RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (29.7.2013 13:36:56)

Chery ti si rekla, da bi/boš imela tale voziček http://www.sb-poceni.si/podrobno/danny_sport_twin_2013/68/
Ali si g že naročila? A si ga videla v živo? Meni se ful dopade, samo mi je Murska zelo daleč in bi rada kakšno mnenje o uporabnic slišala. Ker dvomim, da mi ga bo uspelo it v živo pogledat in sprobat.

Katere vozičke imata Leilla in Krysta?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (29.7.2013 14:11:52)

Jooooj ta vročina![sm=smiley29.gif] jes sem kar cel dan zaprta v hiši, pozno zvečer pa grem na luft malo, drugač nejde. Zdaj bi pasal en skos v morje:D[sm=smiley36.gif]

Meni je pa tale voziček lepi: http://www.mali-vragci.si/vozicki-za-dvojcke/firstwheels/city-twin

Zdaj ko sem skos v hiši zaprta mam čas brskati po netu:D

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (29.7.2013 14:36:16)

Ancika ja tale tvoj tud ne zgleda slab, sam jest rabim bolj sportivo, ker bi rada šla tudi po makedamu, ne samo po asfaltu, tale Citytwin ima pa malo premajhna sprednja kolesa zame. Pa še skoraj 100 EUR dražji je... saj ne bi rada na ceno gledala, ampak moram, ker stroškov je ful, tale moja bolniška pa nič ne pripomore k družinskemu proračunu [sm=smiley13.gif]
Res me zanima mnenje glede tegale mojega DorJan-a... pa nikjer na netu nič ne najdem [sm=zmeden.gif]

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (29.7.2013 19:35:14)

[img]http://img-s3-01.mytextgraphics.com/glittertextlive/2013/07/26/6a1c28e21c6865f40960d0900ac7c594.gif[/img]

[img]http://silvanolte.com/blog/wp-content/uploads/2012/05/newborn-twins.jpg[/img]

xx.x.
Vzdevek, naslednji pregled,enojajčni/dvojajčni, spol otročkov

13.12.2013
Latka, NP ??.?., dvojajčni, [sm=modriCrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

18.12.2013
Booby, NP ??.?., dvojajčni, [sm=darilo.gif][sm=darilo.gif]

26.12.2013
CherryBlossom NP 19.8., dvojajčni, [sm=darilo.gif][sm=darilo.gif]

16.1.2014
Napalmica, NP 31.7., dvojajčni, [sm=modriCrtici.gif][sm=rozacrtici.gif]

1.2.2014
Ancika12 NP ??.?., enojajčni, [sm=darilo.gif][sm=darilo.gif]

[img]http://www.familylobby.com/common/tt9900266fltt.gif[/img]

[img]http://capturedbycarrie.com/blog/wp-content/uploads/2009/02/newborn_twins_photography_1.jpg[/img]

6.3.2013
Leilla, PDP 31.3.2013, [sm=rozacrtici.gif]Zoja: 2220 g, 45 cm [sm=rozacrtici.gif]Živa: 2850 g, 48 cm

ZANIMIVE SPLETNE VSEBINE IN STRANI:
NOSEČNOST PO TEDNIH
NOSEČNIŠKI TRAKEC [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/img]
KITAJSKI KOLEDAR SPOLOV
TESTI V NOSEČNOSTI
TABELA RASTI PLODA PO TEDNIH
VSE O NOSEČNOSTI
OTROŠKA IMENA (1)
OTROŠKA IMENA (2)
ŠOLA ZA STARŠE (1)
ŠOLA ZA STARŠE (2)

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (29.7.2013 19:48:39)

Napalmica jaz sem tudi predaleč, da bi se zapeljala do MS, tako da vozička nisem še videla v živo... Sem pa slišala pohvale že od 2 mamic, ki imajo dvojčke.. Jaz sem sicer najprej gledala ravno FirstWheels (ravno tega, ki ga omenja Ancika) in sem tudi misala na medover.net, če ima kakšna mamica izkušnje z njim, potem pa si mi napisale, da se hitro "razgunca"... Na FBju, na strani dvojčkov, mislim da imasta tudi dve mamici Danny Sport in sta zaenkrat obe zelo zadovoljni - glede na ceno, paket zajema res vse kar potrebuješ...[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (29.7.2013 20:22:27)

Chery hvala za informacije, če boš pa še kakšno mnenje izvedela, pa prosim napiši. Ker jaz se res ful nagibam k temu, da ga po 20t naročim.
Kakšna barva je pa tebi všeč? Meni je una kombinacija zeleno-siva (št.09).

Za na seznamček kopiram podatke od Kryste o njenih pikcih, njenega PDP-ja pa ne vem.
"sem rodila 10.07.2013
ob 17.04 je prišla na svet naša zaspanka Nika (47 in 2110)
ob 17.17 p naš crtek Blaž (47,5 in 2317) "

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (29.7.2013 21:09:22)

Kar kopiram mnenja iz FBja (sem pred 1 uro vprašala [sm=smiley2.gif] ):
Mamica 1: Mi imamo ta voziček. Sem zelo zadovoljna z njim, je enostaven za sestavljanje, nam gre v prtljažnik od karavana, tako da to je super. Fajn je, da so kolesa napihljiva in vzmetena, tako da se lahko vozi tudi po neravnih terenih. Za to ceno je res veliko, kar dobiš v kompletu. Po mojem ima vse, kar imajo vozički, ki so kao ''''firma''''. Mi ga ne menjamo
pred 47 min · Všeč mi je
Mamica 2: Tut jz ga mam sicer samo sestavljen še in malo vožen po sobi (prazen) ... O njegovi večji uporabi pa čez 1 mesec
pred 32 min · Všeč mi je
Mamica 3: tudi mi ga imamo in zaenkrat lahko samo pohvalim.
pred 30 min · Všeč mi je

Glede barve vozička jaz še ne vem, ker meni je všeč nekaj, mojemu pa čisto kontra... [sm=jezicek.gif] Meni najljubše barve so: 1, 7 in 12. Mojemu pa: 8, 23 in 27. Tako, da glede izbire barve bo težka... [sm=smiley36.gif] Ampak kupila ga bova šele pozimi enkrat, mogoče celo, ko bosta otroka že na svetu... Ker itak pozimi ne greš takoj ven, voziček pa je hitro dostavljen.

Seznamček pa bom posodobila, ko bo še kakšen nov podatek, da ne bo vsak drugi post že seznam.. [sm=smiley2.gif]

leilla -> RE: Dvojčki 2013 (30.7.2013 9:40:40)

mi imamo tale voziček:
http://www.mali-vragci.si/vozicek-za-dvojcke-abc-design-zoom-sand-dark-brown-2013

za nič ga ne zamenjamo. zelo okreten, z eno roko ga komot pelješ če je potrebno. povsod prideš (kar je z širokim problem pogosto). res nam super voziček.

lp

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (30.7.2013 14:23:49)

Včeraj zvečer sem pokazala mojemu tale voziček danny sport in zdaj je čistoooo navdušen nad njim:D samo tega še vidi pa navija za njega:D tak da mogoče bo tudi pri nam prišo ta v poštev. Voziček je ful lep, sploh ko so košare gor, športni del mi pa nekak še ne potegne. Je pa fajn zaradi koles po moje, kakšen makadem tisti city twin nebi prišo v poštev... Pa če ga še drugi tako hvalijo....pol
že ni slab [sm=smiley1.gif] Midva sma se tut odločla, da ga naročima, šele ko rodim, prej ga itak nebomo rabli, pol pa še bo mrzlo pa vprašanje kdaj bomo šli kaj ven. Mogoče ve, kje v slo se da dobiti bugabooja al pa bumbleride( ta mi je zelo lep).

latka -> RE: Dvojčki 2013 (30.7.2013 17:58:35)

Hej, hej nosečke, kako ste kaj, kako prenašate tole vročino? Mi smo se danes vrnili z morja, bilo je lepo, toda prevroče![sm=jezicek.gif]

Mi smo že nabavili voziček, ki sem ga omenjala.

leilla, tebe so kaj dajali krči, kako si to občutila in kolikokrat na dan si jih imela? meni za par sekundi otrdi spodnji del trebuha(kot tiščanje na wc), pa mine. Pa popoldne postanem čisto napihnjena, trda, samo še ležim lahko. Pa to špikanje v nožnici. Ima še katera te občutke, chery?

leilla -> RE: Dvojčki 2013 (30.7.2013 21:53:08)

latka tako kot si napisala (trd trebuh, napihnjen) sem imela tudi jaz. v katerem tednu si?
to omeni zdravniku ko boš imela pregled. jaz sem takrat dobila magnesol in moram rečt, da je pomagalo. so mi pa zaradi otrdevanja trebuha odsvetovali božanje trebuha in je res pomagalo. če sem se božala po trebuhu, je ta otrdel in sem potem prav pazila. namreč zaradi otrdevanja in vsega tega lahko pride do predčasnega poroda. nočem vas strašit ampak raje omeni zdravniku.

lp

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (30.7.2013 21:53:36)

Meni edino ful dol pritiska, drugače je počutje OK.. No, pa zadnje čase bolj slabo spim.. [sm=jezicek.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (1.8.2013 10:18:03)

Meni tudi dol pritiska in boli v spodnjem delu trebuha, ampak ne vsak dan enako. Sem včeraj omenila G in je rekla, da je to pač raztezanje vsega skupaj. Magnesol pijem še od začetka, eno šumečko zjutraj, pa Buscopan vzamem po potrebi. Kdaj se vam je pa začelo otrdevanje trebuha? Ker meni otrdeva še nič, no saj niti ni ne vem kako velik...
Me je pa včeraj na pregledu ful pogledala, tamale dva premerila po dolgem in počez, izmerila MV, pogledala, če se zaprta, če imam dovolj plodovnice, res ful. Potrdila spolčka, mali je kazal svoje bogastvo med nogami [sm=smiley36.gif], tamala se je pa zvirala, kot ponavadi [sm=smiley36.gif].
Imata vsak po 120 g [sm=jezicek.gif]. Čez tri tedne imam spet pregled, ker grem vmes v službo na svojo željo in bi me rada videla, v začetku septembra pa že morfologija.

HB se je malo ohladilo, vsaj pri nas, ponoči prav zebe... 11 stopinj smo imeli včeraj in danes ponoči. Ampak baje spet prihaja vročinski val...

Bodite v rožicah [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (2.8.2013 16:43:59)

Hej, hej, kje se skrivate, kako prenašate to vročino?
napalmica, super za pregled![sm=bravo.gif]

Mi smo danes imeli pregled, zaenkrat vse ok, no razen moje krvi, saj mi je kljub jemanju železa zelo padel hemoglobin, zato imam čez 1 teden kontrolo krvi.[sm=smiley13.gif]Upam, da se mi ta čas vsaj malce popravi, ker ne želim pristati v bolnici. Morfologijo pa imam 13.8.

Pa ostale, kako ste?

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (4.8.2013 9:55:54)

latka, koliko pa imaš hemoglobina? Upam, da te zaradi tega ne bodo dali v bolnico, boš pa verjetno dobila infuzije železa, če bo Hb manj kot 90. Vsaj taka je praksa pri nas.
Jej veliko meska, sploh rdečega, konjski je pa najboljši. Pa špinačo zraven. Pa pridno jemlji železo. Kupi si še kakšen sok rdeče pese. Je sicer bljak, ampak pomaga [sm=smiley1.gif].
Pišuka, ti imaš že morfologijo [sm=bravo.gif] super. Jaz jo imam v začetku septembra, vmes pa še en pregled.

Mene še vedno občasno ful dol tišči oz. zvija v spodnjem delu trebuha, včeraj sem recimo mesila testo za pico in me je potem začelo ful boleti. A bo to celo nosečnost? Razmišljam, če sem prav naredila, ko sem rekla, da bi šla rada delat [sm=zmeden.gif]. Bom videla, če ne bo kul, bom pa dopust vzela. HB so pri nas razumevajoči, kar se tega tiče, sploh pa so že vzeli eno namesto mene, tako da jim ni hudega.

Uživajte v tejle vroči nedelji, jaz bom na pikniku v senčki [sm=smiley16.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.8.2013 8:30:36)

Ja, hemog. je že padel ravno pod 90, zato bomo videli v petek, če še pada ali pa se izboljšuje. Pa pri teh infuzijah ne rabiš ostat v bolnici? Ti je že začel buši rasti?

booby, kje se pa ti skrivaš, kako si, si že imela morf.?

Kako ve čutite ta pritisk navzdol?

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (5.8.2013 9:24:03)

Jaz imam tudi morfo čez točno 2 tednain bom takrat tudi v 22. tednu... Komaj čakam! [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

Hb - nazadnje sem ga imela 130 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Pritisk navzdol in tiščanje - jaz parkrat na dan čutim tiščanje na levi strani in tak težek občutek navzdol, ki hitro popusti (če ne popusti hitro, potem ni OK)... Še vedno čutim tudi kdaj zbadanje (to mi je rekel G, da je normalno, ker se maternica hitro veča)..

Kako pa ste kaj z imeni? So že izbrana? [sm=smiley2.gif] Midva sva nekako izbrala imena, za katero se bova odločila pa bova videla, ko vidiva dojenčka/dojenčici... [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley9.gif]

Glede barve vozička kolebava med barvami št. 4, 5 in 12... Naročila ga bova v novembru ali decembru, bomo videli..

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (5.8.2013 9:25:24)

Latka - po infuzije Hb-ja hodiš v bolnišnico, mislim da 1x tedensko.. Ko steče, pa lahko greš domov...

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.8.2013 10:27:31)

O super, če ne bom rabila tam ostat, mogoče niti ne bom rabila po infuzije.
Meni je G napisal neke tablete proti špikanju v nožnici, se pa dobijo samo v Avstriji, pa tudi magnezij sem tam morala kupiti, ker sem omenila, da imam občutek, da je trebuh trd in pa proti krčem. Ve čutite kaj ta otrdevanja, imate skoz mehak trebuh?
Boli me tudi medenica, je rekel G, da se vse razteguje. res se mi trebuh hitro razteguje oz raste, imam že skoraj 1m obsega.

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (5.8.2013 11:00:09)

HB-Pri nas hodiš na infuzije v ZD k svojemu zdravniku, na 3 dni. Razen če te G zaradi tega ne pošlje na pregled v bolnico, potem pa hodiš tam. Ampak ne ostaneš notri.

Voziček- mojemu sem povedala, da ste ve rekle, da ga boste po rojstvu naročile, pa mu je bilo to čist logično, ker bo takrat res zima, voziček pa hitro pride. Ker jaz sem ga hotela naročit že po 20 tednu. No tako, da bova sedaj še počakala, ker roko na srce, dinarčkov res nimava ful in je boljše, da prej kupim kaj takega, kar potrebujem takoj po rojstvu. Previjalno npr. Še vedno nama je všeč št. 09. Sem pa tega Danny sporta prejšnji teden videla pri eni mamici, ki je že rodila dvojčke, ima sicer rabljenega in malo strajši model, ampak je videt super, kompakten in tudi ona je ful zadovoljna. Tako da sem ga zdaj vsaj videla v živo [sm=smiley1.gif]

Latka, trebušček mi je že malo zrasel, zdaj že vsi pravijo, da se mi vidi [sm=bravo.gif] ga skoz gledam [sm=smiley27.gif] ne vem, meni je pač to nor občutek, da imam buši, saj sem ga toliko let čakala... saj verjetno je pri tistih, ki ste naravno zanosile tudi, ampak zame so to res posebni občutki. Sedaj samo še brcike čakam...

Otrdevanje- meni otrdeva še ne, vsaj nimam tega občutka, je pa na dotik skoz bolj kompakten, napet, kot prej...

Imena- midva sva približno že zmenjena, no mogoče se bo kaj še spremenilo, ne vem, ampak sva rekla, da edino imen pa ne bova povedala do rojstva, saj spol vsi že vejo, to naj pa ostane skrivnost. Plus tega pa sem že doživela komentiranje, da "to ime pa meni ni lepo" in podobne in sem čist popiz[sm=smiley35.gif], ker ime je moja čisto stvar in komur ni všeč, je to njegov problem! Jaz nikoli ne komentiram odločitev glede imen, saj je to stvar, ki se tiče EDINO staršev in če je moja želja, da bosta Janko in Metka, pač bosta !

No pa sem se spet razpisala... [sm=smiley9.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.8.2013 11:39:16)

Saj moj je tudi napet, občutek, kot da te zateguje, ker če ležim, je mehak.

Koliko ti je meri lMV?

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (5.8.2013 11:59:38)

MV je izmerila na najkrajšem delu 25 mm, na najdaljšem pa 34 mm. In je rekla, da je to ok. Vem, da pri dvojčkih ne bi smel biti manj kot 25 mm, merodajno je pa šele med 18 in 24 tednom, meni ga je pa merila v 16t. No upam, da tak ostane in se ne bo krajšal!

Koliko ga je tebi izmerila?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.8.2013 13:00:12)

Jaz sem ga imela v 19.t 34 mm. Bomo videli naslednji teden na morf.

booby, kje se skrivaš?

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (5.8.2013 13:29:55)

Jaz sem imela v 13. tednu 6 cm dolg MV, potem pa sem pozabila vprašati koliko ga je nameril nazadnje v 17. tednu.. Rekel ni nič kaj takega, tako da predvidevam da je OK.. Ko bo morfo ga ne smem pozabiti vprašt..[sm=smiley1.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.8.2013 15:29:58)

Dokler smo nad 25mm, je ok, vsaj do 24.t, če je prej krajši, je večji riziko in je treba ležat, vsaj tako je meni odgovoril Pušenjak. Upam, da bo nsalednji teden na morf. vse ok.
cherry, tebe tvoj trebuh nič ne zateguje?

Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>