|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
18.3.2013 21:18:01   
dvojčica6
omg urosnok user posted image user posted image user posted image marš rodit user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
18.3.2013 21:45:13   
Lethe
Ursonok: wauuuuuser posted image user posted image
Se mi zdi, da imam jaz sedaj nekako takšnega kot ti v 16. tednuuser posted image No, ne vem, sebe težko ocenim. Se bom zjutraj slikala, ker moram napolnit baterije od fotoaparata.
Ajda je lepo ime, se strinjam in še slovensko. Pa meni je še eno na A blazno všeč. A bo pri vas Aurora? Nekaj si omenjala R-je.

Sicer pa ja, UZ kontrole rasti je bil včasih krit iz zavarovanja, menda med 32. in 34. tednom nosečnosti. Mi je G rekla, da so dali pred časom predlog, da bi ga uvedli, ampak je bil zavrnjem. Ker se varčujeuser posted image Tako mi, žal, ostane edino samoplačniški. In ravno zaradi tega, če že plačam, želim, da je v optimalnem času, ne nujno v sklopu običajnega pregleda, ker se ravno izide. Da ima človek vsaj občutek, da je nekaj dobiluser posted image user posted image
Zdaj pa res ne vem, če ne bi poklicala in se zmenila za UZ kontrolo rasti kasneje, kakšna 2 tedna po naslednjem pregledu (torej v 33. oz. 34. tednu). Samo upam, da ne bi zakomplicirale.
Kakor ima Majčica1508, se mi res zdi bolj smiselno in mislim, da sem prav razumela G, le sestre so malo po svoje naredile. Takrat v 31. tednu imam tudi jaz spet kri, urin, še zadnji test za tokso...
Aja, Majčica1508, kdaj si imela ti 3D? A to misliš morfologijo ali si imela kasneje še enega extra - samoplačniško? Če neseš s seboj CD, ti naredi zastonj posnetke ali tudi dodatno plačaš? Jaz sem mislila, da lahko samo tam rečeš in pač plačaš...pa nisem, sem itak dobila slike...

Takole vidim, koliko stvari mi sploh ni jasnihuser posted image

Drugače pa pri nas že cel dan nekaj pada...po tistem sneženju ponovno dežuje in voda povsod stojiuser posted image Še grlo me nekaj hoče začet bolet in na sploh sem brez volje. Kje je sonceuser posted image

In spet sem gledala oblačila po netu. Ko bi že nehala samo gledat in kaj kupila, še vedno nisem niti ene stvariuser posted image ,ne zase ne za otroka. In ponavadi ravno takšne lenobe kaj prehiti (trkam, da ne). Poleg tega imamo prvi vikend v aprilu spet eno fešto, in sicer 50-letnico. Se bo treba vsaj malo uredit oz. gola res ne bom mogla ituser posted image Do takrat me bo zagotovo že kaj več skupaj spet.

Shower timeuser posted image user posted image

Uživajte in mirno noč...

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
18.3.2013 22:11:01   
Tija01
Pozdravljene siuser posted image !

Evo pa je dolg ponedeljek za menoj. Katastrofa kakšno vreme imamo dež lije kot iz škafa že ves ljubi dan. Sploh ne moreš verjeti da je že druga polovica marca pa takšno slabo mrzlo vreme.

TEST ZA SLADKORNO imela sem ga pred tremi tedni vse ok in sicer ti dajo prvo piti glukozo in takrat so mi izmerili 4,2 zatem spet spiješ glukozo počakaš eno uro ti vzamejo kri izmerijo in potem še enkrat daš kri za uro in ti izmerijo in to je to. Mhm seveda si brez hrane oz. na tešče vse od jutra pa tja do pol dvanajste ure. Jaz in moj user posted image sva bila lačna ne vprašajte kako. No saj jaz sem vedno bolj pri lačnih, sem se do sedaj zredila že za 15 kg ne ne ne. Tako da drage moje ne se pritoževat da imate apetite, jaz verjetno zmagujem med vami.

TREBUŠČEK Ursonok ti pa verjetno tu zmaguješ da imaš že tako velik trebušček, skoraj bi že lahko rekli da si na koncu nosečnosti in da boš zdaj zdaj šla rodit. Tvoja user posted image bo res velika user posted image Jaz nimam pojma kako bi vam sliko nalepila sem gor, ne bi bilo mesta user posted image

Vsem bolančkom želim da se čim prej pozdravijo.

Berem ja, da nam je tistim user posted image katere pričakujemo prvega še fajn, da nimamo toliko dela kot ve, katere že imate doma enega ali dva korenjaka. Življenje je takšno eni prej drugi kasnejuser posted image Vsak po svoje pač.

Božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
19.3.2013 7:51:13   
pika89
Pozdravljene!

UZ- mam ful v redu G user posted image , sicer je ful redkobeseden ampak govori, ko je potrebno in naredi mi UZ vsakič user posted image . Ne razumem kaj je to tukaj tak problem pri enih G, saj ti tista mašina ne vzame nič cajta, v minuti si fertik. Meni na rednih pregledih vedno premeri glavico, če se velikost ujema s tedni nosečnosti. Pa če bi imela kake probleme bi seveda pogledal še kaj. Res G z veliko začetnico G user posted image
Naslednji pregled imam ravno v ponedeljek, ko bom 30t/0d. O bom že na 3/4.
Test glukoze - jaz nisem jedla po 7. uri zvečer, zjutraj naslednji dan sem pa šla takoj ob 7h v lab. dat kri, po treh odvzemih sem bila konec ob 9.30 torej v 2,5 ure. Bolj zgodaj greš, lažje preneseš lakoto. Če bi šla pa recimo okoli 9h šele v lab. pa bi se mi do 12h zagotovo že meglilo brez hrane.
Moram še tukaj malo pojamrati, moj dragi pravi da me ima že zadosti user posted image . Včeraj sem zasledila v spodnjem delu trebuha, pod popkom (tam kjer mi pogled več ne seže user posted image )-strije user posted image user posted image user posted image . No pa se je že začelo. Čeprav se mažem vsako jutro z oljem pač ne pomaga prav dosti, kaj čmo, nimam tok elastične kože kot nekatere. Samo sem upala da mi bo to prihranjeno user posted image , ok na joškah naj bodo, sam trebušček naj pustijo na miru user posted image Saj bomo preživel user posted image , glavno da je pikica tam notri v redu user posted image . Ostale ste še brez strij?
Kg - jaz sem jih do danes pridobila točno 15. Od 21. tedna naj bi jih pridobila v 8 tednih točno 7. To je skoraj 1 kg/teden user posted image . Tako da, Tija nisi sama, prvo mesto si deliš z mano, pa mislim da je še ena od junijk tako pridna kot midve user posted image
Šola za starše - meni so pri G določili datum in sicer 10.4., le eno predavanje v obsegu 3 ur. To je to.
CSD- počasi bo treba urediti papirje in vse kar sodi zraven.
Mali korenjaček me pridno drega, zadnje dva dni se mi lepo upira v rebra. Drugače pa mislim, da s ni nikoli kaj preveč obračal in delal salt - vedno sem bolj močne brce čutila le na desni strani trebuha malce nad ravnino popka, na levi strani pa mislim da je imel glavico pod ravnino popka...vedno leži nekako v diagonali čez trebuh. Kako pa pri ostalih? Se vam pikice pokice zelo obračajo po trebuščku?

Zdaj pa si skuhat user posted image
Pridno božajte svoje bušije in jim kaj lepega povejte user posted image

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
19.3.2013 8:15:40   
dvojčica6
No, js nazaj s tki. cukr testa... cela splašena in veste, kaj je bilo...samo kri so mi vzeli in me poslali domov... konec v petih minutah...pa tak bavbav sem naredila... samo lahko bi mi G povedala, da to ni tisti obremenitveni test, da mi bojo samo cukr na tešče merili user posted image Čez dve uri pokličem G za rezultate...

Kg... glede na to, da sem mela enih 6,7 podlage od prejšnje nosečnosti, sem tut jaz tam na +15 user posted image user posted image user posted image In glavnino sem pridobila točno v enem mesecu, včeraj se grem še enkrat vagat in mi zadeva pokaže skoraj 69 kg... sm padla dol....eno uro pa malo manj kot 68... in pol smo sprobali, kjira kilaža drži in žal...višja... jojjoj, jih bom slišala ta mesec user posted image Na prejšnjem pregledu sem mela 63 kg... pa to ni normalno, da se v enem mesecu za več kot 5 kil zrediš user posted image Pregled in uradno vaganje mam šele 28.3., tako da mam zdej cilj izgubit eoo kilo, da me ne pošlje v bolnico slučajno zaradi prifobivanja kilažeuser posted image

Prvi otrok in luksuz...mah, zdej ko gledam nazaj, sem ga res mela, samo nisem izkoristila za nič pametnega, samo prišla sem iz službe in okupirala kavč in računalnik in tv user posted image brezveze....zdej pač ni časa za lenarjenje... zvečer prej padeš v posteljo in to je to user posted image

To je to, zdej kile moram očitno res pazit, kaj dajem v usta...evrokrem je off the menu, ja sej vem, da je packarija not ursonok, sam kaj če je tooolk dober user posted image

En lep produktiven dan želim, pri nas bo zgleda lepo sončno user posted image

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
19.3.2013 8:51:55   
ursonok
Jutro,
ma jaz sem pa slabo in premalo spala ... To je tako, če zvečer jem user posted image user posted image

Pa ful sem se zasekirala zaradi ogromnosti trebuha user posted image user posted image . Jaz imam v vsaki N ful velikega, pa ne štekam, kako to, saj ne jem sladkarij, telovadim skoraj vsak dan ..,. Ampak on je kar ogromen. Ma bedno. Sem rekla, da se bom zdajle na tešče poslikala in zmerila obseg, ker po zajtrku zadeva ni več merodajna ...

Dvojčica
ja čudno, ne vem, zakaj ti niso normalnega glukoznega testa naredili ... Kr neki. A zdaj, če bo ok, ti ga sploh ne bodo?

STrije
ma tega sranja na srečo nimam, zaenkrat, v obeh N je bilo ok, zgleda imam vsak kožo raztegljivo ...

Me ima pa tudi mož po moje že vrh glave, ker skoz težim, da imam preogromen trebuh in da sem debela ...

No, sem se zmerila - obseg trebuha 99cm user posted image user posted image user posted image A je to res ful preveč za 31. teden? user posted image Slike pa raje ne prilepim, ker je precej podobna včerajšnji. Eh. Bo že.

Ma ja, ko si prvič noseč, se itak ne zavedaš vsega luksuza, ki ga imaš ... To je vedno tako. Jaz sem bila v drugi N ful bolj produktivna, pa sem imela že enega otroka. naredila dr izpit, zagovor dr, pa še kniigo sem prevedla - se spomnim, da sem jo končala 2 dni pred porodom. V prvi N sem pa kar nekaj bluzila,zadnji mesec in pol sem samo v kino hodila. In jedla user posted image

Lethe
glede imena sem ti že odg: user posted image

Pri nas pa spet kar sonček, čeprav zaenkrat še hladno.

Nič, sok je narejen, čaj tudi, treba delat. Pridne bodite!

Neposredna povezava do sporočila: 2131
19.3.2013 9:07:20   
MojaV
Ojla,

sem sicer iz sosednje teme, ampak ker imam rok čisto na koncu maja, pridno prebiram tudi vas.
Ursonok, po mojem se po nepotrebnem sekiraš. Tvoj trebuh je videti večji zato, ker si sicer suhica. Tudi meni se zdi, da imam ogromnega in sem si ga zdajle izmerila - v 30. tednu meri 99 cm. Pa sem se od začetka nosečnosti zredila za 10 kg (trenutno jih imam 60). Glede na to, da boš imela tri otroke za poštimat, boš po mojem odvečne kilograme še prehitro izgubila, tudi če sploh ne boš dojila.
No, če te to kaj potolaži ;)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
19.3.2013 9:17:06   
Saša33
Dobro jutro,

evo naša tamala spi že 12h. Jupi, to je res milina. Sem vstala že ob 6h in sem do sedaj kar precej že napisala.
Mah, otročki ko so zdravi so res milina. Ursonok: Jst računam na mojo mamo. Sicer je v službi a je zaposlena v šoli in bo vsaj med poletnimi počitnicami vsaj lahko kakšen dan med tednom pri meni. Če pač ne bo šlo, bo šla tamala v vrtec. Bomo vidli kako bo. Ma, trebuh maš pa res, jst sem bolj s celega zalita in nimam take žoge. Pa tudi bolj ga v križu nosim, zato me tudi boli križ, noga. Včeraj je pomagal orbitrek, joga... Glede dela pa hitim in računam da končam bistvo do konca meseca in potem še malo aprila. Potem ne delam, ha ha. Mi pa paše vsaj kaj drugega mislit. Ne samo pleničke in bebebe.

Danes je sonce, jupiii. Dobim obiske, gremo na en dooolg sprehod in kooomaj čakam zraka. user posted image

Sem pa našla eno stran za nakupe cunjic. Bom si zbrala en kompletek za malega. Nekaj pisanega a nevtralnega.  Kolegica samo še tuki kopuje in je čisto navdušena. Če še katero zanima si lahko spodaj pogleda.

http://www.nextdirect.com/si/sl/shopping/girls/newborn-girls

Glede UZ: Ma jst se niti ne obremenjujem s tem. Sem imela nuhalni, morfo in še en UZ bo do konca. Imam občutek, da je vse ok. Imam Drobniča, ki je itak 1a. Ve kaj dela in mu zaupam. Ne mislim, pa še dodatno nekaj plačevat. Je pa res, da prvič je bilo drugače. Drugič se ti niti na preglede ne da hodit. Jst jih imam na 5 tednov. Zdej ga imam v petek. V četrtek dam urin. Ks mi niso gledali, me ne moti. Edino kar vem, bom zelo zajebana po porodu na oddelku. Hočem mir pa ne da me vsake špet minut en neki žoka, sprašuje, dela ankete. Zame je bilo lažje roditi kot potem tiste tri dni biti na oddelku. Aroganca, neprijaznost, nisem se znajdla. Zdej bo pa drugače. zapomnite si če boste kaj hotele, povejte jasno, ostro in boste imele tako kot hočete, drugače bodo delali z vami kot hočejo. Ali pa se niti ukvarkjali ne bodo. NO evo tamala se je zbudla.

lep dan vsem nosečkam

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
19.3.2013 9:41:33   
Lethe
Dobro jutro.

Končno se je pokazalo malo soncauser posted image Joj, kako je pasal jutranji sprehod, sem takoj boljše volje. Zdaj pa počasi še zajtrk...

Ursonok, ne sekiraj se glede velikosti trebuha. Se vsaj vidi, da si noseča in pač imaš bolj očitnega. Verjetno je tudi odvisno kje nosiš otrokauser posted image
Zame verjetno še zdaj kdo misli, da sem se zredilauser posted image Pa nisem neka debeluška, trebuha pred N nisem imela nič, čisto ravnega. Zdaj sem se nekaj zredila tudi v trebuh, se je zanimivo razporedila dodatna teža. Povsod po malo.

Evo, danajšnja, sveža kot žemljiceuser posted image user posted image (mogoče je malce bolj izrazit trebuh, če imam roke dol: takole mi še majico malo gor potegne in ni toliko zgornje linije)
user posted image
Praviš, da si mi odgovorila glede imena? Joooj, očitno sem nekako spregledala...bom šla spet nazaj bratuser posted image

Strije: hja, nekaj jih imam po stegnih in riti še iz časa pubertete. Na srečo niso full opazne. Takrat sem res na hitro zrasla in se tudi malo zredila. Na žalost nimam neke hudo elastične kože, poleg vsega je suhauser posted image Upam, da se jim tokrat izognem, samo dvomim. Se pa mažem vsak večer z oljem Mamma Mio in pa 100% mandljevim oljem, malo kombiniram.

Dvojčica6: čudno, da ti niso naredili obremenilnega testa. Že zaradi let (če se ne motim?) in tudi dodatnih kilogramov si avtomatsko bolj rizična skupina.

UZ: Moja G je tudi na vmesnem pregledu (med NS in MF) gledala preko UZ, ampak na tistem čisto navadnem/majhnem, je samo ona videla. Zdaj, na zadnjem pregledu, sem imela pa itak VUZ, tu sem pa videla otrokovo glavico, ker je bila spodaj.
Ne dela pa tistih UZ pregledov, kot je npr. NS, MF itd., ko res vse vidiš na ekranu, ko vse razloži in pove... Zato sem se odločila za dodatnega, za kontrolo rasti.

Saša33: v Nextu že nekaj časa gledam oblačila, zase in za otroka, ampak ponavadi ni številkuser posted image Sem si hotela naročit ene N kavbojke pred časom, ki so bile ravno znižane in so imeli številko: vržem v košarico in k nakupu...pa mi napiše, da ni več na zalogi. Sploh niso ažurni. A v trgovini je še vedno kazalo, da imajouser posted image Drugače pa punce full tam kupujejo in so zelo zadovoljne.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
19.3.2013 10:02:06   
ursonok
Lethe
user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa ti sploh nisi noseča! Halo?! Džizas! V katerem tednu pa si? Ne morem verjet ... (Čeprav moram priznat, da takega majhnega trebuha pa ne bi več imela ... Nekaj vmes med tvojim in mojim bi bilo idealno user posted image )

Sem šla še malo pojokcat na poljski forum, tam so me punce pomirile, da ni tako hudo user posted image . Verjetno gre res že za 3. nosečnost, raztegnjeni trebuh (ohlapne mišice), nosim spredaj.

MojaV
hvala za vzpodbudne besede ... Saj bo. A res me nervirajo vsi ti komentarji na cestah, v trgovinah, barih, češ kako sem ogromna in kdaj rodim in ali nosim dvojčke. Driske, brigajte se zase!!!

Saša,
ma ti si čist preveč pridna .. kako se ti uspe zmotivirat, d apišeš par ur skupaj, brez da bluziš po internetu in forumih? Jaztoliko časa vržem stran ... Če ne zaradi drugega, se pa glede trebuha sekiram. Brezveze.
Abel je tudi spal 11 ur, baje! user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
19.3.2013 10:41:34   
dvojčica6
Lethe, pa je res bolj med majhnimi, ampak tut taki so user posted image po moje ma ursika se manjsega user posted image oh, ursonok, ne sekiraj se zaradi dolgih gobcev, js sm v drugi nosecnosti isto dozivljala...so me ze decembra posiljali rodit, rok pa sem mela 2.2....itak sem sla cez rok user posted image se podpisem pod MojaV, lepo ti je napisala user posted image

no, cukr test, se trudim klicat G pa je nonsto zasedeno...tako da ne vem... da sem v rizicni skupini ni rekla,stara sem 30, samo nimamo nobenega diabetika v familiji, res pa je, da sem v drugi N dobila miljardo kil... ampak z razlogom, sem jedla res ko en pujs, se malo sem se zredila...no, bomo videli, kaj bojo rezultati porekli user posted image

strije...js sm ena srecninca, ki jih je ze v prvi N fasala po trebuscku...moja mami ni mela nobene... eh...se pa res nisem mazala, zredila pa sem se ful za 20 kg... mazat seje treba, res pa da strije lahk vseeno ratajo...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
19.3.2013 10:56:25   
Lethe
No, evo, nobeni ni prav, ena prevelikega, druga premajhnega...hahaha. Pa dobro, saj jaz se ne sekiram, takšen pač je, kaj naj...

Dvojčica6, oprosti, sem mislila, da si kakšno leto starejša. Je pa meni rekla, da je starost preko 30 spet dodaten dejavnik tveganja. Sicer pa moja G itak vse pošlje. Meni se tudi zdi najbolj prav, ker subjektivne ocene niso nujno pravilne. V tem primeru tudi mene ne bi poslala, ker ne spadam v nobeno izmed rizičnih skupin. Res je imela babica sladkorno, ampak še to zaradi starosti in debelosti, pridobljeno torej. Pa je potem v zadnjih letih ni imela več, ker je shujšala in še pazila na prehrano.

Moja mami isto nima niti ene strije, pa je 2x rodila. Ampak ona ima še zdaj super kožo, čeprav ima že skoraj 60 let. In niti kančka celulita...kje je pravica na svetuuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2137
19.3.2013 12:19:02   
majčica1508
Ojla.........

Lethe....maš tak trebušček,ko jaz ko nisem noseča....user posted image  Lep je no saj tudi na tvojo konstrukcijo ne more biti velik....Zdaj imaš kontrolo na 5 tednov in naj ti naredi tist kar more,za samoplačniški UZ se pa za kasneje zmeni,vsaj jaz se bom..3D sem mela v 26 tednu in sem plačala 110€,CD ti nič ne računa

Ursonok...meni je pa všeč tvoj trebušček...Ja stokke mi je všeč in zdaj ga imamo

Sem bila zjutraj na masaži in limfni drenaži in sem polna vode,zatekam se je kar za glavo držala,no me je pa poštimala in zdaj skoz lulat hodim...
Eni smo nagnjeni,da se zredimo ne glede nato,da pazimo,eni pa lahko pojejo vse kar vidijo pa dobijo komaj gramček,med tem,ko jaz kako kilo več....

Saša........Se popolnoma strinjam,dati osebju vedet,da se znaš zase potegnit...Nikoli ne bom pozabila, prve nisem mogla dojit ni in ni zagrabila,jaz vsa raztresena in mi ni želela dodatka prinest..Pa sem ji rekla,da mi ga bo pa primarij prinesu in sem že ustala,da grem do njega...Je tako letela po tist dodatek,da mi je šlo na smeh.No pol me je čakala steklenička mleka vsake 3h...Vse se,da če se le hoče...Sva probale se dojit naprej pa ni šlo...Druga se je dojila do 18meseca.......
Super za pomoč,da vam lahko kakšen pomaga.Jaz te možnosti žal nimam.........

Dvojčka.....vidiš,če bi vedela kaj te čaka,bi že zdavnaj naredila....Ma jaz sem še zvečer jedla čokolado,pa je bilo vse ok........

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
19.3.2013 12:47:27   
ursika_ursi
Ojla punce, vidim, da že pridno čvekate, kako superuser posted image user posted image
Danes je spet trajalo 100 let, da mi je stran odprlo in ko mi jo odpre, že ponavadi pozabim pol stvari, kar sem imela za napisatuser posted image user posted image

dvojčka6- ja, imela sem samo potrditveni UZ, morfologijo pa sem imela na napotnico pri drugem G, ker ima moj tak predpotopen mašin in se vidijo samo neki zmazki. Šla sem še na 3D samoplačniško in upam, da tale UZ, ki mi še pripada dobim spet na napotnico po 30.tednu (kontrola rasti).

Cuker test- meni še niso delali, se ga pa bojim ko satanuser posted image Sicer mi je zadnjič G v porodnišnici v navodila in napotke napisal naj mi nardijo ta test in predvidevam, da ga pokasiram nekje v začetku aprila, ker imam kontrolo konec tega meseca.

ursonok- meni pa je tvoj trebušček prav lepuser posted image Zgleda večji, ker si sicer bolj drobne postave in se sploh ne sekiraj za folk, ki gnjavi. Meni tudi zdaj že skos tečnarijo, Ja, zdaj se ti pa že res pozna in se na veliko smejijouser posted image Ko sem imela majhnega ni blo vredu in so skos nekaj komentirali, zdaj, ko je večji tudi skos nekaj komentirajo, mislim, a se lahko za sebe brigajo!?user posted image user posted image Me take stvari ful raz**zdijouser posted image

Lethe- moj buši je že nekaj časa večji od tvojegauser posted image Se mi zdi, da je začel poganjat nekje v sredi januarja in je super pospešeno rastel do konc februarja, zdaj pa mi zgleda kot da spet nikamor ne rasteuser posted image Saj ne da se sekiram zaradi tega, naj kar tako ostaneuser posted image Že s tem sem čist štorasta in se non-stop zaletavam v mize, stole, vogale sten, ker pozabim, da rabim več maneverskega prostorauser posted image user posted image

Kilce- bila sem na +7 pa sem v bolnici izgubila 2, tako da zdaj furam s +5user posted image Sem ful vesela in upam, da me ne bo spet tista prevelika požrešnost zagrabila- predvsem zvečer po 21huser posted image

Aja, da se še malo pohvalim- sem v neki nagradni igri zadela profi fotkanje nosečke in se bom poskusila dogovorit, da se počaka na tisto pravo pomlad, ko bo že več zelenja in rožic in sončka in čebelic itd... user posted image Moj zaenkrat še nič ne ve, bo to presenečenje za najino 8. obletnicouser posted image Malo me živčki dajejo, ker sem pred objektivi čisto nefotogenična, ampak stric fotograf bo že povedal kako se naj postavim, da bo ok- upam vsajuser posted image

Strije- zaenkrat še čisto brez, se pa res že od novembra vsak večer mažem z oljem proti strijam- Mamagluck od Alverde iz DMa. Razmišljam, če bi začela še zjutraj, ampak sem čisto preveč lenauser posted image Imam pa strij še kar nekaj iz pubertete, ko sem se ene parkrat zapovrstjo hitro zredila in potem še hitreje shujšala. Zdaj pa upam, da jih ne pokasiram, čeprav se kar bojim, ker imam v osnovi kar suho kožouser posted image Ma, bo že, glavno, da bo malček zdrav in veseluser posted image

Brcike- moj ima že kar ustaljen urnik in sem ga že skužila kdaj me bo najbolj nabincaluser posted image Nimam pojma kako se zdaj obrnjen, ker vsako jutro mi trebuh tam okoli popka kar poskakuje- levo od popka, desno od popka, tik pod popkom, malo nad popkomuser posted image user posted image Zvečer pa še kak levi in desni kroše v rebra, da me kar odnese s kavčauser posted image user posted image

No, še moja slikica, Lethe, da vidiš, da sem te prehitela s trebuščkomuser posted image
user posted image

Imamo danes tak prelep sonček, ampak sem čisto lenauser posted image Sploh se mi ne da izplut stran od kavčauser posted image Bo treba na kak sprehod, ampak predolgo pa tako ne smem hodit.. Zadnje 3 dni perem cunje ko zmešana, ker sem prej bila 1 teden brez stroja, ker je štrajkal- samo nek konektor se je izklopil in pol preden pride serviser, vmes pa sem bila še v porodnišnici, kr neki... Se bojo vsaj cunje lepo posušile, jaz pa bom pomoje kar lepo na teraso odvandrala in na ležalniku, na sončku, odspala kakšno kitico, popila kapučinček in prebrala kakšen časopisuser posted image

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 19.3.2013 12:49:42 >

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
19.3.2013 12:49:36   
Lethe
Majčica1508, hvala za razlago in nasvet user posted image Ti si imela potem en 3D več, jaz se nisem odločila za vmesnega, zato sem imela nazadnje pač navaden pregled. Bom res poklicala in vprašala, če se da prestavit.
Sem pa govorila s kolegico in je rekla, da je imela ona obakrat ta UZ, in sicer pri prvem otroku v 31. tedenu, pri drugem pa v 32. tednu (nikoli pa ni imela samoplačniškega 3D). Pri isti G kot imava midve.
Ti si imela za sladkor verjetno v domačem ZD ali tudi v Domžalah? Tu jim je treba menda posebej povedat, da si prišel za sladkor, da ne delajo cele krvne slike ali pa vsega, kar je na napotnicah (imam že tudi za naslednji pregled gor) user posted image
Najbolj bo muka vstati tako zgodaj, pred 7h moram bit tam. In potem tisto gnusobo spit (ker ne maram sladkega) in še lačna toliko ur...najbolje, da si kar sendvič za seboj naredimuser posted image Stopim iz ZD in začnem jest, da bom prišla do doma. Ne, sej ne bom, imam na srečo le nekaj minutk vožnje.

Kako ste ene pridne, imate že vozičke. Ne morem verjet. Jaz se sploh še nisem odločila, katerega. Še vedno imam v planu it pogledat dva modela, da bom lahko primerjala...

Moram priznat, da imam jaz kar srečo s kilogrami...izven nosečnosti namreč. Ker menda pojem enormne količine hrane in sem normalnauser posted image M je dobrih 20cm višji od mene in ima 35kg več (športnik), pa poje manj kot jaz. Meni npr. ni nobena velika pica prevelika, je vedno prostor še za sladicouser posted image In to že od nekdaj. Upam, da se ne bo kdaj zataknilo. Ko se enkrat navadiš na velike količine, je težko zmanjšat. Zdaj, ko sem user posted image , grejo pa itak kg kar sami od sebe gor...očitno tako je. Pa kaj naj...

Zdaj me pa čakauser posted image , da ne bo spet prenizek pritisk.

Neposredna povezava do sporočila: 2140
19.3.2013 13:02:58   
ursika_ursi

IZVIRNO SPOROČILO: Lethe

Moram priznat, da imam jaz kar srečo s kilogrami...izven nosečnosti namreč. Ker menda pojem enormne količine hrane in sem normalnauser posted image M je dobrih 20cm višji od mene in ima 35kg več (športnik), pa poje manj kot jaz. Meni npr. ni nobena velika pica prevelika, je vedno prostor še za sladicouser posted image In to že od nekdaj. Upam, da se ne bo kdaj zataknilo. Ko se enkrat navadiš na velike količine, je težko zmanjšat. Zdaj, ko sem user posted image , grejo pa itak kg kar sami od sebe gor...očitno tako je. Pa kaj naj...

Zdaj me pa čakauser posted image , da ne bo spet prenizek pritisk.

Vidim, da sma kar na istemuser posted image user posted image Jaz pojem precej več od mojega, že pred N sem, pa sva z višino in kilami tako kot vidvauser posted image A ni to fajn?user posted image Mene je bilo na začetku najine zveze ful sram, ko sem šla kdaj k njim na kosilo in vidim količino hrane na mizi, mišljeno za 4 osebe, a jaz bi tisto lahko sama pojedlauser posted image user posted image

Voziček- sem vedla, da sem nekaj pozabla napisatuser posted image Jaaaa, v soboto smo šli z mojo mami in z mojim v MS gledat vozičke in smo kar naročiliuser posted image user posted image Že komaj čakam, da prideuser posted image Je res čist na izi za sestavljat itd, vse ima na klik in nasploh je lahek, moj pa je valda čist navdušen ker ima super vzmetenjeuser posted image
Evo, tega sva vzela, točno takšne barveuser posted image http://www.sb-poceni.si/podrobno/danny_sport_5_2013/197/

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
19.3.2013 13:07:20   
sover
Vidim, da ste zelo pridne za pisat user posted image , a vas na žalost ne morem brat. Mali ima norice ... Se javim zvečer.

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
19.3.2013 13:07:45   
ursonok
Ma halo no, vi breztrebušasti ljudje, pa od kje se jemljete?! Halooo. Madona, res vam privoščim iz (škodoželjnega) srca, da vam tam nekje okoli 35. tedna trebuh ven udari in da se boste kotalile ko ene žoge po svetu ...user posted image

Pa kako vas ima toliko strije že iz pubertete? user posted image user posted image Jaz sem skoz nekaj hujšala, pa še bulimijo sem imela (ja, česa vsega jaz nisem imela v svojem lajfu?! user posted image user posted image ), pa nimam nobenih strij. Pa tudi med N me nikoli trebuh ni pretirano srbel ali da bi se mi koža kaj boleče raztegovala.
Jaz še vedno mislim, da je vse to v genih (plus hrana in šprort), kreme so pa najmanj.

Sem zdajle maznila 5 (!!!) kosov kolača (jabolčni zavitek s sojino skuto + tono rozin) in sem hotela iti na sprehod, ker moram nabaviti v neki eko štacuni šipkovo kremo za obraz ... Pa se je ravnokar ulilo user posted image Tako da sem kar preko interneta naročila zadevo, zdaj pa razmišljam, da bi šla na en ovseni napitek, potem pa malo spat user posted image

Majčica,
ja, saj pravim, da je Stokke kul, ampak drag špas ... Khm. Jaz bom najprej videla, ali nam bo uspelo samo z dvema rutama. Kakšno barvo pa ste si izbrali?

Pritisk
jaz imam celo življenje in v vseh N nizkega: 90-50, morda 100-60. To je baje zdravo (dobro delovanje posteljice itd.), ni pa praktično - tudi jaz sem v prješnji N enkrat skoraj padla skupaj, na srečo pri kolegu, so me dali samo na kavč za kakšno uro.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
19.3.2013 13:20:47   
mojci13
Ojla,

Ursonok
Moj trebuh je zelo podoben tvojemu, rok imam 01.06....pa mislim, da to nima veze s kilogrami. Jaz sem jih v prejšnjih nosečnostih bistveno več pridobila, pa sem imela enak trebuh. Ti dodatni kg se drugje nabirajo. Ursonok, ali imaš mogoče posteljico na sprednji strani? takrt je tudi ponavadi trebušček malo večji. Ampak meni si všeč, ker si taka drobna in ti je samo trebušček zrasel.

Išias
Baje da je to nekaj drugega kar se nam dogaja med nosečnostjo, meni se v prejšnjih to ni dogajalo, me pa sedaj že nekaj dni muči, tako da se danes zjutraj tudi obut nisem mogla...huuudooooo. Ima katera kak nasvet????

nosečniška oblačila
Sama priporočam H&M...kar ok kvaliteta za normalno ceno. Morate pa imeti srečo, da številko dobite. Sicer super stvari so tudi od Esprita, ampak ful predrage...jaz sem jih nekaj dobila, ampak kupila jih pa ne bi.

Otrdevanje trebuha
Kaj menite da je normalno??? Meni sploh zvečer kar pogosto otrdeva..tudi večkrat v eni uri.

CSD, vrtec
A ste ziher, da lahko vlogo oddate še predno je otrok rojen???

Oblačenje novorojenčkov
Jaz imam za prve mesece pripravljene kar bodije z dolgimi rokavi in tanke hlačke kljub temu, da bomo že padli v poletje? Mojadva prva sta bila jesenski in spomladanska tako da ni bilo teh težav. Kaj ste pa ostale pripravile???

Neposredna povezava do sporočila: 2144
19.3.2013 13:29:40   
ursika_ursi
mojci13- če ti trebušček ne otrdi večkrat kot 10x v eni uri, pol baje ni razloga za preplah. Odkar sem prejšnji teden prišla iz porodnišnice, redno pijem magnezij 3x na dan in od takrat mi ni še niti 1x otrdel. Po 35t pa je baje priporočljivo, da se magnezij neha pit, da se ima maternica čas pripravit na popadkeuser posted image

Tudi jaz nosim posteljico spredajuser posted image

Cotke- tudi jaz imam do zdaj največ bodijev z dolgimi rokavi, majčke in bombažne hlačke (te sem pa vzela samo 62 in jih bo lahko nosil še na jesen, če mu bojo še vedno prav). Največ sem vzela 62 številko in tu in tam kakšno zadevo 56. Zaenkrat imam 4 bodije, 2 hlačk, 1 majčko in en pajac z dolgimi rokavi in hlačnicami. KAj več nimam namena kupovat, sva se dogovorila, da bova sproti kupovala, poleg tega pa itak od obiskov dobiš na milijon cunjic.

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
19.3.2013 13:39:21   
črtica1
končno spet dela ringaraja..da se vam po doooolgem času spet javim..

moji kg so nekje 6+..jutri mam spet pregled pa upam da me ne bo kap zadela..user posted image
potrjeno bomo imeli fanta..ime je že zbrano, se pa moj veselo zagovori, ko sva na obisku..zadnjič je nekaj v trebuh govoru in je malo manjkalo pa bi ga po imenu poklicu..je pol začel neki ven speljevat da ni noben opazu..user posted image

trebuh je kar nekje tam kot tvoj ursonok..sem pa skoraj mesec za tabo, so mi že 4 rekle, ko so me vidle če sem na koncu in grem rodit..in ko povem da mam še tri mesce noben ne verjame..počutim se k slon..ampak to more bit..upam da bo šlo hitr nazaj..

kako se objavi sliko? sem spet pozabla..

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
19.3.2013 13:48:09   
Lethe
Ooo, Ursika, si se le javilauser posted image Sem šele zdaj videla, da si vmes oddala sporočilo in sem ga tako spregledala. No, nekaj trebuščka že imaš, ampak ni sile. Se pa vsaj vidi, da si nosečauser posted image Po mojem sva kar tam-tam.
Tudi jaz imam posteljico spredaj.
V katerem tednu si sedaj ti? Jaz sem danes 25/6.
Hmm, boš imela pa res pozno test za sladkorno.

A ta voziček, ki sta ga naročila, je 3v1?

Joj, mene najbolj muči GT3, čeprav ima eno pomanjkljivost, in sicer športni del gleda samo naprej. Je to pomemben faktor ali ne?
Najbolj mi je všeč denim varianta. Sva ga šla z M pogledat in je res kompakten, nič se ni majalo, zdi se vodljiv, kolegice ga pohvalijo...tudi kritike so same dobre. Všeč mi je, ker ima ročno zavoro...praktično za kakšne klance navzdol, ko bo otrok že težji.
Zdaj moram najti kakšno ugodno ponudbo na internetu. Morda bi vzela samo športni del in košaro, lupinico pa posebej. Menda je ta kar majhna, poleg tega ima brat še od nečakov shranjeno Maxi-cosi in bi lahko imela tisto. Razen, če bi imela za vsak avto enouser posted image

Recaro Babyzen sem že odpisala, pogledat bi morala iti še Easywalker-ja. Me muči kakšen je v živo.
Znanka ima i-Candy in je tudi posrečen. Samo ni to zame in moje terene.

Ursonok, ne se čudit našim strijam...hahah. Jaz sem jih zagotovo pridobila na račun rasti in dodatnih kg, ker sem tam pri 12ih letih zrasla skoraj 10cm in tudi pridobila nekaj takšnega kg. Prej sem bila prava suhica. Sem pa veliko tekla in hodila k atletiki...je bilo kar nekaj mišic. Žal koža ni dohajala, mazala pa se tudi nisem. Nekaj pri tem ima zagotovo tudi genetika, ampak očitno ne po mami.
Hujšala pa nisem nikoli, govorila in imela ideje o tem, izvedla pa nikoliuser posted image Nisem dovolj karakterja, da bi se odpovedala hraniuser posted image

Pritisk: menda je zdravo, če imaš nizkega, ampak prenizek pa tudi ni ok. Jaz imam že celo življenje okoli 105/65, maksimalno do 110/75. Si kar pogosto merimo, ker smo se tako navadili zaradi stare mame, kateri je bilo potrebno dnevno preverjati. Pri nas doma tako kar tekmujemo, kdo bo imel nižjegauser posted image Razen M nihče ne pride preko 110/75, edino po kavi ali dveh je višji.

Sover: naj vam hitro mine in upam, da bo čim manj srbenja. Dobro, da so pri mlajših norice ponavadi v bolj mili obliki. Zadnje mesece res povsod razsajajo. No, bolje, da jih imate zdaj kot potem, ko pride nov član, če to šteje kot tolažbauser posted image

CSD: papirje se odda 60-30 dni pred PDP. Za vrtec pa, kolikor vem, naslednjo pomlad, tak čas kot je zdaj.

Otrdevanje trebuha je povsem normalno, če ni prepogosto, v rednih časovnih intervalih, in če ni boleče. Poskusi z magnezijem (Magnesol, Donat itd.)

Oblačila bom počasi naročila, mogoče res kar iz tujine, takšne, kot sem gledala v Popku. Ampak so pri nas RES predraga. H&M ima pa tako malo izbire oz. nič številk, vsaj ne v Lj-Rudnik. Imajo še kje oddelek za nosečnice? Citypark nima. C&A ima pa večinoma bolj čudne stvari ali pa čudne modele, ne vem...

Oblačenje novorojenčka: kupila bom bodije, za začetek tiste z dolgimi rokavi in za čez tiste hlače, ki imajo tudi "nogavičke", kot žabice. In če bom dobila, po možnosti takšne na preklop. Potem pa še kakšne s kratkimi rokavi za kasneje. A so jopice praktične za čez, če bo kdaj bolj hladno? So boljše majčke? Tisto vlačenje čez glavo me malo skrbi.
Sem pa našla eno luštno spletno trgovinico, kjer imajo kar nekaj izbire in še ugodno...spet iz tujine, kako pa.

Včeraj sem naletela na zanimivo idejo, kaj lahko narediva še pred porodom, v smislu priprave na dojenčka. Zunanja gugalnica oz. nastavki za košaro, če otrok ne bo mogel zaspat user posted image Se še M zdi dobra ideja, da bi to naredila, mogoče kar na obstoječi gugalnici, samo pasove kupiva, ko bova enkrat imela košaro in je to to. Pa daš dojenčka noter in malo pozibavaš, pa še oba sva lahko zunaj na zraku. Res praktično za poletje...

< Sporočilo je popravil Lethe -- 19.3.2013 14:01:11 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
19.3.2013 13:50:35   
ursika_ursi
črtica1- sliko objaviš tako, da greš na tole povezavo http://pl.tinypic.com/ , pod Browse naložiš fotko, pod Resize izbereš varianto Website/Email in klik na Upload Now. Vpraša te po nekem ''geslu'' in samo prepišeš tiste besede, ki so zapisane in spet klikneš Upload now. Potem pa kopiraš kar je v okvirčku, ki je pod tem napisom IMG Code for Forums & Message Boards, tu na RR klikneš na možnost Povezava (nad tem okenčkom, kjer pišeš besedilo), daš Paste ali Ctrl+V in se ti izpiše v taki obliki [IMG]http://i45.tinypic.com/s2bfsfs.jpg[/IMG]. Pa samo tele velike IMG spremeniš v majhne črke- img in je to touser posted image
Uh, sem čudno napisala, upam, da se boš znašla kaj iz tegauser posted image

(odgovor članu črtica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
19.3.2013 13:55:48   
majčica1508
Lethe....Na najino željo sva naredila 3D,trajal je pa skoraj 1h.......Jaz ti priporočam,da si že takoj ob 6.30h tam,da daš kri in greš počakat,da te pokličejo,prej boš dala jutranjo kri prej boš na vrsti in prej greš domov...Takrat,ko sem bila jaz nas je bilo res ogromno nosečk.....Glede pritiska sva na istem

Sover....odženi te vodene koze,naj vam čimprej minejo.....

Ursonok..http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=215398 take barve je,pa košara je tudi v taki barvi

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
19.3.2013 14:05:07   
ursika_ursi
Lethe, ja, zdaj se vidi, da sem noseča in ne samo debelauser posted image Sem pa točno en teden pred tabo 26+6user posted image
Glede sladkorne pa res razmišljam, da bi zavrnila, ker itak nisem nikol mela problemo s tem, tudi v družini ni sladkorne in ne vem zakaj bi se matrala tam 3 ure brez hrane- a so zmešani????user posted image

Voziček je 3v1, dodaš 60eur še za jajčko in si na končni ceni- še vedno ful ugoden proti ostalim in mislim da je bil narejen zameuser posted image user posted image Čist me je navdušil z vsem, košara je velika, športni del tudi, ima vse kar rabiš in še večuser posted image No, midva sva še dežniček vzela, ker bo ravno poletje in da bo v stilu. Meni je TOP za to ceno, res!!user posted image Dobim pa ga konec meseca ali pa v začetku aprila. Je rekla teta prodajalka, da ta mesec bo treba 2x s kombijem po vozičke, ker je toliko naročil, pa večina tele naročauser posted image Pa zakon mi je ker so vsa 4 kolesa napihljiva in super velika za moje tereneuser posted image

Strije- jaz sem v 7. razredu zrastla za 15cm in 11kguser posted image Tudi treningi atletike in odbojke, pol pa šok za telo, ko sem šla na fax in sem se odpovedala treningom, ker se ne bi mogla vozit vsak dan 2x iz LJ v MB. Sem v 2 mesecih iz 55kg prišla na 65kg, potem pa v roku 3 mesecev iz 65 na 51 in je to očitno pustilo posledice.

Pritisk - jaz mam že od nekdaj nizkega, verjetno sem to po atiju pojerbala, ker mami in brat pa imata normalnega. Se mi vsake toliko malo zavrti in je potrebna kakšna opora.

Uh, malček se je odločil, da mi bo razbil desna rebrauser posted image Me je kar odneslouser posted image

sover- porihtajte se čimprej in čim manj srbenja vam želim.

Aja, glede cotk, H&M v BTCju ima OGROMNO izbiro, vsaj takrat so imeli, ko sva z mojim nakupovala. Se je bilo res težko odločit kaj vzet. Jaz bom vzela še kakšno jopico, majčke pa na preklop in ne rabiš nič čez glavico vlačit- tale preklop res olajša zadevouser posted image Jaz si iz tujine ne upam naročat, no, nasploh iz spleta, ker sem tak tip, da morem prej zadevo dobit v roke, da vidim kako zgledauser posted image Vem, slaba navada, ampak ne moem iz svoje kože....

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 19.3.2013 14:08:59 >

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?