|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2013
23.11.2012 20:11:19   
pikapikica7
no zdej mi pa sploh ni več jasno glede teh tednov! na otrocarije.net, ti prikaže tedne od do. Z današnjim dnem se je začel moj 7.teden. Torej bom npr jutri 7t 1d, kar pomeni da ni 8.teden ampak 2.dan 7 tedna, ni tako??? Zdaj sem res že prav zmedena..

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 376
23.11.2012 20:23:44   
kaatkaa
pikapikica 7
to pomeni da si v osem tednu noseča,...oz. sedem tednov in dve sednimi,....
dobrodošla nova nosečnica,.... sedaj nas je že ful veliko....

(odgovor članu pikapikica7)
Neposredna povezava do sporočila: 377
23.11.2012 20:32:14   
pikapikica7
še vedno nisem prepričanauser posted image se počutim že prav smotana, je že pozna ura in moji možančki že malo počivajouser posted image
Prvi dan ZM je 12.10. Torej se 12.10 začne prvi teden. Po prej omenjenem štetju bi pomenilo, da bi 13.10. bila v drugem tednu nosečnosti, a nosečnost se šteje od ZM... nevem, še vedno mi ni jasno, nisem prepričana, o tem štetju.. Bom žeuser posted image

(odgovor članu kaatkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 378
23.11.2012 20:57:01   
kaatkaa
tako je sedaj se nosečnost šteje od prvega dneva zadnje user posted image ,....

Neposredna povezava do sporočila: 379
23.11.2012 21:07:56   
pikapikica7
torej ne moreš biti na 2.dan user posted image v 2 tednu:)

(odgovor članu kaatkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 380
23.11.2012 21:21:21   
Powerpuff
sej nisi v drugem tednu... si 2. dan... brez tedna... v drugem tednu si ko si 1t in 2. dan user posted image štekaš... drugi dan si pa samo drugi dan brez dodatka kakega tedna...

Neposredna povezava do sporočila: 381
23.11.2012 21:26:26   
Powerpuff
Bi se vam pridružla... malo z rezervo vas berem, ker nimam lih dobrih izkušenj v nosečnostih... je tole moja 4. nosečnost, doma pa imam skoraj 18 mesečno fajlo.

Je bil pa pravi žegen videt šrček po že dveh odmrtjih ploda... veliki pojma nimam koli smo, sem pa dobila Utrogestan tablete in vodijo me kot malo bolj rizično... upam da nam uspe...

Se pravi za seznam, če ga še vodite... PDP 6.7.13, 4. nosečnost, 1 user posted image doma... a še kej pišete na seznam? morm sčekirat...

Lepo vas pozdravljam in upam, da me sprejmeteuser posted image

(odgovor članu Powerpuff)
Neposredna povezava do sporočila: 382
23.11.2012 21:45:44   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: pikapikica7

no zdej mi pa sploh ni več jasno glede teh tednov! na otrocarije.net, ti prikaže tedne od do. Z današnjim dnem se je začel moj 7.teden. Torej bom npr jutri 7t 1d, kar pomeni da ni 8.teden ampak 2.dan 7 tedna, ni tako??? Zdaj sem res že prav zmedena..

Mislim da gre tako:
ZM 12.10., ta dan je 0T in 1 dan, 13.10. si bila 0T in 2/7 in 18.10. se ti zaključi 1. teden (takrat si bila 0T 7/7 ali 1T 0/7 (če se ne motim, je to dvoje isto).
19.10. je začetek 2. tedna, na ta dan si bla noseča 1T in 1 dan. In tako naprej.
Danes se ti je začel 7. teden oz. natančno si noseča celih 6T in 1 dan. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 383
23.11.2012 21:46:51   
Powerpuff
razlaga tednov... zj ko berem svoj post ne vem če je dost razumljivo... se pravi gremo po vrsti ko si 2. dan (noseča) si v 1. tednu... ko si 1t in 2d si v 2. tednu, ko si 2t in 2d si v 3. tednu, ko si 3t in 2d si v 4. tednu in tako naprej...

Neposredna povezava do sporočila: 384
23.11.2012 21:55:10   
Anonimen
Še jaz sem narobe napisala očitno. user posted image

pikapica je danes 7. teden začela, natančno je pa to očitno 6T in 0 dni. gre pa teden samo do 6/7, potem je pa 7/7 oziroma očitno 0/7, kar je že nov teden.Tako pravi ta link.

http://www.pregnology.com/due-date.php?o1=1&cycle=28&month=10&day=12&year=2012&omonth=1&oday=01&oyear=2012

Neposredna povezava do sporočila: 385
23.11.2012 22:08:21   
pikapikica7
no sedaj mi je spet jasno :) izteka se prvi dan 7tedna, oziroma dopolnjen 6t in en dan. Sem se že ustrašla, da sem celi čas narobe štelauser posted image
Sem gledala iz nekega drugega pogleda in zato nič kapirala... No važno, da je zdej jasno:) Hvala vam punceuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 386
23.11.2012 22:34:16   
Tajda29
user posted image objem zate Natykaa... In vse dobro naprej...

ostalim user posted image pa user posted image za srcke na pregledih, dolga nas se caka do
user posted image ...
pa dobrodosle nove nosecke... me se tudi nina seznamu, pa tezko quotam in vpisujem, ker dostopam preko mobilca.
jaz imam v sredo pregled, upam, da spet vidim poskakujocega rizkota, pa da je zrastel, tako kot mora.
sama sem v 8.tednu pa se kar cakam na slabosti?!?
v prejsnji user posted image sem takrat ze veselo objemala skoljko, dan in noc.
in aja, tista, ki je za spol sprasevala... meni je blo ful slabo od zacetka do konca, pa imamo fantka.

js pa ne vem... razmisljam, da bi se za spol tokrat pustila presenetit. pri prvem smo vedeli od nuhalne naprej...
tokrat me pa mika, da ne bi vprasala... bo katera isto poskusila?

lepo bozajte buske. js ga predvsem razvajam z nutello user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 387
24.11.2012 8:37:33   
danyy
Dobro jutro!
Nove, dobrodošle user posted image .
Kako ste kaj? Moj prehlad gre končno na boljše, pa še možek je doma user posted image .

Tajda 29, midva verjetno ne boma vprašala za spol. Prvič nisma, je bilo kar težko zdržat, ampak se je splačalo.
A še katero muči zgaga? Mene kar, sploh ko se najem. A ve katere kaj pomaga?,

Neposredna povezava do sporočila: 388
24.11.2012 9:43:05   
aviva83
pozdravček user posted image

vidim da nisem samo jaz zmedena okoli štetja tednov N user posted image
baby2012 iiiiiiiiii seveda se te spomnim user posted image čestitke user posted image kar se pa mene tiče je pa takole.... ZM sem imela 24.9.2012.... torej glede na M danes noseča 8t 5d. Po UZ naj bi prišlo do dejanske oploditve 10 dni po M torej je plodek star 7t 2d. Tako mi je razložila moja G.
Meni je G rekla da glede na M naj bi imela rok 27.06.2013, glede na velikost ploda pa 05.07.2013. Koliko si pa ti noseča po ZM? Za koliko tednov je pa plodek velik?

soncek32 iiiiiiii me z baby2012 smo si pa čisto blizu po UZ izračunih user posted image mislim da je dejanska starost ploda tista iz UZ... je nelogično da se računa po ZM saj je za moje pojme pomembno kdaj ima ženska ovulacijo in kdaj pride do dejanske oploditve.... Moje razmišljanje...

ta*mala kje se skrivaš?????????

pridno božajte svoje trebuščke user posted image

(odgovor članu baby2012)
Neposredna povezava do sporočila: 389
24.11.2012 11:16:01   
baby2012
Dober dan!

aviva83 jaz sem imela ZM 19.9., in sem bila ta ponedeljek ko sem imela pregled 8t4d po ZM. Po ultrazvoku je takoj ko ga je zagledala rekla, da je zelo mali, za cel teden manjši in da mora popraviti datum, tako da je napisala 05.07.2013. Je bil pa isto velik plodek kot tvoj 11,8 mmuser posted image . Se pravi, da je bil plodek velik 7t3d (tak piše na slikici, ki sem jo dobilauser posted image ). Bomo vidli na nuhalni kaj bo rekla. Kdaj pa imaš ti nuhalno? Jaz šele 27.12.. Se bomo še načakaliuser posted image

Jaz po eni strani razumem, da je bolj logično računanje po ovulaciji, se pravi kak teden po zm, samo po drugi strani, pa določijo enim zelo točen datum na podlagi zmuser posted image . Ena sorodnica je januarja rodila, pa so ji po zm dali datum 16.1. in isto po prvem ultrazvoku, na nuhalni pa 14.1. in potem je 14.tudi rodila. Verjamem, da je ena redkih, ki je rodila na rokuser posted image
Pa eni kolegici, ki je zdaj noseča je tudi na prvem pregledu dala najprej datum po zm, nato pa ga po ultrazvoku prestavila isto za 7 dni.Na nuhalni pa so ji ga prestavili nazaj na prvotni datum po zmuser posted image

Sem brala, da je včasih na prvem ultrazvoku plodek tako majhen, da lahko hitro pride do napake v merjenju. Potem na nuhalni se pa že vse boljše vidi, in se da tudi boljše oz.bolj natančno izmeriti. Bomo videli.

(odgovor članu aviva83)
Neposredna povezava do sporočila: 390
24.11.2012 11:53:46   
aviva83
baby2012 hja pomoje tile G še sami ne vedo kako oz na podlagi česa bi postavili datum PDP user posted image meni se res ne zdi smiselno postavljati rok na podlagi ZM... kaj pa nap naredijo takrat ko ima ženska ovulacijo 14 ali 17 dan po ZM?? Nesmiselno mi je hehe no jaz imam pa nuhalno zaenkrat 18.12 bi jo pa rada prestavila na soboto 22.12.... 18tega bom namreč v 12t 1d pa me mal skrbi da ne bo prezgodaj user posted image user posted image
aja ko boste imele nuhalno ali boste vzele s cdjem ali brez?

pridno božajte svoje trebuščke user posted image

(odgovor članu baby2012)
Neposredna povezava do sporočila: 391
24.11.2012 12:30:10   
baby2012
aviva83 ja saj, kdo bi vedeluser posted image

Mene pa skrbi da jo bom imela prepoznouser posted image Sicer sem čula, ko je ginekologinja rekla sestri, da me naj naroči čez 5 tednov, samo potem sestri ni delal en program, pa je kar na pamet izračunala. Saj verjetno se dela nuhalna glede na tedne v katerih si glede na velikost ploda in ne glede na zm al kako?

Jaz bom imela nuhalno pri svoji ginekologinji, ker ima licenco. Plačaš pa 60 evrov in dobiš zraven še slikice ter dvd. Ni potrebno nič doplačati za dvd tako kot pri nekaterih. Sta imele ravno dve nuhalno, ko sem jaz čakala na pregled, pa sta bile obe zadovoljne z njo, ker si vzame veliko časa, pa obema s partnerjem lepo sproti razlaga med pregledom. Pa dobili sta kar nekaj slikic in pa dvdja.

(odgovor članu aviva83)
Neposredna povezava do sporočila: 392
24.11.2012 12:31:44   
Tajda29
Meni so v 1.user posted image dvakrat prestavili PDP, pa niti priblizno nisem takrat rodila... Lahko, da pride kasneje so ovulacije
ali pa si user posted image sam postavi rok rojstva user posted image
Jaz sem trenutno v 7 6/7, me pa prav zanima, kaj bo v sredo, kdaj mi bo postavila PDP.
Punce, se ze kaj redite user posted image ?

(odgovor članu aviva83)
Neposredna povezava do sporočila: 393
24.11.2012 14:23:15   
danyy
Glede določanja PDP je meni ginekologinja prvič razložila, da se naprej izračuna glede na prvi dan zadnje menstruacije, potem pa se baje na nuhalni najbolj točno izračuna glede na velikost ploda.
In prvič je pri meni dejansko bilo tako, rodila sem na datum, ki ga je določila na nuhalni.
Tajda, jaz se nisem še nič zredila oz.dobila sem nazaj tisto kilco, ki sem jo na začetku izgubila zaradi pomanjkanja apetita.
Meni pa je danes grozno slabo, zunaj je tak lep sonček, jaz pa na kavču, ker me skozi sili na bruhanje.

(odgovor članu Tajda29)
Neposredna povezava do sporočila: 394
24.11.2012 14:42:19   
aviva83
meni se izgubljeni kg vračajo počasi nazaj user posted image si ne morem pomagati hehe moj je itak čist presrečen ko vidi da so (.)(.) čist napete user posted image bolj ko mu govorim da naj se jih ne dotika ker me res bolijo bolj sili vame.... kdo bi ga razumel user posted image
danyy nič fajn s to slabostjo.... upam da kmalu mine oz da je v res minimalni obliki...ko je meni slabo popijem malo coca cole pa mi je takoj bolje user posted image poizkusi...mogoče ti bo pomagalo??

aja še nekaj sem hotela povedati....ne morem verjeti kakšna razlika je ko greš na uz samoplačniško ali pa redno.... na samoplačniškem uz mi je namreč naredila 3d slikico...se res da vidi kot en mali vesoljšek ampak lažje za predstavljat kako to izgleda user posted image na rednem uz sem pa dobila 3 slikce in na vseh je le ena črna pikica user posted image user posted image si reš ne morem predstavljati malega vesoljčka... tako da mi RES ni žal da sva šla prvič z mojim na samoplačniški UZ user posted image

tajda29 še 4 di pa boš videla svojo pikico user posted image superca!
baby2012 full fajn da poznaš takšno G user posted image tam ko sem se jaz naročila na NS je za dvd potrebno doplačati... aja no če nap izračunaš iz vseh podatkov ki so ti na voljo (tvoja ZM in UZ otročka) pomeni, da si mogla imeti ovulacijo tam nekje 26-27...takrat naj bi bila tudi oploditev user posted image

jaz sem si tudi uzračunala in meni se vse skupaj ujema user posted image

(odgovor članu danyy)
Neposredna povezava do sporočila: 395
24.11.2012 16:55:39   
danyy
Aviva83, na nuhalni boš pa že prav lepo videla vse (rokice,nogice, kako se bo premikal, mogoče bo celo pomahal ), res je super. Sem ravno ta teden gledala posnetek od sinka. Jaz bom pa verjetno že na prvem UZ lepo videla, ker ga imam šele v 11 tednu.
Meni pri slabosti ne pomaga coca cola, sem pa danes iskala kak ingverjev čaj ali bonbone, pa nisem nič našla. Zdaj,ko bom pojedla pa še folno pa mi bo itak še bolj slabo. Pa bom že potrpela,da bo le vse ok.

(odgovor članu aviva83)
Neposredna povezava do sporočila: 396
24.11.2012 17:31:15   
Tajda29
Danny, jaz sem si proti zgagi pomagala s sladko smetanom. Mi je kr pomagalo. Ampak sem imela tezave ful kasneje, ko me je mali brcal v rebra:-)
Sicer pa tokrat niti na tehnico ne upam hehe... Se mi zdi, da se kr hitro nabira.
Prvic sem skos bruhala in se pomojem ze zaradi tega manj redila. Zdej je pa samo tek, brez nekih hudih slabosti.

Sicer pa komaj cakam, da bo prvega tromesecja konec. Da lazje zadiham...

Jaz sem bila v prvi user posted image na samoplacniskem 3d uz v 21 tednu.
In se je ze takrat videlo, komu bo mulcek podoben. Res hude slikice pa dvd sem tudi vzela.
Od nuhalne dobila pa le dve slikici. Sem bila v porodnisnici na nuhalni in so ze za te dve kompliciral.

Tokrat pa ne vem... Verjetno bom sla res kam privat...Placam v vsakem primeruuser posted image

Sem mislila, da bo drugic kej lazje, manj nestrpnega pricakovanja pregledov pa to... Ma isto je...

(odgovor članu danyy)
Neposredna povezava do sporočila: 397
24.11.2012 20:04:05   
Sonce32

aviva83, midve sva imeli zadnjo M na isti dan. user posted image

Zanimivo, kako se razlikujejo velikosti naših plodov pri približno enako dolgo trajajoči nosečnosti. user posted image

Ali je morda katera opravljala NS pri dr. Strah v Domžalah? Imate kako izkušnjo z njo? Jaz bi se kar pri njej naročila. Koliko prej se je treba naročiti? Moja G mi je rekla, da naj bi imela nuhalno čez 5 tednov. V petek po prvem UZ sem bila toliko vzhičena, da sem kar pozabila poklicat in se naročit. user posted image

(odgovor članu Tajda29)
Neposredna povezava do sporočila: 398
24.11.2012 20:13:38   
Sonce32
ps. Tajda29, seveda so to le stare vraže, ampak jaz imam res že nekako od začetka občutek, da bo fantek. Pa ne zato, ker nimam nobenih simptomov, pač tako čutim. user posted image

Drugače bi pa tudi jaz rada zdržala do konca in ne bi vprašala za spol, čeprav bi mož rad že prej vedel. Po možnosti že danes. user posted image Se mi zdi, da bo presenečenje na koncu še toliko lepše. Itak je važno samo, da je zdrav. user posted image

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 399
24.11.2012 20:29:21   
Tajda29
sonce32...jaz sem tudi vedela, da bo fantek. od prvega trenutka dalje. se ginekologinji sem povedala, kaj bo...se pred nuhalno:-)
tako, da ce cutis fantka...bo verjetno res :-)

sicer pa tudi jaz studiram, da bi sla k dr.Strahovi... bomo vidli. Sicer pa v Dravlje. V P sem na nuhalno takrat cakala dve

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......