|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 7 [8]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
3.12.2012 8:50:26   
Tippi
Anon jaz sem ti prišla samo povedat, da te globoko razumem v tvojem kolebanju kaj bi. Moje zgodbe ne bom ponavljala, že zato, ker je redka, pa tudi zato, ker je neumno, da bi s tem "strašila" ostale nosečke. Moram pa vseeno povedati, glede na tvoj post zgoraj. Če si prepričana, da si ne želita otroka s kromosomsko napako, in da če bi zanjo vedela, bi šla na UPN, potem pojdi na AC.

Vedeti moraš, da NS je le "statistika" in ni nikakršnega zagotovila, da je otrok zdrav. če sprejmeš ta riziko, potem pač ne hodi na AC. Sicer pa, tudi če bo AC ok, to še ne pomeni zagotovila, da bo z otrokom vse ok. Vedno gre lahko kaj narobe. med nosečnostjo, med porodom, po porodu. pač tega nam noben, še tako stoprocenten test, ne more zagotoviti.

Vem, da nisem prav veliko pomagala pri tvoji odločitvi, pa vendar, nisem mogla da ne bi, ker vidim, kako te stvari mučijo.

Jaz bom, če bom še kadarkoli noseča, šla na AC, na NS pa ne, ker je to zame larifari. izkušnje okrepijo, izoblikujejo in pač pregovor, da osel ne gre dvakrat na led, zame velja. zakaj bi metala denar za neko nuhalno svetlino in potem pričakovala zdravega otroka, na AC pa bi se mi porušil svet. lahko pa bi se mi svet porušil po devetih mesecih. mene več ne našponajo

Srečno, kakorkoli se boš že odločila!

aja še glede napotnice. Če želiš na genetsko posvetovalnico, moraš imeti drugo napotnico. z napotnico za AC, ne moreš na genetiko in obratno ne. Tako da, če bi šla rada na genetiko, pejdi h ginekologu, ki ti bo dal napotnico za genetiko. pač zapis na napotnici je drugače. pripada ti pa oboje, glede na leta. in tudi oboje lahko izkoristiš. ni tako kot pri NS in AC, eno ali drugo. torej pripada ti in genetika na napotnico in AC/NS na napotnico.

< Sporočilo je popravil Tippi -- 3.12.2012 8:57:37 >

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
3.12.2012 14:21:52   
astrid1
Tippi, se strinjam s tabo. Če nekdo čuti, da otroka z downovim sindromom ne more imeti, potem je edina rešitev AC.

Mi je pa strašno žal zate in tvojega partnerja. Mislim nate! user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
3.12.2012 21:36:21   
majčica1508
Še ena starauser posted image srečka nosečka 36let........To bo najin 3 otrok,dve punčki sta že doma
Vidim,da se pogovarjate o NS in AC....Moja NS je bila 1:32,čakam na AC.....
In ja se zavedam,da nobeden test ni 100%

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
4.12.2012 9:10:10   
Anon2012
Tippi - hvala za nasvet okoli napotnic.

Prej, teoretično sem tudi jaz rekla: itak grem na AC, sploh ni stvar razmišljanja. No, zdaj, v praksi je pa to drugače.

Sem se pravkar naročila na genetsko posvetovalnico, pa da vidim, kaj bodo rekli tam. Sem pa 99,9% "odločena", da na AC ne grem.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
4.12.2012 9:24:28   
Mačka Kvačka
Ja, prav imate! tudi pri nas imamo dojenčka user posted image

Takole je bilo: Rodila sem 10 dni po PDP. Teh 10 dni je bilo res napornih, mene je že čisto vse bolelo, otroci so me spraševali, zakaj še nisem rodila, mož me je vsak dan vozil na ctg v Celje. In tam so me vsi opozarjali, da moram nazaj takoj, ko mislim, da se kaj začne, ker bom najbrž zelo hitro rodila (moj četrti porod). Pa ni in ni bilo nič.
Potem pa sem prejšnji torek zjutraj (ko je bil prekrasen sončni vzhod - vsi smo občudovali rdeče oblake - takšni so zato, ker Miklavž zakuri v peči in peče piškote) opazila krvav izcedek in začela gnjaviti moža, naj otroke hitro razvozi v vrtec in šolo, da morava pohiteti v porodnišnico. Tam sva bila okrog 8, ctg ni pokazal nobene aktivnosti, jaz tudi nisem čutila nobenh popadkov, bila pa sem 3 cm odprta. zaradi tega in ker sem bila 10 dni čez rok, me je G poslala v porodno sobo. Sledil je klistir, pa priklop na ctg, potem pa nič. Čez čas me je G prepričala, da so mi dali oksitocin, ki bi naj sprožil popadke ("umetni popadki"). Baje je maternica po večih porodih že tako izčrpana, da včasih ne zmore sama od sebe začeti popadkov. Dve uri sploh ni bilo nobenega učinka, potem pa so se končno le začeli. Bili so kar siloviti in dolgi. V veliko pomoč je bil moj mož in pa babica, s katero smo se dobro ujeli. Celo za smeh je bil čas. nekaj popadkov sem predihala na wc, potem pa nazaj v posteljo. DObila sem čito malo zdravila proti bolečinam, zardai katerega se mi je vrtelo. Ko je bilo že res hudo, so hoteli, da se obrnem na hrbet, kar je med popadki pravi izziv. Kar mižala sem zraven. Kar naenkrat sem zaslišala več glasov, malo pokukala, vsi so nekam hiteli se oblačiti in razvijati sterilne paketke. Pomislila sem, da so se tako obnašali, ko sem pri prejšnjih porodih bila na koncu, samo nisem upala pomisliti, da je zdaj konec že čisto blizu. Pa je bil :) Samo potiskala sem še. Mož mi je povedal, da je bila glavica zunaj že s prvim potiskom, pobožala sva jo, potem pa hitro še telo. Krasen občutek je bil, ko je zdrsnila iz mene moja deklica. Ampak groza, ko je bila čisto tiho. Kar ležala je mod mojimi nogami, babice in zdravnica so jo gledali. Bila je čisto modra. Prestrašena sem spraševala, če diha, če je v redu. In je zajokala, no bolj zamijavkala, kako lep glasek je to bil! Okrog vratu je imela ovito popkovino, drugače pa vse v redu. Jaz sme bila izčrpana, pa še vedno malo omotična, zato sva počakali 10 minut, preden sva se dojili. Od začetka popadkov do poroda je minilo le dve uri.
Mislim, da analgetik ni otopil samo bolečine, ampak me je prikrajšal tudi za neizmenri občutek sreče, ki sem ga čutila pri prejšnjih porodih brez zdravil. Tudi zdaj sem bila srečna, vendar na malo drugačen način.
Celo nosečnost je kazalo, da ima premajhen trebušček in da bo najbrž prelahka. Trebušček je res majhen in tudi vitke boke ima, tehtala je pa 3400g in dolga 52 cm.
Dojiva se brez težav, je pravi jedec. Zagrabi dojko in sesa, dokler se ne naje, nato brez težav podre kupček. Večino časa še spi, so bratci kar malo razočarani. Vsi bi jo radi božali in crkljali.
Čeprav je bil to moj četrti porod, sem še vedno osupla nad zmožnostmi ženskega telesa in čutim spoštovanje do njega. Zame je podarjanje življenja še vedno pravi čudež in milost, za katero sem neskončno hvaležna.

Aja, naši punčki smo dali ime Lučka.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
4.12.2012 9:35:56   
Anon2012
čestitke. lepo ime ste ji izbrali :) Če se ne motim, ravno 12.12.12. (v sredo) goduje njena zavetnica, sv. Lucija :)

seveda sem spet vsa v solzah :)

Srečno in lepo se cartajte!

(odgovor članu Mačka Kvačka)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
4.12.2012 10:05:35   
Mala BB
Mačka Kvačka iskrene čestitke!!!! user posted image Tebi, mali punčki, očku in seveda bratcom. In hvala za zelo lepo opisano izkušnjo poroda. Me veseli tudi, da si pohvalila celjsko porodnišnico, upam da jih bom čez mesec tudi jaz.

Veliko lepih trenutkov in uživajte v tem prazničnem času. Pa javi se nam še kaj.

(odgovor članu Mačka Kvačka)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
4.12.2012 10:42:57   
Mačka Kvačka
Anon2012, blizu si :) 13. 12. je njen god, na isti dan pa njen bratec praznuje rojstni dan. dvojno slavje user posted image

Koliko sem na hitro prebrala, si v hudi dilemi. Mogoče si se medtem že odločila, ne vem, samo moje mnenje ti zaupam. Po mojem je odločitev o nadaljnjih peiskavah lažja od odločitve, kaj storiti, če se pokaže da otrok ni povsem zdrav. Jaz bi sprejela tudi takšnega otroka, zato nisem šla na AC, hkrati pa sem srečna, da so moji otroci zdravi in nisem nikoli bila dejansko pred takšno izbiro.
Pomaga, če poznaš kakšno družino, ki ima prizadetega otroka. Naši sosedje imajo punčko z Downovim sindromom. Vedeli so, da bo takšna in so jo sprejeli. Pravijo, da je njihov sonček. poleg nje imajo še tri zdrave otroke in vsi trije so kot dojenčki bili bolj "problematični" kot ta punčka. Stara je skoraj dve leti in v razvoju napreduje veliko bolj kot so ji napovedovali. Pa ne razmišljajo daleč vnaprej, kaj bo z njo, raje živijo dan za dnem.

< Sporočilo je popravil Mačka Kvačka -- 4.12.2012 10:51:26 >

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
4.12.2012 21:44:55   
Tippi
Mačka kvačka čestitam iz srca user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Anon2012

Tippi - hvala za nasvet okoli napotnic.

Prej, teoretično sem tudi jaz rekla: itak grem na AC, sploh ni stvar razmišljanja. No, zdaj, v praksi je pa to drugače.

Sem se pravkar naročila na genetsko posvetovalnico, pa da vidim, kaj bodo rekli tam. Sem pa 99,9% "odločena", da na AC ne grem.



Torej si se odločila. Super! user posted image
sedaj pa se sprosti in uživaj v nosečnosti! user posted image

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
7.12.2012 21:08:54   
drugičudež

IZVIRNO SPOROČILO: čopka12
Jaz sem šla na AC, sem jo imela 20.11. in sem se peljala v Postojno, rezultate pričakujem prihodnji torek. Boli sicer ne, ni pa prijetno, potem sem počivala.


Čopka12 - a si dobila rezultate v roku, kot so obljubili??

Mačka Kvačka - čestitke user posted image user posted image A sta z Lučko v redu?

(odgovor članu čopka12)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
7.12.2012 21:32:32   
čopka12

IZVIRNO SPOROČILO: drugičudež


IZVIRNO SPOROČILO: čopka12
Jaz sem šla na AC, sem jo imela 20.11. in sem se peljala v Postojno, rezultate pričakujem prihodnji torek. Boli sicer ne, ni pa prijetno, potem sem počivala.


Čopka12 - a si dobila rezultate v roku, kot so obljubili??




Ne, še prej user posted image me je že 13. dan klicala, da mi je povedala, da je vse ok in da bomo imel še eno punčko

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
7.12.2012 21:33:08   
čopka12
Mačka Kvačka čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu čopka12)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
11.12.2012 7:03:22   
Anon2012
Starejše noseče huliganke
 
nick, starost, otroci doma, št. nosečnosti, PDP, kraj bivanja
 
 
 
heidi7, 40 let, 2user posted image , 3user posted image , PDP nov.2012
 
Anonimen, 41 let, 1user posted image , 2user posted image , PDP januar 2013
 
Mala BB, 39 let, 0user posted image , 1user posted image , PDP 3.1.2013, CE
 
Anonimen-VITA, 38 let, 1user posted image , 8user posted image , PDP 27.01.2013
 
Mamaja, 35 let, 0user posted image , 1user posted image , PDP marec 2013
 
čopka12, 39 let, 1user posted image , 3user posted image , PDP 11.05.2013, LJ 
 
Made, 37 let, 1user posted image , 2user posted image -DVOJČKI, PDP 29.5.2013
 
Anon2012, 36 let, 0user posted image , 3user posted image - DVOJČKI, PDP 11.06.2013, okolica LJ 
 
drejcka76, 35 let, 0user posted image , 1user posted image , PDP 22.6.2013
 
realistka, 36 let, 1user posted image , 2user posted image
 
drugičudež, 39 let, 1user posted image , 2user posted image


Celo uspelo mi je skopirat seznam. Is someone hiding, Heidi7? Mislim, da je spet čas za čestitke.

Sicer pa: kako ste novopečene mamice in so-nosečke?
Jaz grem jutri na genetski posvet (pred predvidenim AC), sicer pa se počutim tako odlično, kot da se v meni nič ne dogaja - seveda srčno upam, da je to dober znak :)

< Sporočilo je popravil Anon2012 -- 11.12.2012 7:06:25 >

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
11.12.2012 8:06:05   
Mačka Kvačka
Anon2012, vse bo v redu. Verjemi in zaupaj.

Midve se vam zahvaljujeva za vse čestitke. Danes je Lučka stara 14 dni in zaenkrat lahko rečem, da je najmanj zahteven dojenček od vseh mojih otrok. Ne joka, ponoči se zbudi samo za hranjenje in to samo enkrat, ko začne sesati, ne neha, dokelr ni sita (fantje so vedno dremali zraven, da sem jih morala buditi, pa slačiti, žgečkati, da so vsaj malo potegnili). Tudi gneča in hrušč pri nas doma je ne vznemirita. Pa to, da jo bratje kar naprej lubčkajo in božajo, je ne moti. Upam, da bo šla v tej smeri naprej user posted image . Ugotovila sem, da ji je zelo všeč, če jo trdno povijem v odejico kot eno štruco kruha - tako kot so to delali včasih.
Malo sem nemirna, ker je zaradi mraza ne morem nesti ven. Komja čakam, da bo topleje, nad minusom.

Nosečke, prepustite se radosti pričakovanja, mamice pa crkljanju malih štručk.

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
11.12.2012 12:58:58   
Peter
Podzravček, tudi jaz spadam k vam, pričakujem tretjega otročička, dva sinkota že imam, enega starega 14 let, drugega pa 3. Stara sem 37 let, pdp je 22.7. Lep dan še naprej!

(odgovor članu Mačka Kvačka)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
14.12.2012 16:01:28   
grašek
Pozdravljene, vse starejše!
Nekako se uvrščam med najnaj starejše tule, saj bom v času PDP - 12. 4. - stara že 42, sedaj še 41. Imam že 2 otroka, 19 in 14 let stara. Glede AC,ki sem jo imela tudi jaz, se zelo strinjam s Tippi. Ob njeni zgodbi je tudi meni postalo jasno, da NS se nič ne pomeni. Mi bomo imeli punčko, imam sicer nizko ležečo posteljico, sicer pa se super počutim, mala pa je izredno aktivna, ves čas brca.

Čestitke za vse dojenčke, pa za najnovejšo Lučko!


(odgovor članu Peter)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
23.1.2013 11:47:18   
Anonimen
oj a tale tema je še aktualna, jaz tudi spadam med vas, hehe

(odgovor članu grašek)
  Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
14.3.2013 8:10:04   
Anon2012
no, da malce obudim temo. :)

tudi če tema ni med najbolj aktualnimi, starejše nosečnice so čedalje bolj :)

jaz sem v 28. tednu, z dvojčki. počutje super fajn, pogoltam pa celo lekarno nekih ercnij, kar mi je manj všeč. ampak - OK. Zoprno je edino, ker je treba paziti na kombiniranje - magnezij ne s kalcijem, pa kalcij ne z železom. No, potem pa sem fasala še nosečniški diabetes :( Zdaj pa kombiniraj.... Moram naštudirati jedilnike, pa bo steklo tudi to. :)

Kako ste ostale s sladkorjem?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
18.3.2013 9:51:18   
grašek
hoj, ne vem, če bo tale tema zaživela, se pa seveda moram oglasiti, ker sem stara že 42 let! To je tretji otrok, prva dva že velika, 19 in 14. Do PDP še malo, 11. 4. Do sedaj vse ok, preseneljivo dobro sem šla skozi vso nosečnost, pritisk nizek, samo 9 kg plusa, dobro počutje, veliko energije. Samo male težavice, zgaga, težko obračanje, pa sedaj en siten prehlad.Starejših pa nas je res vedno več, bomo videli, če se nam še katera javi.

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
19.3.2013 13:06:42   
tinapv
Lep pozdrav
tudi jaz brskam vseposod po forumih in sem se ravno tule našla.
tudi jaz sem stara 35 let pričakujem tretjega otroka.Rok imam 21.8.2013
Malo me je skrbelo da sem že prestara za te zadeve zdaj pa vidim da še ni tak kritično.
Moje počutje je tipično nosečniško in čist kontra kot pri prvih dveh fantih.Bruhanje je še kar na seznamu in to kar čez cel dan ...user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Anon jaz sem ti prišla samo povedat, da te globoko razumem v tvojem kolebanju kaj bi. Moje zgodbe ne bom ponavljala, že zato, ker je redka, pa tudi zato, ker je neumno, da bi s tem "strašila" ostale nosečke. Moram pa vseeno povedati, glede na tvoj post zgoraj. Če si prepričana, da si ne želita otroka s kromosomsko napako, in da če bi zanjo vedela, bi šla na UPN, potem pojdi na AC.

Vedeti moraš, da NS je le "statistika" in ni nikakršnega zagotovila, da je otrok zdrav. če sprejmeš ta riziko, potem pač ne hodi na AC. Sicer pa, tudi če bo AC ok, to še ne pomeni zagotovila, da bo z otrokom vse ok. Vedno gre lahko kaj narobe. med nosečnostjo, med porodom, po porodu. pač tega nam noben, še tako stoprocenten test, ne more zagotoviti.

Vem, da nisem prav veliko pomagala pri tvoji odločitvi, pa vendar, nisem mogla da ne bi, ker vidim, kako te stvari mučijo.

Jaz bom, če bom še kadarkoli noseča, šla na AC, na NS pa ne, ker je to zame larifari. izkušnje okrepijo, izoblikujejo in pač pregovor, da osel ne gre dvakrat na led, zame velja. zakaj bi metala denar za neko nuhalno svetlino in potem pričakovala zdravega otroka, na AC pa bi se mi porušil svet. lahko pa bi se mi svet porušil po devetih mesecih. mene več ne našponajo

Srečno, kakorkoli se boš že odločila!

aja še glede napotnice. Če želiš na genetsko posvetovalnico, moraš imeti drugo napotnico. z napotnico za AC, ne moreš na genetiko in obratno ne. Tako da, če bi šla rada na genetiko, pejdi h ginekologu, ki ti bo dal napotnico za genetiko. pač zapis na napotnici je drugače. pripada ti pa oboje, glede na leta. in tudi oboje lahko izkoristiš. ni tako kot pri NS in AC, eno ali drugo. torej pripada ti in genetika na napotnico in AC/NS na napotnico.


(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
28.3.2013 13:50:50   
ajis
Tud jst, tud jst se vam pridružujemuser posted image !
Vsak čas bom 38, v decembru pa pričakujemo našega 5. otročka. Danes zagledalauser posted image !
Konec februarja odstarnila Mireno po 4 letih,čez 3 dni prišla m, izkoristili o in uspelo jeuser posted image ! Smo že mislili, da smo kompletni, pa je z novim letom prišla željauser posted image
Doma imamo 14 letnika, ter pupe 12, 7, in 4 let.

Vesel pozdrau!

(odgovor članu tinapv)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
30.3.2013 18:59:29   
Zara_
Tudi sama se vam pridružujem. Stara sem 37 let, po dveh neuspešnih IVF-ih in diagnozi prezgodnja menopavza sem včeraj zagledala user posted image . Skoraj ne morem verjetuser posted image .

(odgovor članu ajis)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Starejše nosečnice čvekamo :)
10.6.2013 10:28:04   
DeVilla
Bravo nosečke! user posted image Lepo nosečnost in porod vam želim, pa seveda veliko energije potem! Jaz sem sicer že izven kategorije starejših nosečk, smo zaključili s četrtim, me pa zanima, če obstaja tud forum za starejše mamice, se pravi nadaljevanje tega foruma? user posted image

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Zara_)
Neposredna povezava do sporočila: 198
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 6 7 [8]
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 7 [8]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Starost
Erin

Odgovorite le ženske :) Vaš partner je:

isto star kot ve (15%)

starejši (67%)

mlajši (18%)


Število vseh glasov: 374

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!