RE: Julijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

ta*mala -> RE: Julijke 2013 (17.11.2012 10:12:28)

Punce, itak da bo uspelo[sm=smiley36.gif] nikar ne dvomite vame [sm=jezicek.gif]

a če hočem menjat g. ne rabim staremu nč razlagat? oz pokličem tistga, k ga bom zbrala in se zmenim pa potem oni uredijo s kartoteko pa to? pa gledala sem, da ima kr nekako 3 mesece čakalne dobe tko normalno... a če povem za [sm=rozacrtici.gif] bi mogla bit prej, ane? dans ne morem poklicat, k je sobota[sm=jezicek.gif] prejšni teden pa še nism bla čist zihr da je to to

Penny -> RE: Julijke 2013 (17.11.2012 11:42:25)

Ti bom kar mojo izkušnjo povedala. Izbrala sem si novega ginekologa, ga poklicala, dobila datum skladno s čakalno dobo in en mesec pred datumom poklicala k staremu ginekologu, naj k novemu pošlje kartoteko. Ne vem, kako je s čakalno dobo v primeru nosečnosti pri tvojem novem, a te bo novi hotel kaj prej vzet al ti bo rekel, da pejt kar k staremu. Meni je sestra pri novem rekla, da če bom imela kaj, naj grem kar k staremu. Glede nosečnosti pa takrat nisem spraševala, ker ni blo aktualno.

Anonimen -> RE: Julijke 2013 (17.11.2012 12:42:09)

Jst sem menjala ginekologa takoj po 1. pregledu v nosečnosti s hčerko. Poklicala sem tega ginekologa kjer sem želela bit... povedala, da sem noseča in dobila datum v 9. tednu... tako da brez kakega posebnega čakanja. Potem sem klicala svojo staro G in je sestra rekla, da pridem napisat izjavo zakaj jo menjam in koga sem si na novo izbrala... na A4 lsit pač napišeš, da menjaš zaradi spremembe kraja bivanja in pa koga si izbrala, datum in podpis in to je to. Potem je pa njihova dolžnost, da zapakirajo kartoteko in pošljejo kamor si pač napisala...
No kaj več pa od mene drug teden... se še popolnoma skrivam [sm=jezicek.gif]

anonimna[sm=smiley25.gif]

Martyna83 -> RE: Julijke 2013 (17.11.2012 14:22:25)

caw punce,kako ste kaj danes? [sm=smiley36.gif]

danyy hvala za pozitivne besede,...
ta*mala moja izkusnja z ginekologom,... Poklicem kao k moji ginekologinji pa pravijo da se je preselila da naj poklicem v Cerknico [sm=zmeden.gif] 1pa pol pa se ne bom vozila na vsak pregled celo zimo po snegu ne? No in pol klicem se 5 drugih ginekologov ce me kdo vzame ker sem noseca!!!! in vsi me lepo odslovijo, da nimajo placa da sele cez pol leta,... bla bla bla,..sem bla ze cisto obupana in z mislijo se bom pac v Cerknico vozila ( iz obale) no in pol le najdem enga ginekologa na obali ki pa me je vzel,...tako da ali imas sreco pa ti bo uspelo,(drzim pesti) ali pa se ti bo zgodilo kot meni,....

mene danes malcek spika ceu dan,...trebuh imam pa tako napihnjen kot da sem vp etem mesecu,...nobenih kavbojk ne zapnem vec,..hvala bogu za pajkice in trenerke,.... kako ste z trebuhom ostale???

joski mi pa bodo vsak cajt eksplodirali [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Jaz grem jutri zjutraj na dopust tako da me ne bo tuki gor 10 dni,..uzivajte in cuvajte se,...

zabica13 -> RE: Julijke 2013 (17.11.2012 14:41:43)

pikapikica [sm=smiley36.gif] upam, da je res samo napihnjen trebuh. Prvic sem sla v 4 mesecu nasecnosti se v Malezijo in se mi trebuh skoraj sploh se ni videl! Zdej me pa ze drugi postrani gledajo, samo si se ne upajo vprasati [sm=jezicek.gif] ce sem noseca.

ta*mala upam da presenecenje uspe [sm=bravo.gif] ga bos pa cisto sokirala [sm=smiley36.gif]

Magnezij sem pa tudi jaz v prvi nosecnosti jedla. Sem imela ponoci v nogah take krce, da sem se skoz zbujala.

ta*mala -> RE: Julijke 2013 (17.11.2012 17:38:04)

Mene tud vsake tok zagrab - krči... sam probam kr mal odmislt... itak se še navajam na to, da je res + ...

Drugač sem pa cel dan že na nogah... pečem za tamalo, k ma jutri birmo... pa še glavo umit, pa prštimat za jutr za oblečt... pa torto še porihtat do konca pa kuhno pospravt... pa še posesat sm misla, sam mislem da mi ne bo uspel me že kr noge bolijo...

Pa joški ja... groza... sm misla da bom zjutri deca sklaftala, k me je šausnu... ugriznu u joško...sm vse zvezde vidla... ampak sm se zadržala... mi je šlo pa kr na jok butec

Anem -> RE: Julijke 2013 (17.11.2012 18:20:32)

mene tudi še vedno bolijo joške oz... smešno... desna boli, leva bolj malo ampak me pa zato pod levo podpazduho boli ko premikam roko oz. ko se dotaknem tega mesta... Trebuh napet, HB sem vedno doma in se ne rabim sekirati kdo me bo videl in kaj bo rekel hehehe (zaenkrat). Slabosti pridejo in grejo, apetit imam včeraj in danes malenkost boljši.

Punce kako je kaj pri vas "sex" tema... Mene je zaradi teh izcedkov malo strah, včeraj sva nekaj prakticirala in me je na koncu krč v maternico prijel, temu je pa sledil izcedek takšen, kot ga imam ponavadi in sem se odločila, dokler mi G ne ga zeleni luči glede tega, da bova kar abstinirala, čeprav me razganja 100 na uro...

Martyna83 -> RE: Julijke 2013 (17.11.2012 18:42:27)

Anem sex tema je[sm=zmeden.gif] ahahaha,...ma nekamo sej najbrz je to normalno ampak se maloo bojiva,..ceprav glede na to da mi ginekolog ni nic rekel najbrz lahko normalno ampak[sm=smiley13.gif] samo 2 x sva odkar sva zvedela,...ceprav je blo dobro [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ahahahah ma sej smo malo smesni pa kaj cmo,...ce bi pa pol imela izcedke kot ti pa sigurno neb do naslednjega pregleda,..tako da mislim da sta se prav odlocila,...

Sonce32 -> RE: Julijke 2013 (17.11.2012 21:12:33)

Večer, punce

Mi lahko katera pove, če je prvi vaginalni UZ boleč ali ne? Zanima me tudi, če je treba na prvi pregled priti na tešče, ker ti vzamejo kri in urin. Ve mogoče katera, kako je s tem?

[sm=smiley1.gif]

pikapikica7 -> RE: Julijke 2013 (17.11.2012 21:26:37)

Sonce32 vaginalni UZ nič ne boli, mogoče je malo neprijetno, se pa da preživet :)

Midva glede seksa nimava nobenih problemov, mene razganja in on je ves srečen :D Izcedka nimam tako, da nimam nobenih ovir...

Glede jošk...sem v 6 tednu in moram nujno kupit nov modrc, kašno številko več... Povsod mi lezejo ven, tako da si moram skos popravljat [sm=zmeden.gif]..če so že zdaj take kakšne bodo kasnej???[sm=zmeden.gif]

natykaa -> RE: Julijke 2013 (17.11.2012 22:41:55)

uff glede sexa si je moj kar bogi zadnje čase ker mi splooh ne paše :) pa zanimivo, ker prvič pa me je čist razganjalo in bi skoz, tako da je moj prav žalosten ker je zdaj čisto kontra :) zizike me pa nič ne bolijo, trebuh pa je že kar konkreten, že teko skrivam kaj se dogaja :)

srčec -> RE: Julijke 2013 (18.11.2012 9:16:56)

Čao! Se še jaz malo javim. Zadnje dneve mi je cele dneve zakoo slabo da se mi še za računalnik ne da spravit. Se mi zdi prav zanimivo, da v prvih dveh nosečnostih nisem imela niti malo slabosti, zdaj pa takole...

Ima mogoče kakšna podobno izkušnjo kot jaz? Nekaj dni nazaj sem po spolnem odnosu zaznala malo sveže krvi. In potem, ko sem šla še ponoči in zjutraj na wc sem na papirju videla rahlo oranžkasto barvo. Potem je bilo temu konec, čez dva dni pa samo še dvakrat rjav izcedek... Ne vem ali je to posledica spolnega odnosa ali bi lahko bilo kaj narobe s pikico...Če je imela katera že kaj podobnega bi prosila, če mi sporoči svojo izkušnjo?

Želim vam lepo nedeljo!

Anem -> RE: Julijke 2013 (18.11.2012 11:34:39)

srčec po vsej možnosti bi to lahko bilo zaradi spolnega odnosa saj namreč orgazem povzroča krče v maternici. Jaz se s podobnimi izcedki .borim že dva tedna, po SO-u pa sem začutila kar konkreten krč v maternici, temu pa je sledila rahla krvavitev in zato sva se odločila, da do nadaljnjega to pustiva na stran... Jaz ti svetujem, da se o tem posvetuješ z G.

danyy -> RE: Julijke 2013 (18.11.2012 11:46:40)

Pozdravček punce! Kako ste kaj? Jaz sem vesela,ker slabosti ne trajajo več cel dan, ampak se pojavijo šele pozno popoldan. Imam pa dopoldan grozen apetit, so se mi včeraj kar smejali ko nisem mogla nehat jest. Sem pa včeraj naredila en kiks - jedla sem gobe, ki se v nosečnostii naj ne bi. Ampak sem čisto pozabila, sem se šele zvečer spomnila. Pa tako so bile dobre [sm=smiley1.gif]. Počasi že ugotavljam katera hrana mi ne paše in mi je po njej še bolj slabo. No po kosilu sploh nič več ne jem, mogoče spijem kakav ali mleko, drugo mi nič ne paše.
Pri nama spolno življenje ne trpi, se vredu počutim, izcedkov nimam,....prvič pa je tudi naju bilo kar malo strah do 1.pregleda in sma bolj poredko[sm=smiley1.gif].
Tudi jaz opažam, da je moj modrc vedno bolj poln, me pa zizike nič ne boijo.
Sonce32, vaginalnii uz prav nič ne boli (čeprav sem jaz prvič kar malo s strahom zlezla na mizo za pregled), na tešče pa ni treba bit.
Srčec, ja lahko je krvavitev zaradi spolnega odnosa, če je več ni si lahko brez skrbi. Če pa bi se spet pojavila, pa se pojdi raje pokazat k G.

Lep dan vam želim!

srčec -> RE: Julijke 2013 (18.11.2012 12:02:46)

Anem in danyy, hvala vama za mnenja. Krvavitve in izcedka danes ni več, upam, da tako tudi ostane. V sredo imam tako ali tako UZ in bomo videli kaj bo rekel G.

Meni tudi dopoldne še kar paše jest, popoldne bi pa tudi ampak mi je potem tako žal ker mi je od hrane še bolj slabo.
Sicer sem pa jaz tudi jedla gobe v tej in v prejšnjih dveh nosečnostih pa ni bilo nič narobe. Mislim, da če ti pašejo, jih lahko brez skrbi ješ...Seveda, ko si prepričana da so preve in s tem užitne[sm=smiley1.gif]

pomežik -> RE: Julijke 2013 (18.11.2012 13:06:29)

Ojla! :)

Ta teden je bil prov grdo naporen... Včeraj me je na otroških delavnicah tako prijelo v križ, da zvečer ko sem prišla domov, me noge sploh niso več držale, bolečina pa še danes kar traja. Zaspala sem ob 8 in spala kot ubita do 9 danes. Sploh ne morem verjet, da mi ta nosečnost jemlje tolk energije, ko pa sem v prvi prekipevala od nje.Najbrž so to leta :).. danes nisem za nobeno rabo. Moram prav res malo počasnejši tempo udarit in počasi kakšno stvar opustit, sicer ne bo šlo skozi dan.

Sem pa tudi športno še vedno aktivna kot prej, tečem, pa tudi na aerobiko še grem 1/teden in mi prow paše.

Zdaj, ko se tamali zbudi, gremo na obisk h tašči&co., da še tam povemo, da bomo spet zibali :) res komaj čakam - da se bodo ukvarjali s tamalim, midva se bova pa zabubila za toplo peč in se pustila strežt ;)

Jaz sicer FB profil imam, vendar je dokaj neaktiven :) pa tudi ne zaupam ravno tej zasebnosti na FB, tko da ostajam samo tukaj.

Vam želim lepo nedeljo!

Anonimen -> RE: Julijke 2013 (18.11.2012 14:45:40)

Živjo punce.

Jaz še vedno nimam posebnih znakov, da sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], dva dni mi je bilo zjutraj malček slabo, ampak čisto malo. V prvi nosečnosti sem prve tri mesece dobesedno prebruhala, da je G že razmišljala da bi me poslala na infuzijo. Ampak se je k sreči vse umirilo. Kako bo tokrat, bomo pa še videli.

Ena je spraševala glede menjave G: mislim da moraš res imeti kar srečo, velika večina jih reče da so zasedeni, kljub temu da si noseča. Ko sem bila jaz noseča 36 tednov, so me iz G ambulante klicali, da moja G ne dela več tam, ampak se je zaposlila v drugm ZD-ju. Ponudili so mi drugega G, če pa želim naj pokličem tja kamor je šla moja in se zmenim. In sem se. Sprejela me je v novem kraju in sem hodila k njej še naprej, in tudi sedaj bom.

Martyna83: a si ti imela ginekologinjo Tanjo Jordan v Postojni, ali sem nekaj zamešala? Ne vem več katera je napisala da sedaj dela v Cerknici?

Drugač vse po starem, tipično nedeljsko: trgovina, kuhanje, počitek moje male [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], pospravljanje, igračkanje...dokler ne popademo v posteljo.

Želim vam lep dan, delo kliče.

Anonimna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

jaz_sem_jaz -> RE: Julijke 2013 (18.11.2012 15:37:53)

Punce, če katera rabi...

PRODAM čisto nov/originalen/zapakiran/z računom Femibion1(metafolin+folna kislina+vitamini) brez joda(pred zanositvijo ter do dopolnjenega 3.meseca nosečnosti), 30 tbl., uporaben do 4/2013. Cena: 7 eur.
Kupljen v LekarnaLjubljana(5/2012), pa sem pozabila nanj- zdaj pa uporabljam že Femibion2.

Več informacij na ZS ali na mail:mateja.pozitivka@gmail.com.

Mia123 -> RE: Julijke 2013 (18.11.2012 21:00:59)

Živjo nosečke,

Tudi jaz se vam z največjim veseljem pridružujem :)

PDP nekje 18.7., prvi pregled pa šele 14.12. Upam, da bo do takrat vse ok. Trenutki znaki nosečnosti: špikanje v sponjem delu trebuščka in povečane prsi, sploh leva me kr boli. Drugače pa super, vesela :)

Eno vprašanje, če sem mela ZM 11.10. Kateri teden sem zdaj? 5 ali 6?

Hvala. Lp ;)

Anonimen -> RE: Julijke 2013 (18.11.2012 21:15:55)

5T in 4 dni, se pravi 6. teden [sm=smiley1.gif].

Tajda29 -> RE: Julijke 2013 (18.11.2012 23:14:28)

Zdravo nosecke.
se se jaz pofockam Tudi pri nas smo zagledali pluska, glede datuma zm naj bi imela pdp 7.7.2013.
po sili razmer bila ze na prvem pregledu, plodek meri 6mm in tudi srcek se ze vidi in veselo utripa.

doma imamo ze 18m navihanca.

slabosti zaenkrat ni, je pa ooogroooomen tek. pa blazno sem utrujena. se mi zdi, da veliko bolj kot v prvi nosecnosti.
je pa res, da sem takrat lahko vedno pocivala, ce sem zelela... ob nasem mulcku pa to sedaj ni mogoce

vas vse lepo lepo pozdravljam!!![sm=smiley1.gif] in se priporocam za fb skupino.
pri nas namrec tudi se nihce ne ve...

NJezek -> RE: Julijke 2013 (18.11.2012 23:24:00)

Sonce32, meni so rekli, naj pridem tešča na prvi pregled, saj mi bodo vzeli kri in urin in naredili teste za tokso, tako da to je najbrž splošno pravilo.

ta*mala -> RE: Julijke 2013 (19.11.2012 7:29:20)

Jutro... pa je spet ponedeljek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Men se kar ni dal it v službo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Nekaj bi vas vprašala - kako se ve borite proti napihnjenosti in zgagi? Ima katera kakšen nasvet?

A je še kateri slabo po Elevitu? Men se zdi, da mi je... tko cel dan sm kul, zvečer, k pa tablet pojem mi pa kar ni neki prav...

strelka87 -> RE: Julijke 2013 (19.11.2012 9:19:38)

punce tiste ki ste interisentke fb skupine, mi kar pišite na zasebca pa vas dodam. v skupini nas je že 8 in že klepetamo :)

ta*mala -> RE: Julijke 2013 (19.11.2012 9:41:20)

Strelka, a mi lahko pošlješ link do skupine na zs? prosim...

Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>