi dvojkica spodaj. Zobje nam rastejo kot gobe po dežjuuser posted image

tinka upam da ste kaj bolje. nam je pediatrinja pri prvi hčerki, ki je imela hude težave s kožo, razlagala da so te razni danoneji pa fruhtcfergi najslabše kar lahko daš otroku, čeprav so delani za dojenček. tak oda jaz res pazim kaj jima dajem, niti frutkov ne uoprabljam preveč, razen če kam gremo pa ne re drugače. doma raje vzamem sadje pa navadno skuto pa zmešam skupi sama

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 417
4.6.2013 14:25:21   
Jakisonček
Maaa je tale forum včasih čuden. Večkrat hočem odgovorit, pa ne morem, ker ne dela.
No za nami je hud vikend. Vsi v družini smo zboleli za virusom, ki je povzročil bruhanje in driskanje. Kar en za drugim smo imeli "žurko". Tudi najmlajša, ki mi je že tako driskala, da sem jo včeraj peljala pokazat k pediatrinji. A se je na srečo vse končalo ok. Zgleda, da je zdaj mimo in da bomo spet padli v "normalno" stanje.
Prehrana - vedno hujše je, ker mi tamala nič ne je. Še najmanj pa, da ji jaz kaj pripravim. Tako, da od sadja dobi več ali manj kr kupljene kašice. Zelenjavo ji kuham, ampak jo zelo zavrača. Mleko poje brez problema, a sej ne more samo od tega živet. Tako da se več ne čudim, da ji kilaža ne narašča. In se sprašujem, če gre za kake alergije. Vedno bolj je namreč neješča.
od zobkov še kar ne duha ne sluha, pa se mi zdi, da jo dlesni že zelooo srbijo in bolijo. Mažem z Gengi gelom, a to je samo kratkotrajna rešitev. Tako da komaj čakam, da res kak zobek pokuka na dan.
Imamo torej pestre in čudne dneve, pa še vreme je čudno. Čakam na lepše dneve in sploh take, ko se bo moja mala madam odločla jest. user posted image

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 418
4.6.2013 20:37:25   
tinka986
Mi smo bolje. Vročina in izpuščaji so izzveneli, mala je pa še vedno malo sitna. Vsi so jo obsodili na zobke, jaz pa gledam pa se mi še nič ne zdi, da bi lahko bili zobki krivi. Ma to je vreme, saj smo vsi tečni kot sam satan user posted image

Pri nas malčico razvaja babica, s katero živimo skupaj. In potem kupuje te Frutke in razne papice. Saj drugače so čist ok, tudi mala jih rada papca, samo ta s skuto ji pa res ni odgovarjal. Samo jih ne jeva glih tak verižno, enega imava za dvakrat (se pravi za dva dni), potem pa kak dan ali dva pavze pa spet. Drugače pa ji kuham, ja.

Neposredna povezava do sporočila: 419
5.6.2013 9:39:49   
RozaRoza
Pozdravljene.
Pri nas je tudi pestro. Mali je zadnji teden precej razdražljiv in siten. Po mojem je malo krivo vreme, pa zobki seveda. Na plano prihaja četrti zobek, pa še tretji ni čisto zunaj... Pol pa ziher boli, mu dlesni namažem s calgelom, pa učinkije precej kratek čas. Upam, da bo potem malo pavze z izraščanjem zob user posted image
Pa še spi zadnji teden bolj slabo. Spat gre okrog 20. ure, potem pa se zbudi še ponavadi 3 krat na noč, pa ni vedno lačen. Včasih je dovolj, da ga malo pocartam, pa zaspi nazaj.
Jaz našemu user posted image večinoma kuham kašice, občasno pa dobi tudi razne frutke in podobno. Brez slabe vesti user posted image . Sploh te hippove sadne malice so super. Pakirane po 100g, tako za vmes... tako majhno količino sadja težko miksaš sam...
Kaj svojim malčkom že dajate skuto in jogurt? Jaz še nisem dala... Trenutno jeva kosilo in večerjo. Ker nikakor ne mara kupljenih žitno-mlečnih kašic, mi počasi že zmanjkuje idej, kaj mu naj ponudim... user posted image
Lepo se imejte in naj že enkrat pride poletjeeeee user posted image

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 420
5.6.2013 12:27:12   
astrid1
Naša je rojena konec oktobra in ji jogurta ali skute še ne dajem. Se mi še ne mudi in upoštevam priporočila. Tako bomo začeli uvajati mlečne izdelke v kašice nekje po dopolnjenem 8. mesecu.

(odgovor članu RozaRoza)
Neposredna povezava do sporočila: 421
6.6.2013 9:33:55   
koprčanka
Ja parkrat ji je ratalo da se dvigne v sedeči položaj, ampak samo če se ima za kaj primit, tako da se povleče gor. Je ne silim sedet, nisem je nikoli oblagala, nam je pa v razvojni pokazala da lahko z njo telovadimo tako da smo na tleh, starš v razkoraku in dojenček sede s hrbtom proti nam. včasih jo damo v ta položaj.

Pri nas pa še kr nič zobkov :-( moram pa it čez kupit granule naravne za zobke, pravijo da ful pomaga, da se niti ne zavedaš kdaj pokukajo.

Pri naš je pa ful lepo vreme, tako da usak dan greva na plažo, zjutraj v senco, dekica, igrače in uživava :-)

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 422
6.6.2013 10:44:15   
HAKAJA
Roza Roza probaj mu zvečer dati gosti obrok. Tudi naša se je zbujala. Jaz ji kar 1 plasmon piškot raztopim(popolnoma se raztopi, brez grudic) v mleku, popije po flaški in je celo noč mir. Mi smo te piškote kupovali v italiji, zdaj pa mi pravi kolegica, da jih imajo menda v lekarnah.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 423
7.6.2013 10:43:56   
tiši
uf.... me nekaj časa ni bilo pa se je kar nabralo user posted image .

Naš zelo lepo je. Se včasih bojim da že kar preveč. Mi imamo flašo samo še zjutraj in zvečer (po potrebi pa še ponoči). Po žlici je 4 - 5x na dan. In vsakič bi pojedel tudi čez 200g. Seveda mu ne dam vsakega obroka enako. Za kosilo mu dam zelenjave več,, vmesne malice pa dobi malo manj. Frutek mu dam, če kam gremo, ampak si ne predstavljam, da bi pojedel samo tamalega. Je pa strašen jedec. Še nič mi ni popljuval ven. Je čisto vse kar mu dam. Sem zadnjič skuhala kompot iz jabolk in rabarbare in je bilo malo bolj kislo, pa se ni nič pritoževal. Za malico mu dam včasih rižev puding (ker ne sme skutke zaradi možne alergije), pa je malo bolj sladek. Nima težav s tem, da bi se na sladko navadil in drugega ne bi hotel.

Sedi pa še ne popolnoma sam. V naročju ja, v vozičku tudi. Stolček za hranjenje imamo pa tak, da se ga da malo v ležeč položaj. Drugače pa obvladuje celo dnevno sobo. Se kotali v vse smeri in pride tja kamor hoče. Se tudi že dvigne na kolena in se požene naprej, da pride do kakšne stvari. Pa vleče se z rokami... Ni da ni. Moram že kar ornk paziti da je vse na svojem mestu in da ne visijo kakšni zelo privlačni kabli kje.

(odgovor članu HAKAJA)
Neposredna povezava do sporočila: 424
7.6.2013 10:57:58   
Špelička
Mi smo danes dobili prvi zobek user posted image . Je bila bolj slaba noč, zdaj vem zakaj. Pa še to sem ga zašlatala, ko sem ji mazala dlesni, vidi se še ne. Vidim, da imate vse neka naravna mazila, jaz sem kar v lekarni Dologel kupila.

Jaz še nič ne dajem mlečnih izdelkov, bom šele tam pri 9. mesecih, tako sem nekje prebrala. Drugače ji kar vse kuham, nadomestili smo že 3 obroke, razen če smo na poti ali ko res ni časa. Papa ful rada, edino od sadja je samo banane. Probala sem ji dat tudi marelico in jabolko, pa se tako kremenži zraven, ji je zgleda prekislo.

koprčanka vama je pa lušno! Ampak za kopat pa še ni ane. Mi gremo naslednji teden na dopust (Istra), zgleda da vreme bo, ampak kopala se bo pa sam naša pupa, pa še to v bazenčku user posted image .

Lep vikend vsem!

(odgovor članu tiši)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?