ursonok
|
Dobro jutro! Mi smo imeli zjutraj celo norišnico - kopanje obeh, sušenje las, oblačenje, zajtrk, še jaz sok in zajtrk, potem pa v vrtce in na tečaj španščine, ki naj bi ga začela danes. Pa pridem tja in mi povedo, da ni skupine zame - znam kao preveč . Tako da začnem drug teden, ko bo še kdo na moji ravni. Kr neki. Itak da na testu izpadeš dobro, če lahko sediš in v miru razmišljaš! Jaz sem se pa danes končno za silo naspala in se že veselila, kako bom aktivna in sploh ... Eh, zdaj sem pa spet doma in pri prevajanju doktorata Saša33 tudi z dvema gre, ampak moraš imeti rutino ... Pa itak se naučiš organizacije in delaš vse veliko veliko hitreje. Redne ure spanja za otroke, vse po regelcih. Tako tudi njim najbolj ustreza, imajo občutek varnosti. Ti pa veš, da boš imel recimo zvečer še 2-3 urice za delo, če se zdiscipliniraš, seveda. Razen če je kaj izrednega - bolezen, zobje itd. Ko smo imeli samo Agato, sem pisala doktorat, prevajala, plavala, skratka, vse. Zdaj se tudi trudim, edino, kar je, je to, da si pač bolj utrujen. In manj časa imaš za izležavanje (kar sploh ni slabo). Malo me skrbi, kako bo s tremi . Prvih šest mesecev bo verjetno cel kaos, ko bo pa tanajmlajša osvojila nek ritem, bo pa približno tako, kot je zdaj. Upam. Jaz tudi, če bi imela goro denarja, bi še vedno delala. To je res moj po-klic, uživam v tem, tj. v pisanju in prevajanju, brez tega se mi meša. Občutek imam, da šele takrat res zaživim. Ko gredo otroci poleti recimo z dedki na morje, je dopust zame ali potovanje v Rusijo ali pa intenzivno delo doma . Če "normalnim" ljudem omenim kaj takega, si mislijo, da sem malo čez les ... Otroci pa itak ful napredujejo. To je neverjetno. In kako ji delajo možgani! Naša štiriletnica ima tak spomin, da ne moreš, da ji ne bi zavidal. Točno se spomni kje, kdaj in kaj ji je rekel, in to za precej časa nazaj. In vse kraje si zapomni, polno enih podrobnosti. Kdaj se nam spomin sfidži?! Med puberteto, ko ga preveč pijemo? Ali pač samo z leti zakrni? Lethe, lep kuža - če bi imela psa, bi imela takega. V puberteti, ko so moja bila samomorilska nagnjenja na višku, sem si želela imeti dobermana Na srečo me je kmalu minilo. Jasmini, jaz sem brce začutila v 17. tednu, ampak do 20. tedna so bile zelo redke, zdaj pa jih čutim vsak dan. Ampak sem že 3. noseča. Če si prvorodka, imaš čas do 22. ali celo do 24. tedna. Uživaj v službi! Kg mah, jaz tudi skoz telovadim, pa plavanje, pa orbitrek, pa dolgi sprehodi, pa nošenje malega v ruti itd., ampak gre vseeno kar gor. Verjetno enostavno preveč jem Sem pa že v 22. tednu! NIč, babe, grem delat. Pridne bodite!
|