witch -> RE: Jedi naših mamic in babic (5.10.2012 11:32:22)
|
- mlečne zadeve (gres, močnik, polenta, rezanci za župo kuhani v mleku) - kislo zelje s fižolom - segedin zelje - matevž - trganci - dödöli - bujta repa - fižolova mlečna juha mmm se mi kar sline cedijo če se spomnim kak dobro je babica naredil [sm=smiley1.gif] - fižolova juha s testeninami - pasulj - ričet - filane paprike - makaroni z mesom - paprikaš in pire - golaž in polenta - slivovi cmoki - kruh v jajčkah (oz. šnite) - maslo in marmelada na kruh za zajtrk - spomnim se meterskega kolača, ki ga skoraj več ne pečemo [sm=smiley13.gif] Pa vse tiste domače marmelade, pa sokovi, pa vložena zelenjava [sm=smiley1.gif] Se mi kar sline cedijo [sm=smiley1.gif] Čeprav veliko večino teh jedi imamo mi skoraj vsak mesec na jedilniku. Ob nedeljam rada eksperimentiram, čez teden smo pa mi bolj domači. Ampak meterski kolač pa pade v kratkem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] danes bom pa miške delala [sm=bravo.gif]
|
|
|
|