pelin
|
Medela, prebrala sem vse tvoje poste v tej temi in iz enega v drugega si bolj panična in hkrati napoveduješ čezdalje bolj nerazumne ukrepe...Sploh se ne zavedaš očitno, da boš s takšnimi reakcijami, ki jih lahko beremo tukaj nehote porušila vse tisto kar si trdo gradila 13 let. Sama imam doma ravno toliko staro najstnico....do smrti bi mi zamerila, če bi ji zamolčala pomembna dejstva o njenem očetu, če bi ji prikrivala, da se oče zanima zanjo, če bi na vsak način preprečevala stike z njim. Zakonsko se nimaš kam opreti, ker pri tej starosti lahko dekle samo odloča, kaj bo storilo...ali bo želelo stik z očetom ali ne...kljub temu, pa ga ni sodišča, ki bi očetu "spreobrnjencu" prepovedalo vsaj občasne stike z njegovim otrokom. Ti si naredila že kar nekaj generalnih napak in ena izmed večjih je ta, da otroku v bistvu o očetu nisi nič povedala...Poglej malo iz njenega zornega kota...ali ti ne bi bila radovedna kakšen človek je tvoj oče, če ga nikoli ne bi videla in o njem nič slišala. ( razen to da pije)...ali se tebi ne bi zdelo lepo, da se oče končno zanima zate ( otroci, ki ves čas živijo le z enim pravim biološkim staršem, si vedno na skrivaj želijo spoznati še drugega...vedno se nekako počutijo prikrajšane, pa čeprav imajo tri super krušne očete)...in končno...če ( ko) bo prišlo do srečanja in bi oče povedal svojo štorijo in vse ostalo...ali bi verjela svoji materi, če bi ti o določenih stvareh celo življenje lagala oz. o njih molčala.... Veš, da te v resnici ne razumem...po eni strani praviš, da je tvoje dekle že tako zrelo, da ima že razčiščene pojme glede svojega poklica ( kar je ponavadi pri trinajstih še dokaj na majavih nogah) in po drugi strani še tako za luno, da ne bi mogla razumeti odnosov v katerih sta bila vidva z njenim očetom.... Ni dileme, da ne bo dosegel stikov, pa če se ti na glavo postaviš in če najameš tri Čeferine...Tu ti ne moreš veliko narediti....lahko pa popraviš napake v zvezi s tem, ko dekletu vztrajno tajiš pomembne zadeve v zvezi z njenim očeto....S tem ne mislim, da ga moraš blatiti ( on se bo pred njo najbrž poskušal narediti lepega in boš ti izpadla lažnjivka), temveč poveš realno situacijo, da bo hči vedela pri čem je, ko se bo prvič srečala z očetom... Verjamem, da te grabi panika, ter da je bil bivši poden od partnerja in verjetno tudi od očeta, kolikor časa je pač to realno bil...vendar se mi tvoj način razmišljanja tudi ne zdi pravi...kot sem že rekla...če se bo on odločil in če se bo odločila tvoja hči, ti glede teh stikov ne moreš narediti veliko....lahko pa hčerko na vse skupaj pripraviš do te mere, da ne boš ti izpadla kot navadna lažnjivka in glavni krivec za preprečevanje stikov..Pa še to...otroci so ponavadi izvrstni psihoanalitiki...tudi če jo bo njen očka v štartu mogoče prevzel, bo hči kmalu ugotovila, če je iskren....razen, če si ti v vseh teh letih naredila toliko napak, da hči v zvezi s teboj ne čuti prave ljubezni in naklonjenosti...to pa tudi težko verjamem...mislim, da bo najbolj prav, če boš malo bolj zaupala v svojo hči in svojo vzgojo....če je bila vsaj pribljižno uspešna, se nimaš kaj bati..
< Sporočilo je popravil pelin -- 9.11.2012 15:39:57 >
|