|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   martinova kuharija
4.11.2012 15:44:31   
mini86
jaaaa veeem..je še nekaj do tja ampak vseeno..

mi je jasno da določene tradicionalne jedi so vedno pristone, ampak letos bi dodala še kaj svojega..oz novegauser posted image


zato me zanima kaj bi lahko še dodala da bi bilo drugače, rada bi tudi še kakšen recept za omakce za čez meso ali zelenjavo..kar koli novega bo dobrodošlo da neki skupaj spacam


ponavadi naredim piščanec na soli, kakšno sv. meso-mrežna ponavadi, rdeče zelje, riž, krompir v pečici, zelenjava z drobtinam, omaka iz korenja in repe, vinska omaka..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: martinova kuharija
5.11.2012 8:44:14   
katipi
Ti misliš, da si zgodnja za martinovo pojedino, jaz pa že o božični in novoletni večerji razmišljam!user posted image user posted image
Drugače pa se mi zdi tvoj meni že zdaj popoln, razen piščanca lahko enkrat nadomestiš z račko ali gosko. user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: martinova kuharija
5.11.2012 11:13:51   
Najaa
Pri nas bo nekaj od perutnine, ne vem še kaj... in standard rdeče zelje in mlinci. Pa zraven kakšna sladica, sploh ne martinova.

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: martinova kuharija
5.11.2012 11:16:31   
Tutan
Jaz naredim sladko rdeče zelje z jabolki in kislo smetanco, pečeno perutnino (po navdihu, jaz načeloma piščanca) s korenjem (tule ne kompliciram z eksoti - ker se mi zdi, da je vsaka stvar sama po sebi tako dobra in preprosta, da bi jo z mešungami samo uničila - mogoče še kak por). Mlince pokuham, potem jih prepražim in polijem z omako, ki je stekla od piščanca - da so res dobri. Piščanca pa nafilam še s kruhovo filo, kateri dodam jabolka ali pa kostanj (odvisno od tega, ali se mi da kostanj lupit). Pa vino seveda, za to pa možek poskrbi....

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: martinova kuharija
5.11.2012 12:13:06   
mini86
Ti misliš, da si zgodnja za martinovo pojedino, jaz pa že o božični in novoletni večerji razmišljam!user posted image user posted image


zgodnjauser posted image user posted image ja valda če sm pa zbrklala z datumi in sm mislila da je do tja še več kot 14 dni..user posted image me je včeri skor kap k sm vidla da je to ZDELE ŽEuser posted image user posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: martinova kuharija
5.11.2012 12:21:28   
ronja
Kolikor vem, so tradicionalno mlinci, pečena goska ali raca (oz. vsaj neka perjad) in pa dušeno rdeče zelje. Mlince lahko sama narediš, tega verjetno ne delaš vsak dan, pa bo že nekaj drugače:).

Mi bomo jedli mlince, purana in rdeče zelje (vse domače, hehe:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: martinova kuharija
5.11.2012 12:26:51   
pomlad08
O ja, mlinci! Mi jih obožujemo. Zraven pa pri nas piščanec in kisla repa :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: martinova kuharija
7.11.2012 19:05:18   
katipi
Kako pripravite mlince? Ponavadi jih pripravim z maščobo od pečenja, pa me zanima, če pozna katera kakšen drug način?user posted image

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
7.11.2012 20:57:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu katipi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: martinova kuharija
7.11.2012 21:39:34   
pelin
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Jaz naredim sladko rdeče zelje z jabolki in kislo smetanco, pečeno perutnino (po navdihu, jaz načeloma piščanca) s korenjem (tule ne kompliciram z eksoti - ker se mi zdi, da je vsaka stvar sama po sebi tako dobra in preprosta, da bi jo z mešungami samo uničila - mogoče še kak por). Mlince pokuham, potem jih prepražim in polijem z omako, ki je stekla od piščanca - da so res dobri. Piščanca pa nafilam še s kruhovo filo, kateri dodam jabolka ali pa kostanj (odvisno od tega, ali se mi da kostanj lupit). Pa vino seveda, za to pa možek poskrbi....

Tole je pa tako, kot bi bilo vzeto iz naše kuhinje...tudi pri nas je na sv. Martina vedno fešta, ker imamo v ožjem družinskem krogu kar dva slavljenca...Ponavadi ga takole veselo praznujemo zvečer  na Martinovo soboto in je tale pojedina za večerjo, čez dan namreč nimamo časa, ker nas prijatelji iz osrednje Slovenije že nekaj let  na ta dan povabijo, da se jim pridružimo na tradicionalnem pohodu od Litije do Čateža...Po vseh medičkah, čajčkih, kuhančkih in potičkah ob poti, se nam takšna večerja še posebej prileže...user posted image

Flower...mlince res narediš tako kot pražen krompir? Prav s čebulo pa tko...?Tole bi znala biti tudi luštna sprememba...pri nas jih vedno navlažimo z juho in prelijemo s sokom pečenega mesa...

< Sporočilo je popravil pelin -- 7.11.2012 21:42:53 >

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: martinova kuharija
8.11.2012 9:48:42   
uškinamama
Za martinovo gremo v kakšno osmico.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: martinova kuharija
8.11.2012 10:31:00   
katipi

IZVIRNO SPOROČILO: flower

Jaz pripravim mlince kot pražen krompir. Najboljši so domači (a jih ne delam sama).


Najprej jih popariš, potem pa popražiš na čebuli? user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




dojenje v javnosti


Ali dojite v javnosti?

Da (31%)

Da, vendar se umaknem (30%)

Če je res nujno (15%)

Ne (23%)


Število vseh glasov: 235

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!