|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ime max ali maks?
31.8.2012 22:51:06   
Michelle12
Všeč mi je ime tvoje hčerkice!! Karkoli bosta izbrala, bo lepo :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 26
31.8.2012 22:57:00   
benji
Kakšna drama user posted image
Meni pa ni prav všeč nobena varianta niti Max niti Maks. Pa tudi psa s tem imenom ne poznam.

V poplavi modernih spakedrank je to, da ima kak psiček pač isto ime kot otrok še najmanjši problem,temu se je že težko ogniti pravzaprav....
Pa saj annai ni spraševala ali vam je všeč Rex ali Reks user posted image

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 27
31.8.2012 23:00:12   
cilla
Maks. Se mi pa osebno res še boljš slišita Maksimiljan ali Maksim (poznam enega krasnega dečka s tem imenom).

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 28
31.8.2012 23:06:02   
Anonimen
Meni je Maks lepše kot Max. Preprosto zato, ker nisem ljubiteljica imen, ki vsebujejo črke tuje abecede. Ne vidim smisla v tem, da se dodajajo x, y itd. Sem živela v tujini, tako da bi dala otroku ime pri katerem si tujci ne bi lomili jezika, vseeno pa ne bi uporabljala tuje abecede. Nikakor pa ne bi dala otroku ime Michelle ali kaj podobnega.

(odgovor članu annai)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
31.8.2012 23:16:34   
Michelle12
Meni je pa všeč, da ljudje ne bi dali in ne dajo svojim otrokom ime Michelle. Mi je všeč, da jih ni dosti :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
1.9.2012 8:59:30   
Zora*
Maks.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 31
1.9.2012 9:04:37   
Zora*
Pa da še malo zasmetim s človeškimi in pasjimi imeni. Pri nas so sosedje dali ime svoji hčerki tako kot je bilo ime naši psici. Se mi je zdelo prav fino, da jih to ni odvrnilo od imena, ki jim je bilo všeč. Punčka pa je bila čisto navdušena, da ima psička tako ime kot ona. user posted image

Pa naš sin je tudi čisto navdušen in ponosen nato, da po novem v soseščini živi pes z enakim imenom. Pa moj sin nima novodobnega imena. Tako, da se okoli tega res ni za sekirat.

(odgovor članu Zora*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
1.9.2012 9:19:17   
metuljčica87
Maks mi je bolj všeč. In tudi meni (pač MOJE MNENJE) se ne zdi prav, da se ves čas mi Slovenci prilagajamo tujini in razmišljamo o tej tujini ... Mi smo Slovenci. Če bo šel moj otrok v tujino, ga bodo tam morali z njegovim imenom tudi sprejeti. In na kraj pameti mi ne pride, da bi mu dala ime s črko, ki je ni v naši abecedi, to mi je res bedarija. Upam da bo on dovolj pameten, da njegovega lepega imena (Jure) ne bo spreminjal v George ali kaj podobnegauser posted image in da bo tujce tudi naučil pravilne izgovorjave njegovega imena. Ni težko, ljudje se znajo vsemu prilagoditi, če se le želijo.

Glede pasjih - človeških imen pa tudi. Ja pa kaj če ima kak kuža enako ime kot moj otrok. Ok, ne bom tak nora, da bi dala otroku ime Floki al pa Rex user posted image . Mi je pa zelo všeč ime Kaja, to ime bom 99.9% dala svoji punčki, če jo bom kdaj imela, pa vem da je kar nekaj psov s tem imenom, pa kaj ...
Naš kuža je bil Nik. Pred 13imi leti, ko smo ga kupili, nismo poznali niti enega človeka s tem imenom. Tu pa tam je bil kakšen Niko, Nik pa noben. In eto, zdaj pa je vsaki drugi otrok Nikuser posted image Sosedi imajo kužiko Brino itd. Ni pomembno no, vsaj meni ne.

(odgovor članu Zora*)
Neposredna povezava do sporočila: 33
1.9.2012 9:21:02   
Paštetka
Če mene mislite, da se sekiram, če je kateremu pesu tako ime, se ne, mi je vseeno.
Ni mi pa všeč, da ga ime spominja na psa, pasje z njim primerja. Jaz se ne spomnim na takšne primerjave, ker in otroka in psa dojemam kot popolnoma drugačni, samosvoji bitji. Ko se pogovarjamo otroku o njihovem imenu, imam pred očmi otroka ali odraslo osebo in mi na kraj pameti na pride pes ali kaj drugega
Čudna sem ne?

(odgovor članu Zora*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
1.9.2012 9:27:10   
metuljčica87
Paštetka se strinjam. Ko se pogovarjamo o človeku, razmišljamo o človeku, ko se pogovarjamo o živali, razmiošljamo o živali ... Je pa res da so asociacije čisto naravna stvar pri vseh ljudeh. Jaz npr. dobim asociacije ob določenem imenu če poznam koga s tem imenom, ki mi je strašno antipatičenuser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
1.9.2012 9:32:16   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: annai

pozdravljeni, odločam se med istim imenom, le da se napiše drugače...kako vam je bolj všeč...?

Nikakor. Mini ime za maxi probleme. Maksimilijan.

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 36
1.9.2012 9:36:58   
kajajaka
Maks user posted image  (mi je pač lepše)

Kar se pa podpisovanja tiče (komentar Princess13)... ko se otrok uči napisati svoje ime, mu M in A nista nič bolj domača kot X, tako, da  to res ni argument zakaj ne Max...user posted image

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 37
1.9.2012 10:27:33   
Izabelina
js mam mačko Suzano in mačka Tineta user posted image

sm sicer že napisala, da mi je Maks bolj všeč (tut moj dedi je Maks) sam sm mogla povedat tole z mojimi mačkami...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
1.9.2012 10:35:53   
annai
tudi moj dedi je bil maks (maksimilijan), ki pa ga žal ni več. in tako bo najin sin dobil ime po njem.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
1.9.2012 13:23:17   
Michelle12
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Če mene mislite, da se sekiram, če je kateremu pesu tako ime, se ne, mi je vseeno.
Ni mi pa všeč, da ga ime spominja na psa, pasje z njim primerja. Jaz se ne spomnim na takšne primerjave, ker in otroka in psa dojemam kot popolnoma drugačni, samosvoji bitji. Ko se pogovarjamo otroku o njihovem imenu, imam pred očmi otroka ali odraslo osebo in mi na kraj pameti na pride pes ali kaj drugega
Čudna sem ne?

Pa dobro ženska, pa kaj ti je??
Mene ime Max spomne na psa!
Avtorica je vprašala katero ime je nam bolj všeč al katero bi izbrale in jaz sem odgovorila in pojasnila zakaj bi jaz tako. In vsaka je isto naredila. Ti pa takoj neki napadaš. Če mene neko ime spominja na psa, me spominja na psa. Pika. In ti tega ne boš spremenila. In nisem nikjer napisala, da je to pasje ime ampak da je meni to bolj pasje ime. Kar vsak normalen človek razume. Pomeni pa, da mene osebno spominja na psa. Ker enostavno ne poznam nobenega človeka s tem imenom, jasno?! Jaz ne sodim ljudi po imenu zgleda pa, da jih ti in zato tak napad?
In vem, da je ogromno ljudi z "pasjimi" imeni oz ogromno živali s človeškimi imeni. Jaz sem tudi imela račko Tino, imela sem ogromno zajcev, vsi so imeli človeška imena, ponavadi po sošolcih in sošolkah, ki so mi bili všeč..torej po prijateljih.

Tako, da se takih napadov lepo zadrži.

< Sporočilo je popravil Michelle12 -- 1.9.2012 13:29:28 >

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
1.9.2012 23:06:32   
ava_sa
Maks. Zelo lepo, močno ime! user posted image

Jaz se pri izbiranju imen za otroke ravnam tako, da izberem nama všečno ime in takšno, ki ni pogosto (oz. ne poznam nobenega s tem imenom). Ker imam težave z asociacijami. Veliko lepih imen npr odpade, ker se ob misli nanj spomnim na tega človeka in na njegov karakter. Kaj šele na žival... user posted image
Drugi faktor pa je, da ni dvomljivo za napisati (da ime ne vsebuje dvojnih črk ipd), da potem nima otrok - človek težav, da mora svoje ime celo življenje vsakič črkovati. Imam takšen priimek in mi je že bedno, da ga moram vsakem uradniku, trgovcu... črkovati in da ga ne razbere ko ga povem.

Neposredna povezava do sporočila: 41
2.9.2012 8:57:25   
metuljčica87

IZVIRNO SPOROČILO: Michelle12

Čudna sem ne?

Avtorica je vprašala katero ime je nam bolj všeč al katero bi izbrale in jaz sem odgovorila in pojasnila zakaj bi jaz tako. In vsaka je isto naredila. Ti pa takoj neki napadaš. Če mene neko ime spominja na psa, me spominja na psa. Pika. In ti tega ne boš spremenila. In nisem nikjer napisala, da je to pasje ime ampak da je meni to bolj pasje ime. Kar vsak normalen človek razume. Pomeni pa, da mene osebno spominja na psa. Ker enostavno ne poznam nobenega človeka s tem imenom, jasno?! Jaz ne sodim ljudi po imenu zgleda pa, da jih ti in zato tak napad?
In vem, da je ogromno ljudi z "pasjimi" imeni oz ogromno živali s človeškimi imeni. Jaz sem tudi imela račko Tino, imela sem ogromno zajcev, vsi so imeli človeška imena, ponavadi po sošolcih in sošolkah, ki so mi bili všeč..torej po prijateljih.

Koliko te berem po tem forumu imam občutek, da si ti tista napadalna s "pasjim" karakterjemuser posted image Jasno?! Mora pa biti res težko živeti s teboj ...

Neposredna povezava do sporočila: 42
2.9.2012 11:32:59   
poopsie95
Tudi meni se bolj dopade Maks. Mi nekako lepše izgleda napisano, tudi pri nas, če bo fantek, bo Aleks, brez x-a.

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 43
2.9.2012 11:41:00   
Michelle12

IZVIRNO SPOROČILO: metuljčica87

Čudna sem ne?

Koliko te berem po tem forumu imam občutek, da si ti tista napadalna s "pasjim" karakterjemuser posted image Jasno?! Mora pa biti res težko živeti s teboj ...

Točno, če mene kdo napade, bom nazaj.
In ne, ni niti malo težko, zakaj bi bilo? Težje je tistim, ki vse požrejo ;)

In prva je začela ona napadat in žalit tako, da....

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu metuljčica87)
Neposredna povezava do sporočila: 44
3.9.2012 7:54:44   
Tippi
Meni je všeč Maks. Ali še lepše Maksimiljan!user posted image

(odgovor članu annai)
Neposredna povezava do sporočila: 45
3.9.2012 9:39:42   
Anonimen

Čudna sem ne?

Kaj je s tabo?!Mene pa tvoje ime spominja na našo psico MIŠO in mi je obupno ime za otroka!Pa kaj je to Mihela,Miša,Mišela...????Potem pa tak sodi o imenih drugih,ne moreš vrjet...

Neposredna povezava do sporočila: 46
3.9.2012 9:44:02   
uškinamama
Le kdo bi bil ta anonimen user posted image user posted image ?

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
3.9.2012 10:27:53   
Mamaja
Meni je rešitev tu zelo preprosta: če imate slovenski priimek, lepše paše zraven Maks, če imate tujega, pa Max (Npr Maks Novak /Max Bauer)

Pa ne morem se upret, da se ne bi odzvala tistim, ki vas je vznemirilo primerjanje otrokovega imena s pasjim. Dejstvo je, da smo na javnem forumu, kjer lahko vsak pove svoje mnenje, če le pri tem ni žaljiv (BTW: meni se ta primerjava ni zdela žaljiva, tudi sama zadnje čase pogosto ne vem, ali mama v parku kliče otroka ali psa, pa ne govorim o konkretnih imenih). In ker smo si ljudje različni, je pač treba vzet v zakup, da nam kdaj kakšno mnenje ne bo blizu ali všeč. Meni je to pri forumih všeč, ker nas lahko malo nauči strpnosti. Komur ni všeč, bi moral pri sebi razmislit, ali je to prava oblika druženja zanj.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 48
3.9.2012 11:59:42   
Michelle12
Ti, anonimna a je mogoče tvoj otrok Max, da se čutiš tko prizadeto? Potem se ti opravičujem. Če bi poznala kakšnega otroka, mi ne bi bila prva asocija pes ampak otrok. Sem napisala mi, torej to pomeni, da je z mano tako. Ni pri vseh tole prva asociacija.

In ta imena, ki si jih ti napisala...ne morem primerjat s to temo. Niti malo ni podobno.
Že če te zanima. Ime moje hčerke se piše Michelle, prebere se Mišel. Izvira iz Francije in nosi ga dosti uspešnih žensk. Ampak nisva ga zato izbrala.
In tebe to ime spomne na mačko ali kaj že..mene pa na mojo hči.
In nisem užaljena, če je to tvoj namen. Nimam razloga, da bi bila.

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
3.9.2012 13:21:12   
cukr07
Maks user posted image

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?