Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka ankica, čisto prav ti dam. Samo še vedno ne bom šla prijavit soseda zato, ker ima manj vrtca za plačat in boljše živi ali soseda, ki zaliva svoj vrt, da bo imel lepšo travco od moje... Zakaj? Ker želim imeti svoj mir, da mi ne bo ta in drug sosed, povozil mačke (bajdovej nimam je), da mi soseda ne bo počupala rož (jih tudi nimam), da mi ne bodo počohali avta (pismo tudi tega nimam )... Ja ljudje so pač takšni... in ne želim z nečim, kar bi moral nekdo drug, ki je odgovoren za to in plačan, ogroziti moje familije, lastnine. kaj pa veš... Mogoče bo pa ta sosed ravno doma, ko bom potrebovala pomoč.... POtem pa gledaš po Tv-ju takšne sosedske komedije, bereš tudi tukaj, da se malo ne polulaš zaradi kakšne malenkosti se kregajo. Mojo druzino, moje otroke se najbolj ( zgolj IMO) ogoroza ta nekdo, ki rusi sistem. Seveda je nekje meja kaj prijavis in za kaj ga opomnis. Pa ni stvar v lepsi travici, v dodatku za vrtec - stvar je v pomanjkanju vode (ko tvoj otrok ne bo imel vode, ker je nekdo vrt zalival), ko tvoj otrok ne bo mogel v solo, ker je nekdo denar namenjen temu z zvijaco porabil... to je smer v katero gremo. Vsekakor imas pravico biti tiho, vendar pa dovoli mi mojo pravico, da izrazim in zagovarjam mnenje, da bi za kolektivno dobro bilo bolje, da nismo tiho. Ze miselnost, ko krajo drzave splosno oznacujemo kot iznajdljivost je mocno odbijajoca, je pa neposredni rezultat "tihote".