Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin Pogovarjam se s frendom, rpivatnikom, ki ima financne tezave. Mocno se je zadolzil, pa vseeno se vedno vozi avto visokega cenovnega razreda (na lizing) in vzdrzuje jahtico (ki jo sicer tudi potihem oddaja za kar krepek denar). Jasno je povedal - ce zacne voziti se v nekem "vsakodnevem" avtomobilu, ce na njen ne bo nobenega videza prestiza - ne bo sklenil niti enega posla, saj bo vsak mislil, da je looser. Povorasala sem naprej in ugotovila - da ta frend povsem globoko in kvalitetno pozna psihologijo denarja. Posel si je zrihtal, vlece se ven... prestizen je pa se vedno enako... Je pa direktor neke (tuje) banke enkrat lepo razlozil zakaj obstaja kodeks oblacenja v njihovi banki. :) Kdor zna pac zna, kdor ne pa nosi zaro, H&M - vsepovsod :) Takih, kot je tvoj frend jaz poznam iz službe precej.....in se mi želodec obrača ob njih......že nekaj let dolžni na vse kraje in to take cifre, da verjeti ne moreš (kake male firme tudi propadajo zaradi takih), pa mislijo, da jim boš še naprej dobavljal in to samo zato, ker vzdržujejo svoj imidž....prestižne avte, jahte, oblačila.....in se flegmatično delajo, da niso v krizi ter celo pričakujejo od tebe, da jim boš dolg odpisal, ker oni so pač V.I.P..... Ja, psihogologija denarja (in prestiža) je zanimiva....in je nekatere izgleda čisto zasvojila..... Ma resno a ste obticali v socializmu? Kapitalizem smo hoteli, kapitalizem imamo. Kapitalizem je pa izmislil kodeks oblacenja. Ce bi vsak luser imel versace obleko, versace ne bi bil simbol tega kar je... Zakaj pa mislite da delajo ponaredke tudi oblek, ker je ljudem vseeno kaj imajo na sebi? ker to nic ne pomeni? ker je to brezveze? Zakaj moras imeti vedno novo obleko za poroke, pogrebe, proslave..?? Ena obleka bi povsem zadostovala. zakaj se sminkas, ce je to zgolj fasada.. ti kupujes pudre, ljudje pa stradajo... Sminka je odvecna. Cevlji z visoko peto zgolj kurbirski pripomocek, kaj ce ti to, ce so neuporabin. trosis denar na nepotrebne mucilne naprave, a ljudje stradajo...