ime max ali maks? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

annai -> ime max ali maks? (31.8.2012 17:14:49)

pozdravljeni, odločam se med istim imenom, le da se napiše drugače...kako vam je bolj všeč...?

princess13 -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 17:21:46)

Meni osebno Maks. Ne bi imela nekih tujih črk v otrokovem imenu.
Si kar predstavljam kak bi se matral, ko se bo želel prvič podpisat. Bo rekel mama, kaj je to za ena črka X [sm=smiley36.gif]

naja17 -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 17:25:45)

Meni je ime všeč, zatakne se pa pri zapisu, ker mi je bolj všeč Max. Ker pa smo v Sloveniji, mi pa to ni všeč in posledično sem obupala nad tem imenom [sm=smiley1.gif].

Izabelina -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 17:28:47)

Maks mi je bolj všeč... je res lepo ime [sm=bravo.gif]

pa ker se izgovori enako ne vidm razloga zakaj bi sploh mogu bit max? zakaj bi blo to lahko bolš?

šrimpf -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 17:51:27)

maks

Michelle12 -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 17:59:19)

Jaz sem za tuja imena ampak v tem primeru je tudi meni bolj všeč Maks. Max mi je bolj pasje, čeprav je isto.

Anonimen -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 18:03:06)

Meni je pa Max bolj všeč [sm=smiley1.gif] Ne vem, rada imam imena na tri črke in mi je tako lepše.

aprilčica07 -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 18:04:41)

Maks[sm=bravo.gif]

aprilčica07 -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 18:27:27)

Maks [sm=bravo.gif]

Anonimen -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 18:37:48)

Maks [sm=bravo.gif]

srečno
V

uškinamama -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 18:39:13)

Maks, itak [sm=smiley1.gif]

Najaa -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 20:22:38)

Maks. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

annai -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 20:30:48)

meni je maks tudi bolj všeč...mojmu možu pa ne...upam da ga to prepriča. :)

Paštetka -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 20:45:43)

IZVIRNO SPOROČILO: princess13

Meni osebno Maks. Ne bi imela nekih tujih črk v otrokovem imenu.
Si kar predstavljam kak bi se matral, ko se bo želel prvič podpisat. Bo rekel mama, kaj je to za ena črka X [sm=smiley36.gif]

Tole lahko pove le ....

Da te potolažim, moje dete še nikoli ni imelo nobenih težav pri podpisu, niti, ko se je prvič podpisal. Niti ni nikoli prašal kaj je to za ena črka. Očitno je dovolj inteligenten, da ve, da je to črka X, ki se imenuje IKS. Za tiste, ki ne vedo. Aja, to ve tudi moja štiriletnica. [sm=smiley1.gif]

Zoja Lara -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 20:49:44)

Maks, saj smo ja Slovenci.

Paštetka -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 20:57:21)

Najbolj inteligenten, razgledan človek mi je pa tisti, ki primerja ime otroka s pasjim.

A ti je kdaj prišlo na misel, da bi ime odraslega primerjala s pasjim? Ne , ker ti na kraj pameti ne pride kaj takega, ker ga dojemaš kot človeka z neko vsebino. Le zakaj pri nedolžnih otrocih ni tako. [sm=zmeden.gif]

To je pa res pasje. Za zlajat!!!! Madona, več kot pol sveta pozna ime Max, nima nobenih problemov, nobenega ne spominja na psa, le pri nas.. [sm=zmeden.gif] hudoooo....
Meni je vseeno kako je komu ime, za kakšno ime se bodo starši odločilli. Če me kdo vpraša po imenu lahko odgovorim z všeč mi je ali ni oz. bi imela ali ne bi, vse drugo je poniževalno in nizko za starše.

Poznam osebo, ki je dala ime mački Luka. Kdo je tu čuden? Lastnik mačke ali kdo drug?

Paštetka -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 21:03:19)

IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Lara

Maks, saj smo ja Slovenci.

A res, tega pa nisem vedela, da mora Slovenec imeti ja slovensko ime ali vsaj slovenski zapis. [sm=zmeden.gif][sm=smiley1.gif]

Sicer pa, res smo pravi Slovenci, saj jih pol Ne zna izgovoriti priimka predsednika države. [sm=smiley19.gif]
A to zanalašč, ker nima slovenskega zapisa priimka ali smo Slovenci slovenceljni tako....bom raje tiho.

Aja, bajdovej, moj Max, je čistokrven Slovenec, brez zamere. Razume in govori marsikatero narečje in govori celo Slovensko poleg materinega narečja.

Najaa -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 21:06:27)

Paštetka ne se jezit. Sej sam svoja mnenja izražamo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Kar se tiče pa pasjih in človeških imen je pa itak že vse zmiksano. Sem tudi že slišala, da je bilo psu ime kakor je mojemu otroku pa kaj naj zdaj...

Paštetka -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 21:11:42)

Nisem ven padla, samo pišem, in ne razumem kako lahka razmišljanja in plitka mnenja nekateri lahko imajo.
Ne vem, zakaj bi morali biti vsi po jusu oz. se sprašujem ali kdo vidi oz. pogleda malo tudi izven okvirja slikice.

Paštetka -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 21:16:20)

A je kdo pomislil zakaj si 95% ljudi, ki gre ven iz Slovenije takoj spremeni ime?
No, mojemu otroku bo vsaj to prišparano.

Najaa -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 21:18:16)

Ne vem, jaz jih poznam mnogo, ki so odšli ven iz Slo pa si niso spremenili ime. Zaradi česa si ga sploh bi? Pol imajo sami s sabo probleme. Drugi bodo že sprejeli ime kakršno je tudi če si bodo zlomili jezik ob izgovorjavi.

josephine27 -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 21:34:22)

Meni je bolj všeč Maks.

Mi je pa naravnost smešno kako si komplicirate življenje s tem kako bo otrok z določenim imenom uspel v tujini. Če bo dovolj uspešen si bodo že zapomnili njegovo ime, če pa ne bo mu vsa imena na tem svetu ne bodo pomagala.
Tudi ne vidim nobene tragike, če kdo napiše, da ga določeno ime spominja na pasje. Pač verjetno pozna več psov s tem imenom in ne razumem zakaj bi bil zaradi tega ozkogleden. Mene pač Max asocira na Mela Gibsona, ker sem ga v mladih letih oboževala enaga pa na sosedovega kužka. Vsak vidi skozi lastne oči.

Michelle12 -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 22:02:28)

Ni se treba jezit, no!!
Poznam pač več psov Maxov. In enega, ki je bratec od psa od moje none, ki ga imam fuuuuuuuuuul rada in to je to. Je pa zelo lep pes, samojed:)
Če bi nekje prebrala Max, bi bil tale pes, ki bi se mi pojavil pred očmi. Poznam pa tudi ljudi z imenom Maks.
Če pa boljše pomislim in razmislim, se spomnem tudi na enega Maxa. Ne vem iz katere telenovele točno. Mislim, da iz Zmagoslavja ljubezni.

Če primerjam napis Max in Maks, mi je Maks bolj všeč..ker mi je bolj moško.

Se pa strinjam s tem, da nima veze kje smo. Kaj ima veze, če smo v Slo. Če je nekomu nekaj všeč, naj da tudi tako ime tudi, če ni slo. Moja je Michelle. In ni slovensko, pa kaj.

Zdaj sem pa jaz zakomplicirala .. :)

trnuljčica -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 22:17:13)

Maks.

annai -> RE: ime max ali maks? (31.8.2012 22:22:12)

ooo ste pa zakomplicirale...sicer je ime maks izpeljan iz maksimiljan. tudi dolga oblika je zelo lepa... :) kar se pa tiče otroških oz. pasjih imen... pa poznam pse tudi po imenu taja, sara, bine, in nevem kaj še...pa tudi ženska imena tara, ki me spominja na sosedovo veliko bernardinko...tako da se zaradi tega res ne mislim sekirat... moja prva je Evelyn pa ni problema ne z izgovorjavo ne z ničemer... pri maksu (maxu) pa je drugače...že ime maks se mi zdi bolj močno in bolj elegantno, max pa mi je kot neka poosebljena moč...vsak doživlja ime nekako drugače... sama nisem iskala mnenja zakaj ja zakaj ne...zanimal me je samo kratek in jedrnat odgovor: max ali maks. :)

Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>