|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: II pričakujemo Septembra 2012
1.9.2012 11:25:05   
curly
aviva:
SO = spolni odnosi. Mislim, da ni nič takšnega, če si krvavela. Tudi meni se včasih zgodi, da imam malo krvavega izcedka po SO. Če imaš pa še drugi dan pa lahko, da se pač prvi dan ni dobro sčistilo in zato gre drugi dan še ven in stara kri je temnejša od sveže - bolj rjavkaste barve.
Vmesne krvavitve so lahko tudi posledica stresa, dolgega jemanja KT, kolikor vem, lahko gre za O krvavitev ali za VK (vgnezditveno krvavitev) ... ampak mislim, da pri tebi je to samo zaradi SO - možno je da imaš v določenem delu cikla bolj občutljiv maternični vrat kot drugače.
Če se s tem obremenjuješ, je res najbolje da greš do ginekologa, ker boš potem vsaj mirna, ko boš vedela na čem si!

witch, po moje se ne rabiš obremenjevat. Poskusi uživat ta vikend, ga čim bolj kvalitetno preživet. user posted image Lahko ti povem, da je osebje res super in da nimaš kaj skrbet. Tam si zato, da te "pošlihtajo". user posted image Glede branja izvidov pa ... če bodo kaj našli, bodo itak odstranili, tako da je to spet samo še en plus, da boš lažje potem zanosila! Pa tudi to je, ponavadi po OP sledijo postopki, tako da lahko računaš na IUI oz. IVF/ICSI po posegu! user posted image Držim pesti, da bodo čim lepše ravnali s teboj, da ti ne bo dolgčas in da ne bo preveč boleče! Skratka, mislim nate in komaj čakam, da prideš nazaj!!! user posted image

LS & co. a se odločimo, da bo SEPTEMBER naš mesec, kaj pravite??? NAVIJAM MOČNO MOČNO, da izboljšamo avgustovsko statistiko in da bo septembra poplava lepih novičk! user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LEP VIKEND ŽELIM VSEM!!

(odgovor članu aviva83)
Neposredna povezava do sporočila: 151
1.9.2012 11:50:38   
Lanaia90
No, jaz bom otvorila modro barvo v septembru user posted image ampak 29.9. bom spet upala na user posted image (3.krog), tako da ostajam v vaši družbi.
Imam pa en problemček.. od 21.dne ciklusa sem imela krvav izcedek, vsak dan toliko, da sem porabila 2 ščitnika perila na dan. Danes 28.dan se je pa polno ulilo. Še nikoli nisem imela cel teden prej krvavega izcedka user posted image upam da ni kaj narobe, je katera že imela to?

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 152
1.9.2012 12:35:32   
Night
Lanaia, žal mi je, da ti ni uspelo user posted image Izcedki pred M so menda povezani s progesteronom. Jaz sem imela prejšnji mesec tak izcedek, ki je trajal en teden. Mogoče bi trajal celo do M, ampak jaz jemljem utrogestan v zadnjem delu ciklusa, ki je naravni progesteron, potem mi je krvavitev prenehala. Ta mesec se mi izcedek ni pojavil, tako da ne vem, za kaj gre. A to si imela prav svežo kri? Ker jaz sem imela samo rjavo kri. Počakaj na naslednji ciklus, potem pa bi jaz omenila G, če bi se ponavljalo ...

Jaz sem bila včeraj pri G in je rekla, da imam lepo sluznico na UZ in da ne vidi nobene ciste, kar me je najbolj skrbelo. M naj bi prišla jutri oz. pojutrišnjem glede na izračun. Glede na to, da imam endometriozo, je rekla, da me lahko dajo že po 6 mesecih naprej na IVF, ker so dolge čakalne dobe. Mene je kar malo strah in ne vem, če bi se odločila za to ... A ve katera, koliko se trenutno čaka? Imam odpor do hormonov in zdravnikov, bojim se bolečine ... Super skratka user posted image

Drugače pa mene malo slabost daje, že včeraj zvečer in danes od zjutraj. A se nosečniška slabost pojavlja samo zjutraj? Mogoče je tudi od utrogestana, ne vem. Nočem preveč upati, ker je potem razočaranje toliko večje. Ta mesec me prsi popolnoma nič ne bolijo, niti nimam nobenih znakov, kar je prvič po 4 mesecih. Nimam pojma, kaj se dogaja user posted image

(odgovor članu Lanaia90)
Neposredna povezava do sporočila: 153
1.9.2012 13:24:51   
aviva83
jao sem pa jaz sedaj zafarbala ko sem videla kaj pomeni kratica SO user posted image user posted image user posted image še googlala sem kaj za hudiča naj bi to pomenilo hehehehe
mislim da ta razlaga, da se še ne ščisti vse takoj kar na mestu.... sem pomirjena user posted image hvala punce user posted image
velikokrat si rečem kaj je bilo fajn jemati KT.... točno sem vedela kdaj user posted image pride, biti brez menstrualnih bolečin... potem ko pa se 1x odločiš da prenehaš s KT je pa kar naenkrat vse novo.... bolečine, izcedki itd.... in seveda pri vsakem odstopanju od prejšnih user posted image iščem razloge zakaj je to tako, mogoče pa to pomeni da se nakazuje da bo user posted image itd... vsaj pri meni je tako....

p.s. če še kdaj ustrelim s kakšnim podobnim trapastim vprašanjem mi ne zamerite user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LittleSun, katka_, curly hvala user posted image za info user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 154
1.9.2012 14:15:11   
Lanaia90

IZVIRNO SPOROČILO: Night

Lanaia, žal mi je, da ti ni uspelo user posted image Izcedki pred M so menda povezani s progesteronom. Jaz sem imela prejšnji mesec tak izcedek, ki je trajal en teden. Mogoče bi trajal celo do M, ampak jaz jemljem utrogestan v zadnjem delu ciklusa, ki je naravni progesteron, potem mi je krvavitev prenehala. Ta mesec se mi izcedek ni pojavil, tako da ne vem, za kaj gre. A to si imela prav svežo kri? Ker jaz sem imela samo rjavo kri. Počakaj na naslednji ciklus, potem pa bi jaz omenila G, če bi se ponavljalo ...

Ponavadi sem imela 2-3 dni pred M rjav izcedek, ta mesec je bil pa od svetlo do temno rdeč, torej krvav. Pa cel teden je trajal, zato se mi zdi čudno user posted image . Bom počakala kaj bo pri naslednjih ciklusih.. ne paniciram in se tolažim da sem še mlada in da se nama ne mudi tolko z otročkom, po drugi strani pa grejo ti ciklusi tako hitro mimo, ko ni nič ...

Night, držim pesti da si nosečka in da ne bo treba IVF user posted image

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 155
1.9.2012 15:39:15   
mamica deklicam
Glede izcedkov ima night prav, da se to pojavlja zaradi premalo progesterona v telesu. meni se je dogajalo enako in mi je G tudi dala Utrogestan, da ga jemljem in se je krvavitev uredila.

Imam pa neko drugo vprašanje. Jaz sem dobila tablete Utrogestan za oralno uporabo, ki jih jemljem dvakrat dnevno po eno tableto. Ja je več vrst Utrogestana, ker sem zasledila na forumu, da si ga nekatere uporabnice vstavljate v nožnico?

(odgovor članu Lanaia90)
Neposredna povezava do sporočila: 156
1.9.2012 15:55:44   
Anonimen
Hey-ho,

Sploh nisem vedela, da obstaja tudi ta tema - nicy :) SE kar prijavljam, ker tudi jaz ne pričakujem - danes, jutri, recimo še pojutrišnjem user posted image . (upam, da ikonice pravilno razumem - red devil = menstruacija?).

Znakci? Ah kaj bi govorila... Vendar glede na to, da pričakujem tretjo nosečnost (obe nedokončani :( ), mislim da žal znakov ni - občasna slabost zadnja dva dneva ima psiho osnovo, mozolje pa ne vem čemu pripisat. In sploh ta mesec nismo ravno bili pridni.

Upanje umre zadnje, držimo pesti in vesela sem, da me jemljete medse.

Ostanite pozitivne!

lp ANON, 1. krog

(odgovor članu curly)
  Neposredna povezava do sporočila: 157
1.9.2012 16:09:30   
Night

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

Imam pa neko drugo vprašanje. Jaz sem dobila tablete Utrogestan za oralno uporabo, ki jih jemljem dvakrat dnevno po eno tableto. Ja je več vrst Utrogestana, ker sem zasledila na forumu, da si ga nekatere uporabnice vstavljate v nožnico?

Jaz si jih vstavljam, ja. Baje je tako manj možnosti za stranske učinke, tudi za želodec je bolje. Verjetno je razlika, ker jaz imam kapsule. Koliko si dala za tablete? Saj mogoče so pa iste? Čeprav mora biti kapsula, ki se raztopi, tako da ne vem ... Vprašaj pri ginekologinji. Kako pa jemlješ? Jaz imam od 21.-28. dne v ciklusu.

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 158
1.9.2012 16:14:44   
Anonimen
hojla user posted image kako lep deževen dan ravno za poležavanje user posted image še malo pa bomo zvedli prve pluske user posted image

hvala punce za spodbudo, pogodbo sem dobila za 4 mesece user posted image ampak najbolj mi odmeva stavek: upam da vaša ne bo takoj zanosila ko ji bomo ponudili zaposlitev! tašča je v zagovor povedala, ne ne k delata stanovanje in verjetno poroka in šele na to user posted image !!! kok me je pa to prizadelo user posted image , še mal pa bo tko ratal da bomo mogle me ženske pri pogodbi podpisat da se roku 5 let odpovemo otrokom!!! zato me tako boli pri user posted image kako more rečt nekaj takega, res da jih štejem 24 ampak usejn, najbolj me je strah tega k vidm tukaj na RR in okoli mene je polno žensk ki poskušajo in poskušajo pa ne rata! vem da si tega nesmem mislit, ampak stojim za tem bolje čimprej poskušat, ker tiktak prideš v 30 leta, da samo pogledaš kok gre eno samo leto naokoli!!!

vseeno pa si potihem mislim da mi je mogoče morska klima pomagala in da smo prešvercali majhnega hrvatka čez mejo user posted image

witch tebi pa pošiljam veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LP NA

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 159
1.9.2012 19:58:56   
LittleSun
Čer
Tako sem bila vesela ta mesec ko sem dobila M brez krvavih izcedkov, pa glej ga user posted image ...imam pa danes že cel popoldan izcedek in bolečine user posted image torej še en mesec ki gre v nič...upam, da me vsaj M ne bo hecala, ker imam vse preiskave vezane na njo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 160
1.9.2012 20:21:34   
Magična
Zdravo NA. Ne se sekirat zaradi tega.Se tudi sam spomnim prvih mesecev v službi, ter seveda komentarjev, kateri so se glasili: "Zdaj je dobila službo, drugi mesec pa na porodniško (tako kot vse druge)." Sama nisem šla, ker pač takrat nisva načrtovala še otroka. No sedaj pa so komentarji ravno obratni: "Pa kaj še čakaš z otrokom.". Iz tega sledi, da nikoli noben ne bo zadovoljen. Tako, da ti se lepo sprosti in uživaj. In če ti je namenjen user posted image sedaj ga imej. Ne se ozirat na druge. Samo pozitivna bodi user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 161
1.9.2012 21:44:46   
Martyna83
Pozdravljene moje soborke user posted image kako ste kaj na to dezevno soboto,...? Jaz sem zjutraj bila v sluzbi sedaj pa uzivam doma in čakam dragega da pride iz sluzbeuser posted image Mojo 0 pricakujem med 7 in 12 .9 vendar sva vseeno pridna non stopuser posted image user posted image vsaki dan ali pa vsaki drugi odvisno od časauser posted image user posted image Drzim pesti da dobro otvorite ta mesec tiste ki ste na zacetku na seznamu in da vam potem mi samo sledimo,..
Zanima me ali uporabljate se kake druge metode kot je naprimer dviganje tazadnjeuser posted image posevbna poza,....?
Kako je pa kaj v sluzbah tiste ki imate bolj fizicno tezko delo se po O kaj bolj cuvate? Ali zna vplivati naprimer to da po O fuuulll tezko dvigas nosis,...in da se za to ne prime???

(odgovor članu Magična)
Neposredna povezava do sporočila: 162
1.9.2012 23:27:22   
mamica deklicam
IZVIRNO SPOROČILO: Night

Jaz si jih vstavljam, ja. Baje je tako manj možnosti za stranske učinke, tudi za želodec je bolje. Verjetno je razlika, ker jaz imam kapsule. Koliko si dala za tablete? Saj mogoče so pa iste? Čeprav mora biti kapsula, ki se raztopi, tako da ne vem ... Vprašaj pri ginekologinji. Kako pa jemlješ? Jaz imam od 21.-28. dne v ciklusu.

Tudi moje so kapsule. Dobila sem napotke, da naj vzamem dvakrat na dan po eno kapsulo od 14 do 25 dne cikla. Ena škatlica me pride 9 eurov. Nitri je 30 kapsul, tako da jih vedno malo ostane za naslednjo rundo. Je pa ena tu gori napisala, da naj bi jih jemala kasneje v ciklu, ker naj bi motile ovulacijo. Čeprav sem se jaz pred dvema letoma in lani držala navodil in dvakrat tako zanosila. Klomifen in Utrogestan, vsakič v drugem ciklu. Letos pa ni uspelo, sem že drugi cikel po klomifenu.

navodila v škatli so samo v nemščini. Nekaj jo znam in notri piše, da so za oralno uporabo in da moraš vzeti z vodo. Verjetno bom vseeno vprašala G še o tej varianti.

< Sporočilo je popravil mamica deklicam -- 1.9.2012 23:33:54 >

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 163
2.9.2012 10:22:53   
savanah
heey :) začel se je naš mesec jupiiiuser posted image

spet malo prebiram tale forum, medtem ko čakam da se moj dragi našporta (upam da nebo potem preveč utrujen, sem mu povedala, da danes morva bit še pridnauser posted image )

Anonimen (NA)... Ne sekiraj se zaradi službe..Tudi jaz imam isto težavo kot ti, le da jaz sploh ne morem pričakovati pogodbe za več kot 3 meseceuser posted image ...So mi jo ravno podalšali...za naprej pa sploh nevem kako bo..kaj če zanosim? verjetno me nebodo več rabiliuser posted image . Ampak dajem prednost moji ogromni želji po otročku.. se tolažim da ima vsaj moj redno službo. BO kar BO, jaz se že veselim da bom user posted image .

Punce bodite v cvetjuuser posted image in čim večuser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 164
2.9.2012 10:31:09   
Anonimen

PRIČAKUJEMO user posted image ALI user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

2.9.
Night (4. krog)
Magična (2. krog)
Anonimna (ANON) (1. krog)

3.9.
Lorna4

4.9.
Lanaia90 (2. krog) user posted image
Tammyv

5.9.
S* (10. krog)

8.9.
minca_n (2. krog)

10.9.
trezka

11.9.
nova anonimna (NA) (8. krog)
tara.81 (9. krog)
črtica1

12.9.
Anonimna XX

13.9.
malamut (3. krog)

14.9.
LittleSun

16.9.
katka_ (1. krog)
smeška83 (1. krog)
ta*mala (1. krog)

17.9.
aviva83 (4. krog)

18.9.
petrussa (1. krog)

19.9.
Žabica86 (10. krog)
mamica deklicam (7. krog)

20.9.
NajaaM (21. krog, 3. krog s Klomifenom in Utrogestanom user posted image )
_sonček (2. krog)
savanah (3. krog)

21.9.
monsy (2.krog po laparo/histero user posted image )
pika555 (4. krog)

22.9.
niinii (8. krog)

29.9.
Lanaia90 (3.krog)

27.9.
Martyna83

30.9.
Radenska_ (1. krog)

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

SKUPAJ NAS JE: 30

user posted image NOSEČKE:

user posted image NAVIJAČICE:user posted image
mamica deklicam, katka_, Katte, niinii, Sa.je, HeLenčica, Žabica86, Tippi, LittleSun, Powerpuff, čiba, NajaaM, petrussa, _sonček, monsy, curly, ta*mala, mojamura, davorjeva pikica, gorenjkica

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 165
2.9.2012 11:12:08   
curly

IZVIRNO SPOROČILO: aviva83
LittleSun, katka_, curly hvala user posted image za info user posted image

Zato smo tukaj, da izmenjamo info! user posted image
P.S.: Jaz rada pomagam, če le vem, kako! user posted image

(odgovor članu aviva83)
Neposredna povezava do sporočila: 166
2.9.2012 12:52:12   
Night
Meni je bilo včeraj tako grozno slabo cel dan in še nekam švoh sem. Zvečer nisem zdržala več in sem naredila test. Negativen, seveda, le kako bi bilo drugače user posted image
Danes imam malo izcedka, spet slabosti. Ne vem, morda mi je slabo zaradi utrogestana, drug ciklus ga ne bom jemala. Naj že pride M, da bom vsaj vedela, na čem sem!

(odgovor članu curly)
Neposredna povezava do sporočila: 167
2.9.2012 13:30:58   
Magična
Night jaz testa nisem niti delala saj je bila moja user posted image danes točna kot ura.Ampak glavo gor in gremo v tretji krog user posted image . Torej jaz sem se vedno na septemberskem seznamu in ne pričakujem 28.9..

Punce držim fige za vas da boste obarvane user posted image .

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 168
2.9.2012 13:40:19   
Anonimen
Objemčka, Night - sem upala, da bova midve kar takoj zastavili s pozitivnimi novičkami. Tudi pri meni M še ni, slabost je, včeraj en čuden občutek v prsih... Hm, kaj pa vem, ponavadi je sicer M dosti točna (odkar se je spet uredila), na zalogi imam še en BabyCheck od lani, kaj zaneslivejšega (moja G namreč pravi da raznim "checkom" ni za zazupati) še nisem nabavila. Vendar se še ne grem testirati... Namreč, se ne upam prehitro česa veseliti, ker + še ne pomeni tudi bebice :(

Koliko kaj pazite nase? Sama se bremzam pri kavi - ta mi je res razvada, tako da poskušam minimizirati na maks 2 na dan - in mi kar uspeva, odkar spet delamo na bebici. Jem folno (elevit, že ohoho več kot eno leto :) ). Sicer - vse normalno, nič alko, nič cigaret, nič drugih poživil. Jem tak ali tk zdravo, se mi zdi.

Lep preostanek nedelje.

(odgovor članu Night)
  Neposredna povezava do sporočila: 169
2.9.2012 14:00:36   
Anonimen
Več kot 1 leto že jemlješ Elevit? user posted image Jaz bi naredila kako pavzo vmes ali pa vsaj ne bi jemala vsak dan. Če ne drugega je škoda €. Po tolikem času jemanja sem prepričana, da imaš zaloge vseh vitaminov polne in da ti ni treba vsak dan več jest? Pol ko zagledaš + na testu, pa spet na polno. No ne vem, moje mnenje.

Jaz trenutno jemljem 4. škatlo Femibiona in še razmišljam, a bi šla po (morebitni) septembrski M za en mesec na pavzo, ali bi jemala vsak drugi dan ali bi kar nadaljevala naprej. Kadim itak ne, po dolgem času sem si včeraj in predvčerajšnjim privoščila 1 radler (itak je to dobro za folikle, pravijo punce user posted image ).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 170
2.9.2012 14:13:23   
Night

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Koliko kaj pazite nase?

Jaz pijem normalno kavo eno na dan, prav tako brez slabe vesti pijem pivo, ko grem npr. ven, ampak samo do ovulacije, potem se držim nazaj. Folno jem od ovulacije naprej že 4. mesec, kak dan tudi pozabim. Drugače pa kar zdravo jem, sem precej aktivna, edino pod stresom sem tu pa tam, ampak sem si sama kriva.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 171
2.9.2012 14:20:16   
Anonimen
Ja, res več kot eno leto jemljem Elevit - lani je žal prišlo do SS, takrat sem nehala z Elevit za kak mesec, mi je vse dol padlo. Vendar mi je G svetovala, da jemljem naprej, saj mi je tudi priporočila/dovolila takojšnjo (po 1 ciklu) zanositev. Vendar se cikel ni in ni ujel, tako da kar jem Elevit naprej.

Kolikor sem se sama zanimala, naj res ne bi bilo nič narobe. Mislite da se motim?

LP ANON

(odgovor članu Night)
  Neposredna povezava do sporočila: 172
2.9.2012 14:30:36   
Anonimen
Narobe verjetno ne - edino na vitamin A bi jaz pazila. Ampak če ne jemlješ zraven še kakšnih dodatkov, ki ga vsebujejo in če ne pretiravaš z vnosom hrane, ki je bogata z vitaminom A, potem tudi ni panike. To pa verjetno veš, da velika količina vitamina A lahko deluje teratogeno, ne?
Meni se bolj ne zdi smiselno, da jemlješ tako dolgo ... ampak če ti tudi "psihično" pomaga, potem kar user posted image .

< Sporočilo je popravil katka_ -- 2.9.2012 14:32:09 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 173
2.9.2012 17:30:02   
Night

Tudi moje so kapsule. Dobila sem napotke, da naj vzamem dvakrat na dan po eno kapsulo od 14 do 25 dne cikla. Ena škatlica me pride 9 eurov. Nitri je 30 kapsul, tako da jih vedno malo ostane za naslednjo rundo. Je pa ena tu gori napisala, da naj bi jih jemala kasneje v ciklu, ker naj bi motile ovulacijo. Čeprav sem se jaz pred dvema letoma in lani držala navodil in dvakrat tako zanosila. Klomifen in Utrogestan, vsakič v drugem ciklu. Letos pa ni uspelo, sem že drugi cikel po klomifenu.

navodila v škatli so samo v nemščini. Nekaj jo znam in notri piše, da so za oralno uporabo in da moraš vzeti z vodo. Verjetno bom vseeno vprašala G še o tej varianti.

Potem imava iste, ker tudi v mojih navodilih piše, da se jih jemlje z vodo. Še najbolj enostavno, da vprašaš v lekarni. Jih pa jemlješ res malo zgodaj. Sicer ne vem, kako je, če imaš klomifen, ampak verjetno oni že vedo ... Jaz imam ovulacijo na 16. dan, tako da če bi jemala utrogestan po tvojem režimu, ne bi prišlo do ovulacije. A potem dobiš M na 26. dan, ko ne vzameš?

Neposredna povezava do sporočila: 174
2.9.2012 18:27:16   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: katka_

Narobe verjetno ne - edino na vitamin A bi jaz pazila. Ampak če ne jemlješ zraven še kakšnih dodatkov, ki ga vsebujejo in če ne pretiravaš z vnosom hrane, ki je bogata z vitaminom A, potem tudi ni panike. To pa verjetno veš, da velika količina vitamina A lahko deluje teratogeno, ne?
Meni se bolj ne zdi smiselno, da jemlješ tako dolgo ... ampak če ti tudi "psihično" pomaga, potem kar user posted image .

Uf, si me čisto preplašila, seveda jem zelenjavo, sadje, v normalnih količinah - a koliko je preveč, da pride do predoziranje vitamina A?... šla gledat po netu, kaj to sploh je teratogenost (za ta zlovešči izraz res prvič slišim) - katastrofa: posledice: kretenizem, downov sindrom, duševna nerazvitost, kromosomske napake...

Je pa odgovor dr. Pušenjaka na sorodnem forumu o točno tej zadevi: http://med.over.net/forum5/read.php?19,4913051

Pušenjak pravi:
"lahko ste brez skrbi. Vitamin A je v zelenjavi in sadju zgolj v obliki vodotopnih oblik karotenov, ki so predstopnje vitamina A, hipervitaminoza pa je možna le z vitaminom A, ki je topen v maščobi. Torej se vam ni potrebno bati vitaminov, ki so v sadju in zelenjavi, ena tabletka elevita pa za nosečnico ni preveč. Enako velja za vitamin D3."

:)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?