napalmica
|
Ojla punce! Mi smo se vedno brez elektrike, 9. Dan... Sara, Nanuk, nuragi, joj kako hitro gre cas! Se mi zdi, da smo ravnokar zacele tukaj klepetat, pa ste ze na ciljni ravnini mi bomo pa ze tri mesece stari 21ga Ancika, jaz ti glede dojenja ne vem svetovat, ker nisem nic konkretno dojila, mi pa crpanje vzame 15-20 min max in mi je ful dobro, ker hitro zrihtam, tamaledva pa po flasi ful lepo pijeta in se nic ne zafrkavam s hranjenjem. Ker ce bi meni rekli, da naj jih magari 20x pristavim, bi jih povprasala, ce so imeli kdaj dvojcke in ce vejo, da je treba se kaj drugega naredit kot pa celi dan na joskah viset se enkrat poudarjam, da zagovarjam dojenje, vendar do ene razumne meje... ce ne gre ali ce za to porabis nenormalno veliko casa in si potem ves izmozgan, potem se je treba znajt drugace. Ker otroci konec koncev rabijo mamo, ki se ji "ne trga" od razmislanja, kako jih bo nafutrala. Tako da meni je prav fajn tole s crpanjem, hitro zrihtam in vsi smo zadovoljni bos videla, da bos tudi ti ujela eno pravo varianto, le odlocit se moras. Dojenje je sicer odlicno za otroka in za mamo, zna biti pa tudi zelo stresno. Zato poslusaj sebe in ne mame, med.sestre, zdravnice, babice, kako je dojenje nujno, ker tudi nedojenim otrokom prav nic ne manjka. Malo sem nalozila, ampak vem, kako zna bit folk zatezen s tem dojenjem, vendar zal ni vedno vse crno in belo, kot nekateri mislijo. In najbolj so pametni tisti, ki seveda niso imeli nikoli tezav s tem. Super, da ze vozickate, pri nas je tak drek od vremena, da ne vem, kdaj bomo lahko sli spet kaj ven. Noske jaz vedno ze od zacetka spiram s min 3,4,celo 5 ml fizioloske, saj jih sicer sploh ne spucam. Vcasih zaleze ze 3ml, vcasih vec, dokler se mi pac ne skihata. Fizioloska nic ne skoduje, visek jo itak dol pozreta. Treba je samo pazit, da tega ne delas pod prevelikim pritiskom, jaz za to uporabljam inzulinko (brizgico kubiture 1ml), da ni prevelik pritisk.. Mi imamo tudi razvojno, zaradi nedonosenosti, se strinjam, da je fajn, sploh fizioterapija, ker malcke razgibajo tako, a ne kazejo vec kaksnih patoloskih gibalnih vzorcev, kot je nagibanje glave nazaj in podobno, da lepo sedijo, ko je cas za to in tako naprej. Vsekakor priporocam. Nanuk, res imej s sabo kaksen paket vlozkov, v P dobis samo enega, pa se to so res premali vlozki pa taksne kravitve, kot je Ancika rekla. Jaz sem si jih nabavila v mullerju njihove Duchesse maxi biden lang 5 kapljic in so bli top, veliki so pa se poceni. Jaz sem ze dobila M po porodu, in prvic v zivljenju me ni niti malo bolelo pred ali med njo upam, a tako ostane! Mater sem se razpisala