Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka uškinamama, moraš pa biti prekleto velik egoist, če misliš oz. upaš, da potem ne bo goljufov. Očitno pa tudi ne razumeš, da dajanje lažnih podatkov CSD ni to kar jaz govorim. Jaz govorim o tem, da nekdo spretno prepiše lastništvo nepremičnin, premoženje na nekoga drugega, da se loči... to NISO LAŽNI PODATKI - pravno formalno gledano je vse OK. Podatki so pravi, nihče mu ne more nič. ČE njemu tako paše, zakaj pa se ne bi ločil, prepisal premoženje, pa četudi zaradi ugodnejših socialnih transferjev, če mu je to dovoljeno. Zakon je pa luknjast, oz. omogoča, da spretni to izkoristijo, odgovorni pa ne postavijo novih pravil. Upam, da zdaj ti premoreš to razumeti. Nihče ne govori o lažnih podatkih. Govorim o tem, da odgovorni ne preprečijo izkoriščanja, kljub temu, da že dolgo vejo v čem je srž problem. Ankica, jaz lahko poberem papirček, sem ga že 1000-krat, verjamem, da tudi ti in še marsikdo drugi. REs imaš, da se počutiš boljše. Vendar tistemu, ki jih brezskrbno odmetava dajeva potuho, da to počne naprej. Kar vam razlagam je, da bi se pristojni zganili in mogoče kaznovali tistega, ki smeti, tistega, ki se vozi v nasprotni smeri po kolesarski stezi, itd... Tistemu, ki to počne brez vesti, je zastonj kar koli govoriti, pucati za njim. Take najbolj gane kazen, udarec po žepu. Tudi pravno formalno ni vse ok, ce je locitev fiktivna in locenca zivita kot, da se nista locila. Drzava ne more ukrepati ker je zgolj na formalni ravni vse ok. Zato a drzava potrebuje tistega, ki stoji v vrst, da se zbuni in pove, da je to zgolj fiktivno in da je to pravzaprav zloraba sistema. Ni ga sistema, ki ne more biti zlorabljen, so pa ljudje, ki ne dovolijo, da se sistem zlorabi. Drzava je odraz ljudstva. Bolj je ljudstvo oohlevno in tiho, bolj sklanja glavo pred "skodljivimi" anomalijami, vec tega pojava bo.