Matejusska -> RE: vlaganje nektarin, prosim pomoč (20.8.2012 15:30:01)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nyna84 Jaz sem jih delala tako: 1. zložiš nektarine po vazah 2. v vodo zamešaš sladkor in zavreš 3. vročo sladkano vodo vliješ po vazah, vaze zapreš in daš v pečico V pečici jih imaš pol ure na 180 stopinj, nato pečico izključiš in jih pustiš kar v pečici (čez noč), da se počasi ohladijo. Glede sladkorja: Jaz sem dala v 3 litre vode pol kile sladkorja, pa po nektarinah sem pokapala še malo limoninega soka. Kompot je res odličen, smo ga že probali. Pa bodi pozorna, da bodo vaze res dobro zaprte! Kolegica jih dela pa še drugače: Zloži nektarine po vazah, v vsako vazo doda 4 žlice sladkorja (men se je to zdelo veliko), dolije mrzlo vodo, zapre vaze in jih da nato v pečico najprej za 10 minut na 180 stopinj, nato pa zmanjša na 150 in jih pusti še nekaj časa (v pečici morajo biti toliko časa, da zavre - se vidijo mehurčki). A mi lahko samo še poveš, ko si zlagala krhlje v kozarce, koliko jih daš noter? Do vrha ali manj? In potem ko vliješ sladkano vodo, je treba naliti čisto do vrha? Ta varianta, da pustiš v pečici, se pravi da ne zavijaš v deko, mi je pa všeč, se pravi ni nujno, da se kozarce postavlja na glavo? Joj, sej se verjetno slišijo moja vprašanja smešna, ampak o vlaganju res nimam pojma. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|