|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
4.3.2013 13:49:22   
majčica1508
Včeraj preživeli super lep dan....Zjutraj ustali pojedli zajtrk,šli v trgovini,na kavico in proti LJ v ZOO....
Mali dve sta uživali maksimalno,sploh mlajša je tok ploskala,ko so hranili morskega leva,potem je sledilo kosilo,pa obisk tašče in tasta...Na kratko SUPER JE BILO....

Danes zjutraj sem bila že ob 6h v avtu imela sem test za sladkor...Sploh nevem kako sem zdržala do 10h na tešč...Če jo bom imela,me bojo poklicali,drugače pa ne........

Sem se nasmejla Saši za joške....Ja tudi sama imam probleme s tem,se mi zdi da mi je šla vsa kilaža v j.....
Tudi sama komaj čakam,da se rešim plenic in dojenja in,da svoj telo povrnem v normalno stanje........

Zdaj sem si zadala,da do velike noči spucam hišo v nulo,vsak dan nekaj...Ko bom to gotova,pa sledi nabava za našega prihajajočega člana.Upam,da vozek dobim že naslednji teden...Potem 15.3 gremo na morje za par dni,pogrešam morski zrak........

Potem imam namen avto zamenjat,ker zdaj ne spravim 3 avtosedežev  v moj avto...Tukaj pa priznam,da sem čist mimouser posted image

Za kosilo:polnozrnate testenine in omaka iz oliv in paradižnika,za ostale člane pa omaka bolonese...Pa veliko solateee
Jutri pa ribe(mislim,da mi že čez ušesa ven gledajo)

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
4.3.2013 13:53:45   
ursika_ursi
Tale sonček za vikend in še danes je pravo olajšanjeuser posted image
Sem s psom lepo nabirala kilometrino čez soboto in nedeljo in tudi kondicije mi ne manjka. Včeraj zvečer pa me je malo presenetil/prestrašil rjav izcedek, ampak ga danes več ni. Verjetno od teh sprehodov in bom danes spet večernega raje izpustila, da ne bo kakšnih nepotrebnih zapletov. Malček je drugače zelo živahen, sploh če se vležem na desni bok me prebrca, da je jojuser posted image Je pa ful zanimivo, da lepo brca, če jaz božam trebušček, ko pa ati pa se čisto umiri, čeprav je pred tem delal v trebuhu premete in prevaleuser posted image user posted image

Danes sem si počasi začela v glavi ustvarjat seznam za cunjice, ki jih bo treba nabavit in bova verjetno šla kar ta vikend v nabavo, da si e pustim vse za na konec, ko mi itak ne bo za hodit po trgovinah. Zdaj recimo, da še imam nekaj volje, čeprav se mi ne da najboljuser posted image user posted image Cifre 50 sploh ne bom kupovala, 56 bom vzela kompletek za iz P in mogoče še kak bodi z dolgimi rokavi, ostalo pa vse 62 s kratkimi rokavi. Če bo predolgo, se pa priviha, sploh ni panike. Nočem si nakupit cel kup nepotrebnih stvari in cunj, ki mu bojo premajhne že po 14 dneh ali 1 mesecu. Pa itak še folk veliko vsega prinese, ko pridejo na obisk. Sem zdaj kar malo pomirjena. Še včeraj sem bila čisto živčna, ker se mi ni sanjalo kolko česa in katere številke, danes pa sem poklicala svakinjo in sva malo podebatirali pa sem zdaj že spet dobre voljeuser posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
4.3.2013 15:38:10   
Tigrica86
Vau, danes mi je okence odprlo v prvo user posted image

Pri nas je tak lep dan, a kaj ko je tamali spet prehlajen z malo vročine in ne moremo vn user posted image No, tud js nisem nič kaj dobro. Kašljam kot nora že 14 dni in nič ne kaže da bo šlo samo od sebe kaj na bolje. Očitno bom morala do dr.

KG - zaenkrat sem pridna, pred kratkim sem prišla na svoje kg pred nosečnostjo, računam na še kakšnih 6 do konca, upam da ne več user posted image

Imena - midva se nikakor ne moreva odločit. Kar je všeč enemu pa drugemu mi. Vsekakor ime ne sme biti predolgo (imamo daljši priimek) a tudi ne prekratko. In nikakor ne neko čudno in nenavadno user posted image

Cotke - imam še veliko od prvega, ampak bo tokrat poletno dete (prvi je zimski) in če bo še slučajno punčka, potem bo treba dokupit. Bom pa to bolj proti koncu naredila. Trenutno se mi bolj gre, da kupim voziček user posted image Ima katera info, kje bi se dalo videt največ modelov vozičkov na enem mestu?

Sem že zadnjič spraševala, kateri moram pisat, da me dodate v FB skupino, pa mi nobena ni odgovorila. Me nočete zraven? user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
4.3.2013 15:49:07   
ursonok
user posted image user posted image user posted image

S pregleda ... Khm ... Zredila sem se v enem mesecu skoraj 3kg!!! Saša, midve sva si nekam čudno podobni - tudi jaz imam zdaj, v 29. tednu, že skoraj 8kg plusa user posted image user posted image . Prav bedno. Sumim, da je bilo to vse zadnji teden. Halo. Sem računala, da bom s težo tako kot v prejšnji N, kjer sem bila kar zadovoljna, zdaj pa že prehitevam za kilico ali dve. Nič, se bo treba v roke vzet. jao jao.

Sicer pa pritisk ok, 100/60, utrip srčka ok, kilogrami - po njegovem - ok, zatekam ne, skratka, "vse idealno". user posted image

Sem na busu za nazaj takoj maznika par koščkov kolačka, zdaj pa en preobilen "zajtrk" user posted image .

Čez tri tedne imam UZ v 32. tednu!

Peeby,
zdaj si me pa zdrmala user posted image . Na forumu imamo Abela, Lovra, Svita (?), Roka ... še koga? Daj povej, kateri je v igri! user posted image Ne bomo nič hudega, če nam ukradeš dobro idejo user posted image

Ja, vidim, da je tudi pri vas končno sonce! user posted image Pri nas je tudi ok, 15 stopinj je bilo prejle, ko sem tavala po mestu. Zdaj pa prihajajo otroci in grem počasi za štedilnik, hehe.

DRžite se!

(odgovor članu Tigrica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
4.3.2013 16:20:34   
Drulči
Mislim, da je še Lenart.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
4.3.2013 16:29:01   
dvojčica6
adej no usonok, +8 ni nek bavbav, sploh ker na koncu se ne stepa tako hitro...js sm obe nosecnosti podirala rekorde, tako da se mi vse do +12 zdi prava mala malica...in po moje bos najvec do tam prisla... js tut ta mesec podiram rekorde z apetitom, se mi zdi, da odkar sem se enkrat tolk nazrla, da sem pokala po sivih, ne znam vec normalno pojestuser posted image sam to so res enormne kolicine...se mi zdi una ideja o sadnem dnevu fulmdobra ideja, da se ti malo zmanjsa zelodec, zdej ga sploh ne napolnim vec...pa krivo je tut to k ne pijem dovolj...ajde, vse vzroke poznam, zdj pa samo pamet v rokeuser posted image

imena... js stavim, da bo Peeby mela Roka user posted image

uf, vec kasneje, mam kazinuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
4.3.2013 17:43:59   
Saša33
Ma jst sem se prvič zredila plus 17. Moram reč, da mi je po 6 mesecih ostalo še dve, potem sem  zanosila.
In do 32 tedna se res najhitreje zrediš,, potrem pa se umiri. Tudi meni je šlo lepo vsak mesec kg, sedaj pa je poletelo. Upam nekje na max 12. Je pa res, da ne veš a vaga prav kaže. Pomoje ne.

Danes sem res max izkoristila dan. Da si nafilam baterije ko bo dež. Glede vstajanja sem jutranji tip. Zvečer grem pa kmalu za tamalo spat. Torej pol 10h me že ni, potem lahko če spim celo noč tud ob 4h vstanem.

Evo nesem tamalo spat za zadnje pol urice, je že sitna.

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
4.3.2013 18:40:18   
ursonok
Ma, jaz sem skoraj prepričana, da je tip narobe meril, sploh ker imajo tako staro tehtnico, ko na roke premikaš tiste uteži in nekaj. Pa se je ene parkrat zmotil vmes. No, bom preverila jutri zjutraj na naši elektronski, kakšno je stanje.
Saj v bistvu ni take panike, a čudno mi je to, da sem bila zdaj prvič skoraj "prepričana", da se nisem tako zelo zredila. Ok, zadnji teden sem morda več jedla, ampak se vseeno sama sebi nisem zdela napihnjena/porejena. In me je precej šokiralo.
Ja, itak, čez 12 ne grem, najbolje bi bilopa +10.
Jaz med dojenjem nikakor ne hujšam, nasprotno, pa tudi po prenehanju dojenja (kmalu, zaradi intolerance laktoze), mi teža hoče iti gor. Ene pol leta, dokler se hormoni ne umirijo popolnoma, sem čudna. Tako je bilo obakrat, tako da tudi zdaj računam s podobno dinamiko. Zato je najbolje, da se v N enostavno ne zredim preveč in gre po porodu samo v parih tednih nazaj. Pri Abelu je bilo, kot pravim, super.

Nič, moj jepotegnil otroka iz banje, treba jit oblačit in lase sušit user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
4.3.2013 19:07:02   
Peeby
Ursonok: ma sem vedla, da sem preveč zinila o imenih. Nič ne bom rekla, dokler ne priveka na svet user posted image . Upam sicer, da najdem še kakšno alternativo oziroma ime za naslednjičuser posted image Res pa je, da določena imena pridejo navzriž čisto po slučaju in takrat je fajn če si jih zapomniš.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
5.3.2013 10:26:28   
ursonok
Aaaaa,
znorela bom!
Zadnjič sem pisala na CSD v zvezi s starševskim dodatkom še za prejšnjega (!!!) otroka, pa sem danes dobila odg. No, po mnenju Slovenije je za to pristojna Poljska, sem pa od tam dobila spet neko čudno pošto, neke bizarne obrazce, sem klicala tja, oni valda trdijo, da niso pristojni za izplačilo tega denarja. Klicala prejle še v Slovenijo, mi poslali "dokaze", tj. neke zakone/uredbe, po katerih je jasno, da je pristojna Poljska, ampak ker oni starševskega dodatka za brezposelne/študente ne poznajo, mi mora pač razliko izplačati Slovenija. S tem se Slo strinja, ampak ne more nič, dokler POljaki ne pritrdijo. Ampak problem je v tem, ker Poljaki nočejo priznat svoje pristojnosti!!!
Ma zmešal se mi bo.
Za tega otročka zdaj bo treba iti še enkrat skozi podobno kalvarijo - le da tokrat s Španijo. user posted image user posted image In baje je enako gklede otroškega dodatka. Dobil naj bi ga tam, kjer je eden od staršev zaposlen (če je drugi uradno brezposeln). Razliko pa izplača Slo.
Kr neki.
user posted image

Sicer smo ok,
spali celo noč.

Ne vem pa, kaj je tamalemu. Zjutraj se zbudi in je zelo slabe volje. Nič mu ne sede, samo čaka, da gre "pa pa" (tj. v vrtec). Doma se cmeri, jezi, je nezadovoljen, ko za zrihtaš za ven, že na hodniku vriska, v avtu še bolj, ko pride v vrtec, je pa sploh cel blažen.
Ja, saj mi je všeč, da je nor na vrtec, ampak doma bi tudi lahko bil znosen user posted image . Se pa strinjam, da ni tako zanimivo, da ni toliko otroćkov in da sploh ne dogaja user posted image .

Peeby,
no, čakamo, da priveka. user posted image Tudi če boš našla drugo ime, nam povej, katero je bilo v igri.

Je pa zanimivo, da tiste, ki pišete o imenih, imate kar "tradicionalni" okus, nobenih sumljivih novitet in izmišljotin zaenkrat ni na vidiku user posted image

Aja, pa tehtala sem se, v pižami imam 1kg manj kot včeraj pri G. No, verjetno zaradi obleke in čevljev. Se pravi, od začetka je šlo torej gor 7-8kg. Bomo probali malo bolj paziti. A kako - jaz imam filing, da mi telo vse pospešeno skladišči, kot da nam grozi lakota!! user posted image

Sicer imamo okoli +15 in dež. Grrrr. Pa plavat bo treba in na pošto - oddat kup birokracije. Eh.
Zdaj pa počas na zajtrk user posted image user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
5.3.2013 12:53:13   
Saša33
Čiao mačke,

no smo bolj že okrogle mačke. Mi smo tud spali danes, no spimo že kake 14 dni res dobro. Mene pobere že 15 min za tamalo, zato pa sem zjutraj res naspana in se počutim do 17h super, potem pa energija strmo pada dol.

Tamala spi že skoraj 2h, pozna se ker bo vsak cajt shodila, je aktivna in se res utrudi. Tako mi je uspelo vse nardit, še mal delat, skuhat zelenjavno domačo juhco in meni sok nardit, pa še tuki gor malo skočit.

Ursonok: Ma lej mene se Lara drži cel cajt, okol noge, pa joka pri drugih, cele komedije. Samo vesela bodi, da rad gre in se ima fino. Saj boš dobila še tretji paket in bo prav pasalo, da bo Abel zadovoljen v vrtcu. Pri meni bo kažin že vidim. En na joški, druga pa na kolenu. Mi manjka par rok, se mi zdi. Glede teže sem se tud jst to rundo odločila, da max do 10, ker potem sem se poleti počutila ko sod in sory res nisem pri suhih imam tako močno športno postavo ko kakšna odbojkašica ali smučarka. Ha ha no ravno Tina Maze tud nisem. Hotla sem reč, da porodu res ne morem športat, ker potem ni mleka in koker sem začela teč je tamala jokala. Zato vem, da bo vsaj tri mesece nula potem malo telovadbe in po pol leta akcija. Meni tako kot tebi manjka šport, vpliva mi na psiho in se počutim kot en molzni stroj. Pa sem čisto srečna ko vidim kako otrok papa in je vse lepo in prav, a vse bi dala za 15 min teka, pa če imam potem na vsaki joški enega. MOgoče se bo kdo zgražal a če si ti ves na glavo je potem otrok tudi. Zato se raje sedaj več aktiviram in zbrcam in mi ni jasno kako lahko ob taki aktivnosti in pazenju skoči 3kg v treh tednih gor.

Nič, pridne bodite

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
5.3.2013 14:03:29   
majčica1508
Da se še moja malenkost malo javi........Če po pravici priznam sem tolkkkkkkkk zaspana,kašelj me muči in potem
se nalivam s čaji in posledično sem vsakih 10 minut na wc-ju........
Zdaj imam mir,ko sem sama potem pa mali dve domov prideta in bo norišnica(v tem smislu,k nočeta noter v hišo)ampak bi one dve bile do teme zunaj in se igrale,pa saj mi ni problema 1-1,5h,kar je pa več sem pa čist zmozgana,ker to je enega letanja,da je joj,joj..............

Kilaža:moja je že na +13kg priznam da se nisem čuvala,se bom pa zdaj poboljšala.....Mene vsak vpraša,če sem plavanje trenirala,ker imam tako konstrukcijo,sem pa veliko tenisa preigrala....Komaj čakam,da ga začnem spet...

Nimam sladkorneuser posted image ,ker me še ni nihče poklical...sem pa že od zjutri sam na telefon gledala,kdaj bo kaka neznana številka.........
Jutri imam pa kozmetičarko in naslednji dan masažo in limfo(darilo od dragega za 8.marec in materinski dan)

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
5.3.2013 14:38:29   
ursonok
No,
ko bi morala iti plavat, a sem bila TAKO zaspana, da sem šla spat za 1,5h user posted image user posted image user posted image Tako da me zvečer čaka orbitrek, lenuhinjo! Plavanje pa jutri, upam ...

Saša,
uf, tega oklepanja ne poznamo, pri nas noben otrok ni bil tak, Abel se vsaj stiska rad in lupčka, tastarejša pa niti tega ni marala. Pri nas se morda pozna to, da jaz ne dojim dolgo in da je ves čas od rojstva naprej mož zraven, ker pač dela doma. In je dostikrat on ful z otrokom, ker moram jaz po parih mesecih začet pospešeno delat in hodim za par ur na dan v knjižnico ali kaj podobnega. Tako da v navajenosti name ali nanj sploh ni razlike.
Ja, verjetno boš imela kar težko na začetku ... Me zanima, ali bo kaj ljubosumna - Abel ziher ne bo, ker že zdaj ni edini. Malo se bojim glede starejše, ki se že zdaj ni čisto sprijaznila, da ni več sama user posted image . In prav zanimivo je, kadar se spričkata glede igrač itd. - na koncu skoraj vedno joka starejša, Abel zna namreč zelo dobro poskrbeti zase user posted image
Glede KG - jaz tudi ne štekam, kako je to mogoče, saj sem ful aktivna, zvečer redko jem in sploh ... Kr neki. Saj ti pravim, da telo kar nekaj kombinira in skladišči na lastno pest user posted image . Je pa dejstvo, da se splača zdaj potrudit, ker po porodu je polno ostalih stvari/problemov in je bolje, da ti te zadeve ne kvarijo še dodatno počtuja in samopodobe user posted image

Majčica
ma nehaj s temi masažami, ker postanem kar zavistno-slabe volje, tega pa sploh ne maram! user posted image Jaz bi tudi!

Grem še malo delat, zeham ko eno staro kljuse, solze mi lijejo od zaspanosti, mah, za en drek sem res ...

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
5.3.2013 14:58:35   
Lethe
Dober dan! user posted image

A ste morale načeti debato o kilaži user posted image Meni sploh ni jasno, kje so vsi kg, ki so se mi nabrali. Jih imam dobrih 5 več, nekaj zagotovo na prsih, malo na nogah in riti ter še nekaj na trebuhu. Ampak se mi pa zdi, da so se vsaj nekako lepo porazporedili. Dokler navlečem vse hlače na rit in je problem samo zapenjanje, verjetno ni panike. Se pa malo merim s šiviljskim metrom, da vidim stanje, ker kg niso nujno realni pokazatelj.
Tudi jaz se kar precej gibam, mogoče imam celo več kondicije kot pred N, ker prej sem bila sicer res veliko zunaj (dnevno razni nižji hribi ali pa vsaj za 2 uri hodit), ampak zdaj sem pa na orbitreku. Ko bo topleje, bom pa spet več zunaj.

Joj, da ne omenjam, da imam pri G vedno prb. 2kg več kot doma. Drugače uravnana tehtnica + oblačila in čevlji + sredi dneva. Se kar bojim tja gor stopit. Doma se vedno tehtam gola in zjutraj, preden jem in pijem. Se full pozna. Zato se raje oziram na domačo tehtnico.
Poleg tega me je pri G vprašala po teži pred N in sem seveda povedala stanje doma in je ta podatek sedaj v MK (ni vpisala tistega iz prvega pregleda)...in izgleda, da sem se zredila že 7-8kguser posted image Ampak mi ni še nikoli nič komentirala, je rekla, da je ok teža.
Sem pa tudi sama normalne/športne ženske postave, se vidi, da sem v času odraščanja veliko tekla, kolesarila, hribolazila in se je tako telo razvilo. Malo pa tudi geni, jasno. Pač nisem neka suhica, ampak saj je ok tako in upam, da bom po porodu kmalu lahko vsaj približno blizu stanja pred N. Upamuser posted image

Danes sem si kupila še en modrček, so imeli ravno znižane 30% in mi je začuda en ustrezal. Sem brez pomisleka kupila. Pa še fajn je, ker je kožne barve in čisto gladek, da ga lahko oblečem pod vse majice. Številka 5!! user posted image , sicer niso blazno večje kot prej, ampak vseeno, največje doslej...haha...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
6.3.2013 7:48:33   
dvojčica6
hvala RR, da si odprla okencke user posted image

nosecke drage, se malo pa bomo vse v zadnjem trimesecju, waaaa, je slo kar hitro se mi zdi...zdej sm menda v 25. tednu...testa za cukr se vedno nisem sla delatuser posted image vsak ve er pojem kaj sladkega in pol raje se zjutraj kaj pojem kot bi na tesce kam odsla user posted image no, zdej pa mi ze maneverskega casa zmanjkuje, ker 25. mam pregled in mi je sestra rekla, naj grem vsaj dva tedna prej to opravit...

tamala ze sitnari s pomarancouser posted image vsako jutro ji moram te pomarncke lupit in ona veselo papca user posted image user posted image ma hecna je user posted image

eh kile, kile, kile... mama filing da se najmanj redim, pri prvih dveh sem ze bilamkot sodcek...kljub temu sem melamze nekaj podlage in je mogoce tuki tista razlikauser posted image vaga ne dela, vem pa, da jem kot tezki delavec... za dva!!! najhuje je zvecer user posted image sem pa drgac kar hitro prisla z moje slonovske kilaze na neko normalno zadevo...dojenje mi kar pobere... recimo pr ta drugi sem sla rodit 80 kg februarja, maja sem mela ze svoh 60 kg...je pa pri mojih 160 cm 80 ogromno...sej si predsta ljate ne? user posted image pa tut tak "zivc" sem po naravi, nonstop migam, tako da se ne bojm, da ne bom izgubila...mi je pa vseeno zoprno, glih zacetek poletja, kratke hlace itduser posted image dosti jamranja o kilah!

masaze ipd... ah da bi moj dragi kdaj kaj podaril...majcica ne stoj nam fousarije vzbujat user posted image js cajta itak nimam za NIC! ne vem, kako bo s tretjim...situacija bo podobna pr nas Sasa33, eno na joski, eno na nogi...ta vecja pa v vrtec septembra... upam da bo tam zadovoljna...

uf roman sem napisla, tamala pa bo zivcni zlom fasal, ker ji se vedno nisem pomarance olupilauser posted image

lep dan!

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
6.3.2013 8:13:39   
sover
Ojla, bejbike!

ja, hitro se je to obrnilo. Smo že skoraj v ciljni ravnini (28. teden). No, pa le naj mine hitro in brez težav, da čimprej spoznamo svoje pikice user posted image .

KG - ah, no. Še dobro, da nimam tehtnice doma, da se ne morem kontrolirat. Samo pri G izvem, kakšno je stanje. Po občutku imam mal več kg kot v prvi nosečnosti v tak čas, imam pa k sreči dobre obete, saj sem v prvi rundi izgubila vse kg + še kakšnega zraven. Tako da se zdaj, po pravici povedano, niti ne ukvarjam dosti s tem.

Danes imam drugače že uničen dan. Navsezgodaj zjutraj sem šla k svoji G na posvet o tem, kako je zdaj z mano (pred dobrim tednom dni sem pristala v P, ker sem imela krče. Tam so me pregledali in poslali k moji G čez teden dni, moji G pa se to zdi odveč). No, danes zjutraj sploh ni hotela govoriti z mano, ampak je poslala sestro, ki pravi, da nimajo kaj, naj ležim še dva tedna in pridem potem na pregled. Kakšno naključje, da imam prav takrat že dogovorjen termin! Sem jo povprašala še po tabletah, pa je spet sestra šla do zdravnice in mi prinesla recept ter me poslala domov. Za bruhat! Gre se zame in za mojega otroka in pravico imam vedeti, kaj se dogaja! Če samo pomislim na to, da sem se v tej nosečnosti prestavila k njej, ker naj bi bila najboljša G v Slo veniji... No, zame to definitivno ni in ko rodim, se bom prestavila k drugemu. Zdaj mi je zelo žal, da sem šla stran od dr. Šubic. Ta se res ni toliko smejala, je pa vsaj dala občutek, da spremlja zadevo, medtem ko je tukaj vse kar mimogrede. Mah, beda...

No, da niso vse stvari tako črne, lahko poročam, da je naš Lenart (morda je pa to tisto ime, ki ga je Peeby izbrala user posted image ) zdaj OK. V nedeljo zvečer je asal vročino in je bil cel ponedeljek čisto adijo: apatičen s steklenimi učki, brez teka ... Revček je cel dan prespal pri meni. Grozno hudo je, ko prvič vidiš otroka v takem stanju. Parkrat mi je šlo kar na jok, potem sem pa pomislila ne vse tiste, ki imajo hudo bolne otroke ... in je blo še slabšeuser posted image . Kakorkoli že, zdaj mali lump že nori pri babici (nisem ga še dala v vrtec).

Tako imam danes prosto dopoldne, ki bo upam malo bolj vzpodbudno kot jutro. Se grem mal razvajat s čajčkom.

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
6.3.2013 9:03:49   
ursonok
Živijo,
jaz sem pa čisto user posted image Spala sem kakih 5 ur, šla pozno spat, potem se je pa Abel zbudil ob 6.30. user posted image No, vsaj dobre volje je bil, stiskljivček mali user posted image . Pa slabo mi je - od preveč hrane. Prebava mi sploh ne dela. Mislim, da mi že vse na želodec pritiska in da se bo resno treba v roke vzet in večkrat jesti - po malo! Ampak tega jaz ne znam.

Staršejši otroci
ma naša je spet v obdobju nekakšnega regresa. Včeraj je bilo grozno: ne znam se oblečt v pižamo, ti me daj itd itd. In ker je nismo hoteli, je šla v hlačah spat. Seveda je po desetih min začela jokat, da ji je vroče. In se je končno šla preoblečt. Pa danes zjutraj - ne zna si obraza več umit, pa pižame zložit ... Pa nogavic obut. In za vsako stvar cmerjenje. user posted image user posted image user posted image
Čez 11 tednov dobimo novega člana, si res ne predstavljam, kako bo, ko se bova z mojim ukvarjala vsak z enim dojenčkom. No, morda je pa to rešitev - takrat enostavno ne bo cajta in prostih rok, da bi se človek ukvarjat z njenimi kapricami in izpadi. In se bo navadila user posted image
Res zoprno. Mislim, da je 3 leta razlike skoraj preveč. Ker so ta prvi že popolnoma navajeni, da so sami, in so hočeš noče razvajeni v tej smeri. Taka da Saša - ti si pametno postopala - takoj naslednjega, da taprvi sploh dojel ne bo, kaj dogaja user posted image

Dvojčica,
uf, jaz sem že v tretjem trimestru (29. teden), se kar pozna. Sicer ne smem jamrat, ker je objektivno kao vse ok, ampak sita sem pa že pošteno vsega skupaj. A o tem sem se že razpisala user posted image . Glukozo pa kar pojdi narest, če ne drugega zato, da boš lahko v miru sladkarije jedla user posted image
Fino, da z dojenjem zgubljaš kg. Jaz jih nisem nikoli, pa vedno mi je vmes, ko dojim, slabo, v glavi se mi vrti in sploh sem čisto jokava in zblojena. NI mi to neka super izkušnja. Sploh še zaradi ostalih zapletov (netoleranca laktoze itd.).

Lethe,
koliko pa si plačala za nedrček? jaz imam še od prej tri, bombažne - modrega, roza in črnega, se odpirajo zgoraj, so udobni ... Sem jih nabavila še na Pl, zelo poceni. Jih nosim že v nosečnosti, ker me ostalo blago draži.

Sover,
krasen odnos, ni kaj user posted image user posted image NIč, poskušaj se ne sekirat, če se okej počutiš, bodi doma in uživaj. Je pa zajebano, da ne veš, pri čem si. In reči, da "nimajo kaj", je na tej etapi nosečnosti malo čudno. To se reče na začetku, ko je splav itak loterija in se ga ne da preprečit. Zdaj bi te pa lahko vsaj pregledala in se pogovorila s tabo. Kr neki.
Pa super za Lenarta! user posted image

Nič, grem delat, dokler sem pri sebi. Pa ful opravkov imam danes - delo, bazen, trgovina, potem treba po superge za tamalo, ker ji že prsti ven gledajo. Pa kolač pečt! user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
6.3.2013 9:40:09   
Lethe
Jutro...
...danes ni dobro jutro, ker vse kaže na dež in je prej že nekaj pršilouser posted image
No, za boljši začetek dneva pa vsaj pes ni ostal brez zajtrka (kar itak ne biuser posted image ), ker sem dobila že zgodaj zjutraj pošiljko hrane (30kg), ki sem jo naročila iz tujineuser posted image Direktno pred vrata, odlično user posted image

Sover: katastrofa od G. Žal itak nimaš kaj...teh 14 dni še upoštevaš navodila, zdržiš do konca N in jo potem zamenjaš. Verjetno nima smisla vmes menjat.

Ne morem verjeti, da ste nekatere že v zadnjem trimesečju. Joooj, kako hitro gre res čas. No, saj sem tudi jaz že 24/, torej v 25. tednu. Noro.

Ursonok: modrček je bil 17€ in je res super, ga že nosimuser posted image Ima malce širše, mehke naramnice, kost in je resnično zelo mehak ter še vedno toliko podložen (penast ali kaj), da se bradavičke ne vidijo čez. Ker to me najbolj spravi ob živce. Zato sploh ne vem, kakšne naj kupim tiste za dojenjeuser posted image Razmišljam, da bi celo kar takšne navadne, kot je ta, le da so naramnice snemljive. A bi to šlo? Da si že prej kupim kakšnega primernega.
Ker tisti za dojenje so vsi taki za stare mame, brez opore...

Vidim, da ste bile vse precej pridne po prejšnjih N in hitro izgubile kg. A to vam je šlo kar samo od sebe? Ker jesti je verjetno potrebno kar precej, če dojiš, gibanje je tudi omejeno, niti ni časa oz., če so še kakšne posledice po porodu... Saj mene načeloma pridobivanje kg sploh ne skrbi in se ne obremenjujem, ampak vseeno pa nočem biti kakšna huda bunka, ki se potem še 10 let izgovarja na to, da je bila 1x nosečauser posted image

Poroda se zaenkrat (še?) ne bojim, malce me skrbi kako bo tiste prve dni, tedne, ko se privajaš na novo vlogo. Ker nimam pojma.
In če bodo kakšni krči. Joj, se mi tako smilijo, ko jokajo, pa nič ne moreš. Oba moja nečaka sta imela strašne krče...pa niti dojena nista bila, ampak na formuli. Vse možno so poskusili in ni nič pomagalouser posted image
Je imela katera izkušnje s tem? Je pri dojenih sploh zares pomembno, kaj ješ ali ne?

Aja, zadnjič sem spraševala, kako je z dojenčki oz. malčki iti kam z letalom? Kako to izgleda? Kdaj je lažje, kako otroka zamotiš nekaj ur npr., previješ itd.? Kot sem omenila, fantaziram, da bi šli že drugo leto v Grčijo, kam dlje pa kasneje, ko otroku že lahko kaj dopoveš oz. se je zmožen tudi sam malo zamotit.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
6.3.2013 10:00:35   
ursonok
Lethe,
krčki - verjetno je odvisno od otroka. Naša dva sta jih imela, dokler smo se dojili. Po treh tednih je udarilo vse ven (netoleranca laktoze) - kožne spremembe, kakanje brez premora, nepridobivanje na teži. Sploh pri taprvi je bilo res zelo hudo. Kožo na obrazu je imela čisto zagnojeno, ji je iz hrastic kar kri tekla. In pri netoleranci dieta (brez mleka) ne pomaga, ker ima materino mleko že samo po sebi ful laktoze. Ko smo prešli na formulo (prav posebno, na recept), je začela pridobivat na teži, koža se je popravila in - najvažnejše! - začela je ful dobro spat. user posted image
Abelček ni imel toliko problemov, sploh ne kožnih. Samo kakal je "juhico", pa redil se ni. No, na formuli je bilo malo bolje, spi pa še vedno tako-tako. Predvsem zelo malo. user posted image
Jaz mislim, da je najbolje odstavit mleko. Ostale stvari pa po občutku. Če opaziš, da malega po nečem napenja, pač naslednjič tistega ne ješ.
Ja, si lačen, ko dojiš. In žejen. Groza!!!!

Dojenčki in avion
čim mlajši so - tem lažje. Pridejo gor in ti zaspijo v naročju že med vzletanjem. Potem, pri starejših, je bolj zapleteno, ker jih moraš zabavat, pa nimaš s čim. In se dolgočasijo. Tako da skoraj bolje, da greste letos v Grčijo, ko bo še čisto majhen in bo spal. Drugo leto, ko bo imel že eno let in več, bo bolj zapleteno, verjemi. Zo dojenčki je super. NJim je povsod fino. Edino razvadijo se, da se skoz "nekaj dogaja". Mi smo šli pri enem mesecu z avtom v Slo, pri dveh z letalom v Španijo, pri treh z avtom Krakov-Španija. In je Abel še zdaj ves obseden s "pa pa". Skoz bi nekam hodil, se razgledoval in bil "v gibanju". Driskica! user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
6.3.2013 10:16:24   
Lethe
Za letos si ne predstavljam, ker bo dojenček še res čisto pravi dojenček...2 meseca. To moraš napakirat ni da ni za sabo. Pa spomnim se, ko sva šla pred 2 letoma na Kos, so imeli eni takšnega s seboj in se je revček cel polet drl, potem še ves čas na avtobusu...in ko smo se ponovno videli ob vračanju, je bilo isto. Verjetno je bil problem v spremembi klime ali kaj, ne vem, ampak je bilo grozno. In sem si že takrat rekla, da tako kmalu ne grem na letalo, če ne bo nujno. Hahah. Itak pa niso vsi otroci isti, jasno.
Drugo leto pa...ja, otrok bo imel približno eno leto, mogoče bo celo že hodil. Mislim, če bi šli na kakšen Lefkas (dobro uro je polet), ne bi smelo biti panike...že nekako preživimo. Ne bi šla pa na daljše polete, ki trajajo po več ur...to bomo pač počakali kakšna 3, 4 leta. Še jaz težko zdržim pri miru, kaj šele otrok. Če bo otrok po meni ali po M...ne bo nič pri miru, "živc"user posted image
Mogoče bomo pa kdaj najeli avtodom ali kaj podobnega, roadtrip recimo. Tako se lahko vsaj ustavljaš, sprehodiš, poigraš...hmmm...in nisi ravno na slovenski obali ali takoj čez mejo. Midva se rada potepava in bo treba tudi malčka hitro navadit. Saj verjetno se večina ne pritožujeuser posted image

Za vas bo z letošnjim letom še posebno pestro, ko boste kam šli. Uuuf, kar trije. Jaz pa že za enega kompliciramuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
6.3.2013 10:18:53   
vilincek
No danes mi pa dela tale RR.
Glede kil je pa pri meni takole. Vceri sem bla na pregledu in sem v tem mesecu dobila kar 3 in se tud pozna na trebuhu. Sem pa neklje isto kot prvic. Sladkor mam kul, sem pa fasala tablete za zelezo (imam 113), ki jih moram jest vsak drugi dan, ker se ni kriticno. Ni cudno, da sem tako utrujena. Ko da vikenda sploh ne bi bilo. Pa vnetje mehurja imam. Sem sla danes dat urin se enkrat, da preverijo, a res rabim antibiotike. Cist premalo casa posvetim sebi. Boma pac morala zavestno zacet pocivat in bit egosticna. Mame naprej posrbimo za otroke, moze, gospodinjstvo, potem pa zmanjka casa za nas.

Hvala za cestitke za Roka. Sedaj je pravi maher. V nedeljo smo sli na kavo v Mecator, pa je prehodil cel center. Se mu je zdelo ful fajn. Glede na to,da je star leto in pol je zelo stabilen in sploh ne kobaca vec, ampak skos hodi in prakticno ne pada. Ce ze pa hitro sam vstane. Itak je pa podlozena rita.
Za drugega imena se nisva dokoncno izbrala. Kolebava med Jan ali Jakob. Jan sicer bolj pase k Roku. Bova videla. Samo, da ni č,š,ž jev.
Za puncko imava mi2 se od prvic Ana ali Pia. Meni je vsec tud Sara, mojemu mozu ne.
Smo pa v soboto kupili posteljico, ker so imeli samo se eno in sva zelela, da ima nas novi clan enako kot Rok, ker bosta skupaj v sobi. 

Se priblizno 3 mesece, pa smo tu. Kako hitro bezi cas. Bodite lepo!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
6.3.2013 10:22:38   
ursonok
Eh,
letos ne bomo šli nikamor daleč, sploh ne vsi. Tavelika dva gresta avgusta v SLovenijo, k dedkom (od tam pa na Hrvaško na morje). Mi trije bomo pa doma, jaz moram avgusta ful delati, septembra imam rok za oddajo prevoda. Septemra pridemo vsi za kak teden v Slovenijo, to bo pa vse.
Pa nasploh ne hodimo na "dopuste" v smislu morja itd. Saj sem že omenjala, da midva potujeva po Rusijah in čudnih deželah, in to bova ziher še nekaj časa sama počela. Letos ne, drugo leto bova pa, če bodo dedki za, kar vse tri poleti pustila pri njih in za kakšna dva tedna poletela na vzhod, morda na kak tečaj, po knjige in ostalo. Komaj čakam, sto let že nisem bila tam!!! user posted image
Bomo pa letos hodili okoli za vikende, to pa vsekakor. Me prav zanima, kako bo s tremi user posted image . Ampak res si želim raziskati tukajšnjo okolico - obalo, morda gore, pa ostala fina mesta in vasice. Upam, da bo aprila-maja še toliko pri sebi, da bomo že pred porodom kolovratili okoli, potem pa julija in septembra. Bazen imamo pa itak doma, tako da kopanje in sonček bo vsak dan user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
6.3.2013 10:30:16   
ursonok
Vilinček,
ja, naša je tudi shodila zelo pozno, pri 18. mesecih, ampak meni se to zdi super! Nikoli ni padla, nikamor se ni udarila z glavo, ful je bila stabilna in sploh. Abel bo čez en teden star eno leto in bo kmalu shodil ... in se resno bojim, kako bo, ker je čisto prismuknjen. user posted image Ga bo treba res pazit skoz. In me je kar strah, kako bo, glede na to, da bomo imeli še dojenčka zraven. Ah, ti fantki user posted image

Ja, treba je pazit nase!!! Jaz sem po naravi egoist in če ne poskrbim zase, sem zamorjena in tečna in zmajasta. Je pa zajebano zdaj, ker enostavno ni časa. Delo, otroci, gospodinjstvo ... Jaz imam pač doma vse razmetano in svinjsko, ker mi je za to škoda časa. Kuham, to ja, pa pečem in vse to, pa po bio zelenjavo hodim v te naše štacunice ... Računam, da bom zdaj, ko gresta otroka za veliko noč k dedkom, pospravila flet. Če se mi bo dalo, khm.
DRugače pa nujno moram najti čas za gibanje. To me rešuje. Je pa res, da na ta način trpi delo. Ful manj naredim, kot imam v načrtu. In me potem to frustrira. user posted image
Skratka, dan bi moral imeti kakih 30 ur, mi bi morali pa rabiti le 5 ur spanja, pa bi šlo. user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
6.3.2013 10:59:54   
Lethe
Ursonok, saj to sem tudi mislila, ja...za vas bo že en izlet bolj zahteven, ker bodo 3. Je pa treba izkoristit te zadnje mesece, ko bomo še 2v1 in še toplo vreme bo, ravno pravšnje za potepanje. Jaz samo upam, da pri nas ne bo kaj dosti dežja.

Glede hoje...čisto odvisno od otrok. Od kolegice hčerka, moja soimenjakinjauser posted image , je shodila pri 9 mesecih in je zelo stabilna. Že prej, ko se je postavljala na noge, se je tako previdno, ob opori, pa tudi usedla se je čisto počasi. In zdaj, pri 11 mesecih, sploh nič ne pada, suvereno hodi. Njen bratec je bil bolj "leteč" in je večkrat padel, shodil pa je pri 11 mesecih. Oba sama od sebe, brez siljenja, ko se jima je zazdelo.
Spet od druge kolegice pa sta shodila pri 16ih in 18ih mesecih. Pa ne bi mogla reči, da so kakšne blazne razlike v zanesljivosti. Je pa zanju pediatrinja rekla, da ker sta se tudi rodila kot velika dojenčka (oba kar nekaj preko 4kg in okoli 55cm), da sta imela nekaj s počasnejšim pridobivanjem mišic, kar pa se po 2 oz. 3 letu ne opazi več. Da je to zelo značilno za otroke z večjo porodno težo oz. na splošno večjimi otroci...nekako tako.
Nečaka sta oba shodila kmalu po 1 letu in je bil en precej štorast (je še sedaj), drugi pa je full motoričen in okreten, tudi upa si veliko več.
Moj brat je shodil pri 10ih in jaz pri 11ih mesecih...noben ni kobacal, iz sedečega na noge in ob stolih, kavču...potem pa samostojno.

Poznam tudi deklico, ki se do 15 meseca ni hotela niti obrnit, ko je ležala, v vozičku je sedela kot kip...pa fizično nič narobe z njo...samo popolnoma brez interesa za karkoli. Njo so morali potem vozit v razvojno in delat ogromno vaj, jo motivirat...in je potem pri 22 mesecih končno shodila. Samo v takih primerih pa vplivajo tudi starši, bi rekla, malo motivirat (razstavit igrače naokrog, da se kakorkoli kam premakne otrok), ko so že večji, pa tudi ni nič narobe.

Drugače pa je očitno čisto odvisno, tako od fizične zmožnosti, hotenja/interesa, malo od strahu, staršev...kar pač dobišuser posted image Pustimo se presenetit user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
6.3.2013 11:40:50   
sover
Lethe, kar se kg tiče: jaz sem bila pri Lenartu tako napsihirana, ko sva prišla domov, da sploh nisem imela apetita. Potem sem ga sicer dobila, vendar me je očitno tamali dobesedno "pojedel". user posted image Reči hočem, dase mi ni bil treba ukvarjati posebej z izgubljanjem kg, ker se je zgodilo samo od sebe.
Ko se privajaš na novo situacijo, je kar pestro. Kot že rečeno, jaz sem bila na začetku čist paf, potem sem se pa ustavila in si rekla: poslušaj, tako ne gre. In meni in otroku se bo zmešalo, če se ne bomo malo sprostili." Potem je bilo bolje in smo ujeli en tempo ter čisto lepo zalaufali. Moj nasvet bi bil: zaupaj si. Delaj po občutku in ne moreš falit.
Krčki - pri nas sicer niso bili problem krči, ampak zaprtost. Kljub temu, da je bil dojen, je bil Lenart kronično zaprt (pa čeprav naj bi bilo to pri dojenih otrocih praktično nemogoče). Ko smo prešli na gosto hrano (relativno zgodaj), se je zadeva uredila. Potem se je tudi sam odstavil (pri 7 mesecih), zato predvidevam, da mu moje mleko ni bilo tako zelo fino.
Hoja - naš je pravkar shodil (14 mesecev). Mislim pa, da je to zelo odvisno od posameznega otroka in da razen v ekstremnih primerih ni recepta za to, kdaj naj bi "speljal".
Vilinček - pazi na mehur. Been there, done that. NI druga kot nalivat se.
Imena - pri nas bo punčka. In to je vse, kar trenutno vemo user posted image . Nikakor se ne moreva spravit k izbiranju imen. Nimam pojma zakaj. Do sedaj sva samo enkrat omenila Ano. Moj se pali na Nežo, jaz pa nisem tako zelo navdušena. Sploh nisem še prišla do imena, ki bi mi prižgalo lučko ... Ah, bo že.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?