Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
vlaganje nektarin, prosim pomoč 20.8.2012 14:24:54
|
|
|
|
Matejusska
|
Dobila sem ful nektarin in bi jih vložila (kompot) pa nisem tega še nikoli delala. Torej, brskala sem po spletu in zasledila 2 varianti: 1. v kozarce daš narezane nektarine, zaliješ z vodo, v katero si raztopil sladkor in potem jih zapreš, zložiš v lonec in daš v pečico ali na štedilnik, da zavre in potem pustiš vreti, ko je končano,jih obrneš na glavo in zaviješ v deko, da se počasi ohladijo 2. nektarine zavreš v vodi (+ sladkor) in ko je končano, napolniš in zapreš kozarce, postaviš na glavo in zaviješ v deko Zdaj pa ne vem, sem vprašala mami in taščo, sicer nobena še ni vlagala kompota ampak obe pravita, da poznata samo 1. varianto, meni pa bi bila 2. varianta bolj praktična in enostavna. Mi lahko prosim svetujete? Pa količina sladkorja je v različnih receptih tudi različna, jaz ne bi imela prav sladek kompot, koliko ga naj dam na kg nektarin? Hvala!
|
|
|
|
RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč 20.8.2012 14:35:44
|
|
|
|
gojska
|
jaz delam prvo varianto ravno zato ker je bolj enostavne in tudi dobra. Meni je zelo težko vrelo sadje nalivat v kozarce, sploh da se nič ne polije In tudi sadje ostane bolj čvrsto.
|
|
|
|
RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč 20.8.2012 15:19:35
|
|
|
|
nyna84
|
Jaz sem jih delala tako: 1. zložiš nektarine po vazah 2. v vodo zamešaš sladkor in zavreš 3. vročo sladkano vodo vliješ po vazah, vaze zapreš in daš v pečico V pečici jih imaš pol ure na 180 stopinj, nato pečico izključiš in jih pustiš kar v pečici (čez noč), da se počasi ohladijo. Glede sladkorja: Jaz sem dala v 3 litre vode pol kile sladkorja, pa po nektarinah sem pokapala še malo limoninega soka. Kompot je res odličen, smo ga že probali. Pa bodi pozorna, da bodo vaze res dobro zaprte! Kolegica jih dela pa še drugače: Zloži nektarine po vazah, v vsako vazo doda 4 žlice sladkorja (men se je to zdelo veliko), dolije mrzlo vodo, zapre vaze in jih da nato v pečico najprej za 10 minut na 180 stopinj, nato pa zmanjša na 150 in jih pusti še nekaj časa (v pečici morajo biti toliko časa, da zavre - se vidijo mehurčki).
|
|
|
|
RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč 20.8.2012 15:30:01
|
|
|
|
Matejusska
|
IZVIRNO SPOROČILO: nyna84 Jaz sem jih delala tako: 1. zložiš nektarine po vazah 2. v vodo zamešaš sladkor in zavreš 3. vročo sladkano vodo vliješ po vazah, vaze zapreš in daš v pečico V pečici jih imaš pol ure na 180 stopinj, nato pečico izključiš in jih pustiš kar v pečici (čez noč), da se počasi ohladijo. Glede sladkorja: Jaz sem dala v 3 litre vode pol kile sladkorja, pa po nektarinah sem pokapala še malo limoninega soka. Kompot je res odličen, smo ga že probali. Pa bodi pozorna, da bodo vaze res dobro zaprte! Kolegica jih dela pa še drugače: Zloži nektarine po vazah, v vsako vazo doda 4 žlice sladkorja (men se je to zdelo veliko), dolije mrzlo vodo, zapre vaze in jih da nato v pečico najprej za 10 minut na 180 stopinj, nato pa zmanjša na 150 in jih pusti še nekaj časa (v pečici morajo biti toliko časa, da zavre - se vidijo mehurčki). A mi lahko samo še poveš, ko si zlagala krhlje v kozarce, koliko jih daš noter? Do vrha ali manj? In potem ko vliješ sladkano vodo, je treba naliti čisto do vrha? Ta varianta, da pustiš v pečici, se pravi da ne zavijaš v deko, mi je pa všeč, se pravi ni nujno, da se kozarce postavlja na glavo? Joj, sej se verjetno slišijo moja vprašanja smešna, ampak o vlaganju res nimam pojma.
|
|
|
|
RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč 20.8.2012 15:31:55
|
|
|
|
Matejusska
|
Aja, pa ko jih daš v pečico, a jih je treba dati v posodo, v kateri je voda ali jih lahko daš samo na rešetko oz. v prazen pekač? Če se ne motim, je bilo v enem od receptov, da je treba dati v posodo vodo, zdaj pa ne vem, verjetno je to pri varianti če daš kozarce vreti na štedilnik in ne v pečico?
|
|
|
|
RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč 20.8.2012 17:47:54
|
|
|
|
matkica
|
Jaz sem jih vlagala tako,da sem jih dala v pečico,kar na rešetko,pod rešetko sem dala pekač in malo vode notri,če bi slučajno kaj steklo kompota iz kozarcev ko zavre.Da nimaš tistega kompota po celi pečici.Veliko uspeha želim.
|
|
|
|
RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč 21.8.2012 18:20:29
|
|
|
|
nyna84
|
Jaz sem dala krhlje še na polovico (se pravi, da sem iz ene nektarine dobila 24 bolj majhnih koščkov, da jih potem ni več treba z žlico razpolavljati, ko se je kompot), in sem jih dala v vazo skoraj do vrha (itak se potem napeštajo na kup in jih je samo tretjina vaze). Vode se da toliko, da ostane do vrha približno cm prostora. Vaze sem zložila na rešetko, pa nobene vode nisem dajala zraven. Si kaj razmišljala tudi o marmeladi, če imaš dovolj nektarin? JAz sem jo naredila iz breskev in je odlična :) Tako da sem letos predelala v ozimnico dobrih 15 kg breskev
|
|
|
|
RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč 23.8.2012 16:05:22
|
|
|
|
Matejusska
|
Evo, kompot se hladi v pečici. Sem pa dala spodaj pekač z vodo, če bi kakšen kozarec spustil in dejansko se je to naredilo. V enemu manjka 1/4 vode, še pri dveh pa je pod njima lepljiva rešetka, tekočine pa zgleda da v kozarcu ne manjka. Domnevam, da so kozarci, ki so se zalimali na rešetko, zanič oz. ne bodo dolgo zdržali?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznično ustvarjanje v kuhinjiNaj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?