|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
28.5.2013 18:26:14   
Tija01
Pozdravljene!

Čestitke Majčica ti si ta prava, ja si si že zaslužila tako hiter porod mhm user posted image Tako sedaj je za teboj, otekanje nog bo počasi minilo in vse drugo tudi, samo da imaš svojega Jana ob sebi, ostala dva pa prideta na vrsto ko bosta vidva doma. Vse lepo in obilo cartanja želim!

Joj to pa je bila porodna zgodba Saša33, bravo tiuser posted image samo da sta ok in zdrava to je bistveno!

Vsem nam želim, da bi imele čim krajše porode z čim manj bolečin! Ene se že pripravljate in postavljate v vrsto, ene so že rodile opala res dogaja!

Uživajte življenje in vsak trenutek posebej!

(odgovor članu balon_ček)
Neposredna povezava do sporočila: 3226
28.5.2013 19:25:23   
sover
Tako, mali je padel dol (včeraj je šel bolj pozno spat, poleg tega je imel danes ful aktivno popoldne). Oči si je šel iskat pico, mami se pa kulira na kavču. Ugotovila sem, da se čist preveč ukvarjam s tem, da bi rada šla rodit. Po mojem so te nočne eksapade kar precej zaradi psihe. Danes popoldne sem imela še mal časa zase in sem šla na sprehod. Vsa pametna sem ugotovila, da se bo otrok rodil, ko bo pripravljen, ne glede na to, kako jaz zraven težim, da bi že šla rodit. (Mislim, če jaz nisem genij ...user posted image ). Zdaj poskušam sploh ne mislit na to, čeprav priznam, da je malo težko, ker junijčki kar množično prihajajo na svet. user posted image user posted image user posted image

Moja punčka me še vedno veselo brca, tako da se počuti OK, jaz sem pa čedalje bolj razštelana. Me je mami danes opozorila, naj resno vzamem tistih nekaj tednov počivanja po porodu, ker drugače se mi dolgoročno obeta boleč križ in podobne zadeve. Bom videla, kako se bom počutila.

Saša, kar se tiče samega poroda, se tvoja zgodba prav lepo bere. Vsmislu osebja pa malo manj user posted image . No, konec dober, vse dobro (k sreči). Lepo se rihtajte, ob priliki pa mal poročaj, kako je tvoj zakladek.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 3227
28.5.2013 19:50:13   
tana01
Čestitam majčica, to pa je bilo presenečenje!

Ursonok, zdi se da tvoj pelin že deluje (krči). Pol bomo hotle vse na veliko kadit - ene za porod, druge za obratuser posted image

dansas - nazadnje sem tudi jaz hotla odklonit ctg, ker so ga delali pred štirimi dnevi v P (ko sem mislila da je voda odtekla, pa je blo neko vnetje) in kao ne, da moram na ctg (??). Itaki ni blo vse skupaj nič. Te sestre so tudi včasih tam zato da pucajo svojo slabo energijo na druge ljudi in to še nosečnice. Vsa čast normalnim, človeškim sestram, teh tiranskih pa ne štekam. Pri nas je ena, ki ne zleze na avtobus brez pomoči žerjava, ampak jaz sem za njo preveč zredila in moram pazit na kile...look who''s talking!user posted image . Prav me zanima ta zadeva s ctg-jem zdej, si moram kaj prebrat.

Rastuser posted image - Lethe, moj naj bi bil za teden dni premajhen, kot sem slišala govorit G (ko govori sestri), ampak ni nič posebej poudarjala, da bi bilo karkoli narobe. Sicer pa če tvoja G temu nameni več pozornosti in spremlja te avtomatično bolj obremenjuje, normalno. Verjamem in držnim pesti, da je vse ok! Sicer pa so tudi UZ-ji omejeni pri meritvah in podobno - jaz nisem mogla zaupat temu, da bi z UZ vidli kje je popkovina in mi zagarantirat, da se pri zunanjem obratu ne bi zapletel. Ko pa vidim te razlike v teži in cm (uz in relano), pa sploh...

Zadnja pucanja
- joj, jaz sem postala tak lenuh. Sploh se mi ne da več kaj konkretnega pospravit al spucat, razen nujnih stvari. Pa nimam otrok, ki bi mi to "preprečevali"user posted image . Samo še sedim, gledam TV in jem. Aja, pa čakam, da se grem zmenit za CR.

Vilncek- tvoj post mi je prišel prav, sej sploh ne vem kaj pričakovat glede CR-ja (priprave..) in grem šele nasledni teden gor v P.

Vsa pametna sem ugotovila, da se bo otrok rodil, ko bo pripravljen, ne glede na to, kako jaz zraven težim, da bi že šla rodit. Padla dol od smeha...ker prihajam do istih zaključkov tudi jaz.. :)))

Pa hvala za take fajn komentarje na slikco - drugič jih sprintam za tisto sestro, ki hodi z žerjavom domov. Ima pa prav vsaka lep trebušček, kot sem vidla vaše pripopane slikceuser posted image

< Sporočilo je popravil tana01 -- 28.5.2013 19:51:57 >

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 3228
28.5.2013 20:43:25   
ursonok
Ojla,

jaz sem čisto crknjena. Sem šla peš v mesto, hitra hoja (se ne spomnim - a sem to že povedala? user posted image ), potem smo pa doma pekli kruh, pomila sem hladilnik (kar me je čist zmučilo), zdaj bi bilo pa dobro še po tleh v kuhinji pomit. user posted image user posted image

Popadek tu in tam kakšen, nič resnega. Zdajle grem na balkon še enega prižgat user posted image , potem pa lubenica+kopriva in še malo za računalnik.

Bojim se noči, Abel mi je sumljiv user posted image . Joj, mene bo to nespanje ubilo.

Sover,
se popolnoma strinjam s tabo in tvojimi ugotovitvami, jaz tudi ne bi bila tako napsihirana, a ker sem čez rok, dohtarji vedno začnejo težit s pogostimi kontrolami in sprožanjem ... In se vse skupaj sprevrže v psihično vojno. Tega ne maram, to je edini problem. Prav zato bi rada rodila čim prej.

(odgovor članu tana01)
Neposredna povezava do sporočila: 3229
28.5.2013 21:30:52   
dansas
hej,

tana01: sem šla takoj za nazaj gledat, če sem si prav zapomnila tvojo slikico, pa sem vidla, da sem si. Ježeš, kje pa je ta tvoja sestra vidla preveč kil, pa res ne vem. Se mi zdiš ena taka suhica. Men so vsaj z razlogom zatežile, ko imam +17 user posted image . Računam, da se bo z dojenjem kar stopilo user posted image .

balon_ček: imam občutek, da je tvoj post na predvsem na moje komentarje letel, pa bi rada samo par stvari razložila: jaz osebno nikogar ne spodbujam k odklonitvi CTGja, niti pod razno - se mi zdi zelo fajn, da ti ga nudijo (zastojn) ker se pač ene boljše (psihično) počutijo, ker vejo, da so naredile vse preiskave, kar jih je možno, da zvejo kako je z njihovo pikico. Mene CTG ne pomiri, mi je bilo pa tudi razloženo, da meri popadke (kar me pred rokom sploh ne zanima in se mi ne zdi pomembno) in srčne utripe (to pa so mi preverili z eno drugo napravo - mislim, da deluje ne podlagi Doplerjevega efekta?). Si me pa sigurno malo prestrašila s tvojo zgodbo, ampak mi ni čist jasno, kako je tvoja G ugotovila, da imaš mekonij v plodovnici na podlagi grafa iz CTGja?
Moja "nenaklonjenost" do Slo P pa sloni samo na podlagi mojih izkušenj z osebjem - predvsen doktorjev in ne toliko babic. Sem imela pri obeh porodih take doktorje zraven, ki so štalo naredili - prvič fizično, drugič pa na srečo samo psihično user posted image . Sem pa obakrat pogrešala nek spodbuden, ljubeč odnos osebja - ampak saj pravim- to je čist odvisno, na koga naletiš.

Tako, toliko od mene za danes, grem še mal knjigo brat (samo bom verjetno še pred drugo stranjo kar zaspala - tako kot ponavadi user posted image ); jutri pa upam, da bom brala same dobre novičke iz porodnišnic.

Ln

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3230
28.5.2013 21:31:56   
dvojčica6
tana01, sem vedela, da sem nekaj pozabila zadnjič...ful lep buši user posted image pa ne razumem, kako ti lahko glede kil težijo??? meni zgledaš ful suhica user posted image ta z žerjavom je pa vrhunska user posted image A ona ti teži in ne g? Ker mogoče ima kake psihe...user posted image

sover
, user posted image ja, nosečnice smo polne modrosti user posted image vseeno pa ti napovedujem, da boš pred rokom rodila...evo, ti in ursonok, en lep, okrogel datum, 30.5. A ni lep? Pa še moj rd je ta dan user posted image user posted image

aja, nespanje...urosnok, tvoj mi deluje kar priden očka...a ne bi to noč dala vatk v uha in prepustila nočno vstajanje njemu? pa še koristilo mu bo, ko bo mel manj tečno srečno nosečko drug dan user posted image

ctg... hm, meni je v prvo, ko sem bila noseča tako razložila g, da pač ona tako vidi, ali se otroček dobro počuti ali ne...se pravi, se nisem niti poglabljala v smisel in (ne)škodljivost... pač, sem prespala tistih 5-10 min pri g in poslušala tisti vlakec user posted image Me je pa motilo, da so me pri porodu hoteli met nonstop na ctg priklenjeno pa nič vstajat...no, v drugo je blo tako, v prvo sem menda rodila tako kot zdej Saša33 user posted image Tut zato mam drugi porod v takem slabem spominu...ah...skratka, hočem hodit, skakat po žogi...karkoli...rodit v avtu...vse razen tistega mučenja na postelji...Sem pa brala, da je bolj škodljivo lahko šlatanje odpodaj na koncu nosečnosti..pa res je neprijetno, ko so me, obkrat, ko sem šla čez rok, pretipavali v APRN pa pregledovali plodovnico user posted image Ctg je vsaj neboleč pa še lepo ležiš lahko user posted image

Sem pa danes mela napad hormonov, kar dvakrat sem se pošteno zjokala...ah...no, po drugi strani se pa ful boljše počutim...ni več bolečin v trebuhu...pa ne vem ali zato, ker sem si predpisala magnesol 3krat dnevno (čeprav mi je g rekla, naj neham pit -ma bom nehala drug teden, ko bo dete donošeno) ali zato, ker jemljem železo in se mi je kri izboljšala... verjetno vsakega malo, glavno, da lahko spet skakljam okoli, polna energije user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3231
28.5.2013 21:53:40   
ursonok
Dvojčica - nočno vstajanje
Že odkar imava otroke, vedno moj ponoči vstaja. Tudi v kratkem obdobju dojenja vedno on vstaja, mi prinese otroka, ga podojim in potem ga on odnese nazaj. A problem je v tem, ker imam jaz zelo rahel spanec in se vedno zbudim prva - potem pa zbudim še mojega: "ej, Abel joka" user posted image . No in potem moj vstane in se gre ukvarjat z otroki. Ampak jaz ne morem spat, ker se Abel živalsko dere (pomoje cel blok ne more spat!). Dostikrat potem še jaz vstanem, ker mislim, da bom tako kaj pripomogla k pomiritvi user posted image . Ko mu ga uspe uspavati, se vrne in potem še skupaj malo pofilozofirala, češ kako sva midva boga user posted image , se stisneva in poskušava nazaj zaspat.
Je pa vseeno fino, da mi ni treba vstajati, sploh ker se hitro premrazim in se potem težko ogrejem. Zdaj v nosečnosti pa sploh - si ne predstavljam ponoči s tem trebuhom Abel vzemati iz postelje, nositi sem in tja, tisočkrat polagati nazaj noter in spet ven ... user posted image
Skratka, možek je zlat, a je sine še vseeno preglasen, da bi mamica lahko spančkala user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 3232
28.5.2013 21:54:08   
dansas
He, he,
dvojčica6, vidim, da sva hkrati tole pisali, pa še spomnila si me kaj sem še hotela na temo ctg-ja povedat: jaz tud nimam nič proti tistemu ctg-ju na pregledih, ko pač malo poležiš pa eno revijo zraven prebereš - samo zdi se mi, da nič novega ne zveš (popadke itak sam čutiš, otročka pa tud, pa še UZ ponavadi naredijo); ampak tisti Ctg, ko rojevaš, tisti mi je šel pa strašno na živce, ker so tako paniko začeli delat, ker se je sonda premaknila, ko sem se nameščala za popadek predihavat user posted image . Potem te pa skos na pojstlo tiščijo user posted image - seveda je druga zadeva, če se porod vleče in vleče - takrat pa skor morajo preverit kako se otroček drži...

Zdaj pa zares user posted image ...
... LN

Neposredna povezava do sporočila: 3233
28.5.2013 22:41:31   
Anjuškaaa
Oj..

Majčica iskrene čestike ob rojstvu sineka user posted image user posted image user posted image user posted image to je pa bilo hitro..oglasi se kaj ko prideta domov in naj vama bo prijetno user posted image

Saša zlo lepo opisano in vesela sem zate, da ti je ta porod tako lepo stekel kljub čudnemu osebju. Kaj bi dala, da bi imela takšen porod pa čeprav so prvi porodi menda najtežji in znajo trajat. No nekako sem se itak psihično pripravila in, ker imam nizek prag bolečine..grem vseen 5.6. na predavanje za EA. Če bo hudo, jo definitivno vzamem.

To kar se mi pa danes dogaja se mi pa še ni zgodilo..mislim, da mi zelo močno otrdeva trebuh saj je trd ko kamen. To otrdevanje je čist neredno sam je pa malo boleče. Upam, da je krivo to, da sem bila preveč na nogah in se pretirano gibala (pospravljanje, potepanje). Naj čimprej mine, ker je res neprijetno user posted image če se pa pripravlja porod pa tud ne bi imela nič proti user posted image

Lahko noč

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3234
29.5.2013 8:02:38   
niinii
Tole glede CTG-ja moram mal pokomentirat. Meni je ves čas dajal ene čudne rezultate. 2 ure preden sem rodila, na CTG-ju ni bilo videt nekih močnih popadkov, mene je pa zvijalo od bolečin. Tud med rojevanjem ni bilo unih tipičnih dvigov, zdej bo pa popadek. Mal je bilo, ampak ne redno in sploh ne tko k vidiš v kakšnem filmu, ko so ful lepo prikazani. Sicer pa sploh nima veze. važno, da se je vse končalo tko kot mora. :)

Držim pesti, da boste šle čimprej rodit, tiste ki imate to željo.

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3235
29.5.2013 8:16:21   
sonce987
oj

Ste mi dale materiala za prebrat, pa samo 2 dni nisem imela časa user posted image

Bravo majčiča, no pa si res rodila kot raketa. Super!!! Dobro se štimajte user posted image user posted image user posted image

Za tiste,katerim se mali niso še obrnili na glavo...ne še obupat, se je že zgodilo, da se je otrok obrnil tik pred rojstvom. Upam,da se kateri izmed vas to zgodi, držim pesti.

Je pa za mano težka noč. Prvič zato, ker sem celo noč sanjala, da rojevam, drugič pa zato, ker mi je bilo kar nekaj slabo....bljak. Upam, da se danes naspim.

Srečno vsem, ki se danes odločite za obisk P user posted image , vidim da kar vse nekaj špika. Mene še nič, ampak je tako tudi prav, ker imam še 4 tedne časa in še čisto nič pripravljenega.

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 3236
29.5.2013 8:16:56   
sonce987
a pa seveda, tudi zoji čestitke....

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3237
29.5.2013 8:31:22   
sonce987
še tole sem hotla vprašat. Sem že zadnjič, pa nisem dobila nobenega odgovora.

Kdaj po porodu mislite, da lahko začnemo s telovadbo-v primeru seveda, da nismo imele cr ali hudega šivanja? Pod telovadbo ne mislim neke hude fizične aktivnosti. Ampak tam ene 20-30 min orbitreka na dan...

dvojčiča-napisala si, da so ti v prejšnjih nosečnostih pregledovali plodovnico. ali si s tem mislila na amnioskopijo,ki jo delajo v Kranju? če ja, kako pa zgleda ta postopek, je boleč?

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 3238
29.5.2013 8:36:51   
Saša33
Dobro jutro,

no bolj smo še od včeraj. Pijem kafe in moram malo pokomentirat.

Naš dečko itak, dečko bi cel cajt na joški visu. Na 2h, popije 50 ml, ga zvagam, in ima že čez porodno težo. Je tako laačen cel cajt, da sam človek gleda kam daje. Torej je praktično cel cajt na joški. Če ga dam dol se takoj repenči, da je kaj. Torej je na joški ali pa spi na njej.  dedci, ni kaj...

Je pa spal celo pop v kosu 4h in ponoči na trebuhu 2h. Vmes pa joška in joška..... ha ha, za crknit.

Na srečo ima sedaj ravno tisti hudi naval, ko vse teče v potokih in ok, se tolažim da bo po enem mesecu en ritem. Sedaj je pač tako.

Glede Lare. Je zelo dobro sprejela malega. Torej ko zajoka pogleda mene ali pride pome, in kaže na košek. Pejd ga že pogledat kaj dogaja. Če joka malo bolj in ga pustim se še Lara začne jokat, kao mami a boš šla pogledat že. Ni pa nič ljubosumja, gleda bolj od daleč.

Ja porod je bil res ok. Samo mene je sao res na koncu skrbelo, da ne bi bilo kaj narobe, kakšna popkovina okoli vratu, ali pa da bi se kaj preveč raztrgala. Drugače pa ja sedaj vsaj vem kaj so to moji popadki.

Ursonok: Tvoj pelin me je takoo nasmejal, upam da kaj pomaga. Glede v porodni ko sem napisala, da ni bilo nič pripravljeno za porod. Misšljeno je bilo, da so mi težili naj zadržujem pritiske na koncu, ker je blo treba pripravit podlogo, pa spucat posteljo, pa ctg naštimat, pa ne vem še kaj..

Nič, mali se repenči, lakootnik.

papa

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3239
29.5.2013 8:49:41   
dvojčica6
saša33 user posted image lepo, da se pridno redi tvoj lakotnik, kar tako naprej...zdej maš verjetno možeka doma, bo že on malo taveliko pocartal
user posted image

sonce987...ma ne nisem mislila tega....v bistvu ti samo vtaknejo eno tako tenko paličko, ki odseva plodovno tekočino, da preverijo, če je slučajno mekonijska...na amnioskopiji nisem bila, sem pa slišala, da je kar neprijetna. Sej na koncu, ko si cel tak...hm, razbolel tam spodaj, ti itak ne paše, da kdorkoli šlata preveč agresivno odpodaj...tako da bi te preglede js kar skenslala...ctg ja, šlatanje ne...

telovadba...vsi pišejo 4-6 tednov po porodu,...js sm vsak dan pri ta prvi kar konkretno vozičkala, kilometrina zavidljiva in je bilo počutje ful dobro...pač, poslušala telo...v drugo niti za vozičkanje nimaš cajta...počutje temu primerno, tut kilaža ni šla tolk hitro dol (dobro, niti s prehrano se nisem niti malo potrudila) Tako da če ne pretiravaš, ti nima kaj bit...pazi na trebušne in ostale mišice, ki so ful ohlapne po porodu...ne dviguj težkih stvari (kot jaz taprvo, 11-kilsko dan po porodu, zdej pa mam raztegnjene trebušne mišice user posted image ) pa vadi Kegla...

Blah, ta dež...je zbudil tavečjo, je ona zbudila tamalo in smo pokonci od 6.00 user posted image Srečno, če katera slučajno rojeva, ma jutri bo lepši dan, tako da počakite user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 3240
29.5.2013 8:59:15   
ursonok
Ojla,

nimam časa za komentiranje, smo izvedeli, da je tukaj tri dni praznik - uradno samo jutri (rešnje telo), vrtci so pa zaprti tri dni! Obup! Tako da je tavelika doma. Jaz moram pa nujno nekaj narest, tako da jo bo treba za ene 2h zaposliti z nečim ... KOmentirala bom pa pozneje.

Abel spal celo noč, meni je pa slabo - verjetno od brezalkoholnega piva, ki sem ga pila zvečer user posted image . Dogaja popolnoma nič. No, razen tega, da sem zaprta user posted image Je še kdo slišal za kaj takega pred porodom? user posted image user posted image

Sem upala, da bomo rodili dopoldne, ko bodo otroci v vrtcu - zdaj bodo pa 5 dni doma!!! Pa v petek morava na UZ in mora moj z mano, ker se bo treba prerekati z zdravniki glede sproženja ... IN bo treba otroke nekam dat ... Ma obup no tale Španija, tu nihče res ne dela. Vsak mesec je nek dodaten praznik, in to par dni skupaj - če ne nacionalen, pa lokalen, ali pa vaški, ali pa samo na naši ulici!! user posted image user posted image

NIč, grem delat,
pridne bodite - to pomeni, da lepo čakate v vrsti za rojevanje, ne pa da prehitevate uršonka z desne in leve!!

Neposredna povezava do sporočila: 3241
29.5.2013 9:22:30   
sover
Živjo, čvekice user posted image !

Vreme se je že spridlo, tako da me čakajo "notranje" aktivnosti (likanje, preoblačenje postelje ipd.). Popoldne imamo prvi roditeljski sestanek - sploh nisem vedla, da je to že v vrtcu user posted image . M je rekel, da bi rad šel on (meni je prav), me pa prav zanima, kaj bo izvedel.

Tana - glede pucanja: jaz se morem prav prisilit, da nekaj počnem, drugače bi v komot cel dan ležala na kavču in gledala filme ali brala knjige. Ti kr uživaj v lenarjenju - kasneje tega več (vsaj nekaj časa) ne bo.

Ursonok - vsak dan, ko pogledam zjutraj na forum, si želim, da ne bi videla tvojega posta, amapak samo obvestilo "Ursonok je rodila ...".user posted image Poznam te psihične vojne (sem jo doživela pri prvem) in ni prijetno.
Pivo pa tudi meni ne sede. Tako mi nabije zgago, daje katastrofa. Zdaj ga samo še kdaj pa kdaj pri možu srknem požirek ali dva, pa še to se mi včasih maščuje.
Blagor Špancem za toliko praznikov ...

Dvojčica, popolnoma se strinjam s tabo: meni 30.5. kr ustreza, kaj praviš ursonok? user posted image Hja, hormoni imajo pa zdaj svoj žur, kaj češ. Pri meni se je sicer s tega vidika dogajanje umirilo, pričakujem pa vsaj še eno rundo, najkasneje po rojstvu otročka.

Saša, fino vam je user posted image . Upam, da bo naš Lenart tamalo tudi tako dobro sprejel. Lakotnika pa kr drži na zizi - ko mu bo dovolj, se bo itak sam snel z nje.

Moje "mentalno" pospravljanje se je obrestovalo - danes sem za pikico bolje spala kot včeraj. Imam pa še zmeraj vedno hujše težave s sramno kostjo. Zdaj me boli že tudi čez dan in če stojim zelo težko kaj poberem s tal. Še obuvanje nogavic je cel projekt - obvezno moram sesti, drugače ni varijante. Je imela ketra podobne težave? Bojim se, da najverjetneje ne morem dosti storiti glede tega, razen da grem rodit user posted image ?

Takole, pohrustala sem pol košarice jagod in uro kasneje še četrt lubenice (al sem požrešna!!! user posted image ), zdaj se bo pa treba mal še zmigat.

Bodite v cvetju.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3242
29.5.2013 9:52:56   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Pri meni se tudi še nič ne dogaja....sover in ursonok - jaz sem takoj za...vidve 30.5., jaz bi pa npr. 1.6 potem user posted image user posted image Mi je pa športnica "sumljiva" -ona je tudi že par dni čez rok se mi zdi, pa mislim da se včeraj ni nič oglasila...

No dogaja se še nič ne, imam občutek da še par dni ne bo nič, no upam da se ne motim in da bo res samo še par dni...čez vikend gre mogoče tamala spet z babico na morje, tako da bi bilo idealno da takrat rodim da ne bomo imeli težav z iskanjem varstva itd....ja, ja....sanja svinja kukuruz al kako se že reče user posted image user posted image

sonce987- telovadba po porodu....ne vem kakšni hitrejši sprehodi itd. jaz mislim da lahko že kakšne 3-4 tedne po porodu, za kakšne trebušnjake je pa boljše še malo počakat - ampaj je to čisto moje osebno mnenje, nimam pojma kaj bi rekli strokovnjaki na to....vem da sem prvič bila pogumna in šla že cca. 14 dni po porodu na precej dolg sprehod z vozičkom in potem komaj prišla do doma, tako da treba je poslušat telo...

Sicer pa pomembno za vse ki boste rodile 1.6.2013 ali kasneje!!! S 1.6.2013 prične veljati da delodajalci niso več dolžni (oziroma po mojih info celo ne smejo) več vlagati prijav/odjav za družinske člane v obvezno zdravstveno zavarovanje! V praksi torej to pomeni da morate novorojenčke v roku 60 dni po rojstvu same zavarovati na ZZZS. Več o tem: http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/6B28FAFEEFA433ECC1257B6D0030D2BA?OpenDocument Pa pozor glede prijav/odjav v ZZZS velja to za vsa zavarovanje družinskih članov. Torej če dobi vaš mož zaposlitev in bi želeli sebe zavarovati po njem, morate v roku 8ih dni to sami storiti

Res ne vem zakaj je to potrebno, v podjetjih so imeli zaposlene ljudi, ki so točno vedeli kaj je potrebno storiti, zdaj naj se pa folk sam znajde očitno....jaz mislim da si na ZZZS prav želijo več dela, ker bo sigurno več nepravilno izpolnjenih obrazcev, pa sigurno bo več nezavarovanih, saj bodo ljudje preprosto pozabili, da je to potrebno storiti....res brezveze!!!

Jaz bom kar sprintala obrazec in ga izpolnila kar že lahko, da potem samo še datum rojstva vpišem in pošljem na ZZZS....nekako nimam upanja da bi rodila še v maju in da bi to v službi naredili zame user posted image user posted image

sasa33- meni je bil (razen tistega zadnjega dela, ko so ti rekli da še ne pritiskat ker še nimajo pripravljeno za porod user posted image user posted image ) tvoj porod kar všeč user posted image Jaz bi tudi približno tako user posted image user posted image Pa čestitke za super jedca....boljše tako kot obratno user posted image

Lepo se imejte! user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3243
29.5.2013 10:50:18   
anush_86
Ojla

Da se še jaz malo javim. Končno spim malo bolje, se mi zdi, da se je mali malo bolj dol premaknil, ker me kolki ne bolijo več toliko. Naslednji vikend je menda polna luna, tako da bi bilo čisto ok, če grem takrat rodit user posted image

Glede telovadbe - namen imam v septembru začeti s pilatesom in zumbo, do takrat bom pa vozičkala. Bo pa kar naporno spet začeti športati, ker sem se sedaj čisto polenila. Razen sprehodov nisem nič kaj drugega počela.

Sedaj je pa tudi mene zagrabila "sadna mrzlica". Jagode, lubenice, grozdje,... ni da ni, vse mi paše. Če pa ne sveže, ga dam pa v pecivouser posted image . Včeraj sem dobila vrečko domačega (zmrznjenega) ribeza, tako da sem si skuhala en tak fajn sok. Menda je ribez dober za železo v krvi in zmanjšuje željo po sladkem.
Nasploh je bil včeraj zelo produktiven dan, sem spekla kruh pa nakuhala juho in jo dala v skrinjo. No saj, danes sem pa čisto preč, grem samo na kavč s knjigo v roki.

Lepo se imejte!

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 3244
29.5.2013 10:52:02   
dansas
Hej,

Girl97, hvala za info glede ZZZS - saj bi me sigurno o tem tudi v službi obvestili, ko bi jim za zavarovanje zatežila, samo je bit fajn že prej psihično pripravljen na ŠE EN obrazec - mašina, koliko ene birikracije, če otroka rodiš... imam že cel kup obrazcev pripravljenih, no zdaj pa pride še eden!

Sover, tole s štumfi me je prav nasmejalo (rahlo kisel nasmešek user posted image ), ker sem se takoj nase spomnila, kako neokretna sem s tem velikim trebuhom... samoumevna opravila kar naenkrat postanejo logističen problem: kako nohte na nogah postričt, čevlje obut (upam, da kmalu pridejo v poštev japanke user posted image ), v avtu na križišču se razgledat levo-desno, pobrit se, sklonit se za igrače pospravt, iz sedežne se vstat, pa še in še... kot je ena v nekem prejšnjem postu dala lepo primerjavo:kot hrošček, ki je pristal na hrbtu in se poskuša okrog prekopicnit user posted image

Pri nas pa ni sledi o kakšnem dežju - nebo ko šajba, sonček sije... mislim, da grem kar hitro to vreme izkoristit preden se kej usuje.

papa

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 3245
29.5.2013 11:44:31   
anasara12
živjo, souser posted image ,

ste tko pridne čvekice, da sem rabila kar nekaj časa, da sem se prebila skozi:) ampak super, sem sem vmes prav nasmejala:)
Mi smo tudi še v enem kosu, ponedeljkov ctg ni nič kazal, da bi kaj dogajalo, edino jz sem čistp zanicuser posted image in se bolj
kavča držim, že par dni vse špika in navzdol tiši. Spanje pa; kaj je to?:) Boleči kolki in zgaga na polno, recept za večurno nočno bedenje ...
No, vsaj bebica se je obrnila na glavo, je bil do cca 34 tedna skoz v medenični vstavi.Ne vem al so pomagale vaje al vožnja po ovinkih in luknjah na Krku al
je narava naredila svojeuser posted image .

Čestitke vsem, ki že cartate, sem vam kar fovš, seveda v pozitivnem smislu. Pa nasloh lepe porodne zgodbe; upam, da tud mi tako opravimo...Glede na to, da mi napovedujejo bolj drobižka, upam, da bo šlo lažjeuser posted image
Komaj verjamem, da smo že v ciljni ravnini, zdaj na koncu čas šiba sto na uro ..jz pa kr malo odlašam s dokomčno pripravno torbe za v P:)

Nč, grem na naslednji obrok, po smotiju, skuti, marelicah in toastu, bi še kaj pasalo; apetit na višku:)

Lepo bodite.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3246
29.5.2013 11:52:27   
športnica
Ma drek. Vsa vesela se odpravim v porodnisnico, z opranimi lasmi, stusirana, pobrita, z borso in vsemi dobrotami, doma vse cisto in pospravljen, se pojstlo sm zjutri preoblekla, psa peljala v varstvo, pol me pa posljejo domov in v petek moram spet tja. Pravjo da bi blo skoda sprozit, saj je porod tako tezji. Da vsaj se dva dni pocakamo, ce slucajno se samo zacne.

In sm ba kavcu spet. Nc nimam za delat. Crkljam se s svojim psom, najraj bi sla spat do petka. Jst pravim ze skos da bo tale otrok junijski user posted image

V triazni pa itak ful guzva ...

Sm kr mal tecna zdle, se izvinjavam user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 3247
29.5.2013 12:50:57   
Lethe
Živjo!

Majčica1508: ČESTITAM!!! Joj, kako lepo, da si imela tako ekspresen porod in brez šivanja. Kaj bi si še več lako želela. Upam, da ne sanjam, če držim pesti, da bo pri meni vsaj podobno...no, in seveda tudi pri ostalih user posted image Pa sem upala, da se še kdaj pri G srečava user posted image

Pri nas je bilo tako lepo in sončno jutro, potem pa so prišli oblaki in se je ulilo, shladilo...eh. Kakšen konec maja je to.
Sem imela pa dve kolegici na obisku in smo spile kavico (vsaka drugačnouser posted image user posted image ), se naklepetale in še malo najedle. Sem spekla francoske rogljičke, njam.
Zdaj se bašemuser posted image user posted image in trudim spati/počivati na levem boku.

Glede teh mer: itak ne vem ali se je zmotila v + ali v -, definitivno je nekaj odstopanja od realnega stanja. Upam vseeno, da ne v minus. Sicer je mala ravno nekje v povprečju, kar je super. Mislim, da je bolj "problem" v tem, ker v 14ih dneh ni dovolj zrasla - ker sva imeli s čim primerjat, se pravi z UZ, ki sem ga plačala 2 tedna prej. Če tega ne bi bilo, in bi tokrat prvič merila, bi bile mere povsem ok in me ne bi imelo kaj skrbeti. G me itak ni nič vznemirjala ali delala kakšne panike, pa še taka umirjena je. Ji zaupam, ni problem, le tisti delček strahu ostaja, saj veste user posted image user posted image smo kdaj malo smotaneuser posted image

Imate že vse pripravljene torbe?
Jaz sem si ravno seznam sprintala in naredila kljukice, da vidim, kaj vse mi še manjka. Ta teden grem kupit in potem bo menda končno vse.

Včeraj sem zlikala tudi cel kup tetra plenic in imam lepo posortirane, pa še oblačila št. 62 sem lepo zložila in pospravila.

Drugače se pa nič ne dogaja in je vse mirno user posted image

Lepo se imejte...

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 3248
29.5.2013 15:30:08   
Storžica 81
Ojla punce, kot opažam se že kar nekaj dogaja. Za nazaj nisem brala... Rada bi vam sporočila, da sta 18.05 v Postojnski porodnišnici s 4 min presledkom na svet prijokali dve sestrici Nika in Vita. Bratec Nace je zelo ponosen nanju user posted image , čeprav je že prvi dan ko smo prišle domov staknil vročino in driško. Psiha deluje.
Porod je potekaj normalno in dokaj hitro. Odnesla sem jo brez šivanja.
Vsem, ki ste že rodile čestitam, ostalim ki še čakate pa veliko sreče in čim manj bolečin....

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3249
29.5.2013 16:11:16   
ursonok
Storžica,
čestitke! user posted image

Za tiste, ki (nestrpno) čakamo - da nam bo slajše user posted image . Eko-lokalno-sadna požrtija (no, banane so baje s Kanarskih):

user posted image

(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 3250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?