madela
|
Zelda,me kar stiska...srečno. Ok,bom napisala malo več...Uradno sva šla natrazen,ko je bila hči stara 1 leto in en mesec. Je pa bilo že prej vs v razsulu,ker je on kronični alkoholik. Odhajal in prihajal je po mili volji. Takrat sva sporazumno določila višino preživnine(v bistvu jo je on sam) in dokaj sporazumno na CSD uredila kdaj so stiki. Dokaj sporazumno zato,ker sem povedala,da pijan ne bo hodil k otroku. No in on je to svojo možnost stikov izkoristil samo 1x,takoj po tistem,ko se je odselil...pa še takrat je prišel bolj zaradi teženja meni. Po tistem sem ga še cca. 1 mesec čakala na dogovorjenem mestu in ga ni bilo. Zgodba je precej dolga,kaj se dogajalo v času,ko smo bili še "skupaj",ampak on je bil v bistvu dan za dnem pod vplivom alkohola,izgubil dve službi zaradi tega in konec koncev potem tudi družino. Za hčerko je trdil,da ni njegova,ampak od mojega očeta...vem grozno Tale štorija se je začela v bistvu letos maja,ko mi je začel pošiljat sms-e...nič kaj lepe seveda,v smislu groženj meni,kaj si mislim in zakaj se nisem odpovedala denarju(preživnini) in podobno. Zraven je vključeval še moje starše in šimfal vse po vrsti. Sem ga poklicala in ni hotel dvignit. Sem klicala z druge številke je telefon vrgel dol... In potem si lahko samo mislim,kaj vse bi govoril hčerki in jo šuntal proti nam vsem. Kaj bi hčerka rada...Ja,ona si ga želi spoznat,ampak jaz vem da trenutno to za njo ni dobro,ker je kot pravim v puberteti in ona mora sedaj sama s sabo delat,ne z njim. V tem občutljivem obdobju je otroka lahko obrnit proti tistim,ki mu težijo s pravili. Jaz sem ji rekla,da ga bo sama poiskala,ko bo dovolj stara,da se bo lahko pametno odločala kako naprej...Nikoli je nisem šuntala,kaj šuntala niti resnice ji nisem povedala. Ve samo to,da sva šla narazen,ker je pač rad pil in to je v bistvu vse kar ve :( Zanima me predvsem to...a mu lahko lopnem vrata ali pokličem policijo,če se nenapovedano pojavi na vratih? Lani sem spraševala o spremembi priimka za hčerko,ker sem tudi kao brez pravic,pa se takrat nisem odločala za tožbo ali sodišče,ker mi take kregarije niso všeč. Tokrat pa grem tudi v to... Pa ne more on odhajat in prihajat po mili volji
|