|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vlaganje nektarin, prosim pomoč
20.8.2012 14:24:54   
Matejusska
Dobila sem ful nektarin in bi jih vložila (kompot) pa nisem tega še nikoli delala. user posted image Torej, brskala sem po spletu in zasledila 2 varianti:

1. v kozarce daš narezane nektarine, zaliješ z vodo, v katero si raztopil sladkor in potem jih zapreš, zložiš v lonec in daš v pečico ali na štedilnik, da zavre in potem pustiš vreti, ko je končano,jih obrneš na glavo in zaviješ v deko, da se počasi ohladijo
2. nektarine zavreš v vodi (+ sladkor) in ko je končano, napolniš in zapreš kozarce, postaviš na glavo in zaviješ v deko

Zdaj pa ne vem, sem vprašala mami in taščo, sicer nobena še ni vlagala kompota ampak obe pravita, da poznata samo 1. varianto, meni pa bi bila 2. varianta bolj praktična in enostavna. Mi lahko prosim svetujete?

Pa količina sladkorja je v različnih receptih tudi različna, jaz ne bi imela prav sladek kompot, koliko ga naj dam na kg nektarin? Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč
20.8.2012 14:35:44   
gojska
jaz delam prvo varianto ravno zato ker je bolj enostavne in tudi dobra.
Meni je zelo težko vrelo sadje nalivat v kozarce, sploh da se nič ne polije user posted image
In tudi sadje ostane bolj čvrsto.

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč
20.8.2012 15:19:35   
nyna84
Jaz sem jih delala tako:
1. zložiš nektarine po vazah
2. v vodo zamešaš sladkor in zavreš
3. vročo sladkano vodo vliješ po vazah, vaze zapreš in daš v pečico
V pečici jih imaš pol ure na 180 stopinj, nato pečico izključiš in jih pustiš kar v pečici (čez noč), da se počasi ohladijo.

Glede sladkorja: Jaz sem dala v 3 litre vode pol kile sladkorja, pa po nektarinah sem pokapala še malo limoninega soka. Kompot je res odličen, smo ga že probali.
Pa bodi pozorna, da bodo vaze res dobro zaprte!

Kolegica jih dela pa še drugače:
Zloži nektarine po vazah, v vsako vazo doda 4 žlice sladkorja (men se je to zdelo veliko), dolije mrzlo vodo, zapre vaze in jih da nato v pečico najprej za 10 minut na 180 stopinj, nato pa zmanjša na 150 in jih pusti še nekaj časa (v pečici morajo biti toliko časa, da zavre - se vidijo mehurčki).


(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč
20.8.2012 15:30:01   
Matejusska

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84

Jaz sem jih delala tako:
1. zložiš nektarine po vazah
2. v vodo zamešaš sladkor in zavreš
3. vročo sladkano vodo vliješ po vazah, vaze zapreš in daš v pečico
V pečici jih imaš pol ure na 180 stopinj, nato pečico izključiš in jih pustiš kar v pečici (čez noč), da se počasi ohladijo.

Glede sladkorja: Jaz sem dala v 3 litre vode pol kile sladkorja, pa po nektarinah sem pokapala še malo limoninega soka. Kompot je res odličen, smo ga že probali.
Pa bodi pozorna, da bodo vaze res dobro zaprte!

Kolegica jih dela pa še drugače:
Zloži nektarine po vazah, v vsako vazo doda 4 žlice sladkorja (men se je to zdelo veliko), dolije mrzlo vodo, zapre vaze in jih da nato v pečico najprej za 10 minut na 180 stopinj, nato pa zmanjša na 150 in jih pusti še nekaj časa (v pečici morajo biti toliko časa, da zavre - se vidijo mehurčki).




A mi lahko samo še poveš, ko si zlagala krhlje v kozarce, koliko jih daš noter? Do vrha ali manj? In potem ko vliješ sladkano vodo, je treba naliti čisto do vrha?

Ta varianta, da pustiš v pečici, se pravi da ne zavijaš v deko, mi je pa všeč, se pravi ni nujno, da se kozarce postavlja na glavo? Joj, sej se verjetno slišijo moja vprašanja smešna, ampak o vlaganju res nimam pojma. user posted image

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč
20.8.2012 15:31:55   
Matejusska
Aja, pa ko jih daš v pečico, a jih je treba dati v posodo, v kateri je voda ali jih lahko daš samo na rešetko oz. v prazen pekač? Če se ne motim, je bilo v enem od receptov, da je treba dati v posodo vodo, zdaj pa ne vem, verjetno je to pri varianti če daš kozarce vreti na štedilnik in ne v pečico?

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč
20.8.2012 17:47:54   
matkica
Jaz sem jih vlagala tako,da sem jih dala v pečico,kar na rešetko,pod rešetko sem dala pekač in malo vode notri,če bi slučajno kaj steklo kompota iz kozarcev ko zavre.Da nimaš tistega kompota po celi pečici.Veliko uspeha želim.

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč
21.8.2012 18:20:29   
nyna84
Jaz sem dala krhlje še na polovico (se pravi, da sem iz ene nektarine dobila 24 bolj majhnih koščkov, da jih potem ni več treba z žlico razpolavljati, ko se je kompot), in sem jih dala v vazo skoraj do vrha (itak se potem napeštajo na kup in jih je samo tretjina vaze). Vode se da toliko, da ostane do vrha približno cm prostora. Vaze sem zložila na rešetko, pa nobene vode nisem dajala zraven.
Si kaj razmišljala tudi o marmeladi, če imaš dovolj nektarin? JAz sem jo naredila iz breskev in je odlična :) Tako da sem letos predelala v ozimnico dobrih 15 kg breskev user posted image

(odgovor članu matkica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč
23.8.2012 16:05:22   
Matejusska
Evo, kompot se hladi v pečici. Sem pa dala spodaj pekač z vodo, če bi kakšen kozarec spustil in dejansko se je to naredilo. V enemu manjka 1/4 vode, še pri dveh pa je pod njima lepljiva rešetka, tekočine pa zgleda da v kozarcu ne manjka. Domnevam, da so kozarci, ki so se zalimali na rešetko, zanič oz. ne bodo dolgo zdržali? user posted image

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč
23.8.2012 21:55:43   
darja.mark
 nyna84 jaz bi pa mela recept za marmelado, ga napišeš prosim?  user posted image


_____________________________

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč
25.8.2012 16:03:55   
artista7
super, sem iskala en orenk in preprost recept za breskve, ker sicer rade zavrejo. imam pa eno vprašanj, jh ve lupite ali ne? kako to naredite, jih prej oparite?
jaz bom vlagala hokaido buče in bi še tole probala poleg.

_____________________________

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?