pelin -> RE: martinova kuharija (7.11.2012 21:39:34)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan Jaz naredim sladko rdeče zelje z jabolki in kislo smetanco, pečeno perutnino (po navdihu, jaz načeloma piščanca) s korenjem (tule ne kompliciram z eksoti - ker se mi zdi, da je vsaka stvar sama po sebi tako dobra in preprosta, da bi jo z mešungami samo uničila - mogoče še kak por). Mlince pokuham, potem jih prepražim in polijem z omako, ki je stekla od piščanca - da so res dobri. Piščanca pa nafilam še s kruhovo filo, kateri dodam jabolka ali pa kostanj (odvisno od tega, ali se mi da kostanj lupit). Pa vino seveda, za to pa možek poskrbi.... Tole je pa tako, kot bi bilo vzeto iz naše kuhinje...tudi pri nas je na sv. Martina vedno fešta, ker imamo v ožjem družinskem krogu kar dva slavljenca...Ponavadi ga takole veselo praznujemo zvečer na Martinovo soboto in je tale pojedina za večerjo, čez dan namreč nimamo časa, ker nas prijatelji iz osrednje Slovenije že nekaj let na ta dan povabijo, da se jim pridružimo na tradicionalnem pohodu od Litije do Čateža...Po vseh medičkah, čajčkih, kuhančkih in potičkah ob poti, se nam takšna večerja še posebej prileže...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Flower...mlince res narediš tako kot pražen krompir? Prav s čebulo pa tko...?Tole bi znala biti tudi luštna sprememba...pri nas jih vedno navlažimo z juho in prelijemo s sokom pečenega mesa...
|
|
|
|