|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
28.2.2013 20:41:15   
Tija01

Zdaj sem se prav od srca nasmejala, čeprav to ni dejansko nič smešno user posted image Ja URSONOK bo verjetno že res tako držalo, vsaka ti čast te prav občudujem, dva otročka doma en še v tebi! Res si občudovanja vredna!

Da še malo napišem glede masaže, res prav prija v tem času, si jo kar privoščim vsaj vsake tri tedne, odvisno ali masaža celega telesa ali pa samo križa. Mhm odgovarja masaža meni in user posted image !

lep večer še naprej!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
   ali sem morda noseča?
28.2.2013 21:06:44   
anja.anja
lep pozdrav imam vprašanje..zadnja menstruacija je bila 20.1.2013 in vedno imam redne menstruacije vendar danes menstruacije še vedno ni je morda mogoče da sem noseča jutri zjutjraj bom še enkat naredila test prvi je biu malce strgan na tistem delu ko bi mogla biti druga črtica...hvala za odgovore lep pozdrav

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
   RE: ali sem morda noseča?
28.2.2013 23:38:50   
dvojčica6
anja.anja zjutraj bos garant vedela user posted image

uf js sm danes letela povsod...ena pa druga trgovina pa posta...bleh, ti kar zmanjka energije, pa guzva, toplo povsod... je bil pa danes pri nas prvi pomladni dan ze zgleda...toplo, soncek...je prav pasalo zjutraj martinckat s tamalima pa se eno prijateljico...no, ko smo pa sle v trgovino so se vsi trije otroci zaceli nekaj cmihat in cmerat in sem kar videla ljudi, kako zavijajo z ocmi...ah, kaj me se caka, ko bom moje tri kdaj zvlekla v trgovino user posted image

ursonok, se popolnoma strinjam..cimmanj gledat, kaj mislijo drugi...pravijo, da je to ena izmed tistih stvari, ki jih obzalujes, ko si star in gledas nazaj na svoj lajf...no, js ze zuser posted image daj obzalujem toooliko situacij, ko sem odlegla nekemu druzbenemu pritisku...ampak, ok, nekateri so bolj samozavestni, nekateri malo manj in si morajo samozavest sele zgraditi.. kar se tice otrok... uf, js sm nora na moje male...kot vsaka mama... in priznam, vcasih bi bilo bolje, da jih dam komu v varstvo..ker to je terapija za starse... do zdaj nisem:-)sicer sploh mela te moznosti, ker nasi nonoti vsi delaj, ampak zdaj pa je tasca malo vec doma in gresta vsak dan dol za par uric... in paaaase user posted image na morje pa si sploh ne morem mislit, da bi sla brez njih...poznam pa kar nekaj parckov, ki tsko pustijo otroke pri svojih starskih in gre posebej na dopust...kaj pa vem... ni zame, mogoce pol, ko bomo tastari totalno out in no way, da gremo z vami na morje user posted image

zelezo...meni je tut vedno zelezo predpisla, ko mi je padlo pod 110... ker se zaloge namrec zelo pocasi filajo, pa se dojenje tut ne primpomore k izboljsanju, je boljse, da zdaj spravis tam vsaj do 120... drugi in tretji trimester tudi zahtevata ful zeleza... najboljse je s hrano, samo absorbcija je ponavadi problem, zato so dobri dodatki...js sm pila tablete Hematopan v prvih dveh N, ker mi je drgac kar slabo delalo...pa Legofer tut hvalijo, da hitro zboljsa zadeve....in ja, vitamin c zraven obvezno!

matr sm se razpisala user posted image lepo, mirno noc vsem!

(odgovor članu anja.anja)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
1.3.2013 8:24:55   
anja.anja
no pa vam kar povem pokazalo je samo eno črtico M pa še veddno NI...user posted image

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
1.3.2013 8:49:58   
dvojčica6
uf zdej sm vidla, da si verjetno pod napacno temo dala to vprasanje user posted image anja nisi noseca, le m ti malo zamuja...ce delate na bebiju se tonrado zgodi, po moje malo psiha vpliva na vse skupaj... ce bi bila noseca bi ti test ze pokazal... srecno!

(odgovor članu anja.anja)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
1.3.2013 10:44:51   
vilincek
Vidim, da ste ful pridne. Tale RR vcasih res steka.

Imam pa zelo dobro novico. Nas Rok je v cetrtek shodil in ko me je poklicala dopoldne varuska, sem spet mislila,da ima vrocino. Pol pa rece,da se mali sprehaja po dnevni in kuhinji in da se mu ful fajn zdi in se smeje. Bi najrajs kr sla iz sluzbe. Zdej je skos na nogah in je kar cudno, ko pride sam za tabo v sobo ali kuhinjo.

Glede spanja je itak od otrok odvisno. Ne smete obupat. Pri nas psimo tudi po 12 ur skupaj, vcasih pa se zbudi ob 4 in zaspi nazaj.

Jaz za zelezo prakticiram sirup Eisenblut plus in pa prehrana. Na okus se pac navadis. Zame je boljs kot tablete.

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
1.3.2013 11:02:08   
ursika_ursi
Uuu, tale RR mi je pa danes ekspresno odprlouser posted image user posted image

Vidim, da ste se precej razpisale na temo straši, otroci in ločen dopust. Jaz pravim, kakor komu paše. Sama sem se nehala ozirat na komentarje drugih in me tudi ne boli več, če ima kdo kaj čez mene povedat- jaz že vem zakaj delam nekaj tako in tako in ne drugače. Vidim pa, da je ogromno takih, ki jih zelo skrbi kaj si mislijo drugi ljudje, že naprimer moja mami. Ja, ljubi bog, če bi se jaz skos ozirala na take in drugačne opazke, bi mi lahko že čir 263x požrl želodec. Sem imela obdobja, ko sem se ful, ampak res ful sekirala, sploh tam nekje okoli srednje šole, v zadnjih 5 letih pa jih sploh ne slišim, če imajo kaj za pokomentirat. Gledam, kimam, ampak ne slišim. Se mi zdi najbolj zdravouser posted image
Zato pa pravim 100 ludi, 100 čudi in fajn da je tako, drugače bi bilo preveč dolgčasuser posted image

Hemoglobin- novembra sem imela vrednost 129, par dni nazaj so mi spet delali krvno sliko in mi je padel na 122, ampak kolikor gledam, mislim, da je to super rezultatuser posted image Zadnji mesec sem malo zanemarila pitje soka rdeče pese, zdaj se morem spet spravit. Enostavno pozabim. Pozabljivost pa je zadnje čase moja vrlinauser posted image user posted image user posted image

vilinček- saj verjetno si že kje omenila koliko je vaš Rok star, ampak sem lena in se mi ne da iskat za nazajuser posted image user posted image Vidim pri nečakinji, ki je pred parimi tedni tudi shodila, je prav smešno kako so potem skos za tabo pa še prav hitri souser posted image Se mi zdi, da ko shodijo pa je treba še malo bolj dat oči na peclje kaj počnejouser posted image Če se motim, me kar popravite, s tem še res nimam izkušenj.

Danes me čaka peka kruha, sem to zadnje čase malo zanemarjala, ker sma bila bolj terenska, zvečer pa se mi ni ravno dalo čakat, da bi testo narastlo in se potem še speklo.

Naš pobček brca in boksa, da je kar veselouser posted image Trenutno že znam razločit kdaj brcne z nogico in kdaj udari z rokico. Je prav zanimivo gledat kako trebušček valoviuser posted image Včeraj sem urejala novo playlisto na youtube, ker so mi stare kar nekam izpuhteleuser posted image In vidim, da se malček prav pomiri, če še mami kaj zapoje zraven, včeraj se mi zdi, da sem ga kar uspavala, ker potem ni nič več kolovratil, jaz pa sem lahko v miru zaspalauser posted image user posted image

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
1.3.2013 11:43:46   
Lethe
Hey.

Kakšen lep sončen dan imamo user posted image Razmišljam, da bi šla kar pred hišo sedet in spila en čajčekuser posted image Je treba izkoristit.

Vilincek, bravoooo za Roka!!!user posted image Zdaj bo šele pestro pri vas, kajne.

Danes sem imela že full pestro, sem bila čisto živčna. Na jutranjem sprehodu je pes norel s pasjo prijateljico in se z vso hitrostjo zaletel v drevo. Tipično moško...nič gledat pred saboj, samo punce...heheh... Pa mi je potem malo pošepal in sva šla po hitrem postopku domov. cel bok je imel zlen, ker je očitno deblo obrisal.
Potem sem do zdaj čakala, kako bo po počitku ali bo normalno hodil ali šepal. In je vse ok, kako mi je odleglouser posted image

Pa sestrična je bila na obisku s sinom...kako se eni otroci zgovorni, kar ne morem verjet user posted image Vse izveš, če hočeš ali ne...hahaha, pravi mali izdajalec jeuser posted image

Drugače sem pa v eni drugi temi zasledila, da se nekatere nosečnice odločajo za dekompresijo v 32. tednu nosečnosti. Je katera morda to že preizkusila v prejšnjih N?

Ursika_ursi: kje pa si dobila podatek o višini hemoglobina? Jaz sem bila zadnjič na odvzemu krvi, ampak pošljejo izvide direktno h G in jih nisem videla. Vem samo, da je vse BP, torej verjetno tudi hemoglobin.

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
1.3.2013 12:15:22   
ursika_ursi
Hm, verjetno butasto vprašanje, ampak res nimam pojma kaj je to dekompresija in kako bi lahko pomagala?user posted image user posted image

Lethe- tole zaletavanje v drevesa mi je pa tako znanouser posted image user posted image user posted image Ampak moj za to ne rabi punc pred sabouser posted image user posted image Očitno mu ABS ne dela dobro, heheuser posted image Tudi v kak vogal hiše prileti z ornk hitrostjo in kar poči, da mene zaboli, on pa kot da ni nič bilouser posted image V gozdu pa je že kar nekaj drevesc na ta način podrl oz. zlomiluser posted image Tako da pri nas ne rabimo sekire, ko se bojo drva delala, samo psa bom spustila kak dan prej in bo vse porihtanouser posted image user posted image Norcuser posted image

Hemoglobin- a ne dobiš izvida? Jaz sem ga do zdaj obakrat. Bom prilepila oba, da vidiš. Na levi strani so moje vrednosti, na desni pa normativi in mislim, da mi gre kar lepouser posted image

Tale je še lanski izvid..
user posted image

Tale pa izpred par dni nazaj..
user posted image

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 1.3.2013 12:21:03 >

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
1.3.2013 12:50:48   
Lethe
Ursika-ursi: evo, kopirano od Nastije iz Majčic
"Da se ne boste pozabile v 32. tednu naročit na dekompresijo...zelo koristno za vas in vašega malčka, vendar veliko nosečnic sploh ne ve za to. Je pa brezplačno oz. 10 obiskov krije država. Gre pa za to da je otroček bolje prekrvavljen in dobi več kisika in ostalih kvalitetnih stvari . Pa baje še proti celulitu pomaga - še en plus, tako da kar nastavite opomnike."
Tole pa piše na kratko na netu: Abdominalna dekompresija: Po 32. tednu je vsaka nosečnica, ki zelo zateka, upravičena do postopka dekompresije. Postopek izvajajo za izboljšanje krvnega in limfnega pretoka. Nosečnica se bolje počuti, manj zateka. Za dodatne informacije in prijavo pokličite v Porodnišnico Ljubljana.
Menda ni nujno, da zelo zatekaš...no, saj še ne vemo, kako bo takrat.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
1.3.2013 13:10:56   
ursika_ursi
Hvalauser posted image
MAh, kolko to berem so vse ful navdušene, sam je pa tole očitno možno sam v Lj, al kakouser posted image Pa še zatekat bi mogla, hmmm, se bom malo pozanimala, če je kakšna šansa te dekompresije v našem koncu. Na netu nisem nič našla..

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
1.3.2013 13:38:07   
majčica1508
Lethe....HB imaš vpisan v materinski knjižici,ravnotako pritisk in ostalo....Ne ne bom šla na dekompresijo,grem rajši na ročno limfno drenažo.....Sam,da je z psom vse ok...

Ursika-ursi........res je,moj že tako brca,da gre prav izboklina ven,pa najrajšito dela zvečer,ko se odpravljam spat...Takrat ima on zabavo............

Vreme je pa tako lepo.....Da sem ležala pred hišo z čajom in ovita z dekico....Me je en sosed vprašal,če uživam...Ja uživam in baterije si filamuser posted image ...........

Za kosilo sem pojedla pečen krompir+začimbe,zelnata solata in malo fižola zraven.....

Čez dobro uro grem še po mali dve,jima hitro dam nekaj za pojest,potem pa ven....Včeraj smo bili kar dolgo zunaj,sta spali ko veliki....
Jaz ponoči spim super,zaenkrat nič ne hodim lulat,se ne premetavam...No tudi to pride na vrsto......

Rok čestitke za prve korakeuser posted image user posted image

Sover:kako zdravje
Ursonok.....kako otročki....je sneg pobralo

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
1.3.2013 13:50:26   
Lethe
Majčica1508, a je to HGM oznaka? Če je temu tako, potem ga imam 137! user posted image Prejšnjič (na NS) sem imela pa 146, torej je malo padel.
Lepo, da si uživala na soncu in si privoščila čajček. Kdaj pa, če ne zdaj.
Otroke je pa itak najbolje ven peljat, da se nadihajo svežega zraka in razmigajo...pri naših full deluje, samo še padeta dol konec dnevauser posted image Se prav vidi, kdaj sta bila cel dan noter in sta sitnauser posted image

Mene tudi zaenkrat ne daje nespečnost, na wc pa grem proti jutru 1x, torej zdržim kakšnih 7 ur.
Trebuh pa mi ponavadi skače dopoldne in zvečer. Res smešno zgleda. Domnevam, da trenutno leži vodoravno, ker vidim brce na levi in na desni strani trebuha...

Ta dekompresija naj bi bila, kot berem, podobna limfni drenaži, le bolj nežna. Pa cenejša oz. zastonj... No, jaz verjetno ne bom šla, ker se mi ne bo dalo v Lj vozit, če drugega ne.

Jaz zdaj čakam kosilo, potem pa ven. Se že veselim. In za vikend se bo treba nekaj spomnit, kam it...

< Sporočilo je popravil Lethe -- 1.3.2013 13:51:32 >

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
1.3.2013 14:01:34   
majčica1508
Lethe.........Jp bo prava oznaka.....Jaz sem ga imela 125,pa mi je padel na 110,zdaj ga imam 116 in pa flaško Legofer-ja,kije zaenkrat še zaprta........

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
1.3.2013 15:29:07   
ursonok
Živijo,
pri nas praznik, tako da hiša polna in precej pestro. Mali je danes končno čez dan spal in je malo bolj znosen. Včeraj mislim, da sem doživela blažji živčni zlom ... ali pa napad depresije user posted image . Skratka, očitno sem čisto preutrujena.

Zaenkrat smo še kar, vsi smrkajo in kašljajo (razen mene user posted image ), a ni hujšega. Če se tamala zbudi ok, gremo popoldne na obisk! Pa morala bi k frizerju, grozna sem!

Dekompresija user posted image Jaz sicer ne zatekam sploh nič, če bom nadaljevala s plavanjem, verjetno tudi ne bom. V prejšnjih N nisem. Ene so par res boge user posted image
Meni bi se prilegla ena fina masaža, pa se mi ne da iskat ničesar pametnega. Očitno bom morala počakat, da mi bo kdo za RD podaril kak bon. To bo pa ob svetem nikoli, hehe.
Majčica - a to je posebna masaža za nosečnice? Ali normalna, pa morša pač prej povedati, da si noseča? Al kako je s tem ...

Lethe,
ja, to je potem res čudno, a kaj češ. Verjetno bi bilo bolje, da bi dopust razdelili - pol z otrokom na morju, pol pa sama kam.
Glede sekiranja - ja, jaz se še vedno včasih, sploh glede določenih stvari (recimo tega, ko folk misli, da tisti, ki nimamo redne službe, "nič ne delamo" in podobno. Brezveze. Glede vzgoje otrok mi manj stvari pride do živega - če se ozreš okoli, vidiš toliko čudnih vzgojnih pristopov, da se zaveš, da nihče ni popoln. Delaš po svojih psiho-fizičnih zmožnostih in močeh. Če drugi mislijo drugače, naj pač delajo drugače. Večinoma pa vidim, da se za kakšnimi čudnimi komentarji skriva le zavist.

Hemoglobin
ma ve ga imate vse ful veliko, jaz sem na 107, pa so mi rekli, da je vse ok. Tudi počutim se ne zaspano ali utrujeno - se še dobro spomnim tega občutka pri anemiji. No, ne vem. Naslednje testiranje imam šele čez, hm, 2 meseca. user posted image

Gibi
moja je tudi precej aktivna, a zaenkrat bolj podobna sestrici kot bratcu. Abel me je znal res kruto zrbcati, sem videla vse zvezde, driskica mala. Taprva je pa večino časa spala. user posted image

NIč, grem kuhat juho - por+zelena cvetača (ne vem, kaj je to točno, neke drugačne vrste cvetača)+bučke, notri bodo pa polnozrnati pirini rezanci. Potem pa za na obisk eno solato, pa morda par palačink. Mmmm.

Neposredna povezava do sporočila: 1940
1.3.2013 18:48:23   
majčica1508
Pred dobre pol ure smo se notri spravili,mali dve stuširani,oblečeni,nahranjeni in sta že pod kovterčkiuser posted image
obedve pa takoooooo utrujeni,da bosta vsak čas zaspali.........
Sem ju šla iskat v vrtec,neki sta na hitro pojedle,spile čaj in ven k sosedi na kavico,mali so se pa tako lepo igrali...
Jaz sem pa začela kašljat,zdaj se pa nalivam z ogromnimi kolečinami toplega čaja,da ja nebi kakega bronhitisa fasala.....

Ursonok...Jaz hodim kar k fizioterapevtki,ona obvlada v nulo.Marsi kateremu je poštimala hrbtenice..Meni sploh sem bila vsa zanič od dojenja,pa glavoboli,ko meje ona dobila v roke sem bila po 4-ih terapijah,ko prerojena...
Zdaj v nosečnosti se ji uležem na bok in ona lepo masira....Za limfno pa obvezno ročno...
Depresija....sem mislila,da sem pa nisem bila sem šla na obisk k psihoterapevtu(samoplačniško)in je reku,da je z menoj vse uredu,naj si pa uzamem čas za počitek,da posoda,tla lahko počakajo...In res posoda,tla in ostalo je lepo počakalo,moj mi res ogromno naredi,utrujenost se je zmanjšala....Potem še bolezen mame...
No zdaj sem super..Prej sem bila tak deloholik,da glava boli,hiša 350m2 je bila vsak dan v nulo spucana(sterilna)zdaj mi je pa vseeno,če je cm prahu(sam ga ni)......
Ne obremenjujem se kaj drugi mislijo o meni.....
Včasih,ko otročke odložimo nas je par mamic,ki gremo na kavo in potem še malo klepetamo in se dostikrat zgodi,da se najde kakšen ali kakšna,ki vpraša,če me sploh delamo....Pa kakšnemu rečem,da se moj delavnik začne že ob 6.30h user posted image ....No ob 9.30h pa res.....

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
1.3.2013 20:01:50   
ursonok
Majčica,
ja, imaš prav, sam ko je težko ... ustavit se ..
Če je normalen dan - zjutraj vstanemo, štimamo otroke, ob 9h so v vrtcu, jaz si naredim sok, grem delat, vmes zajtrk, potem je pa okoli 13-14h ziher kaj "nujnega" - bazen, ali pa trgovina, zelenjavar itd itd. Kar pomeni, da ne naredim toliko (za službo), kot bi morala, ker vmes delam druge stvari, potem otroci, kuhanje kosila, pomivanje, potem spet kaj za jest, pa ven ali ne, pa kopanje, risanke, uspavanje, in zvečer ko dol padejo, moram jaz za računalnik delat. Aha, še prej pa pomiti posodo, pa morda speči kruh za naslednji dan. Potem pa odvisno od prejšnje noči - če smo dobro spali, lahko delam, če ne, sem fuč in imam slabo vest in zamorjena sedim pred ekranom. Spet noč, navadno slabo spimo, sploh zadnje čase, in jovo na novo. Jaz nima prijateljic, ne dobivam se z nikomer, včasih se zavem, da sploh ne govorim z nikomer drugim kot z možem in otroki - morda ravno zato tako visim na forumu ...user posted image Ok, imamo neke kolege tukaj, enkrat na teden se dobimo za par uric. Z otroki valda.
Vikendi ali prazniki pa itak - od jutra kuhaš, zajtrk, pomivaš, otroci, letanje okoli, spet kuhaš, spet pomivaš, miksaš itd itd. In zvečer naj bi telovadila, potem pa še za računalnik delat. Zraven sem pa, ops, še noseča. In na to pozabim. Dokler me, tako kot včeraj, vse skupaj ne povozi in lahko samo jokam in razmišljam, ali naj se vržem pod avtobus.
Bajte jaz nimam pospravljene. Uf, če bi se še s tem ukvarjala! user posted image user posted image
Najhuje je, da imam letos FUL za delat in da je največji stres to, da živiš iz dneva v dan z zavestjo, da stvari ne boš opravil v roku. NI šans. Ker greš vmes še rodit, potem pa tisti prvi meseci ... Septembra imam pa rok za nek prevod. Ki se ga super veselim, hočem to delati, ampak ... nisem stroj. In prav to je pomoje največji stres. Da delaš, a hkrati veš, da ti ne bo uspelo.
In potem sem jezna in žalostna ... Zakaj tako življenje, brez otrok seveda ne bi bil, ker mi je moje življenje in moji otroci super, ampak delal bi tudi, pa spal še kdaj, pa kako vse združit, še kuhanje, gospodinjstvo, pa še "čas zase" - telovadba, kozarec vina ali, kot praviš ti, kavica s kolegicami ... Ne vem. Too much vsega. user posted image
In imam včasih močno prepričanje, da mi enostavno nimamo kapacitet za tri otroke - ne samo finančnih/prostorskih, ampak tudi ne psiho-fizičnih. Energetskih. Ok, ene ženske pustijo službo in so doma z otroki - če bi jaz to naredila, fašem depresijo takoj naslednji dan! user posted image user posted image Delo, prevajanje in pisanje, študij itd. me rešuje. To je zelo pomemben del mojega lajfa. Pa še denar rabimo, seveda. A je zajebano. Saj vem, da bo čez par let, ko bo najmlajša stara 3+, že precej lažje. A do takrat je še dolga. To leto zdaj bo najhujše. In kot nalašč kar prihajajo razne "ponudbe" - bi prevedla to, bi napisala to. Pa še plačajo dobro.

Sem šla včeraj zvečer sama na en kozarec rdečega in sem razmišljala ... Zakaj ves ta feminizem in emancipacija. Ženske izobrazit, jim omogočit, da okusijo vse lepote svobode, znanja, emancipacije ... Ampak nikoli to ne bo to. Vedno bomo me rojevale, vedno bo tvoje telo podvrženo nekomu, ti boš morala prenašati vse tegobe nosečnosti, poroda, ukvarjanja z otroki, gospodinjenja ... Zraven pa še delaj in bodi lepa!!! Saj ne rečem, čedalje več je "normalnih" moških (ko včasih berem na kakih forumih, da tipov cele dneve ni doma, ženske so s kupom otrok za vse same - groza!), a vseeno - mimo biologije ne moreš.
Jaz sem po pravici povedano sita tega, da moje telo ni "moje", ampak je podrejeno nekemu drugemu bitju. Prvič je fino, nekaj novega, drugič že malo naporno, tretjič imam pa vsega dovolj. Hočem svoje telo zase!!! Verjamem, da obstajajo ženske, ki jim je ta filing, da se "podrejajo" drugemu bitju, domač, prijeten, da jim je všeč. In vsa ta filozofija, da "v tebi raste življenje" itd itd. Lepo in prav. A moraš biti poseben tip za to, da v tem konstantno uživaš. Jaz nisem. Nekaj naslade v tem že najdem, nekaj sado-mazohizma premorem. Ampak vseeno. Dost mam! user posted image

Eh, sem zdaj zamorila ...user posted image

NIč, glede na to, da sem še kar naspana, grem delat. user posted image Pa prišla je knjiga, ki sem jo pred enim tednom naročila na Poljskem! Jutri letimo na pošto, potem grem pa za par ur v knjižnico delat, juhu. Mož bo pa otroke merkal, hihi user posted image To bo moja "kavica s kolegico" user posted image

Tole fizioterapevtko ti pa kar zavidam! Morda bi mi lahko naredila kakšno seanso, ko bom v Sloveniji? Že po porodu ...

Neposredna povezava do sporočila: 1942
2.3.2013 14:41:27   
dvojčica6
nic nisi zamorila ursonok, samo za obcudovat je res tako delovne ljudiuser posted image js sm konstantno neki tecna pa tocno vem, da zato, ker sem preobremnjena...ma jbg ga...trenutno nastrada moj partner pa kaka tasca kdaj... sam nekje je teba spustit ventil... delo je se od vsega najmanj stresno user posted image ah,tut js se tolazim, da bo bolje, ko bo se nerojeno dete melo tri leta user posted image hehe, pol pa bomo rekli, ja kam je sel cajt, kdaj so moji otroci zrasli user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
2.3.2013 15:25:27   
Tija01
Pozdravljene souser posted image !

Kakšen čudoviti dan je danes, sonček pa toplo prav uživala sem s prijateljicami na kavi na terasi in kasneje na sprehodu. Prav ugajalo mi je tako meni kot mojemu user posted image . Zdaj se bo počasi začelo prijetno toplo vreme, da bomo lahko več na sončkuuser posted image

Vilincek: Čestitke Roku za prve korake, sedaj se bo pa začelo pestro korakanje sem ter tja. Prav je tako, otroci hitro rastejo!

Berem za dekompresijo po 32. tednu pišete, da nam pripada. Verjetno se bom jaz morala kar za to odločiti, saj mi kar pričenjo tu in tam noge otekat, verjetno od teže ali pa od hrane in premalo gibanja. Med tednom se skoraj nič prav ne gibam sedeč položaj od jutra do poznega popoldneva večera. Bom se morala malce potrudit in se več sprehat!

Lepo soboto še naprej, pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

Neposredna povezava do sporočila: 1944
4.3.2013 7:47:20   
Saša33
Dobro jutro punce,

evo vikend je mimo. Sem petek in soboto že max izkoristila z sprehodi in vozičkanjem, tako da sem včeraj bolj preležala in spila en kafe na balkonu:). Sem se prav mogla malo spočit. Danes pa sem že pol6 vstala in delala. Všeč so mi taki začetki tedna. Ta teden bo v pripravah, tamala ima eno leto v nedeljo. Ma ne morem verjeti. Eno leto nazaj je bila še v trebuhu, jst imam spet trebuh, tamala pa je že celi gavnaruser posted image user posted image .
Ravnokar je vstala, ima zajtrk in frice poka tukaj zraven. Res so pojave. No malo manj ko si sitni, a v večjem delu cajta so ok. Pa tud niso res vsi dojenčki isti. Ta je od 3 meseca spala vsaj 6 h v kosu. Tako, da so tud res pridni dojenčki. Bomo vidli kako bo drugi.user posted image

Nosečnost: Sem v 28 tednu, zadnje dva tedna se mi res pozna, da sem noseča. Tudi jst imam svoja nihanja, posebej zvečer, ali ko vidim da kaj ne zmorem, ali pa tako kot praviš Ursonok. Rada bi svoje telo kdaj samo zase. Zadnje dve leti ali sem noseča, ali dojim. Meni je že začelo teči iz dojk, da o košarici F ne bi komentirala. V soboto sem se zjutraj zjokala, ker sem se počutila kot ena velika joška. Ni mi prav nobeden modrc in me je čist iz tira vrglo. Pol sem se skulirala in šla na Bled, kupila en velik modr in kaj čmo. Zgleda da so šle vse kg v joške, jao, jaouser posted image user posted image . Kg sem zaenkrat pridobila 8, v zadnjem mesecu tri in se trudim, da se res zvečer ne bašem. Sem pa mahnjena na suho sadje, posebej domači suhi kakiji so zakon.

Krči v nogah: sem jih kar omilila, pijem zjutraj kalcij pa zvečer mg in obvezno masaža nog zvečer pa je ok.

Dekompresija: Ma jst sem prvo nosečnost kar zatekala, posledica sedenja v službi. Sedaj pa sem ok. MOgoče sem kdaj po mesu zjutraj v obraz in členke na rokah zatečena a potem splahni po jogi. Tako, da če bo tako ostalo bo ok.

Se še kaj oglasim, mi tamala ne pusti več.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
4.3.2013 8:28:04   
dvojčica6
Jutro!

Saša, moj bi bil pa vesel, če bi mi vse v joške šlo user posted image ok, šala, verjamem, da ti je hudo... js sm tut že od leta 2009 skoz al noseča al dojim... jamr jamr...pa nosečnosti načeloma dobro prenašam in vse...tut dojenje je lepo steklo obakrat...samo, res je...nisi več ista oseba in pika... Tolažim se, da še to dam skozi in pol mir z vsemi temi stvarmi... Pa včeraj zvečer, ko sem a večji umivala zobke, sem prav pomislila...jao, kmalu bom tamali tako drgnila in pol še enmu bebiju...pa ne smeš tako razmišljat, ker pol...uf, no futureuser posted image Sej bo... sčasoma user posted image

Je pa kar zamrl ta forum, sem šla se na fb gledat, če je kaj več akcije user posted image Očitno mam preveč časa user posted image

Uf, že 28. teden, vidve z ursonok ste pa kar usklajene ne? Js mislim, da sem v kakem 24. tednu, ne sledim več dobro... Se pripravljam na cukr test ma vsakič me odvrne tisto triurno čakanje... samo zdej se moram pa res zbrcat in it, da me ne prehiti pregled... naslednji UZ bo menda šele okoli 32. tedna...je rekla, da preveri, če je dovolj pridobil bebi...

Lep dan, pri nas bo spet sonček user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
4.3.2013 9:06:35   
ursonok
Dober dan,
mi smo sicer spali celo noč, ampak jaz sem čisto zjahana - sem imela more, da je Abel shodil in padel v reko, pa ga nisem mogla rešit user posted image user posted image
To je tako, če greš s prepolnom trebuhom spat!!!

Ja, jaz sem danes že 28+2, čez tri ure imam pregled in se kar bojim - tehtanja namreč. Sicer sem se dobro držala, a prav zadnje par dni se nažiram, in to zvečer user posted image . Tako da me prav zanima, kako bo. Pred enim mesecem sem bila na +4,5. Sem upala, da bom zdaj nekje na +6, ampak dvomim ...

Tudi meni ne gre v joške - malo na začetku, morda za eno številko, to je pa vse. Meni je to ok, ker sem sebe navajena z majhnimi in sploh se tako v redu počutim. Ne bi pa, da se mi nalaga kje drugje, seveda. user posted image

Dvojčica
ja, itak ne smeš tako razmišljat, a ko sem utrujena in mi vsi obrambni mehanizmi odpovedo, tudi miselni, vidim in razmišljam samo o tem. In jokam in sploh se mi svet podira. Zato je glavna stvar ta, da ponoči dobro spimo. V takem primeru sem dokaj naspana in mi depra ne grozi. No, ne vem. Bojim se malo poporodnega obdobja, takrat je psihično kar kriza. Khm. Bo treba pazit nase. na srečo bo tukaj (in pri vas tudi) že višek poletja, sonca in visokih T, tako da bo vsaj to spodbudno!

Ena je pisala v zvezi z "rzjahanim podvozjem" v tretji N
Jaz se počutim čist isto kot v prvi N. Nasploh se mi zdi, da čim dlje sem z nosečnostjo, manj problemov imam ... in nasploh imam filing, da nikoli ne bom rodila. user posted image Trebuh mi sploh nikoli več ne otrdeva, tam spodaj ne čutim nobenega pritiska itd. Skratka, nič. Tamalega nosim v ruti na sprehod, bluziva po eno uro, peš po klancih gor, pa je vse ok.
Edino glede hrane moram pazit - ne smem se prenažirat (oh, to je tako težko!), pa zvečer ne smem jest, da normalno spim.

NIč, otroci v vrtcu, jaz že spila zelenjavni sokec, zdaj pa en močan Pu Erh in delat (Saša, madonca si pridna, da vstajaš ob takih urah! A meni to ne bi kaj dosti pomagalo, ker tamaladva vstaneta precej zgodaj).

Neposredna povezava do sporočila: 1947
4.3.2013 10:13:50   
Lethe
Živjo, punce user posted image

Ponovno imamo sončen dan, definitivno vpliva na boljše počutjeuser posted image Jaz sem nora na sneg, ampak zdaj je pa skrajni čas, da pride pomlad. Ptički že tako lepo pojejo, dan je daljši, več smo zunaj...super.

Ta vikend je bil spet pester in precej aktiven. V petek smo šli potem še popoldne na daljši sprehod v okolici doma, v soboto za 2 uri po gozdnih/hribovskih poteh (pa še zvečer za dobre pol ure) in včeraj spet za slabi 2 uri iz Kamniške Bistrice do Lepega kamna in tam naokrog, potem pa še na domač planinski čaj...mmm, dober je biluser posted image Ves čas na soncu, sem dobila kar malo barve user posted image in nekaj mozoljevuser posted image (da ne bi bilo prelepouser posted image ). Kondicije mi ne manjkauser posted image
Sem pa opazila, da mi je potem včeraj zvečer kar nekajkrat otrdel trebuh...sem nato izpustila večerni sprehod oz. je moral it M. Potem sem spila magnezijevo tableto...upam, da je kaj pomagalo.
Danes sem itak ok. Tako me zdaj čaka pranje in sesanje...user posted image

Mi lahko, prosim, predlagate kaj naj moja starša kupita moji "tašči" za 60 let? Ves čas me nadlegujeta, pa nimam pojma, kaj naj predlagam...M pa je tako in tako nekoristen pri teh zadevah, prav tako njegov očeuser posted image user posted image

Kar se hrane in sladkarij tiče (debata v eni drugi temiuser posted image )...mene niti ne skrbi, kako bo s tem pri mojih starših. Na srečo. Mami ima sicer vedno kakšno dobroto na zalogi, ampak zahteva, da fanta prej pojesta kaj sadja, sicer ne dobita nič. Če sta pri nas na kosilu, morata najprej tisto pojesti in šele nato dobita sladico. Prav tako običajno pijeta vodo ali nesladkan čaj, izjemoma jima da sok (zanju ima male tetrapake, ker so jima tako kul). Res je pa tudi, da večji ni kaj dosti navdušen nad sladkim, manjši bi pa kar precej tega lahko pojedel. Je treba odločno povedat, da ima dovolj in ne bo dobil večuser posted image
Da ne omenjam, da se pri nas kar naprej kaj peče ter imamo vedno domače piškote in pecivo. Pretirava pa nihče.

Jaz imam lepe spomine na moje starega ata, ki mi je vedno kaj sladkega kupil...pa nisem bila ne takrat ne zdaj nora na sladkarije. Kdaj sem si kar zalogo delalauser posted image . Bi rekla, da mi je bilo več do tega, da se je spomnil name in skočil v trgovino samo zaradi tega (sicer ni šel blizu trgovine, to je bil domena stare mame, ki pa sladkarij nikoli ni kupovala).
Ah, nostalgija...kje so tisti časi user posted image

Joj, tašča me je spraševala, če bi imela za dojenčka kaj spletenega, da bi mi ona naredila. Npr. iz garna, ki je za poleti sicer res primeren. Kaj menite, je smiselno? Težko ji rečem, da ne, po drugi strani pa sploh ne vem ali bi bilo to uporabno, poleg tega potrebuje kar nekaj časa za izdelavo.

Kakšna imena ste kaj izbrale? Kratka, daljša, domača, tuja, mednarodna? Jaz imam le 2, ki sta mi najbolj všeč, pa bi vseeno poiskala še kakšno rezervo... Vem, da nočem kratkega in niti slučajno neke spakedranke, mora se takoj vedeti, da gre za ime.
Zadnje čase pri naših "slavnih" opažam pravo poplavo nenavadnih imen. Je to res trend oz. moda ali v čem je štos? Saj tudi meni ni do tega, da bi izbrala ime, ki je prvo na seznamu po pogostosti, ampak...no, ne vem...user posted image

Ursonok: poročaj, kako je šlo...

< Sporočilo je popravil Lethe -- 4.3.2013 10:21:05 >

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
4.3.2013 12:00:05   
Drassika

Pozdravjene!

Sem sicer precej lenobno bitje, ampak me je sonček zvabil na sprehod dva dni po vrsti user posted image .
Počutila sem se kot kakšen kuščar, ki leži na soncu in zbira toploto user posted image .

Jojjj, mučno je sedeti v temni pisarni, zunaj pa tak sonček user posted image ima me, da bi kar pobegnila ven.

Danes sem stopila v 24. teden,....kako gre to hitro, malo prej sem pila svojo jutranjo kavo in user posted image me je kar zbrcala user posted image zgelda, da jo kofein prebudi in poživi user posted image .

Midva sva včeraj gledala imena.... za punčko imava 3 v ožjem izboru in sicer Julija, Pia, Sara, vendar se še nisva dokončno odločila, jaz navijam za Julijo, fant za Saro user posted image .

Čeprav sva skoraj prepričana, da bo punčka, morava vseeno izbrati kakšo ime za fanta, nikoli ne veš user posted image , lahko pa da naju preseneti.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
4.3.2013 12:39:15   
Peeby
Vreme je postalo super, čeprav imam isto rada sneg in zimo, mi nekako tudi pašejo sončni žarki. Sploh ker je več možnsoti, da greš lahko ven in na svež zrak...

Dekompresija: a ste že razmišljale, da boste šle? Jaz sem pred kratkim zvedela, da to sploh obstaja in se mi zdi koristno. A obstajajo kakšni protiargumenti?

Šola za starše: kdaj je bolje obiskovat šolo: čisto ta azdnji mesec ali kaj prej? G mi je predlagala zadnji mesec - ker je tako v porodniški več časa. Ampak nevem, če ne bi raje kakšen mesec prej, ker mi bo lažje prenašat itd.

Imena: midva sva imela že od prej izbrani dve imeni, enega za punčko enega za fanta, ki sta nama ful simpatična. Bo pa fantek in ime je lahko berljivo v vseh jezikih, pomensko user posted image . Zdaj mi je samo smešno, ker ima ena od vas že malega junaka s tem imenom user posted image in sem še v iskanju kake alternativne opcije, za vsak slučaj če se premislim user posted image . Ampak bolj švoh kaže, da bova z M našla...

(odgovor članu Drassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?