RE: Julijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Soncek_ -> RE: Julijke 2013 (21.3.2013 12:03:36)

Hvala lepa Sonce32 :)
Js jemljem homeopatske pripravke že nekaj časa in so mi pomagali (za celjenje fizičnih in psihičnih ran po splavu, histeroskopijo, po nenadni smrti v družini....), tudi na začetku te nosečnosti, ko sem krvavela, sm jemala arnico. Arnica je zdravilo, ki naj bi bil v vsakem domu, vzameš jo lahko, če se urežeš, če imaš kje kakšen gnoj, če krvaviš veliko iz nosu...naj bi bila pa tudi pomoč ob dnevih, ko si nervozen. v nosečnosti je jemanje dovoljeno. sama jo bom vzela tudi v porodni sobi. sama sem hodila k enemu, ki se je vrsto let ukvarjal s homeopatijo, ni pa uradno priznan. po potrebi se sama posvetujem tudi s farmacevtko v lekarni, ki ima narejen tečaj iz homeopatije. sicer teh farmacevtov pravi homeopati naj ne bi priznavali, ampak za splošne in nezahtevne stvari, se mi zdi, da tudi oni vejo. v času žalovanja so mi priporočali neko zdravilo, ker ga niso imeli, sm ga naročila in so mi ga v lekarni naročili. sama se bom pred porodom pozanimala še za kakšno drugo stvar, če bi bila potrebna, drugače pa si bom po potrebi kupila še tisto, kar je ursonok pri junijkah napisala za mehčanje materničnega vratu. sedaj pa jem sephio 1x na teden, 3 granulce 5 ch, če ti bo to v kakšno pomoč. prijateljica je tudi jedla sephio v nosečnosti, pa jo je potem iz neznanih razlogov kar nehala jemat in se ji je v tistem času pojavil slab izvid krvi in urina. za kri bi morala jesti železo, pa ga ni, ampak je spet začela s sephio in na naslednjem pregledu je bilo oboje ok, se je zlagala, da je pridno jedla železo :)
drugače pa glede kilogramov, sama sm se zredila že 8 kg :( na začetku sm namreč zaradi krvavitev bolj počivala, jemala sem progesteron, po katerem sem bila konstanto lačna... no, po nuhalni sm se začela počasi malo gibat in to je bilo ravno takrat, ko je bilo veliiiiko snega, poledice, meni pa je bilo priporočeno lahko, počasno sprehajanje ,tako da tudi nisem ravno veliko km naredila, sedaj sm imela pa spet en mesec počivanja predpisanega in tako se kg nabirajo in nabirajo... :(

Soncek_ -> RE: Julijke 2013 (21.3.2013 12:05:18)

Aja, Sonce32, spraševala si za kakšen center. Sama sicer ne hodim, poznam pa 3, ki hodijo k homeopatu Joštu Klemencu. Poglej si malo njegovo stran. od teh ljudi sem slišala same pohvale, sama pa nimam izkušenj z njim.

Sonce32 -> RE: Julijke 2013 (24.3.2013 14:23:45)

Soncek_, hvala za vse informacije. Sem malo pobrskala po spletnih lekarnah in presenečeno ugotovila, da jih kar nekaj ponuja homeopatska zdravila. Zanimivo. Vedno sem mislila, da je ponje treba v kak homeopatski center, saj jih uradna medicina ne prizna. Se bom vsekakor še pozanimala glede teh zdravil tako na netu kot v kaki lekarni. [sm=smiley1.gif]

Lepo bodi [sm=rozica.gif]

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (25.3.2013 15:26:10)

Sonec32 in Soncek_, dajta nam pričarat malo sončka, ker tole pa ne gre več nikamor [sm=smiley36.gif] Nimam sicer nič proti snegu, zimo obožujem, ampak zdaj bi si pa res že želela, da kakšen sončni žarek pokuka iz tele meglice.
Pri nas drugače nič novega. Dojenček brca cel dan, še posebej zvečer. Ati je pa čisto raznežen, ko jih čuti [sm=smiley36.gif] Mamica je pa itak vsa srečna. Komaj čakam novi pregled, ki ga imam nekje sredi aprila.
Ali vam ginekolog vsakič dela ultrazvok? Meni po navadi na enem pregledu naredi, na drugem ne, na tretjem spet itd. Tako da ga zdaj najbrž ne bo [sm=smiley13.gif]
Kako ste kaj drugače? Imate kaj navala energije? Jaz vsak dan komaj čakam, da grem na sprehod.
Božajte svoje zakladke[sm=smiley27.gif]

happyme -> RE: Julijke 2013 (25.3.2013 20:38:18)

helo [sm=nosecka.gif] !

Tud naš[sm=duda.gif] brca cel dan najraje ima mehur in rebra [sm=smiley1.gif]. Meni naredi moj G uz vedno vendar enkrat traja dlje drugič mogoče ravno tolko da pogleda kolko je zrastel in če je srček vredu tiktaka. Ali se je že kateri pojavil izcedek iz dojk?
Sama sem se ponoči zbudila z premočeno majco točno v predelu bradavic sem se najprej kar ustrašila potem pa sem prebrala, da je to čisto normalen pojav.
Lepo se imejte še malo pa smo v zadnjem trimesečju [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]!

katerina123 -> RE: Julijke 2013 (25.3.2013 21:29:35)

Ojla!

Tudi meni vedno naredi UZ, res imam super ginekologinjo.

Happyme - izcedka nimam, mogoče še pride…

Kepica – jaz tudi čakam lepše vreme, da se lahko sprehajam na soncu, ponavadi sem hodila s kolesom v službo, zdaj hodim na avtobus in komaj čakam, da bo lepše vreme, da bom lahko vsaj v eno smer hodila peš. S kolesom pa se ne bom več upala, ker je isto, kot v vsem prometu, eni pač ne znajo vozit in spravljajo druge v nevarnost...

Lepo se mejte [sm=smiley1.gif]

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (26.3.2013 18:35:49)

Ko bi tudi meni vsakič naredil UZ. Ne bom prehitro govorila, mogoče se me pa "usmili" [sm=smiley1.gif] Men je tako fino gledat malo kepico (ki ni več tako majhna) na zaslonu [sm=smiley36.gif].
happyme, sem v Baby booku prebrala, da proti koncu nosečnosti lahko začne iztekati kolostrum (prva hrana otroka), tako da to ni nič narobe. Telesne spremembe se dogajajo, vedno bolj [sm=smiley1.gif].
katerina123, dobra si, da se še voziš s kolesom. Mene bi bilo kar malo strah teh norih voznikov, ki niti malo ne zmanjšajo hitrosti, ko te prehitijo. Po drugi strani ti pa na avtobusu nihče sedeža na odstopi, kar pa tudi ni fajn [sm=zmeden.gif]
Srečke [sm=nosecka.gif], uživajte v večeru.

Soncek_ -> RE: Julijke 2013 (27.3.2013 7:16:00)

Ojla so[sm=nosecka.gif]
Kako ste kaj?:) kok imamo smotano vreme,a? Bozic je bil bolj zelen, velika noc je pa brla :( vse ze pisete,da brce cutite skozi cel dan, sama pa sploh ne.samo zjutraj in zvecer,ko sem umirjena.aja, pa ponoci,ko grem na wc ponavadi cutim nezno premikanje :) sm pa v 25.tednu. Kdaj greste pa v solo za starse?js bi sla kr ze v aprilu,pa ne vem, ce bi mi pustl,glede na to,da imam rok 15.7.baje znajo kr komplicirat glede datumov. Pa bi se v maju raj s cim drugim ukvarjala,pa se na dopust bi sla. Ve kaj greste pred porodom na morje? Boste z malckom tudi ze sle? Js racunam na september:) imen se nimava izbranih, vozickov se nisva sla gledat, sobica se ni izbrana... V glavnem, nic se. Lepo se imejte in bozajte busije :)))

Sonce32 -> RE: Julijke 2013 (27.3.2013 8:50:10)

Jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

_Kepica_, tudi jaz si močno želim sončka pa ga kar ni in ni. Sicer imam rada sneg, ampak letos ga je bilo že dovolj. Čas je za pomlad. No, v ponedeljek bo baje sončno in toplo, če gre verjeti vremenski napovedi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Moja G mi je do zdaj na vsakem pregledu naredila UZ in tudi slikico dobim vsakič. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Je pa to odvisno od samega G in njegove presoje oz. načina dela.
Tudi pri nas so brcike že kar konkrete in prisotne čez cel dan. Zdaj sem že tako navajena na njih, da če jih nekaj časa ne čutim, kar malo dreznem v trebuh, pa se mala žabica takoj odzove. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Šolo za starše bom pa obiskovala kar aprila, da imam potem maja lepo mir. V Lj glede tega nič niso komplicirali. Je pa res, da so termini že precej zasedeni.

Na morje si pa jaz še ne upam pomislit. Mogooooče, če nam bo zneslo za kak dan septembra, sicer bomo pa kar doma to poletje. Se bomo pa zato več crkljali v troje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Soncek_, vidva sta pa res na easy. Niti imen nimata izbranih. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Joj, mene bi od skrbi pobralo. Maja si pa res ne bi želela okrog laufat in iskat vozičke, pa dude in ne vem kaj še. Jaz se takih pomembnih zadev vedno raje lotim prej kot pozneje. Nikoli ne veš, lahko nas pa kaj preseneti. Ampak časa je še dovolj, zato kar pogumno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lep dan vsem skupaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

leliika -> RE: Julijke 2013 (27.3.2013 8:58:16)

Soncek_ tudi jaz še ne čutim brcike skozi cel dan.. zvečer, zjutraj čez dan pa bolj slabo.. najbolj pa se mi zdi da ko grem zvečer na wc .. potem pa kar težko nazaj zaspim..
Midva načrtujeva iti na dopust zdaj čez prvomajske praznike - verjetno na hrvaško (istra). Kasneje pa najverjetneje nebo nič več z dopusta, namreč želiva narediti dozidavo..
Opremo sva že kar nekaj nabavila (voziček, posteljico, previjalno) tako sproti, da nebo na koncu prevelik denarni šok [sm=smiley1.gif] Tudi nekaj cotk sem že dobila tako da tudi to nebo treba dosti kupit.. [sm=bravo.gif] Tudi imena imava že zbrana [sm=smiley36.gif]

Šola za starše: v ponedeljek sem dobila vabilo 2.4. se začnejo predavanja (dokaj hitro).. takrat imam tudi pregled tako da bomo spet dolgo tam [sm=smiley13.gif]
Jutri me pa čaka test za nosečniško sladkorno.. upajmo da nebo pozitivna in da mi hitro minejo te ureee[sm=zmeden2.gif]

Pa lep pozdrav!

pupa82 -> RE: Julijke 2013 (27.3.2013 9:48:49)

Ojla čvekice!
Malo smo se razgovorle. Midva sva imela v ponedeljek morfologijo, pupa se skriva in še vedno ne vem kaj nosim pod srčkom. Ah, kar bo pa bo, sam da bo zdravo!! Test za sladkorno me pa čaka čez 4 tedne, fuj. Do sedaj imela uredu sladkor, bomo videli.
Kar se opreme tiče nimava midva tudi še nič. Začneva v aprilu, počasi... Imena, hm, za punčko mava, za fantka se pa zatika [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] tako da se morva poglobit v to. Kakšnih izcedkov nimam še zaenkrat. Brcike, včsaih čutim fajn čez cel dan, včasih pa čisto nežno zvečer. Tolk, da vem, da je nekdo noter [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Morje: ja, midva sva že rervirala. Greva prvi teden v juniju. Rok imam pa 25.7. Bomo videli kako bo. Prej mi je prezgodaj, pol septembra pa tut ne vem, če bomo šli. Seveda riziko odpovedi obvezno!

Lepo se imejte in čuvajte bušije!

saramiska -> RE: Julijke 2013 (27.3.2013 13:16:50)

Hojla! [sm=smiley1.gif]

pupa82 - a ni bedno, no, vsi sprašujejo, kakšnega spola je, midve pa ne veva! [sm=smiley36.gif] Ne verjamem, da bom imela še kakšen UZ, tako da bo treba počakati do konca[sm=smiley24.gif] Imava pa ime izbrano in za fantka in za punčko.

Od opreme imava posteljico in nekaj malenkosti, kupujeva počasi, če nama je kaj všeč, nameravava pa biti zelo minimalistična, kar se opreme tiče, ker mislim, da pol teh stvari, ki so na raznih seznamih, človek sploh ne rabi in gre samo denar v nič, Bolha je pa polna oglasov s "skoraj nič rabljeno" opremo.

Brce čutim čez cel dan, pomoje se ful obrača, ker so enkrat na eni, drugič na drugi strani, včasih pa dobim kakšno prav bolečo. No, tudi zdaj skače, mogoče zato, ker se ravno bašem z Jaffa piškoti (zdrava prehrana pa to[sm=smiley36.gif])

Lepo se mejte! [sm=rozica.gif]

Soncek_ -> RE: Julijke 2013 (27.3.2013 14:38:43)

Ja ene ste že zelo pridne, druge bomo pa morale še biti :) Imate kakšne sezname, kaj naj bi kupovali za naše malčke? Kako jih boste pa oblekle za iz P? To bo najin prvi čmrlj in pojma nimam. Nekaj otrok okoli mene je pa bolj zimskih, tako da pojma nimam, kakšne številkice naj kupim in kaj za domov... Še sama se ponavadi ne znam obleči, sm res ko čebula :) Midva spola tudi ne veva, pa tudi ne bova vprašala, zato bo vse nevtralno, tako sobica kot cunjice. Kaj pa ostale, imate doma že otročke ali bo ta prvi?

pikapoka35 -> RE: Julijke 2013 (27.3.2013 14:41:43)

Pomežik že dooolg nazaj sem ti poslala sporočilo na ZS ... ej mal počekiraj......

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (27.3.2013 19:25:37)

Ooo, čvekice, dober večer.
Sem ravno gledala vreme in bo vikend zelo kisel [sm=zmeden.gif] Vseeno pa komaj čakam jajčka in potico, mmm spet se bom pregrešila [sm=smiley1.gif]

Šola za starše: na prejšnjem pregledu sem ginekologa vprašala, kdaj bi bil čas za to, pa je rekel, da imam še čas. Ampak sem gledala, da so termini kar zasedeni. Baje da pred 7 mesecem ne sprejemajo, je to res? Midva sva imela namen it konec aprila ali pa začetek maja.

Dopust:: Pred porodom se bova najbrž odpravila za kakšen dan na slovensko obalo, kaj več pa potem mogoče septembra. Drugače pa kot je Sonce32 rekla, se bomo tudi mi to poletje raje malo crkljali [sm=smiley36.gif]

leliika, držim pesti, da ti jutri hitro meni. Kaj bi dala, da mi ne bi bilo treba iti na ta test. Boste poročale, kako je bilo.

Od opreme imava midva voziček, posteljico, lupinico pa cunjice bova večinoma kar dobila. Drobnarij pa nič še ne kupujeva. Se bo treba čez kakšen meseces tudi tega lotit. Saramiska, se strinjam, da je polovica stvari, ki so na raznih seznamih, preveč. Tud midva prisegava na minimalizem in pri stvareh res ne bova komplicirala.

O oblačilih za iz P sem tudi že razmišljala, pa mi tudi ni jasno, kako naj bi se jih obleklo. Če bo vroče, najbrž bodi in čez majica z dolgimi rokavi, spodaj pa kake žabice. Al je to preveč/premalo? Sem tudi prvič noseča pa nimam še tega občutka, koliko oblačil naj bi imel dojenček oblečenih.

Danes sem se pa razpisala [sm=smiley36.gif]
Uživajte v lepem večeru in božajte bauhije, moj brca in me opominja, da je že čas, da ga malo pobožam [sm=smiley36.gif]

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (27.3.2013 19:28:10)

leliika, hotela sem napisati, da naj ti jutri hitro MINE, in ne meni [sm=smiley36.gif] Se je tiskarski škrat prikradel.

Sonce32 -> RE: Julijke 2013 (28.3.2013 8:18:20)

saramiska, ni res, da vsi sprašujejo po spolu otroka. Jaz že ne. Tako kot Sonce_, želim, da ostane presenečenje. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sonce_, jaz seznama za oblekice nimam. To bo najin prvi otrok, tako da nimam nobene zaloge starih oblačilc in opreme. Kupujem bolj po občutku in seveda tisto, kar se meni zdi srčkano. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nam bodo pa zagotovo na predavanjih šole za starše povedali, kaj naj bi bilo na seznamu obveznih oblačil in pripomočkov, tako da se bom tega bolj natančno lotila, ko bom kaj več izvedela. Številke pa jaz za začetek kupujem 56 in 62. Imam pa tudi en kompletek velikosti 50 za vsak slučaj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Za odhod iz P sem otročku nameravala oblečt en bodi z dolgimi ali kratkimi rokavi (odvisno od vremena), povrhu pa hlačke in majčko, kapico in nogavičke. Mislim, da žabice ne bodo potrebne. Tako in tako pa bo pokrit še z dekico, tako da hudega mu ne more bit. Bodo pa le poletni otročki. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

_Kepica_, ti kar lepo pokliči v ZD, kjer nameravaš obiskovati šolo za starše. Te bodo vprašali, kdaj imaš PDP, in ti na podlagi tega kar sami svetovali, kdaj naj prideš. Če imaš srečo in ne bo gneče, te mogoče sprejmejo tudi v začetku aprila.

Dobro opravite na testih za sladkorno, tiste, ki vas to še čaka.

Lep sončen pozdravček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

*sonchek* -> RE: Julijke 2013 (28.3.2013 10:47:16)

Hej punce!

Javlja se še ena julijka - pričakujemo pa tretjega otročka. Doma imamo 6-letnika, ki gre jeseni v šolo in navihano skoraj 4-letnico (rd ima v torek). Spola ne veva, bo spet presenečenje. Počutje ok, jutri imam teste za sladkorno (imela v drugi nosečnosti), buši pa že konkreten [sm=smiley1.gif]

Soncek_ -> RE: Julijke 2013 (28.3.2013 11:51:31)

Kako je dons fajn, ko sonček zunaj sije, a ne? :) Se človek takoj bolje počuti :) No, da se pohvalim, v enem dnevu sem naredila korak naprej. Prijavila sem se v šolo za starše in jo začnem obiskovat že v torek :) Sm res vesela, da jo bom že v aprilu opravila, da bom potem v maju lažje dala vse čez, saj moram še vedno malo bolj počivat. In pa še: začela sm gledati sobice :) Tako da ne bom čisto zadaj... js mam tudi jutri test za sladkorno, danes zato ne bom nič sladkega jedla. upam, da je nimam, ker se kar težko odpovem kakšnemu koščku sladkega. najprej so me hotli naročit v torek po praznikih, pa sem prosila, če lahko prej, ker v torek bi bil cuker v vsakem primeru povišan :(

leliika -> RE: Julijke 2013 (28.3.2013 14:25:34)

Pozdravljene!
No pa smo opravili test [sm=bravo.gif] samo sem bila malo jezna ker sem tam že bila 6.30 (da hitreje opravim) in seveda na nesrečo me pokličejo mi vzamejo kri in mi povejo, da lahko komaj ob pol 9 pridem nazaj ker ob četrtkih perejo stroj [sm=zmeden.gif].. no super še nobena trgovina ni bila odprta da bi si malo čas skrajšala in sem tam počakala.. 8.30 me pokličejo in spila sem to sladko vodo.. čez eno uro vzamejo kri pa potem spet čez uro.. s seboj sem imela cel paket revij pa križank, na srečo sem srečala prijateljico in sva malo poklepatali tako da mi je čas kar hitro minil..
V torek pa imam pregled in zvem kakšni so rezultati.. Moram pa povedati da je [sm=duda.gif] bila skozi ure čakanja zelo aktivna verjetno je bila lačna kot mama [sm=smiley1.gif] Po končanem testu pa smo si takoj privoščili košček čokolade [sm=jezicek.gif]

Oblačilca: Tudi jaz pričakujem prvič in ne vem kaj oblečti takrat.. Po moje dolge žabice oz. dolge hlačke(bombažne kot so v baby centru, pikapolonici) pa kakšen body s dolgimi/kratkimi rokavi.

Soncek_ -> RE: Julijke 2013 (28.3.2013 15:27:17)

Leliiika, super da si že opravila test. mene pa jutri čaka in imam tudi naslednji teden pregled, kjer izvem rezultate. je pa res bedno, da si morala tok časa čakat. kadar moraš čakat, se čas itak nikamor ne premakne, ko pa moraš bit poleg tega še lačen in žejen, je pa sploh žur.

No, drugače se pa očitno vse spraujemo, kaj obleči otročku za domov iz P :) smo same take, ki priačkujemo prvič in še nimamo občutka za take stvari.

a vam mogoče že kaj otrdeva trebuh? js se včasih malo pobožam, pa čutim, da je trši, je to mogoče to? če se ne bi pobožala, sploh ne bi vedela. občutek je mogoče tak kot kadar se reees preveč najem. kaj pa, ima mogoče kakšna krče, kot so pri menstruaciji? js jih kdaj dobim kljub magnesolu, pa ne vem, je to nevarno?

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (28.3.2013 16:55:28)

Sonce32, imaš prav, res najbolje, da pokličem v ZD pa mi bodo že povedali, kako stvari stojijo. Hvala za nasvet.

Seznam za opremo je tudi v Baby booku - dobila sem ga na NS. Ga ve niste dobile? Sicer sem pa tudi že na internetu našla seznam. Vseeno mislim, da je najbolje, da se ravnamo po občutku, saj po navadi vseh stvari s seznama ne potrebujemo.

Najbrž bodo za iz P res bolj primerne hlačke in pa majčka (in spodaj seveda body). Razen če ne bo lih takrat kakšen mraz, kar ne bi bilo nič čudnega [sm=smiley36.gif].

*sonchek* dobrodošla. Pri vas doma pa bo veselo [sm=bravo.gif] Oglasi se še kaj pa dobro jutri opravi na testu.

Soncek_, super, da bosta že začela obiskovat šolo za starše. Saj je res bolje, da gremo čim prej, kot pa potem s tistim ogromnim bauhijem [sm=smiley1.gif]

leliika, bravo za test. Verjamem, da je to čakanje mučno. Še dobro, da si srečala prijateljico. Mene bo pobralo, če bom mogla toliko časa čakat in še to brez prigrizkov.[sm=zmeden.gif]

Lep sončen preostanek dneva vam želim [sm=metulj.gif]

.tojeto. -> RE: Julijke 2013 (29.3.2013 9:35:53)

Pozdravček od julijke 2010. Upam, da niste hude, če malo pokomentiram...
Jaz sem imela pripravljen tako lep kompletek za iz porodnišnice [sm=smiley36.gif] ampak potem smo štručko domov nesli le v žabicah in bodiju (nobenih, nogavičk, majčk...). Sem vprašala osebje in dobila odgovor od zdravnika - če ste vi v kratkih rokavih in vam je vroče, potem bo otroku prav tako. [sm=jezicek.gif]. Takrat je vilo okrog 28°C.
Ko smo prišli iz porodnišnice pa se je začel vročinski val (35°C) - jaz pa nisem imela nobenih bodijev s kratkimi rokavi in nobenih kratkih hlač - je potem očka čisto zmeden skakal po trgovinah in iskal male cunjice [sm=bravo.gif]. Med dnevnim spanjem pa je mali bil le v plenički, pokrit s tetra pleničko (pa je imel kljub temu polno vročinskih pik) - me je patronžna kar malo okregala, ko je prišla prvič in ga videla v dolgih rokavih in žabicah [sm=smiley36.gif].
Upam, da sem vam vsaj malo pomagala in vam želim tako lep in čustev polen julij, kot je bil naš.

saramiska -> RE: Julijke 2013 (29.3.2013 10:09:49)

Evo, jaz sem zbolela! Namesto potice in šunke bosta čaj in evkaliptusovi bonboni za boleče žrelo! [sm=smiley36.gif]

Seznami - tudi zame bo prvi otrok in sem najprej čisto zahisterila, potem pa sem se odločila, da bom imela sprva čim manj, če bom rabila, bo šel pa mož po porodu kupit. Dojenček pa tudi ne bo umrl, če prvi dan ne bo imel nevemčesaže. Gledala sem sezname na Ringaraji in v Babybooku, ampak jih jemjem strogo orientacijsko, ker je na njih (zame) čisto preveč (koš za plenice, ležalniki, kengurujčki...) [sm=smiley29.gif]

Oblačila - moj mož je visok, prav tako njegov brat in bratova hčerka se je rodila precej dolga, tako da ne bom kupovala preveč stvari velikosti 56, dokler ne vidim svojega otroka. Imela bom kak bodi 56, ostalo pa 62, za prve dni ga bomo že v nekaj zavili, potem pa po potrebi. Za iz porodnišnice sem si zamislila, da bi ga oblekla v bodi s kratkimi rokavi, čez pa tankega pajacka z dolgimi ali kratkimi rokavi, glede na temperaturo, ki bo takrat. Če mu bo vroče, ga bom pa slekla, do doma imamo itak slabih 20 min. No, pa kapico in rokavičke in te reči. Ne vem, kako je s hlačkami in popkom, a ga rob hlačk nič ne tišči, ko je popek še nezaceljen?? [sm=zmeden.gif]

Šola za starše - zdaj ste me čisto prestrašile glede zasedenosti terminov, tako da nameravam naslednji teden po pregledu poklicati, da vidim, kakšna je situacija.

Sonce32 - hotela sem reči, da naju starši in prijatelji sprašujejo po spolu. In potem so nekateri užaljeni, ker mislijo, da veva in skrivava, ker si ne morejo predstavljati, da se tudi danes na UZ česa še ne vidi! [sm=smiley36.gif]

Soncek_ - jaz sem imela par dni nazaj ene 2 dni zapored otrdevanje trebuha, zdaj pa spet nič. Hecno. Ampak sem čutila, kako se je maternica zategnila, ni bolelo, je pa vleklo, in trebuh je bil čisto trd, kot kamen. Čez kakšno minuto je popustilo. Krče kot pri menstruaciji imam pa tudi jaz že nekje od konca januarja, če stojim ali hodim in to kar precej boleče (ko se razboli, ne morem več naprej). Najprej mi je G napisala Buscopan, jemala sem tudi Magnesol, pa ni ne eno ne drugo NIČ pomagalo, tako da sem nehala. Na morfologiji mi je izmerila MV in je bil zaprt in dovolj dolg, tako da sem dobila navodilo, da se lahko obremenjujem do bolečine. Ampak sredi trgovine ali sprehoda se pač ne morem za 10 min uležt na tla, da me neha bolet, tako da ne vem, kako si ona to predstavlja. Zdaj si ne upam nikamor, hrbet me prav fajn boli od "počivanja"... Eh, še 3 mesece, bo že. [sm=smiley29.gif]

No, danes sem se razpisala, tako je, če prehlajen sediš na kavču in se ti nič ne da! [sm=smiley2.gif] Želim vam lepe velikonočne praznike!

Sonce32 -> RE: Julijke 2013 (29.3.2013 11:16:22)

Oooo, zdej nas je pa polno sončkov tukaj. Zunaj pa tak dež. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Soncek_, fajn opravi test za sladkorno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Se pa tudi jaz sprašujem, kako zgleda otrdevanje trebuha. Ali otrdi cel trebuh ali samo del, a gre za posamične krče ali trdost trebuha, ki traja nekaj časa in nato popusti? Če katera kaj več ve o tem, naj nam, prosim, to malo pojasni, da bomo tudi ostale vedele, na kaj biti pozorne. Mene včasih malo tišči čisto spodaj na dnu trebuha, traja nekaj časa, nato popusti. Pa ne vem, ali je to to. saramiska, kako pri tebi zgleda to otrdevanje? Krčev, kot jih omenjaš ti, Soncek_, pa jaz nimam. Sem ji imela v zelo blagi obliki čisto na začetku nosečnosti, ko se je maternica raztezala, zdaj pa že dolgo ne več. Mogoče bi bilo fajn, da to omeniš svoji G na naslednjem pregledu ali pokličeš v ambulanto. Ti bodo svetovali.

tojeto, hvala za nasvet! Najbrž imaš kar prav. Naši otročki bodo poletni dojenčki in verjetno jih res ne bo treba tako toplo oblačit, kot me tukaj omenjamo. Večina nas je prvorodk, pa smo še malo zbegane. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

saramiska, hehehehe. Tudi pri nas je enako. Nočeva vedet spola, zato tudi nisva vprašala, pa vsi mislijo, da se laževa. Da v resnici veva in nočeva povedat. Včasih mi še celo mož ne verjame, da ne vem, ker grem dostikrat sama na pregled in pogosto, ko govorim o otročku, govorim v moškem spolu (ker govorim o "dojenčku", "otročku"), pa takoj postane sumničav, če mu kaj prikrivam. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Glede hlačk in popka pa, mislim, da ne bo težav, ker gre rob hlačk itak malo višje, torej nad popek, in ne bi smelo tiščati.

Lep podaljšan vikend vsem skupaj pa veliko piiiiiiiiiiiiiiiisanih pirhov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>