martinova kuharija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mini86 -> martinova kuharija (4.11.2012 15:44:31)

jaaaa veeem..je še nekaj do tja ampak vseeno..

mi je jasno da določene tradicionalne jedi so vedno pristone, ampak letos bi dodala še kaj svojega..oz novega[sm=smiley1.gif]


zato me zanima kaj bi lahko še dodala da bi bilo drugače, rada bi tudi še kakšen recept za omakce za čez meso ali zelenjavo..kar koli novega bo dobrodošlo da neki skupaj spacam


ponavadi naredim piščanec na soli, kakšno sv. meso-mrežna ponavadi, rdeče zelje, riž, krompir v pečici, zelenjava z drobtinam, omaka iz korenja in repe, vinska omaka..




katipi -> RE: martinova kuharija (5.11.2012 8:44:14)

Ti misliš, da si zgodnja za martinovo pojedino, jaz pa že o božični in novoletni večerji razmišljam![sm=smiley36.gif][sm=smiley9.gif]
Drugače pa se mi zdi tvoj meni že zdaj popoln, razen piščanca lahko enkrat nadomestiš z račko ali gosko. [sm=smiley1.gif]




Najaa -> RE: martinova kuharija (5.11.2012 11:13:51)

Pri nas bo nekaj od perutnine, ne vem še kaj... in standard rdeče zelje in mlinci. Pa zraven kakšna sladica, sploh ne martinova.




Tutan -> RE: martinova kuharija (5.11.2012 11:16:31)

Jaz naredim sladko rdeče zelje z jabolki in kislo smetanco, pečeno perutnino (po navdihu, jaz načeloma piščanca) s korenjem (tule ne kompliciram z eksoti - ker se mi zdi, da je vsaka stvar sama po sebi tako dobra in preprosta, da bi jo z mešungami samo uničila - mogoče še kak por). Mlince pokuham, potem jih prepražim in polijem z omako, ki je stekla od piščanca - da so res dobri. Piščanca pa nafilam še s kruhovo filo, kateri dodam jabolka ali pa kostanj (odvisno od tega, ali se mi da kostanj lupit). Pa vino seveda, za to pa možek poskrbi....




mini86 -> RE: martinova kuharija (5.11.2012 12:13:06)

Ti misliš, da si zgodnja za martinovo pojedino, jaz pa že o božični in novoletni večerji razmišljam!user posted image user posted image


zgodnja[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]ja valda če sm pa zbrklala z datumi in sm mislila da je do tja še več kot 14 dni..[sm=zmeden.gif]me je včeri skor kap k sm vidla da je to ZDELE ŽE[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]




ronja -> RE: martinova kuharija (5.11.2012 12:21:28)

Kolikor vem, so tradicionalno mlinci, pečena goska ali raca (oz. vsaj neka perjad) in pa dušeno rdeče zelje. Mlince lahko sama narediš, tega verjetno ne delaš vsak dan, pa bo že nekaj drugače:).

Mi bomo jedli mlince, purana in rdeče zelje (vse domače, hehe:).




pomlad08 -> RE: martinova kuharija (5.11.2012 12:26:51)

O ja, mlinci! Mi jih obožujemo. Zraven pa pri nas piščanec in kisla repa :)




katipi -> RE: martinova kuharija (7.11.2012 19:05:18)

Kako pripravite mlince? Ponavadi jih pripravim z maščobo od pečenja, pa me zanima, če pozna katera kakšen drug način?[sm=smiley1.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.11.2012 20:57:10)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




pelin -> RE: martinova kuharija (7.11.2012 21:39:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Jaz naredim sladko rdeče zelje z jabolki in kislo smetanco, pečeno perutnino (po navdihu, jaz načeloma piščanca) s korenjem (tule ne kompliciram z eksoti - ker se mi zdi, da je vsaka stvar sama po sebi tako dobra in preprosta, da bi jo z mešungami samo uničila - mogoče še kak por). Mlince pokuham, potem jih prepražim in polijem z omako, ki je stekla od piščanca - da so res dobri. Piščanca pa nafilam še s kruhovo filo, kateri dodam jabolka ali pa kostanj (odvisno od tega, ali se mi da kostanj lupit). Pa vino seveda, za to pa možek poskrbi....

Tole je pa tako, kot bi bilo vzeto iz naše kuhinje...tudi pri nas je na sv. Martina vedno fešta, ker imamo v ožjem družinskem krogu kar dva slavljenca...Ponavadi ga takole veselo praznujemo zvečer  na Martinovo soboto in je tale pojedina za večerjo, čez dan namreč nimamo časa, ker nas prijatelji iz osrednje Slovenije že nekaj let  na ta dan povabijo, da se jim pridružimo na tradicionalnem pohodu od Litije do Čateža...Po vseh medičkah, čajčkih, kuhančkih in potičkah ob poti, se nam takšna večerja še posebej prileže...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Flower...mlince res narediš tako kot pražen krompir? Prav s čebulo pa tko...?Tole bi znala biti tudi luštna sprememba...pri nas jih vedno navlažimo z juho in prelijemo s sokom pečenega mesa...




uškinamama -> RE: martinova kuharija (8.11.2012 9:48:42)

Za martinovo gremo v kakšno osmico.




katipi -> RE: martinova kuharija (8.11.2012 10:31:00)


IZVIRNO SPOROČILO: flower

Jaz pripravim mlince kot pražen krompir. Najboljši so domači (a jih ne delam sama).


Najprej jih popariš, potem pa popražiš na čebuli? [sm=smiley1.gif]




Stran: [1]