pumpkinka -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (25.10.2012 15:50:22)
|
Pozdravljene punce! Da malo razvedrim vsa dekleta, ki imajo ''malo'' celic, vam pišem mojo izkušnjo. V septembru sva s partnerjem štartala v 1. postopek OBMP. Imela sem Puregon 100 enot/dan. Na 7. dan po [sm=hudicek1.gif], po 1. UZ sem mislila, da je z mojim postopkom konec, rasel je samo en folikel. V glavnem [sm=smiley19.gif], dobro da je šel z mano partner in me bodril, da važno da je ena in ta kvalitetna. Na zadnjem UZ pred punkcijo me zdravnica spet prestraši z izjavo: ''Joj, samo eden je.'' Punkcijo je delal dr. Drobnič, ki se je res potrudil in poskušal čim več tekočine punktirati . Tako sem imela le eno celico in glede na to so prestavili ET iz petega na tretji dan. Poleg tega me je še mučil strah, da ne bo primernega semenčeca za oploditev, ker je moj partner kar močno zbolel, vzrok za OBMP pa je bila njegova slabša plodnost. Mislim, da so se ti trije dnevi najbolj vlekli. Ko sva prišla na ET, je bila prva stvar, ki sem jo vprašala, ali se naš malček razvija. Sestre so me potolažile, da je [sm=smiley1.gif]. 10. dan po ET sem na CB zagledala +,pa tudi krvi je to potrdil, v torek pa imam UZ, da dobimo prvo slikico našega malčka. Tako da punce ne obupat, če nimate 20 celic, važno da je ena prava.
|
|
|
|