RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

booby -> RE: Dvojčki 2013 (6.8.2013 6:27:30)

ojla punce. v petek zjutraj, ko sem vstala, sem imela nenormalno trd trebuh od zelodca naprej in kar ni in ni popustilo.. sem klicala svojega gin pa je rekel naj se takoj pridem pokazat. pa sem šla. rekel je da se njemu ne zdi prav trd in naj jemljem magnezijeve šumeče tablete 3x dnevno in veliko počivam. ta trd občutek je izginil pa tudi čez dan mi veliko manj otrdeva trebuh. no ko sem bila že tam mi je sproti naredil še morfologijo. vse je ok, hvala bogu. menda nosim dve punčki :) tudi mv je dovolj dolg. je pa rekel, da se včasih lahko popadki začnejo nevede in tudi mv se lahko hitro skrajša. zato sem naročena že čez 2 tedna na ponovno kontrolo. bomo videli..

Latka - kakšne tablete si dobila za špikanje v nožnici??

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (6.8.2013 8:54:52)

Mene, da bi me zategovalo, to me ne... Včeraj zvečer pa me je precej bolel spodnji del trebuha (za par sekund), ko sem se v posteljo vlegla... Ampak to zato, ker je bilo pestro popoldne - sva šla z malčkom na bližnje jezero plavat, kjer je bila tudi njegova sestrična in je bila cela žurka.. [sm=smiley36.gif] Se bo treba počasi malce umirit.. Drugače pa meni trebuh čisto nič ne otrduje, vseeno pa 1x na dan popijem šumečko Mg+ vit. C...

Ooooo booby dve deklici [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] Upam, da midva zdrživa do konca, da ne vprašava.. Čez 2 tedna imam morfo, potem pa kmalu 3D/4D - koooomaj čakam [img]http://www.pic4ever.com/images/bliss.gif[/img] [img]http://www.pic4ever.com/images/loveshower.gif[/img]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (6.8.2013 10:15:13)

O booby, l[sm=bravo.gif] za dve pupiki!
Te tablete so neke bio tablete, Ferrum Fosforricum oz. nekaj takega. Jaz imam tudi skoz občutek, da imam zelo trd trebuh, prav čutim zategovanja ob straneh, taka napeta koža.[sm=smiley13.gif] No čez teden dni bo morf., pa upam, da bo vse ok, potem čez dva tedna po morf. imam spet pregled, sedaj v petek pa kontrolo krvi. Boljše, da so pregledi sedaj že pogostejši, mene je prav strah postalo.

cherry, super, da nimaš nobenih težav.

Koliko pa merite že v trebuh, meni sedaj spet bolj naglo raste, sem skoraj na 100 cm.

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (6.8.2013 10:29:02)

Mene je včeraj cel dan tako dol tiščalo, da sem mislila, da se mi bo zmešalo. Še ponoči mi noben položaj ni ustezal... in ne vem, a me boli, ker se razteguje vse ali zaradi prebave, ker sem res včeraj malo s cukrom pretiravala...[sm=smiley9.gif]. Danes je malo boljše, čutim pa krčke kot pred menstro... ne vem. Kakšen dan je ok, kakšen dan pa skoz nekaj [sm=zmeden.gif]

Ne vem koliko merim v trebušček, po mojem se ne znam prav zmerit. Latka, a se meriš čez popek? Ker ko sem se v začetku nosečnosti merila, sem imela 95cm, zadnjič 8 tednov kasneje pa 96 cm, kar pomojem ni prav, plus tega pa sploh ne vem, od kje te številke, ker sicer nisem ne vem kako trebušasta [sm=jezicek.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (6.8.2013 17:28:26)

napalmica, ja merim se čez popek in obseg se mi je povečal že za 20cm, vsak teden ga je za 1-2cm več.

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (6.8.2013 20:54:39)

Danes v 19+5 je moj obseg tudi 100cm in par mm.. [sm=smiley36.gif] Nosim pa precej nižje kot ti Latka in je zato tako naprej izbočen, zato mi je bilo tudi zelo hitro poznati..

latka -> RE: Dvojčki 2013 (7.8.2013 10:29:08)

Sem dodala sliko v album.[sm=jezicek.gif]

Dajte še ostale pokazata lepe trebuščke![sm=bravo.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (8.8.2013 10:50:09)

Latka ful lepa si [sm=smiley27.gif] [sm=bravo.gif]

Jaz se spravljam, da se en dan slikam (zame je to ogromen projekt)[sm=smiley36.gif], potem pa dam potem slikico v album...

Kako ste sicer so[sm=nosecka.gif]? A mam sam jaz tak občutek, ali nas je zadnje čase nekam malo tukaj... so vse na dopustu?

Punce, a ste ve na bolniški? Ker jaz sem mislila it drug teden delat, pa so me v službi prepričali, da naj bom lepo doma in skrbim za naraščaj v trebuščku... Ker so zdajle za dvojčke itak kritični tedni in je bolje se malo pazit.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (8.8.2013 13:01:41)

Pozdravljene nosečke!:) Jaz sem okej, slabosti počasi zginjajo, jes sem skos tukaj, spremljam kaj se vam dogaja:) Midva letos ne grema nikamor na dopust, bomo šli raje drugo leto v večjem številu:)[sm=smiley36.gif] Jaz sem skos doma. sem brezposelna in mi ni treba koristit bolniške, v nasprotnem primeru bi jo zagotovo vzela in bi ta čas se čuvala.

Glede brcik v trebuščku...mi smo danes stari točno 15 tednov, pa sem včeraj čist rahlo občutla neke mehurčke. kot bi se kaj pretakalo, prave brcike še niso, jih pa komaj čakam...pa še prva nosečnost je zame, in me res zanima kakšni so ti obćutki:))[sm=smiley1.gif][sm=smiley27.gif]

Sem danes dodala en albumček gor:) Kdaj imate kaj naslednje preglede? Mi komaj čez tri tedne....A kdo ve kako je kaj dvojna mama? Nič se ne javi....

latka -> RE: Dvojčki 2013 (8.8.2013 13:33:06)

Evo mene, jaz skoz preverjam, če se katera oglaša.[sm=smiley36.gif]

Sem pa dodala še eno slikico.[sm=jezicek.gif]

Ful je grozna tale vročina, jaz več ne vem, kako se naj namestim, me zelo trebuh ovira, nobena blazina mi ne paše, že zdaj.[sm=jezicek.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (8.8.2013 14:23:09)

Ancika super buši [sm=bravo.gif] in super za brcike. Jaz brcik, niti metuljčkov še nisem začutila, upam, da bo kmalu... [sm=smiley27.gif]

latka ti maš pa res že veliko žogico [sm=bravo.gif], prav lušna si. Sem primerjala tvojga bušija pa mojga v 17t, pa je moj občutno manjši. Verjetno zato, ker si ti bolj suhica kot jaz [sm=smiley1.gif].

No jaz sem tudi eno slikico v albumček dala... [sm=smiley9.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (8.8.2013 19:36:48)

Ancika jaz imam naslednji pregled 21.8.

Punce dajte mi nekaj povedat. A imate kdaj občutek da ste čisto mokre spodaj in da vam odteka voda? Jaz imam zadnje dni tak beden občutek, skoz imam čisto premočene hlačke, pa mi vsi govorijo da je to od vročine. Mene pa tako skrbi. Če recimo potipam vhod v nožnico, je skoz mokro. A ima še katera take probleme? Vem da je v nosečnosti nožnica bolj navlažena in da je izcedka več ampak...[sm=zmeden.gif]

booby -> RE: Dvojčki 2013 (9.8.2013 8:37:56)

Latka - super izgledate ;)

napalmica - veš da se meni tud to dogaja... največkrat pa ko pridem z wc-ja in sem na začetku imela občutek k da se mogoče preslabo obrišem ali pa ko vstanem še malo priteče? ampak je to nemogoče, ker se mi prej to ni še nikoli zgodilo.. zdaj pa kar vedno. js res upam da to ni to - voda. čez 1 teden imam kontrolo pa bom vprašala gin. v katerem tednu si že ti?

jaz sem na bolniški že od 9.tedna, ker sem močno krvavela 3x in bila tudi hospitalizirana.
ja vroče je pa za popi*dit, tud jaz ne vem kako bi se naštimala.

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (9.8.2013 10:35:51)

booby 17t sem... ustrašla sem se dva dni nazaj, ko sem bila na enem pogrebu (ki je bil ob 4h v najhujši vročini) in sem potem, ko sem v cerkvi vstala, čutila, da sem čisto premočena med nogami, vse - vložek, hlačke in hlače čez. In sem upala, da sem se le ful preznojila. Ziher pa itak ne moreš bit. Upam, da je vse ok.

Ja tale vročina ubija [sm=smiley18.gif] upam, da bo kmalu boljše, ampak brez toče in podobnih piz[sm=smiley35.gif]!

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (10.8.2013 13:52:54)

Danes pa se že da malo bolj dihat!:D malo je shladilo[sm=bravo.gif] pri nas ni škode( štajerska-rogaška), smo čist za mejo doma, so hrvati spustili par raket pa vso neurje razgnali.še dobro, drugače bi vse polamalo:(

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (12.8.2013 12:42:06)

Tole smo pa mi 3je na polovički... [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

[img]http://shrani.si/f/41/ME/l7d1Dqg/20weeks.jpg[/img]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (12.8.2013 13:11:08)

chery, kako ste lepi![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Pa saj ti nimaš tako nizko trebuh, glej kako je moj nizko, me je prav strah, da ni kaj narobe, da je tako nizko.

Jutri pa me čaka morfologija, komaj čakam, me je pa tudi strah. Aja, v petek sem imela kontrolo krvi in se hemoglobin popravlja, tako da ne rabim infuzije.[sm=bravo.gif]

Kako ste pa ostale, imate še kaj krče, napihnjen trebuh?

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (13.8.2013 10:10:44)

chery ful ful lepa [sm=bravo.gif] aha, ti si točno tri tedne pred mano... tolk da vem za orientacijo [sm=smiley36.gif]

latka uživaj na morfologiji, naj ti povejo same lepe stvari! Super za kri, boš morala kar pazit do konca, ker zdaj zna bit vedno slabše, saj so malčki v nas pravi zajedalčki, kar se teh stvari tiče [sm=smiley36.gif]

Jaz sem včeraj doživela prvo otrdevanje trebuha, pa sploh ne bi opazila, če ne bi imela občutka, da me špona, kot da mi je koža na trebuhu premajhna in trebuh čisto trd. Sem spila en Mg, pa je bilo takoj bolje.
Pregled imam drug teden v sredo, morfologijo pa v začetku septembra.

Kok je fino, ko ni več tako vroče... [sm=smiley20.gif]

Kje ste ostale mačkice?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (13.8.2013 12:46:24)

Ojlaaa punce!:)))
Mi smo bili naročeni na pregled komaj konec avgusta, pa me kliče včeraj sestra da morem danes na kontrolo. Ko sem prišla not je reko G da zaradi moje nosečnosti ( mono-mono) me bo dal že čez en teden v bolnico, da se je posvetoval z ostalimi zdravniki in da naj oni vodijo mojo nosečnost...pa sem rekla okej, bom že naredla da bo vse ok. Potem pa mi je naredil UZ in je takoj našel PREGRADO!!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] vse se je spremenilo...do zdaj se sploh ni videla, danes pa končno se je pojavila, je reko da ni bila dovolj izrazita do sedaj, samo da se je pojavila. Torej mi je čisto spremenil vse glede nosečnosti, je reko da imam normalno nosečnost...nosim dvojajčne dvojčke in sploh ne enojajčne.... joooj tako sem vesela! Zdaj je reko da bo lahko on do konca vodil mojo nosečnost, nebom rabila hoditi v bolnico na preglede če ne bo potrebno. Še on je bil vesel, da se je pregrada pojavila in da je zdaj tako kot je:D [sm=smiley36.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (13.8.2013 12:47:21)

aja pa oba ploda sta zaenkrat okej, je reko da je enako razvijata in da lepo rasteta:) Pa še da zdaj sta lahko različnega spola, torej sta res dvojajčna:)[sm=bravo.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (13.8.2013 13:05:53)

ancika super!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] dvojajčna sta vsaj iz vidika nosečnosti in donositve absolutno boljša varianta, čeprav me res čudi, da se prej tega ni opazilo. Meni so že na prvem UZ-ju v 6t4d rekli, da sta dvojajčna, saj sta bila vsak v svoji kamrici in še nek lambda znak, ki dvojajčnost potrjuje, je bil viden.
No kakorkoli že, super, da se je tako obrnilo!

Povej mi še, kaj tvoj tikerček kaže? Koliko si noseča ali koliko imaš do konca? Ker se mi zdi, da si ti za mano, pa ti kaže 5 mesecev in še nekaj dni... [sm=smiley9.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (13.8.2013 13:36:48)

Napalmica jaaa veš kako sem zdaj vesela, sem malo bolj pomirjena kot prej ko so me vsi strašli z temi mono-mono! Čeprav sem si skos govorila, sej bo vse okej, je bil skos neki strah prisoten, kaj pa se bo zgodilo, glede na to da so tisti dvojčki zelo redki. Ja pa res, do danes ni pregrade našel, danes pa je bila vidna, imam slikico ko se vidi da sta res ločena. [sm=bravo.gif]

Mislim da moj tikerček ne dela nekaj prav, jes sem za tabo 2 tedna:D

booby -> RE: Dvojčki 2013 (13.8.2013 17:51:52)

O ancika lepe novicke! Verjamem da si sedaj bolj pomirjena.

Latka kako je blo na morfologiji?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (13.8.2013 18:05:26)

ancika[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]!

Morfologija za nami, vse ok, spol ostaja, torej parček, mater. vrat je tokrat meril 38,5mm, v 19.t pa 34mm. Med pregledom mi je prišlo malce slabo, ker fantek sedi visoko in se je premetaval, pa mi je stiskal na želodec, tako da sem se morala obrniti na bok, sicer je tako bilo težje narediti meritvi, toda smo uspeli. Jaz že nekaj tednov ne ležim na hrbtu, tako da me je to danes malce zdelalo.
Malce sem si sedaj oddahnila.[sm=smiley1.gif] Vse bi bilo lepše, če jaz vsako popoldne ne bi bila tako napihnjena in imela napet trebuh, no če ležim, je trebuh mehak. Torej magnezij in Buscopan še naprej, pač maternica pri dvojčkih dosti bolj trpi, besede G. Naslednji pregled čez 2 tedna.

booby, kako si pa ti, še otrdevaš?

booby -> RE: Dvojčki 2013 (13.8.2013 22:12:48)

no lepo, važno da je z otročkoma vse ok, me bomo pa že nekako preživele kajne ;) jaz pijem magnezij 200mg in mi trebuh otrdeva kake (le še) kake 4x na dan.. drugače sem ok, sam se težko premikam, pač še vedno me bolijo te vezi.. sem pa opazila da se ne morem več najest. ko pojem pol porcije kot sem jih npr. do sedaj, imam tako trd in napihnjen trebuh da se komaj premikam in moram samo ležat.. noro. tko da zdej jem 6x na dan.. noro. že tako sem se too much zredila, kile grejo kar gor. pa večinoma jem sadje k mi ful paše..

Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>